ass_kavlos
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 2
- Like
- 27
- Πόντοι
- 66
Σήμερα επισκέφτηκα έναν παλιό μου φίλο σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών επι της Πανεπιστημίου.Καθώς μιλούσαμε ήρθαν δυο παλληκάρια απο κάποια άλλη υπηρεσία,για τεχνική υποστήριξη.Ρώτησε ο φίλος μου μια κοπέλα απο την γραμματεία για τους νέους αυτούς,καθώς δεν τους έχει ξαναδεί και η γυναίκα είπε ότι μάλλον κάνουν κάποια πρακτική.Και οι δύο περί τα 30.Κάτι έφτιαξαν με έναν εκτυπωτή σε καναδυο λεπτά και μετά πήγαν σε ένα άλλο γραφείο,μεσοτοιχία με αυτό που βρισκόμασταν εγώ με τον γνωστό μου.Σε κάποια φάση ακούω έναν τσακωμό με κάποια κλώσσα αχώνευτη πάρεδρο,επειδή επέμενε ότι ένας παρακείμενος εκτυπωτής είναι δικός της και ότι δεν επιτρέπει η ίδια να συνδεθεί παραλλήλως και με κάποιο άλλο υπολογιστή (συγγνώμη αν τα λέω λάθος,αλλά δεν κατέχω και πάρα πολλά επι του θέματος).Ο ένας απο τους νέους με πολύ ήρεμο τρόπο εξηγούσε πως ο εκτυπωτης,όπως και ο υπολογιστής,όπως και καθετί εκεί μέσα δεν ανήκει σε κανέναν χρήστη,αλλά στην υπηρεσία,οπότε δεν ήταν στον χέρι της να επιτρέψει κάτι τέτοιο.Και τον ξεκινάει σε κάτι κατινιές του τύπου "Ξέρεις ποιά είμαι εγώ;Ξέρεις σε ποιά μιλάς;" και ο νέος απάντησε "Και εσύ ξέρεις πως μιλάε σε έναν άνθρωπο που δουλεύει 4 μήνες απλήρωτος και κάθεται και ασχολείται με τις υστερίες σου;" και του απάντησε εκείνη πως "Δεν σας επιτρέπω.Να μιλάτε στον πληθυντικό,καθως είμαι μια κυρία" και πετάχτηκε ο άλλος και πετάει το θρυλικό "Η εμφάνισή σας θυμίζει αμυδρά γυναίκα,πόσο μάλλον κυρία,αν συνυπολογίσουμε τους τρόπους σας".Μετά αυτή τους είπε να περάσουν έξω με τον έναν νέο,τον πρώτο που αναφέραμε να χτυπιέται απο τα νεύρα του και να διαλύει ένα βιβλίο με τη γροθιά του και τον άλλον να τον προτρέπει να φύγουν γιατί δεν αξίζει τον κόπο.Όταν έφυγε,πήγε ένας μαλάκας εκεί και του είπε να μάθει τα ονόματα των παιδιών αυτών για να πάρει τηλέφωνο και να τους διώξουν απο την πρακτική,καθώς την τραμπούκισαν,άσχετα αν δεν έγινε κάτι τέτοιο.Ο φίλος μου της είπε ότι εκείνοι είχαν δίκιο και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό και θα έχουν όλοι μπελάδες,καθώς θα κοπεί πάλι η τεχνική υποστήριξη σαν τιμωρία απο την υπηρεσία.Μετά μου εξήγησε πως πέρυσι έγινε κάτι αντίστοιχο με την ίδια και για 6 μήνες δεν ξαναπήγε κανείς,καθώς οι μόνιμοι δεν επαρκούν και οι προηγούμενοι νέοι που έκαναν πρακτική αρνούνταν να πάνε.Μετά δεν έμαθα ποιά ήταν η τύχη των νέων,οι οποίοι είχαν απόλυτο δίκαιο,αλλά όσο πέρναγαν οι ώρες οργιζόμουν.Πως μπορείς να υποτιμάς ένα άτομο έτσι,ενώ φταίς και έκανες μαλακίες κιόλας,αλλά αντί να μαζευτείς κοιτάς να το καταστρέψεις.Δημαδή επειδή έχεις μια θέση,την οποία ένας Θεός ξέρει πως πήρες σημαίνει ότι είσαι ο Γαμάω Τσε Τουνγκ;Έβαλα στην θέση αυτών των νέων τον γιό μου και τα ανήψια μου,παιδιά φίλων και συγγενών και όσο πέρναγε η ώρα τόσο θύμωνα.Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου να ρωτήσω τι έγινε με τα παδιά,αν ήξερε.Μου είπε ότι εκείνη πήρε,αλλά δεν βρήκε άκρη.Κρίμα.Η κατάντια μας δεν έχει πάτο.
Υ.Γ. Δεν λέω ποιά υπηρεσία για ευνόητους λόγους
Το κλειδί της ιστορίας βρίσκεται ακριβώς στο υστερόγραφο.
Στην μοναδική χώρα που δεν διώχθηκαν οι Ναζί και οι συνεργάτες τους, ελέω "Εθνάρχου",
μας έμεινε ως κατάλοιπο, το ότι το whistleblowing είναι χαφιεδισμός,
λες και ο/η αλήτης που πληρώνουμε για να δουλεύει στο Δημόσιο,
είναι ήρωας της Εθνικής Αντιστάσεως... Άρα και στο απυρόβλητο.
Αλλά με την επερχόμενη και τυπική χρεοκοπία και τον πόλεμο,
ευελπιστώ ότι θα σφίξουν οι κώλοι.