life97
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 24
- Like
- 90
- Πόντοι
- 2.357
Tιs υπολοιπεs μετα τιs 100 πρωτεs μερεs.......Ανυπομονεεμενα προσωπικα δν με επηρεαζει ο Τσιπρας,οι παροχες π εδωσε ηταν μηδαμινες
Tιs υπολοιπεs μετα τιs 100 πρωτεs μερεs.......Ανυπομονεεμενα προσωπικα δν με επηρεαζει ο Τσιπρας,οι παροχες π εδωσε ηταν μηδαμινες
Τι λεμε τωρα ρε τύπε.
Μιλαμε για τη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας.
Ο αλλος εχει ακινητα αντικειμενικης αξιας 500.000 ευρω (αρα αγοραστικης τουλαχιστον 2 εκατομμυριων ευρω προ κρισης, βαλε με το μυαλο σου ποσα νοικια παντελόνιασε επι χρονια), και μας παραδιδει μαθηματα αντιστασης ειρωνευομενος οποιον πληρωσε τον ΕΝΦΙΑ.
Μιλαμε για παιδι του λαου δηλαδη, Τσε Γκεβαρα κανονικος.
Να βγαλουν όποιον θελουν, να τους κυβερνησει ο Μιχαλολιακος μαζι με τον Τσιπρα. Χεστηκα. Εγω δεν θα πεθανω ό,τι και να γινει.με αυτα που λες πιστευεις οτι θα ψηφισουν ΝΔ?
φιλικα στο λεω πες κ κανα ψεμμα μπας κ βγειτε δευτεροι
Τωρα ειπες τεραστια μαλακια,μαθε πρωτα ποιοι δικαιουνται προνοιακο επιδομα και καλο ειναι να σεβεσαι τους ανθρωπους που δεν ειναι υγιεις η αρτιμελεις οπως εσυ.
Oταν λεμε ομως να συνεισφερουν και οι αγροτες, λυσσανε παλι καποιοι.
Σε τι δεν σε σεβεται δηλαδηόταν με σεβαστεί αυτός επειδή του πληρώνω το επίδομα που εισπράττει τότε θα τον σεβαστώ και εγώ...
όσο αυτός δεν με σέβεται θα τον ξεχέζω... τι δεν καταλαβαίνεις... ??
Πλασματικο. Δεδομενου οτι τα χρεη τοκιζονται με 1% μηνιαιως, ουσιαστικα το 1 δις καθε μηνα ειναι οι ανατοκισμοι.Είναι τοσο επιτυχημενη η φορολογικη πολιτικη της κυβερνησης ώστε αυξανωνται τα φορολογικα χρεη ένα δις το μηνα. Πανω από 30 δις απ'οταν μπήκαμε στο μνημονιο. Ολοι μπαταχτσήδες είναι?
Να βγαλουν όποιον θελουν, να τους κυβερνησει ο Μιχαλολιακος μαζι με τον Τσιπρα. Χεστηκα. Εγω δεν θα πεθανω ό,τι και να γινει.
Τα ειπαμε μια φορα, δυο, πεντε, δεκα. Ξανα μανα τα ιδια. Ε φατε στη μαπα τον καθε λαικιστη να βρειτε την υγεια σας. Εγω θα γελαω ομως.
Φίλε μα το θεό έχω βαρεθεί να βλέπω ανίκανους, τεμπέληδες και μπατίρια ΚΑΘΕ λογής να σηκώνουν "μαχητικά" την γροθιά διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την υπεραξία και τον πλούτο που ΕΓΩ παράγω και συνεισφέρω στο κράτος και που ΕΓΩ ΔΕΝ απολαμβάνω λόγω μη ανταποδοτικότητας του συστήματος ...
Την 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 2014.
Θα ακολουθήσουν άλλες 5 δόσεις, με τελευταία 27 Φεβρουαρίου 2015. Σύνολο 6 δόσεις.
Πιθανότατα θα δοθεί μια μικρή σιωπηρή παράταση στην προθεσμία της 30 Σεπτ.
Σε περίπτωση πληρωμής όλου του ποσού αμέσως, δεν δίνεται κάποια σημαντική έκπτωση.
Σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας δόσης στην ώρα της, επιβάλλεται τόκος υπερημερίας ίσος με 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Για καθυστέρηση στην πληρωμή για ένα μήνα δεν υπάρχει καμία άλλη συνέπεια, εκτός από τον ανωτέρω τόκο.
(Π.χ. εγώ που έχω δόση 600 ευρώ, η "ποινή" μου θα είναι 600x0,73% = 4,38 ευρώ αν ΔΕΝ πληρώσω για ένα μήνα την πρώτη δόση).
Ο φοροτεχνικός μου δεν ήταν σίγουρος για το τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης και το δεύτερο μήνα (μάλλον πάλι τίποτα όμως, μου είπε), αλλά από τον τρίτο μήνα καθυστέρησης πέφτει ένα πρόστιμο 10%.
Έχω λεφτά να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ όλον μαζεμένο, έχω να πληρώσω τις δόσεις στην ώρα τους, αλλά δεν θα κάνω τίποτα από αυτά τώρα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα αφήσω την πρώτη δόση να καταστεί "ληξιπρόθεσμη".
Αυτό θα μου κοστίσει 4,38 ευρώ.
Χαλάλι τους τα 4,38 ευρώ.
Νομίζω πως ΟΛΟΙ μας πρέπει να ΜΗΝ πληρώσουμε την πρώτη δόση. Ναι, με αυτή τη μικρή επιβάρυνση.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, που το υπουργείο οικονομικών θα ψάξει να δει τι έχει μαζέψει από την πρώτη δόση του Ένφια, θα πάθει σοκ αν δει πως από αυτά που περίμενε να μαζέψει (2,6 δις λένε απ' τον ΕΝΦΙΑ, δια 6 δόσεις = 433 εκ. η δόση), έχει μαζέψει το 1/4 ή το 1/5. Δηλαδή κάτω από 100 εκ.
Και λέω:
Αξίζουν τα 4,38 ευρώ γι' αυτή την πλάκα, και λέω ακόμα πως αυτή η ιδέα πρέπει να κυκλοφορήσει μέσα στη βδομάδα που μένει, και να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ίσως αποτελέσει έναν ισχυρό κλονισμό για την κυβέρνηση, που πιστεύει πως για όσα της λείπουν, θα πιάνει κάθε φορά το πρόβατο και θα το αρμέγει. Ας ξέρει τουλάχιστον πως το πρόβατο όπου βρει διέξοδο, θα την κοπανάει.
Η ψηφοφορία στο νήμα λήγει σε 33 μέρες από σήμερα, δηλαδή την 26 Οκτωβρίου, για να καλυφτεί και η τυχόν παράταση στην προθεσμία πληρωμής Α' δόσης, και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την "ανακοίνωση" (ή τη διαρροή) του αποτελέσματος της είσπραξης.
Τωρα ειπες τεραστια μαλακια,μαθε πρωτα ποιοι δικαιουνται προνοιακο επιδομα και καλο ειναι να σεβεσαι τους ανθρωπους που δεν ειναι υγιεις η αρτιμελεις οπως εσυ.
Εχεις δικιο φιλε. Απολυτο. Αλλά απεναντι σε αυτην την κρυσταλλινη αληθεια, σου πεταει ο αλλος μια "ανημπορη γιαγιακα" και νομιζει οτι εθεσε αντεπιχειρημα. Τρακοσια χρονια πισω ειμαστε.Φίλε μα το θεό έχω βαρεθεί να βλέπω ανίκανους, τεμπέληδες και μπατίρια ΚΑΘΕ λογής να σηκώνουν "μαχητικά" την γροθιά διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την υπεραξία και τον πλούτο που ΕΓΩ παράγω και συνεισφέρω στο κράτος και που ΕΓΩ ΔΕΝ απολαμβάνω λόγω μη ανταποδοτικότητας του συστήματος ...
Σε τι δεν σε σεβεται δηλαδη
Η αποψη οτι η πληρωμη των φορων γινεται αν μας γουσταρει η κυβερνηση που ειναι πανω, ειναι τουλαχιστον παιδικη.
Αν καταλαβα, ο στοχος ειναι
1) Δεν πληρωνουμε φορους
2) Πεφτει η κακη κυβερνηση
3) Ερχεται αλλη κυβερνηση
4) Δεν θα βαζει φορους
5) Ζησαμε εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα
Εκεινος πρεπει να δωσει εξηγησεις για την αντικοινωνικη του σταση. Συνειδητη κιολας. Εγω τι να του πω περαιτερω?Σε αυτά που σου γραψε ο mariath γιατί δεν απαντάς;
Ποιοι παιρνουν επιδομα προνειας ρε.λαϊκίστικες παρολες που ξεσήκωσες από τους μαιντανους των τηλεπαραθυρων. Ο ανθρωπος δεν μιλησε για αναπηρους που αποτελουν εξαιρεση
Η γιαγιάκα με την προνοιακή σύνταξη ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεισέφερε οικονομικά στο σύστημα το οποίο εγώ και εσύ δουλεύοντας συντηρούμε.
Η γιαγιάκα με τα "250 ευρώ" σύνταξη ζεί χάρη στο ότι εγώ και εσύ ΔΕΝ απολαμβάνουμε την ανταποδοτικότητα των φόρων που καταβάλουμε στο κράτος.
Η γιαγιάκα λοιπόν όπως και ο κάθε μπατίρης θα πρέπει να συμπεριφέρεται με απέραντο σεβασμό σε εκείνον που πληρώνει την σύνταξη που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ... Σε εμένα δηλαδή, τον ΜΑΛΑΚΑ συνεπή φορολογούμενο.
Κατά τα λοιπά ο κύκλος της κρατικοδίαιτης οικονομίας περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Από τον μηχανικό της διαπλεκόμενης ιδιωτικής τεχνικής εταιρίας μέχρι το βυσματικά διορισμένο κηφήνα του δημοσίου ... δεν είναι μόνον ζήτημα πλουτοκρατών και πολιτικάντηδων λοιπόν.