Νέα

ΕΝΦΙΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mariath
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα κάνετε με τον δικό σας Ένφια?

• Δεν έχω κανένα ακίνητο, άρα δεν πληρώνω τίποτα.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά.

Ψήφοι: 32 15,8%
  • Δεν θα τα πληρώσω, γιατί δεν έχω να πληρώσω.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Θα τα πληρώσω με δόσεις, στην ώρα τους.

Ψήφοι: 70 34,5%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση, και να δούμε τι θα γίνει.

Ψήφοι: 20 9,9%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση και θα προσπαθήσω να πείσω κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ψήφοι: 19 9,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    203

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Τι λεμε τωρα ρε τύπε.
Μιλαμε για τη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας.
Ο αλλος εχει ακινητα αντικειμενικης αξιας 500.000 ευρω (αρα αγοραστικης τουλαχιστον 2 εκατομμυριων ευρω προ κρισης, βαλε με το μυαλο σου ποσα νοικια παντελόνιασε επι χρονια), και μας παραδιδει μαθηματα αντιστασης ειρωνευομενος οποιον πληρωσε τον ΕΝΦΙΑ.
Μιλαμε για παιδι του λαου δηλαδη, Τσε Γκεβαρα κανονικος.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: Respect  :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
με αυτα που λες πιστευεις οτι θα ψηφισουν ΝΔ? :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
φιλικα στο λεω πες κ κανα ψεμμα μπας κ βγειτε δευτεροι  :2funny: :2funny:
Να βγαλουν όποιον θελουν, να τους κυβερνησει ο Μιχαλολιακος μαζι με τον Τσιπρα. Χεστηκα. Εγω δεν θα πεθανω ό,τι και να γινει.
Τα ειπαμε μια φορα, δυο, πεντε, δεκα. Ξανα μανα τα ιδια. Ε φατε στη μαπα τον καθε λαικιστη να βρειτε την υγεια σας. Εγω θα γελαω ομως.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.102
Πόντοι
6.515
η ψηφοφορια δειχνει οτι πολλοι δεν πληρωνουμε στη πρωτη δοση. Θα βγει η Βουλτεψη να απειλησει τον κοσμο ?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τωρα ειπες τεραστια μαλακια,μαθε πρωτα ποιοι δικαιουνται προνοιακο επιδομα και καλο ειναι να σεβεσαι τους ανθρωπους που δεν ειναι υγιεις η αρτιμελεις οπως εσυ.

Σε πληροφορώ ότι ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοί το δικαιούνται ... αυτό που γράφεις αποτελεί απλά υποσύνολο ... ας μιλήσουμε καλύτερα για προνοιακές παροχές λοιπόν ώστε να συμπεριλάβουμε και τις αντίστοιχες συντάξεις.

Σε ότι αφορά δεν τους ανάπηρους ένδειξη της κατάντιας μας αποτελεί το ότι στο δημόσιο διάλογο επανέρχεται συνεχώς η συζήτηση για την οικονομική ενίσχυση  των ελατωματικών και κακομοίρηδων και ΠΟΤΕ δεν συζητιέται το θέμα πχ της δημιουργίας σχολείων αριστείας και οικονομικής ενίσχυσης των λαμπρών μυαλών αυτού του τόπου.

Τον πλούτο για την κοινωνία φίλε δεν θα τον παράξει ο Χ ανάπηρος και προβληματικός (μεσοσταθμικά μιλάμε, εξαιρέσεις υπάρχουν), τον πλούτο για την κοινωνία θα τον παράξει ο Ψ αρτιμελής προικισμένος από την φύση ... ΑΥΤΟΝ θα πρέπει να ενισχύσουμε γιατί ΑΥΤΟΣ θα είναι ο μπροστάρης αύριο στην παραγωγική διαδικασία (ως επιστήμονας, τεχνολόγος, επιχειρηματίας ή οτιδήποτε).

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Είναι τοσο επιτυχημενη η φορολογικη πολιτικη της κυβερνησης ώστε αυξανωνται τα φορολογικα  χρεη ένα δις το μηνα. Πανω από 30 δις απ'οταν μπήκαμε στο μνημονιο. Ολοι μπαταχτσήδες είναι?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
όταν με σεβαστεί αυτός επειδή του πληρώνω το επίδομα που εισπράττει τότε θα τον σεβαστώ και εγώ...

όσο αυτός δεν με σέβεται θα τον ξεχέζω... τι δεν καταλαβαίνεις... ??
Σε τι δεν σε σεβεται δηλαδη  :jerking:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Είναι τοσο επιτυχημενη η φορολογικη πολιτικη της κυβερνησης ώστε αυξανωνται τα φορολογικα  χρεη ένα δις το μηνα. Πανω από 30 δις απ'οταν μπήκαμε στο μνημονιο. Ολοι μπαταχτσήδες είναι?
Πλασματικο. Δεδομενου οτι τα χρεη τοκιζονται με 1% μηνιαιως, ουσιαστικα το 1 δις καθε μηνα ειναι οι ανατοκισμοι.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Να βγαλουν όποιον θελουν, να τους κυβερνησει ο Μιχαλολιακος μαζι με τον Τσιπρα. Χεστηκα. Εγω δεν θα πεθανω ό,τι και να γινει.
Τα ειπαμε μια φορα, δυο, πεντε, δεκα. Ξανα μανα τα ιδια. Ε φατε στη μαπα τον καθε λαικιστη να βρειτε την υγεια σας. Εγω θα γελαω ομως.

εμενα προσωπικα δν με επηρεαζει ο Τσιπρας,οι παροχες π εδωσε ηταν μηδαμινες

Walter White

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Φίλε μα το θεό έχω βαρεθεί να βλέπω ανίκανους, τεμπέληδες και μπατίρια ΚΑΘΕ λογής να σηκώνουν "μαχητικά" την γροθιά διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την υπεραξία και τον πλούτο που ΕΓΩ παράγω και συνεισφέρω στο κράτος και που ΕΓΩ ΔΕΝ απολαμβάνω λόγω μη ανταποδοτικότητας του συστήματος ...

Συμφωνώ

Μόλις περιέγραψες τους ψηφοφόρους ψιριζα και πασονουδου

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Την 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 2014.
Θα ακολουθήσουν άλλες 5 δόσεις, με τελευταία 27 Φεβρουαρίου 2015. Σύνολο 6 δόσεις.
Πιθανότατα θα δοθεί μια μικρή σιωπηρή παράταση στην προθεσμία της 30 Σεπτ.
Σε περίπτωση πληρωμής όλου του ποσού αμέσως, δεν δίνεται κάποια σημαντική έκπτωση.
Σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας δόσης στην ώρα της, επιβάλλεται τόκος υπερημερίας ίσος με 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Για καθυστέρηση στην πληρωμή για ένα μήνα δεν υπάρχει καμία άλλη συνέπεια, εκτός από τον ανωτέρω τόκο.
(Π.χ. εγώ που έχω δόση 600 ευρώ, η "ποινή" μου θα είναι 600x0,73% = 4,38 ευρώ αν ΔΕΝ πληρώσω για ένα μήνα την πρώτη δόση).

Ο φοροτεχνικός μου δεν ήταν σίγουρος για το τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης και το δεύτερο μήνα (μάλλον πάλι τίποτα όμως, μου είπε), αλλά από τον τρίτο μήνα καθυστέρησης πέφτει ένα πρόστιμο 10%.

Έχω λεφτά να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ όλον μαζεμένο, έχω να πληρώσω τις δόσεις στην ώρα τους, αλλά δεν θα κάνω τίποτα από αυτά τώρα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα αφήσω την πρώτη δόση να καταστεί "ληξιπρόθεσμη".
Αυτό θα μου κοστίσει 4,38 ευρώ.
Χαλάλι τους τα 4,38 ευρώ.
Νομίζω πως ΟΛΟΙ μας πρέπει να ΜΗΝ πληρώσουμε την πρώτη δόση. Ναι, με αυτή τη μικρή επιβάρυνση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, που το υπουργείο οικονομικών θα ψάξει να δει τι έχει μαζέψει από την πρώτη δόση του Ένφια, θα πάθει σοκ αν δει πως από αυτά που περίμενε να μαζέψει (2,6 δις λένε απ' τον ΕΝΦΙΑ, δια 6 δόσεις = 433 εκ. η δόση), έχει μαζέψει το 1/4 ή το 1/5. Δηλαδή κάτω από 100 εκ.

Και λέω:
Αξίζουν τα 4,38 ευρώ γι' αυτή την πλάκα, και λέω ακόμα πως αυτή η ιδέα πρέπει να κυκλοφορήσει μέσα στη βδομάδα που μένει, και να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ίσως αποτελέσει έναν ισχυρό κλονισμό για την κυβέρνηση, που πιστεύει πως για όσα της λείπουν, θα πιάνει κάθε φορά το πρόβατο και θα το αρμέγει. Ας ξέρει τουλάχιστον πως το πρόβατο όπου βρει διέξοδο, θα την κοπανάει.

Η ψηφοφορία στο νήμα λήγει σε 33 μέρες από σήμερα, δηλαδή την 26 Οκτωβρίου, για να καλυφτεί και η τυχόν παράταση στην προθεσμία πληρωμής Α' δόσης, και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την "ανακοίνωση" (ή τη διαρροή) του αποτελέσματος της είσπραξης.

μακάρι να υπήρχε οργάνωση από την πλευρά των πολιτών και να συνέβαινε αυτό που λες....  
αλλά εαν υπήρχε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα είχε πέσει προ πολλού με τόσες ληστείες που έχει κάνει...αλλά που   :P

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.102
Πόντοι
6.515
Τωρα ειπες τεραστια μαλακια,μαθε πρωτα ποιοι δικαιουνται προνοιακο επιδομα και καλο ειναι να σεβεσαι τους ανθρωπους που δεν ειναι υγιεις η αρτιμελεις οπως εσυ.

λαϊκίστικες παρολες που ξεσήκωσες από τους μαιντανους των τηλεπαραθυρων. Ο ανθρωπος δεν μιλησε για αναπηρους που αποτελουν εξαιρεση  :uglystupid:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Φίλε μα το θεό έχω βαρεθεί να βλέπω ανίκανους, τεμπέληδες και μπατίρια ΚΑΘΕ λογής να σηκώνουν "μαχητικά" την γροθιά διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την υπεραξία και τον πλούτο που ΕΓΩ παράγω και συνεισφέρω στο κράτος και που ΕΓΩ ΔΕΝ απολαμβάνω λόγω μη ανταποδοτικότητας του συστήματος ...
Εχεις δικιο φιλε. Απολυτο. Αλλά απεναντι σε αυτην την κρυσταλλινη αληθεια, σου πεταει ο αλλος μια "ανημπορη γιαγιακα" και νομιζει οτι εθεσε αντεπιχειρημα. Τρακοσια χρονια πισω ειμαστε.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η αποψη οτι η πληρωμη των φορων γινεται αν μας γουσταρει η κυβερνηση που ειναι πανω, ειναι τουλαχιστον παιδικη.

δεν είναι παιδική δυστυχώς... είναι η νοοτροπία του έλληνα ο οποίος το πρώτο που θα απαντήσει είναι "να τα πάρουν από τους άλλους"

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Αν καταλαβα, ο στοχος ειναι
1) Δεν πληρωνουμε φορους
2) Πεφτει η κακη κυβερνηση
3) Ερχεται αλλη κυβερνηση
4) Δεν θα βαζει φορους
5) Ζησαμε εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα

δε γουσταρουμε αλλο σαμαρα ρε τυπε, τοσο απλα :grin:
και ναι θελω η χωρα να γινει μπουρδελο (οχι οτι τωρα δεν ειναι)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Σε αυτά που σου γραψε ο mariath γιατί δεν απαντάς;
Εκεινος πρεπει να δωσει εξηγησεις για την αντικοινωνικη του σταση. Συνειδητη κιολας. Εγω τι να του πω περαιτερω?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
λαϊκίστικες παρολες που ξεσήκωσες από τους μαιντανους των τηλεπαραθυρων. Ο ανθρωπος δεν μιλησε για αναπηρους που αποτελουν εξαιρεση  :uglystupid:
Ποιοι παιρνουν επιδομα προνειας ρε. :headbang:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η γιαγιάκα με την προνοιακή σύνταξη ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεισέφερε οικονομικά στο σύστημα το οποίο εγώ και εσύ δουλεύοντας συντηρούμε.

Η γιαγιάκα με τα "250 ευρώ" σύνταξη ζεί χάρη στο ότι εγώ και εσύ ΔΕΝ απολαμβάνουμε την ανταποδοτικότητα των φόρων που καταβάλουμε στο κράτος.

Η γιαγιάκα λοιπόν όπως και ο κάθε μπατίρης θα πρέπει να συμπεριφέρεται με απέραντο σεβασμό σε εκείνον που πληρώνει την σύνταξη που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ... Σε εμένα δηλαδή, τον ΜΑΛΑΚΑ συνεπή φορολογούμενο.

Κατά τα λοιπά ο κύκλος της κρατικοδίαιτης οικονομίας περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Από τον μηχανικό της διαπλεκόμενης ιδιωτικής τεχνικής εταιρίας μέχρι το βυσματικά διορισμένο κηφήνα του δημοσίου ... δεν είναι μόνον ζήτημα πλουτοκρατών και πολιτικάντηδων λοιπόν.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom