Νέα

Έως πότε αυτή η ατιμωρισία σ'αυτή την χώρα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα moutsos13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 145
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε Μούτσε, να σου πω εγώ γιατί έχω πρόβλημα με αυτή την ιστορία.

Γιατί έπρεπε κάποιος τρίτος να ανοίξει λογαριασμό στην οικογένεια και δεν πήγαινε η ίδια η οικογένεια να ανοίξει λογαριασμό;

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο στην υπόθεση;
Μήπως αυτός που άνοιξε τον λογαριασμό ήταν και συνδικαιούχος;
Λέω, μήπως....

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
342
Πόντοι
21
Ρε φιλε πλακα μας κανεις????? δεν εισαι σε θεση να κρινεις αν ενα συμβαν σαν κι'αυτο ειναι αδικο ή οχι??? ...να κρινεις ομως και να ειρωνευσαι για το αν ειμαστε ηθικοι και εντιμοι ξερεις?...
εσυ δηλαδη δεν εξοργιζεσαι μ αυτα???... και προτιμας αυτη την παθητικοτητα και να λες οτι δεν γνωριζεις και δεν κρινεις?
μηπως εισαι ο κουγιας??? γιατι κατι τετοιες μαλακιες λεει κι εκεινος
και για πες μας και τι πινεις και τα βλεπεις ολα ροδινα
Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές ήθελαν να απαλλάξουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της Εθνικής από την κατηγορία της υπεξαίρεσης ή όποιας άλλης κατηγορίας.
Για ποιο λόγο? Προφανώς, επειδή τα άρπαξαν από τους κατηγορούμενους.
Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος μπορεί να δωροδοκεί τον οποιοδήποτε δικαστή (ή έστω το 95%, αν δεν κάνω λάθος, αυτών, σύμφωνα με μια 'στατιστική' που διάβασα παραπάνω). Επίτρεψε μου, σε παρακαλώ, αυτός ο τρόπος σκέψης να μου προσβάλλει τη λογική μου όπως και να με εξοργίζει η εύκολη εξαγωγή συμπερασμάτων για θέματα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά. Όσο για την ειρωνεία που μου αποδίδεις, δεν βλέπω να σε ενοχλεί το ίδιο η ειρωνία (ζαρτιέρες, καρκίνοι κλπ) προς έναν κλάδο ολόκληρο που, κατά τεκμήριο, είναι πολύ πιο μορφωμένοι από το μέσο όρο όσων τους κατηγορεί και τους χλευάζει. Α, συγγνώμη, το ξέχασα!..το 95% των δικαστών τα αρπάζει..

voltaire45: μην θέτεις ερωτήματα και προβληματισμούς με τα 'μήπως' σου. Δεν υπάρχει λόγος ούτε πολυτέλεια για δεύτερες σκέψεις και εμβάθυνση σε ό,τι γίνεται γύρω μας. Το συμπέρασμα βγήκε και είναι προφανές. Όσων η πρακτική και η λογική διαφωνεί με τη δική μας και κυρίως με το θυμικό μας τα παίρνουν και φορούν ζαρτιέρες.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας τελικά έχουμε καταλήξει να ψάχνουμε τις μαριδούλες και να μην ασχολούμαστε με τους καρχαρίες.
Βρε πάμε καλά  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όταν όμως η 17Ν απένειμε τη δικαιοσύνη αυτοδίκαια, όπως το λες, τότε είχατε ξεσηκωθεί όλοι και τους λέγατε "τρομοκράτες".

Τώρα ξέρετε μόνο να βρίζετε τους δικαστές.

Sorry ρε παιδιά αλλά η 17Ν πολύ γρήγορα ξέφυγε. Μετά τους αρχικούς της στόχους (κάτι σταθμάρχες της CIA κλπ) που όλος ο κόσμος έλεγε "μπράβο, μια 17Ν μας χρειάζεται", άρχισαν τα στραβά. Ληστείες τραπεζών, αθώες παράπλευρες απώλειες, κλπ.

Δε μπορούμε να πούμε ότι τώρα μια 17Ν μας χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να ρίξουμε ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! (κατά την ταπεινή μου άποψη)

Αλλά από τη στιγμή που το ξερόχερο του Έλληνα πάλι τα ίδια και τα ίδια θα ψηφίσει, κάθε μορφή αντίδρασης καταντάει υποκρισία. Ας ψηφίζαμε πιο έξυπνα και μετά θα είχαμε το δικαίωμα να αυτοδικήσουμε. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ότι τα θέλει ο κώλος μας και πως βρίσκουν και τα κάνουν (όσοι τα κάνουν)!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Sorry ρε παιδιά αλλά η 17Ν πολύ γρήγορα ξέφυγε. Μετά τους αρχικούς της στόχους (κάτι σταθμάρχες της CIA κλπ) που όλος ο κόσμος έλεγε "μπράβο, μια 17Ν μας χρειάζεται", άρχισαν τα στραβά. Ληστείες τραπεζών, αθώες παράπλευρες απώλειες, κλπ.

Δε μπορούμε να πούμε ότι τώρα μια 17Ν μας χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να ρίξουμε ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! (κατά την ταπεινή μου άποψη)

Αλλά από τη στιγμή που το ξερόχερο του Έλληνα πάλι τα ίδια και τα ίδια θα ψηφίσει, κάθε μορφή αντίδρασης καταντάει υποκρισία. Ας ψηφίζαμε πιο έξυπνα και μετά θα είχαμε το δικαίωμα να αυτοδικήσουμε. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ότι τα θέλει ο κώλος μας και πως βρίσκουν και τα κάνουν (όσοι τα κάνουν)!

Και τι έγινε ρε φίλε άμα ρίξεις μαύρο στις εκλογές?

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Και τι έγινε ρε φίλε άμα ρίξεις μαύρο στις εκλογές?

Προτείνεις κάτι καλύτερο; Πολύ ευχαρίστως να το ακολουθήσουμε.

Αλλά να μην ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια και μετά να βρίζουμε αυτούς που ψηφίσαμε για να τους ξαναψηφίσουμε την επόμενη φορά.

Εμείς τους βάλαμε στη θέση που είναι και μας εκμεταλλεύονται. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Όλοι μας!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Προτείνεις κάτι καλύτερο; Πολύ ευχαρίστως να το ακολουθήσουμε.

Αλλά να μην ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια και μετά να βρίζουμε αυτούς που ψηφίσαμε για να τους ξαναψηφίσουμε την επόμενη φορά.

Εμείς τους βάλαμε στη θέση που είναι και μας εκμεταλλεύονται. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Όλοι μας!

Και να βγάλεις αυτούς θαρθουν άλλοι στη θέση τους. Προτείνω να καταλάβουμε ότι δεν είναι ζήτημα προσώπων ότι γίνεται και άμα φύγουν οι κακοί και έρθουν οι καλοί όλα μέλι-γάλα.

στην τελική προτείνω να πάρεις εσύ , εγώ ο καθένας την μοίρα του στα χέρια του και να μη περιμένει από σωτήρες.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και να βγάλεις αυτούς θαρθουν άλλοι στη θέση τους. Προτείνω να καταλάβουμε ότι δεν είναι ζήτημα προσώπων ότι γίνεται και άμα φύγουν οι κακοί και έρθουν οι καλοί όλα μέλι-γάλα.

στην τελική προτείνω να πάρεις εσύ , εγώ ο καθένας την μοίρα του στα χέρια του και να μη περιμένει από σωτήρες.
Όπως λέει και το τραγούδι..."σκότωσε τον μπάτσο που έχεις μέσα σου".
Συμφωνώ μαζί σου. Το μόνο εύκολο είναι να κατηγορούμε τους άλλους για ότι συμβαίνει. Δεν δικαιολογώ κανέναν πούστη που κυβέρνησε. Όμως η διάλυση της κοινωνίας από που ξεκινάει; Από το σπίτι, το σχολείο κλπ που εκεί βρισκόμαστε εμείς και διαμορφώνουμε καταστάσεις

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1

Ειδικά στην τελευταία φράση θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο.

Τώρα σχετικά με τους σωτήρες που αναφέρεις, όλοι οι πολιτικοί προκειμένου να πάρουν την ψήφο μας "ποζάρουν" σαν σωτήρες, αλλά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν. Η λογική μου είναι να ρίχναμε όλοι λευκό προκειμένου να τους... μαυρίσουμε όλους. Αλλά δυστυχώς το λευκό προσμετράται στο πρώτο κόμμα. Αν δεν κάνω λάθος και το άκυρο το ίδιο (διορθώστε με παιδιά αν κάνω λάθος εδώ δεν είμαι 100% σίγουρος).

Οπότε η λύση κατ'εμέ όπως έχει αναφερθεί και από άλλους σε άλλα threads είναι να ψηφίσουμε μικρά κόμματα εκτός Βουλής. Όχι τόσο για να μπουν αυτά στη Βουλή, αλλά για να μην έχει αυτοδυναμία κανένα κόμμα. Ίσως το να εξαναγκαστούν σε κυβερνήσεις συνεργασίας να βελτιώσει λίγο τα πράγματα.

Το όνειρό μου βέβαια θα ήταν να μη γίνονταν ούτε αυτό, αλλά να μπαίναμε σε μια κατάσταση ακυβερνησίας, διάλυσης, να γίνονταν όλα πουτάνα, και αφού φτάναμε στον πάτο να αλλάζαμε τα πράγματα πραγματκά προς το καλύτερο. Αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ειδικά στην τελευταία φράση θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο.

Τώρα σχετικά με τους σωτήρες που αναφέρεις, όλοι οι πολιτικοί προκειμένου να πάρουν την ψήφο μας "ποζάρουν" σαν σωτήρες, αλλά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν. Η λογική μου είναι να ρίχναμε όλοι λευκό προκειμένου να τους... μαυρίσουμε όλους. Αλλά δυστυχώς το λευκό προσμετράται στο πρώτο κόμμα. Αν δεν κάνω λάθος και το άκυρο το ίδιο (διορθώστε με παιδιά αν κάνω λάθος εδώ δεν είμαι 100% σίγουρος).

Οπότε η λύση κατ'εμέ όπως έχει αναφερθεί και από άλλους σε άλλα threads είναι να ψηφίσουμε μικρά κόμματα εκτός Βουλής. Όχι τόσο για να μπουν αυτά στη Βουλή, αλλά για να μην έχει αυτοδυναμία κανένα κόμμα. Ίσως το να εξαναγκαστούν σε κυβερνήσεις συνεργασίας να βελτιώσει λίγο τα πράγματα.

Το όνειρό μου βέβαια θα ήταν να μη γίνονταν ούτε αυτό, αλλά να μπαίναμε σε μια κατάσταση ακυβερνησίας, διάλυσης, να γίνονταν όλα πουτάνα, και αφού φτάναμε στον πάτο να αλλάζαμε τα πράγματα πραγματκά προς το καλύτερο. Αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός...

Αυτό είναι το θέμα. Εσύ προτείνεις θεσμικές λύσεις, όταν οι ίδιοι οι θεσμοί πλέον είναι ανεπαρκείς και όχι - μόνο- τα πρόσωπα. Αλλά τη ριζοσπαστική λύση μη τη θεωρείς "όνειρο". Ή και να τη θεωρείς επεδίωξέ την έτσι απλά...

OP
OP
moutsos13

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
, έναν κλάδο ολόκληρο που, κατά τεκμήριο, είναι πολύ πιο μορφωμένοι από το μέσο όρο όσων τους κατηγορεί και τους χλευάζει

Το οτι ειναι πιο μορφωμενοι τους κανει πιο ηθικους και καλους ανθρωπους????

Και για να τελειωνουμε επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, αυτο που υποστηριζω ειναι οτι καποια στιγμη σ αυτη την χωρα πρεπει να αρχισουν να αποδιδονται ευθηνες αμεροληπτα και να υπαρξουν ποινες και οχι χαιδεματα, ειδικα οταν προκειται για το θανατο μικρων παιδιων αλλα και γενικα καθε αξιοποινων πραξεων.

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω posts, βρίσκω πως ο petrosyn με πρόφτασε και με τις δύο παρεμβάσεις του. Κύριοι –και κυρίες- ο μικρόκοσμος της είναι ίσως αρκετά παραμελημένος από αρκετούς από εμάς. Οι ρόλοι της οικογένειας και του σχολείου είναι ίσως θεμελιώδεις για τη διαμόρφωση των αυριανών δικαστών, δημοσιογράφων, υδραυλικών, αστυνόμων, γιατρών κλπ, των σημερινών παιδιών, αυριανών ενηλίκων.

Επί της συζήτησης τώρα, σαφώς και ο δικαστής πρέπει να κρίνει και αποφασίζει ακολουθώντας τη νομική επιστήμη. Γι αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Στηριζόμενος στη νομοθεσία, τα πραγματικά γεγονότα και την αμεροληψία του, κρίνει και αποφασίζει.  Χωρίς αμφιβολία.
Γιατί όμως έχει κλονιστεί η πίστη μεγάλης μερίδας του λαού στην δικαιοσύνη? Μπορεί δικαστικές αποφάσεις σε κρίσιμες και προβεβλημένες υποθέσεις να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το περί  δικαίου αίσθημα μεγάλης μερίδας του λαού? Μπορείς να πεις πως ο λαός δεν έχει ορθή κρίση...

Επί του θέματος, επειδή ο κοινός παρονομαστής είναι το χαρτί (αυτό που έχει τυπωμένα τοπία κλπ, δηλαδή το χρήμα) και ανεξάρτητα από την ορθότητα της απόφασης την οποία άλλωστε δεν κρίνω, πιστεύω πως επειδή η τράπεζα έδειξε σπάνια ευαισθησία όταν υπήρξε η ανάγκη, όταν δηλαδή είχε ελπίδες να σωθεί το παιδάκι, αντίστοιχη ευαισθησία –στο μέτρο του δυνατού- πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι του νησιού, όσοι κατέθεσαν χρήματα αλλά και όποιος έχει ανθρώπινες ευαισθησίες, επιλέγοντας άλλο ίδρυμα (τα ίδια σκατά είναι όλοι) για τις τραπεζικές του συναλλαγές. Πιο πολύ θα κοστίσει στην τράπεζα και στον διευθυντή του καταστήματος η μείωση των καταθέσεων στο συγκεκριμένο κατάστημα που είχε ανοιχθεί ο λογαριασμός, παρά η όποια καταδίκη.

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω posts, βρίσκω πως ο petrosyn με πρόφτασε και με τις δύο παρεμβάσεις του. Κύριοι –και κυρίες- ο μικρόκοσμος της οικογένειας είναι ίσως αρκετά παραμελημένος από αρκετούς από εμάς. Οι ρόλοι της οικογένειας και του σχολείου είναι ίσως θεμελιώδεις για τη διαμόρφωση των αυριανών δικαστών, δημοσιογράφων, υδραυλικών, αστυνόμων, γιατρών κλπ, των σημερινών παιδιών, αυριανών ενηλίκων...

missing word

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
ατιμωρισια?μεχρι πότε?μεχρι να βγει να κυβερνησει ενας αξιοκρατικος πρωθυπουργος που δεν θα ειναι ανεπαγγελτος οπως ο κ.Καραμανλης...που θα εκτιμαει το ευρω τοθ κοσμακη...
ατιμωρισια?μεχρι ποτε?μεχρι να πεσει η δεξια!!!

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
Το οτι ειναι πιο μορφωμενοι τους κανει πιο ηθικους και καλους ανθρωπους????

Και για να τελειωνουμε επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, αυτο που υποστηριζω ειναι οτι καποια στιγμη σ αυτη την χωρα πρεπει να αρχισουν να αποδιδονται ευθηνες αμεροληπτα και να υπαρξουν ποινες και οχι χαιδεματα, ειδικα οταν προκειται για το θανατο μικρων παιδιων αλλα και γενικα καθε αξιοποινων πραξεων.
Εδω θελουμε εναν δευτερο ΗΡΩΔΗ αλλα να παρη πρωτα τα κεφαλια τον μεγαλων :think: :think: :think: :think:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Στα βαλκάνια ευδοκιμεί η ατιμωρισία. Σερβία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Ελλάδα. Ολα γίνονται με φράγκα κατω απο το τραπέζι και τις "σωστές" γνωριμίες.

Έννοιες όπως δικαιοσύνη και ισονομία ειναι για άλλους λαούς, πιο πολιτισμένους

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
45
Like
742
Πόντοι
6.755
Εμας παντως μας τιμωρουν καθημερινα συναγωνηστες εγω ειχα φριχτη εμπειρια με την κοπελα μου σε θεματα περιθαλψης οπου εδωσα ενα καρο λεφτα και τελικα αστο να παει,μην πιστευετε σε πολιτικους ολοι ιδιοι ειναι

OP
OP
moutsos13

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
Στα βαλκάνια ευδοκιμεί η ατιμωρισία. Σερβία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Ελλάδα. Ολα γίνονται με φράγκα κατω απο το τραπέζι και τις "σωστές" γνωριμίες.

Έννοιες όπως δικαιοσύνη και ισονομία ειναι για άλλους λαούς, πιο πολιτισμένους

Εγω θα ηθελε να πιστευω οτι ειμαστε τουλαχιστον ενα κλικ παραπανω απ αυτους τους λαους... αλλα δυστηχως...!!!!

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.056
Πόντοι
22.785
Εως ποτε;;;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ........