Νέα

ΕΝΦΙΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mariath
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα κάνετε με τον δικό σας Ένφια?

• Δεν έχω κανένα ακίνητο, άρα δεν πληρώνω τίποτα.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά.

Ψήφοι: 32 15,8%
  • Δεν θα τα πληρώσω, γιατί δεν έχω να πληρώσω.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Θα τα πληρώσω με δόσεις, στην ώρα τους.

Ψήφοι: 70 34,5%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση, και να δούμε τι θα γίνει.

Ψήφοι: 20 9,9%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση και θα προσπαθήσω να πείσω κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ψήφοι: 19 9,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    203
OP
OP
mariath

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τι έχεις στο μυαλό πως μπορεί να συμβεί αν υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές του ενφια;
Δεν ξέρω φίλε.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
4-5 χρόνια τώρα (και 40-50 νωρίτερα) πάντα έκανα αυτό που "μου έλεγαν". Βγήκε τίποτα καλό? Όχι.
Λέω λοιπόν: Θα κάνω αυτό τώρα, με παίρνει, δηλαδή θα τους πάω κόντρα, και να δω που θα πάει το πράμα.

Σίγουρα κάτι θα αλλάξει.
Εμένα πεποίθηση μου είναι πως οι δαπάνες του κράτους πράπει να μειωθούν, γιατί θεωρω πως το κράτος - το "δημόσιο" - στοιχίζει πάρα πολλά γι' αυτά που προσφέρει.
Ίσως, αν δουν πως δεν μπορούν να μαζέψουν τα λεφτά που προϋπολογίζουν, να κόψουν τίποτα δαπάνες.
Και μη νομίζεις, δεν είναι οι συντάξεις το ΚΥΡΙΟ έξοδο του δημοσίου. Από τα 80 δις του προϋπολογισμού, μόνο τα 18 είναι οι συντάξεις. Τα υπόλοιπα που πάνε? Απ' αυτά να κόψουν.

Το βλέπω σαν ευκαιρία για να δείξω πως υπάρχω, σκέφτομαι, και αντιδρώ. Και με μια πράξη που έχει συνέπειες. Δεν είναι απλώς βγαίνω στο πεζοδρόμιο και φωνάζω, που στ' αρχίδια τους.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
ρε τυπε ,εσυ δεν ελεγες οτι το 80% τ λαου εφαγε καλα ολα αυτα τα χρονια η κανω λαθος? :think: :think: :think: :think:

Ούτε για αστείο έφαγε καλά το 80% ....
Το βαθύ Κράτος και ο περίγυρος ναι , έφαγε . Συγγενείς και φίλοι . Το πολιτικό σύστημα δηλ. , το οποίο ακόμα τρώει .
Εφαγαν και οι παραέξω , λογικό είναι .
Εφαγαν ασύστολα οι γνωστές "οικογένειες" .
Αυτός που δούλευε στη φάμπρικα και στο καρνάγιο , ενα αρχίδι έφαγε . Μεροδούλι μεροφάι . Στην πίπα.
Από αυτόν όμως ζητάνε να πληρώσει τα γαμησιάτικα - από αυτόν που ήταν στην απέξω .

Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ ....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Δεν ξέρω φίλε.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
4-5 χρόνια τώρα (και 40-50 νωρίτερα) πάντα έκανα αυτό που "μου έλεγαν". Βγήκε τίποτα καλό? Όχι.
Λέω λοιπόν: Θα κάνω αυτό τώρα, με παίρνει, δηλαδή θα τους πάω κόντρα, και να δω που θα πάει το πράμα.

Σίγουρα κάτι θα αλλάξει.
Εμένα πεποίθηση μου είναι πως οι δαπάνες του κράτους πράπει να μειωθούν, γιατί θεωρω πως το κράτος - το "δημόσιο" - στοιχίζει πάρα πολλά γι' αυτά που προσφέρει.
Ίσως, αν δουν πως δεν μπορούν να μαζέψουν τα λεφτά που προϋπολογίζουν, να κόψουν τίποτα δαπάνες.
Και μη νομίζεις, δεν είναι οι συντάξεις το ΚΥΡΙΟ έξοδο του δημοσίου. Από τα 80 δις του προϋπολογισμού, μόνο τα 18 είναι οι συντάξεις. Τα υπόλοιπα που πάνε? Απ' αυτά να κόψουν.

Το βλέπω σαν ευκαιρία για να δείξω πως υπάρχω, σκέφτομαι, και αντιδρώ. Και με μια πράξη που έχει συνέπειες. Δεν είναι απλώς βγαίνω στο πεζοδρόμιο και φωνάζω, που στ' αρχίδια τους.
Εδω θα συμφωνησω. Οι συνταξεις ειναι υπερμετρα μεγαλη δαπανη.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Ούτε για αστείο έφαγε καλά το 80% ....
Το βαθύ Κράτος και ο περίγυρος ναι , έφαγε . Συγγενείς και φίλοι . Το πολιτικό σύστημα δηλ. , το οποίο ακόμα τρώει .
Εφαγαν και οι παραέξω , λογικό είναι .
Εφαγαν ασύστολα οι γνωστές "οικογένειες" .
Αυτός που δούλευε στη φάμπρικα και στο καρνάγιο , ενα αρχίδι έφαγε . Μεροδούλι μεροφάι . Στην πίπα.
Από αυτόν όμως ζητάνε να πληρώσει τα γαμησιάτικα - από αυτόν που ήταν στην απέξω .

Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ ....

αλλος νικος ξανθοπουλος μας προεκυψε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Κάνεις λάθος. Με μπερδεύεις με άλλον.

εσυ πρεπει να σουν μαν,ενας ειχε πει οτι το τ λεφτα τα φαγανε κατα 80% οι πολιτικοι κ 20% ο λαος κ συ ειχες πει ακριβως τ αντιστροφο εγινε  :grin:
θυμαμαι ποσταρες κ φωτο με κατι δεσμες 50χιλιαρα π ειχες  :grin: :grin:

andy51

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2007
Like
322
Πόντοι
36
Νομίζω ότι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο,τόσο εδώ όσο και πανευρωπαϊκά,θα είναι καταιγιστικές τους επόμενους μήνες......υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και γενικευμένα προβλήματα,απο το αν θα πληρωθεί ένας φόρος......η Ελλάδα μπήκε σε ένα δρόμο και έχει πάψει να αποτελεί το υπ' αρ. 1 πρόβλημα της ΕΕ.Παραασχολήθηκαν μ' εμας.....η Γαλλία έχει προβλήματα,η Αγγλία έχει προβλήματα,υπάρχει το παγκόσμιο πρόβλημα με το χαλιφάτο,δεν είναι η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου.....εμείς νομίζουμε ότι είμαστε το πρώτο θέμα στην Ευρώπη,όχι πια......βλέπω ότι και ο Τσίπρας αρχίζει να τα γυρίζει,δεν αποτελεί πια φόβητρο για κανέναν......

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.045
Πόντοι
456
Νομίζω ότι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο,τόσο εδώ όσο και πανευρωπαϊκά,θα είναι καταιγιστικές τους επόμενους μήνες......υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και γενικευμένα προβλήματα,απο το αν θα πληρωθεί ένας φόρος......η Ελλάδα μπήκε σε ένα δρόμο και έχει πάψει να αποτελεί το υπ' αρ. 1 πρόβλημα της ΕΕ.Παραασχολήθηκαν μ' εμας.....η Γαλλία έχει προβλήματα,η Αγγλία έχει προβλήματα,υπάρχει το παγκόσμιο πρόβλημα με το χαλιφάτο,δεν είναι η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου.....εμείς νομίζουμε ότι είμαστε το πρώτο θέμα στην Ευρώπη,όχι πια......βλέπω ότι και ο Τσίπρας αρχίζει να τα γυρίζει,δεν αποτελεί πια φόβητρο για κανέναν......

:thumbsup: :thumbsup:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

καλά τα λες, αλλά είμαστε μέσα στο πρόβλημα και του δίνουμε άλλες διαστάσεις...

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

τι μας λες ρε τυπε εδω εμεις δωσαμε τα φωτα σε ολο τον κοσμο  :grin:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
E ας μην κανουν κρατησεις τοτε,να πηγαινει ο κοσμος να κανει ιδιωτικη ασφαλιση και ιδιωτικο συμβολαιο συνταξης γηρατος.

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Χωρις να εχω διαβασει ολες τις αποψεις (κακως) λεω και εγω την αποψη μου. Για τον ενφια το χαρατσι και οτιδηποτε αλλο φορο-μπιχτικο συμβει μην ξεχνατε ο σοφος λαος μιλησε υστερα απο διπλες εκλογες και μην ξεχνατε ο σοφος λαος ψηφιζε εδω και 40 χρονια.
δειγματα του σοφου λαου

Εαν ειμαστε δημοκρατες ηρθε η ωρα μας να πιουμε το κονιο ο σοφος λαος μας ετοιμαζε χρονια τωρα. Προφανως οι φτωχοι θα πεθανουν πρωτοι και οι πλουσιοι τελευταιοι. Ο γειτονας σου η θεια μου ο πατερας μου ο συναδελφος μου αυτοι φταινε, δεν πειραζει τους περιμενει ενα ρατζο στον ευγγελισμο για καλα γεραματα και μονιμως γκρινια γιατι τα λαμογια τους την φερανε και τους εξαπατησανε (οι ιδιοι ποτε δεν φταιγανε)

Οσο για τις συνταξεις ειναι πολυ πολυπλοκο θεμα χωρις τεχνοοικονομικη μελετη εινai δυσκολο να το απαντησεις. Παντως η αληθεια ειναι στην μεση μεταξυ του κρατους των "απληστων χρηματιστων και ανικανων διοικητων" - (αλογοσκουφης) και των ιδιωτων βλεπε ασπις-ψωμιαδης και ING lehman brothers.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά. - 3

ο ενας ειναι ο τραμουντανας και ο αλλος ο αλεξ
ο τριτος? :grin:

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
να τις κόψουμε κι αυτές αγορινα κου εκεί κολλας?να πάνε να γαμηθουνε οι κωλογεροι αν δεν έχουν οικονομίες να ψωφανε σα τους σκύλους ε?γαμησε τους μωρε,οποίος δεν έχει να ψωφαει,ποιες κοινωνικές αλληλεγγύες και μαλακιες ισοπεδωσε τα όλα για το χρήμα αλεξ μου ε?

Συνημμένα

• 946070_10152730057816252_8418579894320056692_n.jpg
    946070_10152730057816252_8418579894320056692_n.jpg
    12,4 KB · Εμφανίσεις: 21

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά. - 3

ο ενας ειναι ο τραμουντανας και ο αλλος ο αλεξ
ο τριτος? :grin:

τυπε στους οικογενειακούς ταφους μπηκε ΕΝΦΙΑ? Και αν οχι γιατι ?
Εκει στο Α' νεκροταφειο ολοι οι πλούσιοι εχουν πολύ χλιδατα κτισματα  :think:

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Καλημερα billy13, δεν εξομοιωνω και προφανως για να κανουμε αυτην την κουβεντα εδω δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, αλλα σκεψου οτι αυτοι στο βιντεο ειναι αυτο που λεμε η "πλειοψηφια" στην δημοκρατια μας τα νουμερα των εκλογων τοσα χρονια αυτα δειχνουν και οι εκπροσωποι του λαου ειναι σαρξ εκ της σαρκως του εκλογικου σωματος, οσο και αν δεν μας αρεσει ειναι οι περισσοτεροι και κανουν κουμαντο με τον ψηφο τους...δυστυχως

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom