Νέα

Επενδύοντας σε ακίνητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 259
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Φίλτατε Βολτέρε μου αρέσει το αβαταρ σου αλλά με καβλώνει ολίγο και δεν μπορώ να ποστάρω έτσι

Όσο για την "ΜΑΜΑ ΡΟΥΣΙΑ' πολύ θα ήθελα να αγοράσω κάτι εκεί, μάλλον θα άρεσε και στον μακαρίτη τον πατέρα μου, αλλά εχω αντικειμενικά οικογενειακά προβλήματα.
Όσο για την Ερινάλ μάλλον δεν έχει κοπιάσει για να χαρίζει τον κόπο της, εστω και σε φίλους, και εγω χαρίζω αλλά κάνοντας καλύτερες τιμές και δεν τους κλέβω στην ποιότητα.

Βρε τρικαρδούλι απλά είμαι άνθρωπος που δεν υπολογίζω το χρήμα. Δεν το μαζεύω για να κάνω κομπόδεμα, δεν είμαι τσιφούτα και οι άνθρωποι μετράνε πιο πολύ απο το λάδι για μένα. Οσο κι αν κοπιάσω αν εχω καλη παρέα ... τα σκορπαω.  :grin:

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Εξαρτάτε από την χρονιά και τις ασθένιες, αν κάνεις βιολογική καλλιέργεια εχείς μικρότερη παραγωγη καλύτερη ποσότητα, εξαρτάτε από το ελαιοτριβείο (φυγοκεντρικό με απόδοση άνω του 18% ή παλαιάς τεχνολογίας με απόδοση 12% λαδι)παίζουν πολλοί παράγοντες. Επίσης η ελιά θα έχει πλήρη απόδοση μετά τα 7 χρόνια περίπου.
Μια καλη χρονια βιολογικής καλλιέργειας σε ένα ελαιώνα 200 δέντρων περίπου 1200 κιλα είτε 1200/ 16,5 κιλά ο ντενεκες δλδ 70 ντενεκεδες για την τιμη βιλογικης καλλιέργειας λάδι με μικρη οξύτητα 7 ευρώ σίγουρα 7000 ευρώ καθαρά

Αρα λοιπον για 7 χρονια εισαι μεσα

μετα τα 7 χρονια σε παει 70 ντενεκεδες χ 80 ευρω εκαστος = 5600 ευρω

Ποσο κοστιζει το νερο απο το ποτιστικο και τι κοστος εχει το μαζεμα , το ελαιοτριβειο , οι ντενεκεδες (συσκευασια) δηλαδη να καταλαβουμε τι συμφερει και το κυριοτερο ......

Τι εφορια εχει.... αν εχει η εκταση (κοστος στην εφορια κτλ)

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μέσα δεν είσαι για 7 χρονια γιατί απο τον 4-5χρόνο όλο και κάτι θα παίρνεις
Υπολόγισες με 5 ευρω το κιλό ενω το καλο πιστοποιημένο βιολογικό έχει καλύτερη τιμή.

'Εκανα μια υποθεση για την περιπτωση του συναδέλφου μου, που νομίζω ότι με μικρό κεφάλαιο, με λίγο κόπο και αξιοποιόντας μια περιουσία νεκρή οικονομικά θα μπορέσει σε μικρό βάθος χρόνο να έχει ένα καλό συμπλήρωμα της αβέβαιης σύνταξης

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Η γεωργια στην Ελλαδα πεθανε.
Ο Τρικαρδος καλα τα λεει αλλα ξεχνα το ποιο σημαντικο,τα μεροκαματα-εκτος εαν νομιζει οτι μπορει να μαζεψει 2 τοννους λαδι μονους του.Το μεροκαματο σε μας για καποιον που κατεχει ειναι 60 ευρω αλλιως 30-40 που ομως δεν συμφερει γιατι ο ασχετος και φθηνος ειναι τελικα πιο ακριβος.
Να σου δωσω ενα παραδειγμα απο μενα.Εχω 300 ριζες.Περυσι εβγαλα 1.5 τονο λαδι,ο εμπορας το περνει 2,2 ευρω που μας κανει 3300 ευρω ή 1.5*4.5(σε σπιτι)=6750 ευρω.Τα εξοδα ειναι εκτος απο τα μεροκαματα,το οργωμα δηλ.βαζει αγροτη με τρακτερ να σου οργωσει το χωραφι 300-400 ευρω,λιπασματα 200-300 ευρω,λιοπανα,εξοδα αγροτικου.Δηλ.μια εβδομαδα τον Σεπτεμβρη καθαριζεις τις ελιες 2 μηνες τις μαζευεις και μια εβδομαδα τον Φεβρουαριο τις καθαριζεις παλι και τις κλαδευεις για να βγαλεις περιπου 2000-5000 ευρω(αναλογα που πουλησεις).Σιγα τα λεφτα το μεροκαματο σου τελικα ειναι γυρω στα 20 ευρω

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Η γεωργια στην Ελλαδα πεθανε.
Ο Τρικαρδος καλα τα λεει αλλα ξεχνα το ποιο σημαντικο,τα μεροκαματα-εκτος εαν νομιζει οτι μπορει να μαζεψει 2 τοννους λαδι μονους του.Το μεροκαματο σε μας για καποιον που κατεχει ειναι 60 ευρω αλλιως 30-40 που ομως δεν συμφερει γιατι ο ασχετος και φθηνος ειναι τελικα πιο ακριβος.
Να σου δωσω ενα παραδειγμα απο μενα.Εχω 300 ριζες.Περυσι εβγαλα 1.5 τονο λαδι,ο εμπορας το περνει 2,2 ευρω που μας κανει 3300 ευρω ή 1.5*4.5(σε σπιτι)=6750 ευρω.Τα εξοδα ειναι εκτος απο τα μεροκαματα,το οργωμα δηλ.βαζει αγροτη με τρακτερ να σου οργωσει το χωραφι 300-400 ευρω,λιπασματα 200-300 ευρω,λιοπανα,εξοδα αγροτικου.Δηλ.μια εβδομαδα τον Σεπτεμβρη καθαριζεις τις ελιες 2 μηνες τις μαζευεις και μια εβδομαδα τον Φεβρουαριο τις καθαριζεις παλι και τις κλαδευεις για να βγαλεις περιπου 2000-5000 ευρω(αναλογα που πουλησεις).Σιγα τα λεφτα το μεροκαματο σου τελικα ειναι γυρω στα 20 ευρω

πες τα ρε παλικάρι..

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Η γεωργια στην Ελλαδα δεν πεθανε. Την υποτιμούν εσκεμένα και μεθοδευμένα για να την αγοράσουνε τα λαμόγια
Η επόμενη κερδοφόρα κίνηση από τα λαμόγια θα είναι να αγοράσουν τα λαμόγια μπιτ παρα τσιφλικάκια και έτσι να μας πουλάνε τα είδη διατροφής όπως και όσο γουστάρουνε.

Θελουν νατην πεθάνουν να μας κάνουνε να την απαξιώσουμε.

Όσο για τα μεροκάματα δύο λόγια
Καλα αν σου παίρνει ο τρεκτερας 300-400 ευρώ σε κλέβει κανονικα
Η βιολογικη καλλιέργεια έχει άλλου ειδους λιπάσματα
Αν ο Αλβανός σου ζητάει 60 ευρώ μεροκάματο στήλετον στην Αλβανία ( δλδ μην μαζεψεις εσυ και οι αλλοι στο χωριό σου κανένα χρόνο αφου δεν σε συμφέρει) και αναζήτησε άλλους εργάτες σιγουρα υπάρχουνε
Αν σου παίρνει 2 μήνες να τις μαζέψεις μάλλον με κοροιδεύης κανονικά

Νασε κανω μια ερώτηση εσυ ασχολήσε ή καθεσαι Αθήνα ;

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Η γεωργια στην Ελλαδα δεν πεθανε. Την υποτιμούν εσκεμένα και μεθοδευμένα για να την αγοράσουνε τα λαμόγια
Η επόμενη κερδοφόρα κίνηση από τα λαμόγια θα είναι να αγοράσουν τα λαμόγια μπιτ παρα τσιφλικάκια και έτσι να μας πουλάνε τα είδη διατροφής όπως και όσο γουστάρουνε.

Θελουν νατην πεθάνουν να μας κάνουνε να την απαξιώσουμε.

Όσο για τα μεροκάματα δύο λόγια
Καλα αν σου παίρνει ο τρεκτερας 300-400 ευρώ σε κλέβει κανονικα
Η βιολογικη καλλιέργεια έχει άλλου ειδους λιπάσματα
Αν ο Αλβανός σου ζητάει 60 ευρώ μεροκάματο στήλετον στην Αλβανία ( δλδ μην μαζεψεις εσυ και οι αλλοι στο χωριό σου κανένα χρόνο αφου δεν σε συμφέρει) και αναζήτησε άλλους εργάτες σιγουρα υπάρχουνε
Αν σου παίρνει 2 μήνες να τις μαζέψεις μάλλον με κοροιδεύης κανονικά

Νασε κανω μια ερώτηση εσυ ασχολήσε ή καθεσαι Αθήνα ;
α)ο τρακτερας καλα κανει και παιρνει τοσο γιατι ειναι πολυ δυσκολο σε κλιση να οργωσεις(λιγες ελιες μου ειναι πεδινες λες να μην ξερω ποσο παει το οργωμα?)
β)Το καλο ζευγαρι-αντρογυνο παιρνει 100 ευρω.Ασφαλως βρισκεις και πιο φθηνα αλλα ειναι ασχετοι και δεν εχουν καλη παραγωγικοτητα
γ)Ελα παππου να σου δειξω που ειναι το μνι της γιαγιας
Υπαρχουν διαφορες μορφες μαζεματος της ελιας.Εμεις στην αρχη απλωνουμε τα λιοπανα καθαριζοντας τα χωραφια(τελη Σεπτεμβρη),μετα κατα τελος Οκτωμβρη με αρχες Νοεμβρη αναλογα με το καιρο και τον καρπο παιρνουμε το πρωτο χερι δηλ .οι ελιες που πεσανε σε αυτο το διαστημα απο τον αερα.Μετα απο μια εβδομαδα περνουμε το δευτερο χερι.Το τριτο χερι ξεκινα αρχες Δεκεμβρη και τοτε τις τιναζουμε και εχουμε το καλο λαδι και την καλη αποδοση ελιας/λαδι που κρατα κανα μηνα.Εαν δεν βαλεις μεροκαματα δυο μηνες θες για να τις μαζεψεις.
Ναι καθομαι Αθηνα οταν ημουν φοιτητης τις μαζευα και περυσι που ημουν ανεργος

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αγαπητέ μου φίλε vlachodeutsch δεν σε ειρωνεύομαι ούτε σε χλευάζω

Φυσικά και οι μέθοδοι συγκομιδής διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και από το είδος της ελιάς.
Δεν είμαι γεωπόνος για να σου υποδείξω μεθόδους, βλέπεις οι περισσότεροι κάνουν καριέρα γραφείου πλέον.

Αλλά αφού είσαι βόρεια Εύβεια για κάνε καμία βόλτα πάνω από Σπερχιάδα έχει ένα στρατόπεδο με Κούρδους είναι τίμιοι και εργατικοί
Τέλος φίλε μου vlachodeutsch αν είσαι άνεργος μήπος ειναι καλύτερα να νοικιάσεις κτήματα
Αλλα το ζήτημα για μένα ειναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που εχω γραψει στην αρχη του θρέντ

Αν καποιος απο όλους που διαβάζει εδω μέσα έχει κάποια χτήματα απαξιωμένα καλύτερα να αναθεωρήσει την αποψή του,

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
εδω κρατω τις επιφυλαξεις μου για το + της επενδυσης σαν συμπληρωμα συνταξης .....

Αμα ειναι να μου βγαινει η ψυχη και να εχω σκλαβωμενα χρηματα για να βγαζω απο 2-5 χιλιαρικα και να τρεχω καθε τρεις και λιγο στον ελαιωνα .............
και να μπλεκω με μεροκαματα (μεροακαματα)
και εργατες και τρακτεραδες ....κλαφτα χαραλαμπεεεεεεε

η αλλιως ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΖΩΝΟΙ

Αληθεια με τα φορολογικα των κτηματων αυτων τι παιζει ?

Επισκέπτης
Με 200000 ευρω περνεις ανετα μια αδεια ταξι στην επαρχια που οι δρομοι είναι πιο υποφερτοι και εχεις ένα σιγουρο μεροκαματο. Παμε στις καλιεργιες τωρα. Η σταφιδα όπως εγραψα δεν εχει αξια. Ενας τονος σταφιδα δινει χοντρικα 1000 ευρω μαζι με τις επιδοτησεις. Αρχιδια λεφτα. Το λαδι φετος φετος πουλιετε 4 ευρω το κιλο στην Ελλαδα, ενώ στην Ισπανια 1,80 το κιλο. Αναγκαστικα θα πεσουν οι τιμες από του χρονου κι εδώ. Επισης οι τιμες που εγραψα το μεσημερι 100 ευρω η ριζα η ελια είναι σχετικες και ισχυουν για την περιοχη που ζω.  Σε καποια άλλη πιο αναπτυσομενη περιοχη σιγουρα είναι πιο ακριβα.. Σε γενικες γραμμες αυτά που γραφει ο vlachodeutsch είναι σωστα. Αλλα όταν μιλαμε για αγορα γης αυτό δεν σημενει αυτοματως αγροτικη γη. Μπορει να είναι οικοπεδα οικοδομισημα. Επισης οσοι ενδιαφερονται να την κανουν για επαρχια ας ψαξουν καλα για επιδοτησεις. Μαγκες παιζουν τρελα προγραμματα αλλα θελουν πολύ ψαξιμο.
Τριακρδε αυριο θα λαβεις π.μ. Πιστευω ότι εχουμε πολλα να πουμε. Η γεωργια δεν πεθανε ακριβως ψυχοραγει αλλα παντα υπαρχει επλιδα.

Επισκέπτης
Τρικαρδε το λαδι φετος πουλιετε 4 ευρω το κιλο. Στην Ισπανια εχει ενα 1,80 το κιλο. Αναγκαστικα απο του χρονου θα πεσει η τιμη και στην Ελλαδα. Αφγανους πειρα και εγω για τρυγο φετος οπως εγραψα. καλα παιδια αλλα ασχετοι. Μη νομιζει οτι οι Κουρδοι ειναι καλυτεροι. Οι Αλβανοι ζητανε 35 ευρω αλλα τουλαχιστον την κατεχουν.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Αγαπητέ μου φίλε vlachodeutsch δεν σε ειρωνεύομαι ούτε σε χλευάζω

Φυσικά και οι μέθοδοι συγκομιδής διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και από το είδος της ελιάς.
Δεν είμαι γεωπόνος για να σου υποδείξω μεθόδους, βλέπεις οι περισσότεροι κάνουν καριέρα γραφείου πλέον.

Αλλά αφού είσαι βόρεια Εύβεια για κάνε καμία βόλτα πάνω από Σπερχιάδα έχει ένα στρατόπεδο με Κούρδους είναι τίμιοι και εργατικοί
Τέλος φίλε μου vlachodeutsch αν είσαι άνεργος μήπος ειναι καλύτερα να νοικιάσεις κτήματα
Αλλα το ζήτημα για μένα ειναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που εχω γραψει στην αρχη του θρέντ

Αν καποιος απο όλους που διαβάζει εδω μέσα έχει κάποια χτήματα απαξιωμένα καλύτερα να αναθεωρήσει την αποψή του,
Με παρεξηγησες δεν ειρωνευομουν λιγο πλακα εκανα για την αποψη σου οτι δεν μπορει 2 μηνες να μαζευει ο τυπος ελιες.
Τωρα στο θεμα μας οπως ειπες οτι ειναι ευκαιρια για καποιον να παει στην επαρχια ψιλοσυμφωνω μαζι σου.Υπαρχουν ενα σωρο επιδοτουμενα προγραμματα για την επαρχια και κυριως για νεους αγροτες,αλλα υπαρχει ατολμια απο τους νεους να ασχοληθουν με αυτα.Ενα θα σου πω,η περιοχη μου ηταν παντα περιοχη leader(εαν γνωριζεις)και ο δημος μας δικαιουταν εαν θυμαμε καλα τα νουμερα 10-12 επενδυσεις για καθε προγραμμα και γινοταν μολις 2-3 καταθεσεις σχεδιων.
Οσο για τους αγροτικους συνεταιρισμους θα συμφωνισω αλλα ειναι δυστυχως καμενο χαρτι με το πλιατσικο που εγινε απο ολους

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Στην Κέρκυρα φέτος το λάδι ( κακη ποιότητα) εχει 1,70 με 2,50 ευρω
Οι τιμές δεν θα πέσουν αλλά θα ανεβουνε, να το θυμάστε
Οι Αλβανοι δεν ήξεραν όταν ήλθαν τίποτα, τους κάναμε εργάτες και μαστορους στο κασίδη το κεφάλι.
Οι επιδοτήσεις στο λάδι έως το 2013 μετά μόνο οι βιοκαλλιεργητές

Μην τα βλέπεις όλα μαυρα φίλε Paralimnios  και θυμήσου μόνο με νέους και γερούς συνεταιρισμούς υπάρχει ελπίδα

Οσο για την αγορα γης η κουβέντα ειναι μεγάλη και νομίζω πως τωρα σιγα σιγά ξεκινά, υπάρχει όπως βλέπω πολύ ενδιαφέρον και πολλές απόψεις
Για την ατολμία των νέων νομίζω οτι σημαντικός παράγοντας ειναι η "γυναικία " συμπαράσταση, καμία νεα κοπέλα δεν θέλει ούτε κατα διάνοια να γίνει αγρότησα ή εστω ο άνδρας της να είναι αγρότης

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Μην τα βλέπεις όλα μαυρα φίλε Paralimnios  και θυμήσου μόνο με νέους και γερούς συνεταιρισμούς υπάρχει ελπίδα

Δεν υπάρχει αυτή η έννοια στην Ελλάδα. Κανείς συνεταιρισμός δεν έχει διάρκεια.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ανάφερα πριν κάμποσα ποστ ότι υπάρχουν επιτυχημένοι συνεταιρισμοί
Οτι οι περισσότεροι εχουνε φαλήρίσει γιατί αυτό ήταν το συμφέρον λίγων είναι αλήθεια

Αν όμως μπούνε νέοι άνθρωποι με ιδέες και εντιμότητα νομίζω ότι κάτι θα αλλάξει, πάντως κάτι τύποι κομματικοί που λιμένονται ακόμη τον χώρο είναι πολύ φρασίδειλοι

Υπάρχουν και άλλες καλλιέργειες εκτός της ελιάς, τα κηπευτικά πχ

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
μπορω να βοηθησω στο θεμα; για να μην δημιουργουνατι και ψευδεις εντυπωσεις . Ξεκινάμε τιμη λαδιου φετος 2. 20 εως 2.40 το μήνα Οκτώβριο , σημερα απο 2. 10 εως 2. 25 . παρακατω΄: κοστος συλλογης περιπου 80 λεπτα έως 1 ευρο το κιλο το λαδι σε παραγωγικα ποτιστικα δενδρα γεμάτα, Σε μη ποτιστικα και με λιγο καρπό η συγκομιδή με εργατες κρινεται ασυμφορη ( ενας  εργατης με μηχανικα μεσα δηλ αλυσοπριονο, λαναρα μηχανακι κλαδιων μαζευει γυρω στα 200 εως 250 κιλα , μιλαμε για εμειρο εργατη ...... αποδοση σε λαδι γυρω στα 50 κιλα  ) αμοιβή εργάτη με τα εργαλεια του γυρω στα 80 ευρω . εσοδα απο πωληση 110  . αν βαλεις κα ιτα υπολοιπα  λιπασμα κλαδεμα  δεη  φθορες σε λαστιχα υδρευσεως ψεκασματα  κλπ δεν μενει τιποτα παρα μονον η επιδοτηση  που εινα ι ενα εφαπαξ ποσο που σ ενα καλο παραγωγο εινα ιγυρω στα 3000 ευρω εως 5000 μαξιμουμ .
Συμπερασμα  επενδυστε σε γη αφοβα !!!!!!!  αγοραστε 300 ελιες 60000 ευρω  για να παρετε αφου σας βγ ει ο κολ.... 2 χιλιαρικακια
Αναλυω 300* 50 μ.ο κιλα ελιες 15000 κιλα
αποδοση 5/1                3000 κιλα λαδι
εσοδα                  3000*2,20 =6600 ευρω
εργατικα                3000
αλλα εξοδα          συμπληρωστε εσεις
προσωπικη εργασια    συμπληρωστε εσεις ............
υπολοιπο          τα @@@@@ του καραμπελα

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Αρα λοιπον για 7 χρονια εισαι μεσα

μετα τα 7 χρονια σε παει 70 ντενεκεδες χ 80 ευρω εκαστος = 5600 ευρω

Ποσο κοστιζει το νερο απο το ποτιστικο και τι κοστος εχει το μαζεμα , το ελαιοτριβειο , οι ντενεκεδες (συσκευασια) δηλαδη να καταλαβουμε τι συμφερει και το κυριοτερο ......

Τι εφορια εχει.... αν εχει η εκταση (κοστος στην εφορια κτλ)
[/quote]
Μέσα δεν είσαι για 7 χρονια γιατί απο τον 4-5χρόνο όλο και κάτι θα παίρνεις
Υπολόγισες με 5 ευρω το κιλό ενω το καλο πιστοποιημένο βιολογικό έχει καλύτερη τιμή.

'Εκανα μια υποθεση για την περιπτωση του συναδέλφου μου, που νομίζω ότι με μικρό κεφάλαιο, με λίγο κόπο και αξιοποιόντας μια περιουσία νεκρή οικονομικά θα μπορέσει σε μικρό βάθος χρόνο να έχει ένα καλό συμπλήρωμα της αβέβαιης σύνταξης
trikarde λεπον εχουμε και λεμε...
εμενα ολο αυτο το σκηνικο μοηυ ακουγεται μαλακια! συγνωμη κιολας αλλα θα στο αιτιολογησω!!καλυτερα να διαθεσω 200.000 να παρω 2 γκαρσονιερες και να τις νοικιαζω 600 ευρα και τις 2 σε φοιτητες παρα να παρω ενα καλο 2αρι και να το νοικιαζω 400 ευρα!
θα χεις τον μηνα καθαρα 600 κατασταρικακια!!ακουραστα! το οτι θα το βαψεις μια στο τοσο δεν υπολογιζονται!!!
καταρχην για κτηματα-χωραφια θες μηχανηματα τρακτερ λιπασματα εργατικα χερια και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται!!!!υπολογισε και τις αναποδιες!!!
αυτα τα ψιλικατζιδικα με 70 ντενεκεδες λαδι επι τοσο το λιτρο κλπ μου θυμιζει προβληματα μαθηματικων 3ης δημοτικου!!
γνωστος στην γειτονια ασχολειται με συναιτερο με σταφυλια και κλιματα!!βγαζουνε κυριως τσιπουρο και λιγο κρασι!!εχουμε και λεμε ειναι 50 χρονων αποστρατος αντισυνταγματαρχης με 2.000 συνταξη και ενα βαρβατο εφαπαξ η γυναικα του δακσαλα χρονια στανταρ 1.500 τον μηνα και δικο τους σπιτι χωρις ενοικια κλπ κλπ!!!
το οτι εχει βρει μια ασχολια με τα τσιπουρα και ενα χομπυ μπραβο του δεν ειναι κατακριταιο απ το να καθεται ολη μερα στα καφενεια
αλλα την γαναδα και το γαμησι που τρωει για να τα πουλησουνε και να βγαλουνε 5.000-6.000 το χρονο δηλ απο 2.500  καθενας γιατι ειναι και 2 ατομα και να τον βλεπω να πηγαινει στις ταβερνες σαν τον γυφτο να ζηταει αδεια μπουκαλια Ε ΟΧΙ!!!!ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!!!! για 2.500 το χρονο ρε πουστη μου!!!!!!!!
ετσι αν εχεις ενα καλαο κεφαλαιο και δικο σου σπιτι χτυπας και 2 γκαρσονιερες και ουτε να σαι σαν τον γυφτο και τον χαμαλη και θα χεις και ενα εισοδημα μηνιαιως 600 ευρω!!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
μπορω να βοηθησω στο θεμα; για να μην δημιουργουνατι και ψευδεις εντυπωσεις . Ξεκινάμε τιμη λαδιου φετος 2. 20 εως 2.40 το μήνα Οκτώβριο , σημερα απο 2. 10 εως 2. 25 . παρακατω΄: κοστος συλλογης περιπου 80 λεπτα έως 1 ευρο το κιλο το λαδι σε παραγωγικα ποτιστικα δενδρα γεμάτα, Σε μη ποτιστικα και με λιγο καρπό η συγκομιδή με εργατες κρινεται ασυμφορη ( ενας  εργατης με μηχανικα μεσα δηλ αλυσοπριονο, λαναρα μηχανακι κλαδιων μαζευει γυρω στα 200 εως 250 κιλα , μιλαμε για εμειρο εργατη ...... αποδοση σε λαδι γυρω στα 50 κιλα  ) αμοιβή εργάτη με τα εργαλεια του γυρω στα 80 ευρω . εσοδα απο πωληση 110  . αν βαλεις κα ιτα υπολοιπα  λιπασμα κλαδεμα  δεη  φθορες σε λαστιχα υδρευσεως ψεκασματα  κλπ δεν μενει τιποτα παρα μονον η επιδοτηση  που εινα ι ενα εφαπαξ ποσο που σ ενα καλο παραγωγο εινα ιγυρω στα 3000 ευρω εως 5000 μαξιμουμ .
Συμπερασμα  επενδυστε σε γη αφοβα !!!!!!!  αγοραστε 300 ελιες 60000 ευρω   για να παρετε αφου σας βγ ει ο κολ.... 2 χιλιαρικακια
Αναλυω 300* 50 μ.ο κιλα ελιες 15000 κιλα
αποδοση 5/1                3000 κιλα λαδι
εσοδα                   3000*2,20 =6600 ευρω
εργατικα                3000
αλλα εξοδα          συμπληρωστε εσεις
προσωπικη εργασια     συμπληρωστε εσεις ............
υπολοιπο           τα @@@@@ του καραμπελα
σορυ αλλα οταν λες 6600 στα εσοδα για ποσο καιρο δουλεια αναφερεσαι?

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
αν φιλε υπολογισεις  200 εως 300 κιλα καρπο την ημερα ειναι 20 εως 30 μερες προσωπικη εργασια στο μαζεμα  κα ιαλλες τοσες περιπου  για αλλες εργασιες εποχιακες .

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
αν φιλε υπολογισεις  200 εως 300 κιλα καρπο την ημερα ειναι 20 εως 30 μερες προσωπικη εργασια στο μαζεμα  κα ιαλλες τοσες περιπου  για αλλες εργασιες εποχιακες .
ρε φιλε ασε τους υπολογισμους!!!
για ποσους μηνες δουλευεις και ποσο βγαζεις περιπου μηνιαιως????
ξεκαθαρα πραγματα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom