Νέα

Εμέτικοί υπαλληλίσκοι του Δημοσίου...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα iceman1988
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 230
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Σήμερα επισκέφτηκα έναν παλιό μου φίλο σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών επι της Πανεπιστημίου.Καθώς μιλούσαμε ήρθαν δυο παλληκάρια απο κάποια άλλη υπηρεσία,για τεχνική υποστήριξη.Ρώτησε ο φίλος μου μια κοπέλα απο την γραμματεία για τους νέους αυτούς,καθώς δεν τους έχει ξαναδεί και η γυναίκα είπε ότι μάλλον κάνουν κάποια πρακτική.Και οι δύο περί τα 30.Κάτι έφτιαξαν με έναν εκτυπωτή σε καναδυο λεπτά και μετά πήγαν σε ένα άλλο γραφείο,μεσοτοιχία με αυτό που βρισκόμασταν εγώ με τον γνωστό μου.Σε κάποια φάση ακούω έναν τσακωμό με κάποια κλώσσα αχώνευτη πάρεδρο,επειδή επέμενε ότι ένας παρακείμενος εκτυπωτής είναι δικός της και ότι δεν επιτρέπει η ίδια να συνδεθεί παραλλήλως και με κάποιο άλλο υπολογιστή (συγγνώμη αν τα λέω λάθος,αλλά δεν κατέχω και πάρα πολλά επι του θέματος).Ο ένας απο τους νέους με πολύ ήρεμο τρόπο εξηγούσε πως ο εκτυπωτης,όπως και ο υπολογιστής,όπως και καθετί εκεί μέσα δεν ανήκει σε κανέναν χρήστη,αλλά στην υπηρεσία,οπότε δεν ήταν στον χέρι της να επιτρέψει κάτι τέτοιο.Και τον ξεκινάει σε κάτι κατινιές του τύπου "Ξέρεις ποιά είμαι εγώ;Ξέρεις σε ποιά μιλάς;" και ο νέος απάντησε "Και εσύ ξέρεις πως μιλάε σε έναν άνθρωπο που δουλεύει 4 μήνες απλήρωτος και κάθεται και ασχολείται με τις υστερίες σου;" και του απάντησε εκείνη πως "Δεν σας επιτρέπω.Να μιλάτε στον πληθυντικό,καθως είμαι μια κυρία" και πετάχτηκε ο άλλος και πετάει το θρυλικό "Η εμφάνισή σας θυμίζει αμυδρά γυναίκα,πόσο μάλλον κυρία,αν συνυπολογίσουμε τους τρόπους σας".Μετά αυτή τους είπε να περάσουν έξω με τον έναν νέο,τον πρώτο που αναφέραμε να χτυπιέται απο τα νεύρα του και να διαλύει ένα βιβλίο με τη γροθιά του και τον άλλον να τον προτρέπει να φύγουν γιατί δεν αξίζει τον κόπο.Όταν έφυγε,πήγε ένας μαλάκας εκεί και του είπε να μάθει τα ονόματα των παιδιών αυτών για να πάρει τηλέφωνο και να τους διώξουν απο την πρακτική,καθώς την τραμπούκισαν,άσχετα αν δεν έγινε κάτι τέτοιο.Ο φίλος μου της είπε ότι εκείνοι είχαν δίκιο και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό και θα έχουν όλοι μπελάδες,καθώς θα κοπεί πάλι η τεχνική υποστήριξη σαν τιμωρία απο την υπηρεσία.Μετά μου εξήγησε πως πέρυσι έγινε κάτι αντίστοιχο με την ίδια και για 6 μήνες δεν ξαναπήγε κανείς,καθώς οι μόνιμοι δεν επαρκούν και οι προηγούμενοι νέοι που έκαναν πρακτική αρνούνταν να πάνε.Μετά δεν έμαθα ποιά ήταν η τύχη των νέων,οι οποίοι είχαν απόλυτο δίκαιο,αλλά όσο πέρναγαν οι ώρες οργιζόμουν.Πως μπορείς να υποτιμάς ένα άτομο έτσι,ενώ φταίς και έκανες μαλακίες κιόλας,αλλά αντί να μαζευτείς κοιτάς να το καταστρέψεις.Δημαδή επειδή έχεις μια θέση,την οποία ένας Θεός ξέρει πως πήρες σημαίνει ότι είσαι ο Γαμάω Τσε Τουνγκ;Έβαλα στην θέση αυτών των νέων τον γιό μου και τα ανήψια μου,παιδιά φίλων και συγγενών και όσο πέρναγε η ώρα τόσο θύμωνα.Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου να ρωτήσω τι έγινε με τα παδιά,αν ήξερε.Μου είπε ότι εκείνη πήρε,αλλά δεν βρήκε άκρη.Κρίμα.Η κατάντια μας δεν έχει πάτο.

Υ.Γ. Δεν λέω ποιά υπηρεσία για ευνόητους λόγους

Το κλειδί της ιστορίας βρίσκεται ακριβώς στο υστερόγραφο.

Στην μοναδική χώρα που δεν διώχθηκαν οι Ναζί και οι συνεργάτες τους, ελέω "Εθνάρχου",

μας έμεινε ως κατάλοιπο, το ότι το whistleblowing είναι χαφιεδισμός,

λες και ο/η αλήτης που πληρώνουμε για να δουλεύει στο Δημόσιο,

είναι ήρωας της Εθνικής Αντιστάσεως... Άρα και στο απυρόβλητο.

Αλλά με την επερχόμενη και τυπική χρεοκοπία και τον πόλεμο,

ευελπιστώ ότι θα σφίξουν οι κώλοι.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τι του αναγνωρίζεις?

Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη περίοδος διακυβέρνησης που πέρασε η χώρα από το 1974 και μετά, μη σου πω από το 1945.
Λάθη έγιναν, αλλά όχι στρατηγικά και σημαντικά.
Απατεωνιές έγιναν, αλλά ο ίδιος ο Σημίτης ήταν εκτός. Ή δεν τις καταλάβαινε, ή και που τις καταλάβαινε δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Μόνος του, ένας άνθρωπος, δεν μπορούσε να κυβερνήσει. Αναγκαστικά θα έπρεπε να ανέχεται και τσοχατζόπουλους.
Και θεωρώ ότι η είσοδο της χώρας στην ΕΖ (με τις όποιες μεθοδεύσεις, νέτα-σκέτα δεν γίνονται αυτά) ήταν από τις εθνικές επιτυχίες.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη περίοδος διακυβέρνησης που πέρασε η χώρα από το 1974 και μετά, μη σου πω από το 1945.
Λάθη έγιναν, αλλά όχι στρατηγικά και σημαντικά.
Απατεωνιές έγιναν, αλλά ο ίδιος ο Σημίτης ήταν εκτός. Ή δεν τις καταλάβαινε, ή και που τις καταλάβαινε δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Μόνος του, ένας άνθρωπος, δεν μπορούσε να κυβερνήσει. Αναγκαστικά θα έπρεπε να ανέχεται και τσοχατζόπουλους.
Και θεωρώ ότι η είσοδο της χώρας στην ΕΖ (με τις όποιες μεθοδεύσεις, νέτα-σκέτα δεν γίνονται αυτά) ήταν από τις εθνικές επιτυχίες.

Διαφωνώ.

Οι πρωθυπουργοί καρπώνονταν το 10% από όλες τις μίζες των υπουργών. Ανέκαθεν.

Η πρόσδεσή μας στο € ήταν πρόσδεση στην Γερμανία,

στρατηγικό λαθος ενός πολιτικού νάνου,

που μας εγκλώβισε στην κατεξοχήν σύμμαχο χώρα των Τούρκων.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
στρατηγικό λαθος ενός πολιτικού νάνου

Εν τάξει. Διαφώνα.
Και προσδέσου στους διάφορους Καζάκηδες, Αλάβάνους, κλπ ανθοδοχεία που θα σε... απεγκλωβίσουν από τα δεσμά της ΕΖ.

(Μη σου πω και για το Σώρρα, που θα σε προσδέσει στα τρισεκατομμύρια του).

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Παρακολουθω το θεμα....Απλα να αναφερω οτι στην Ελλαδα δεν αξιζει να εισαι Ιδεαλιστης κ να αγαπας το επαγγελμα σου.αν ειχα ακουσει τον πατερα θα ειχα παρει συνταξη κ εφαπαξ κ δε θα γινομουν μεταναστης στα 51.....αλλα δεν ηθελα να γινω "μπατσος" ..ο γερος ταλεγε σωστα βλεπεις...ειχε φαει την πουτσα σαν ελευθερος επαγγελματιας κ τωρα φυτοζωει με 650 συνταξη...Οποτε τι να λεμε..οταν γεμισουν τα νεκροταφεια απο ιδιωτικους υπαλληλους κ συνταξιουχους τοτε θα πεινασουν οι δημοσιοι......ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ....ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....
Φίλε είμαι ακριβώς μια από τα ίδια. Μόνο που εμένα ο (μια ζωή μεροκαματιάρης) πατέρας μου, μου έλεγε να γίνω αξιωματικός, και εγώ ο μαλάκας δεν τον ακουγα. "Γίνε αξιωματικός παιδί μου, και βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει", αλλά εγώ δεν είχα μυαλό.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Γιατι ρε παιδια τα εχετε βαλει με τους δημοσιους υπαλληλλους ? τους ζηλευετε ?
Ελληνες ειναι και αυτοι που προνοησαν τις καλες εποχες που εσεις πινατε φραπεδια στην παραλια να πανε να δουλεψουν στο Δημοσιο εχοντας στο
κεφαλι τους αφεντικο-ωραριο-αξιολογηση, κατι που ακουτε οι περισσοτεροι και τρεμετε αφου ολοι θα θελατε να ειστε αφεντικα σε επιχειρησεις και να
ασκειται διοικηση μη εχοντας στο παρελθον διοικησει ουτε κοπαδι προβατα.
Πως φαίνεται πως είσαι δημόσιος υπάλληλος. Κατευθείαν από το γυμνάσιο, στο Δημόσιο.
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Φίλε είμαι ακριβώς μια από τα ίδια. Μόνο που εμένα ο (μια ζωή μεροκαματιάρης) πατέρας μου, μου έλεγε να γίνω αξιωματικός, και εγώ ο μαλάκας δεν τον ακουγα. "Γίνε αξιωματικός παιδί μου, και βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει", αλλά εγώ δεν είχα μυαλό.
οι στρατιωτικοι δεν ανηκουν στην κατηγορια κλασικων ''δημοσιων υπαλληλων΄΄
εχουν αξιοκρατικη εισαγωγη, μεταθεσεις, ενω στρατος υπαρχει σε ολες τις χωρες
καμια σχεση με οσους μπηκαν στο δημοσιο νυχτα, σε δομες που δεν χρειαζονται και
εχουν φυγει απο το σπιτακι τους μονο για διακοπες, η κατ'επιλογη αν ηθελαν να
φυγουν απο το χωριο τους εξω απο το αγρινιο για μια θεση στη Νομαρχια Αττικης :S

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα το οποίο απευθείνεται σε ΜΗ δημόσιους υπαλλήλους

ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ???????

(Συγνώμη για τα κεφαλαία
Επαναλαμβάνω, το ερωτημα είναι για μη δυ.

Αν μπορεί κάποιος ας βάλει γκάλοπ. δεν ξέρω πως να ενεργοποιήσω.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
φυγουν απο το χωριο τους εξω απο το αγρινιο για μια θεση στη Νομαρχια Αττικης :S

καλά αυτό ο πόστ είναι το αστείο της ημέρας μάλλον δεν σου έχουν μιλήσει για τους ΕΠ.ΟΠ

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Συμφωνώ μόνο σχετικά με την αξιοκρατική εισαγωγή. Αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι: Γιατί πρέπει να γράψεις 16000 μόρια για να περάσεις στην ΣΣΕ ή 17500 για να περάσεις στην ΣΝΔ? με τέτοιους βαθμούς δεν θα μπορούσες να ασχοληθείς με κάποια επιστήμη, αντί να φοράς μια στολή και να κάνεις μεταθέσεις?

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Συμφωνώ μόνο σχετικά με την αξιοκρατική εισαγωγή. Αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι: Γιατί πρέπει να γράψεις 16000 μόρια για να περάσεις στην ΣΣΕ ή 17500 για να περάσεις στην ΣΝΔ? με τέτοιους βαθμούς δεν θα μπορούσες να ασχοληθείς με κάποια επιστήμη, αντί να φοράς μια στολή και να κάνεις μεταθέσεις?
Οι βασεις ειναι θεμα προσφοράς και ζήτησης
Ούτε οι μισες πανεσπιστημιακες σχολες στην
Ελλαδα δεν σου παρεχουν εφοδια για εργασια
Ειδικα αυτες που δημιουργηθηκαν στην κολοπετενιτσα
για να ''κινηθουν οικονομικα'' οι πολεις αυτες

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Οι βασεις ειναι θεμα προσφοράς και ζήτησης
Ούτε οι μισες πανεσπιστημιακες σχολες στην
Ελλαδα δεν σου παρεχουν εφοδια για εργασια
Ειδικα αυτες που δημιουργηθηκαν στην κολοπετενιτσα
για να ''κινηθουν οικονομικα'' οι πολεις αυτες
Συμφωνώ ότι είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτή όμως η ζήτηση είναι ένας δέικτης της νοοτροπίας. Όταν ένας αριστούχος με ταλέντα πχ στα μθηματικά ή στη φυσική, επιλέγη ως 1η επιλογή την ΣΣΕ, αυτό κατά την γνώμη μου είναι κατάντια. Ακυρώνει τις δεξιοτητες του για λόγους καθαρά άνετης και εύκολης ζωής.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Πραγματικά Εμετός!  :vomit:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ... ΛΟΓΟ
Προσλήψεις 220 ατόμων στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. προβλέπει τροπολογία του υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη. Η ρύθμιση προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου 220 υπαλλήλων που εργάζονταν στις τρεις εταιρείες (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και Θέμις Κατασκευαστική που συγχωνεύθηκαν στην Κτιριακές Υποδομές) και απολύθηκαν το 2013, καθότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν έληξαν…..

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά οι αιτήσεις επαναπρόσληψής τους απορρίφθηκαν όχι μόνον πρωτόδικα, αλλά και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο Άρειος Πάγος τον Δεκέμβριο του 2015 έκρινε τελεσίδικα ότι οι εν λόγω υπάλληλοι –διοικητικοί στην πλειονότητά τους– δεν πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επομένως ορθώς απολύθηκαν όταν ολοκληρώθηκε το αντικείμενο για το οποίο είχαν προσληφθεί.

Έτσι, με άσχετη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ –προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ– και εντάχθηκε ως άρθρο στον νόμο 4439/2016 προβλέπεται η επαναπρόσληψή των 220 ατόμων. Σημειωτέον δε ότι, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, τις προσλήψεις ψήφισαν τόσο η Εν. Κεντρώων όσο και το ΠΑΣΟΚ (!), ενώ οι μόνοι που είπαν «όχι» ήταν η Ν.Δ. και το Ποτάμι (η Χ.Α. ψήφισε «παρών»). Το δε θράσος όσων διατύπωσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πραγματικά απύθμενο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι «εντάσσονται» λέει το άρθρο, «κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης ή απόφασης (σ.σ.: του Αρείου Πάγου), σε κενές οργανικές θέσεις της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές” ή σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ως άνω εταιρεία για το σκοπό αυτόν»!

H κ. Ιωάννα Κοντούλη, που ηγείται των ΚΤΥΠ, υπήρξε εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων στις εκλογές του 2012 πριν «μετακομίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο σημειωτέον απέτυχε να εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015. Καθότι, όμως, η κ. Κοντούλη κατόρθωσε, όπως λέγεται, να εξασφαλίσει την εύνοια του κ. Νίκου Παππά, κρίθηκε απολύτως κατάλληλη για τη θέση της προέδρου ενός δημόσιου οργανισμού, κι ας είχε ως μοναδικό της επαγγελματικό εφόδιο το πτυχίο του τοπογράφου-μηχανικού.

Κατόπιν τούτων, τόσο η κ. Κοντούλη όσο κυρίως ο κ. Σπίρτζης καλούνται να απαντήσουν σε ένα μάλλον αυτονόητο ερώτημα. Τι είναι αυτό άραγε –πλην της εξυπηρέτησης του πελατειακού κοινού τους– που τους έκανε να προσλάβουν 220 νέους υπαλλήλους στην υπολειτουργούσα εταιρεία ΚΤΥΠ, εκτινάσσοντας σε περίπου 12 εκατ. ευρώ το ετήσιο μισθολογικό κόστος λειτουργίας της (από 7 εκατ. σήμερα);

Η εταιρεία ΚΤΥΠ, ως ο μοναδικός πλέον κατασκευαστικός οργανισμός του Δημοσίου, στεγάζει σήμερα τους 330 υπαλλήλους της σε δύο κτίρια και όλως παραδόξως το ένα κτίριο δεν είναι δημόσιο, αλλά το νοικιάζει από ιδιώτη! Με την πρόσληψη των νέων 220 αχρείαστων υπαλλήλων η δημόσια κατασκευαστική εταιρεία θα μισθώσει και δεύτερο ιδιωτικό κτίριο, το οποίο θα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια.

Πηγή: Καθημερινή
Σύνδεσμος ανάρτησης:
:shit: :shit:

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Και δεύτερη δόση...και αν το ψάξεις περισσότερο δεν σταματάς να ξερνάς.   :vomit:  :vomit:

ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Όπου ακούς προσλήψεις, ή έστω κάτι σαν προσλήψεις, εκλογές μυρίζουν. Στο υπουργείο Πολιτισμού πανηγυρίζουν οι συνδικαλιστές διότι «τακτοποιήθηκαν» περίπου 100 συνάδελφοί τους με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο (και νόμο πλέον) «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τακτοποιήθηκαν όμως αλήθεια;

Περίπου 100 εργαζόμενοι είχαν συνάψει κατά το παρελθόν συμβάσεις που είχαν λήξει και συνέχιζαν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδικείου ή εφετείου. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή μια τροπολογία, που έγινε δεκτή και αναφέρει:
«Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, και ύστερα από γνώμη της Επιτροπής της παρ. 1 περ. β) του άρθρου 6 του ν. 3086/2002 (Α΄324), το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να παραιτηθεί από την άσκηση ενδίκων μέσων ή από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα, κατά δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή σε φορείς εποπτευόμενους από αυτό, εφόσον οι εργαζόμενοι παραιτηθούν εγγράφως από οποιαδήποτε οικονομική αξίωσή τους, που απορρέει από τις σχετικές αποφάσεις, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή εποπτευομένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού νομικών προσώπων. Η απόφαση του παρόντος άρθρου πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη ως προς την αναγκαιότητα, για την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια, στελέχωσης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Υπουργείου».

Ας μελετήσουμε την τροπολογία με προσοχή. Πρώτον, λέει ότι το Ελληνικό Δημόσιο ΔΥΝΑΤΑΙ να παραιτηθεί από την άσκηση ενδίκων μέσων ή από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα. Ας πούμε ότι η τωρινή ή και μελλοντικός υπουργός Πολιτισμού έχουν όλη την καλή θέληση να το κάνουν. Γίνεται;
Δεν είναι καθόλου σίγουρο. Επειδή, το τυράκι στη φάκα βρίσκεται στην τελευταία φράση: «Η απόφαση του παρόντος άρθρου πρέπει (…) να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου». Έχει ληφθεί πρόνοια να υπάρξουν; Από αυτό θα εξαρτηθεί κατά πόσο ειλικρινώς έκανε δεκτή την τροπολογία το ΥΠΠΟΑ ή όχι. Αν δεν έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις, ή εάν δεν εξευρεθούν σε αυτό τον τόσο στριμωγμένο προϋπολογισμό, έπεα πτερόεντα. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν να μη συνοδεύεται η τροπολογία από σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Που σημαίνει ότι το κόστος είναι άγνωστο και δεν έχει μελετηθεί πώς θα καλυφθεί.

Έχει και δεύτερο τυράκι η φάκα. Για να παραιτηθεί το κράτος από τα ένδικα μέσα, θα πρέπει πρώτα οι εργαζόμενοι εφόσον να παραιτηθούν εγγράφως «από οποιαδήποτε οικονομική αξίωσή τους, που απορρέει από τις σχετικές αποφάσεις, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή εποπτευομένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού νομικών προσώπων.» Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη και ότι όσοι εργάζονταν χωρίς να παίρνουν μισθό, εφόσον είχαν λήξει οι συμβάσεις τους, και ανέμεναν ότι θα λάβουν τα χρήματα με τις νέες συμβάσεις, θα πρέπει να υπογράψουν ότι παραιτούνται. Όμως, πρόκειται για απλήρωτη εργασία πολλών μηνών και άρα για μεγάλη αδικία.

Τρίτο σημείο: γιατί, άραγε, επελέγησαν μόνο οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου υπουργείου με δικαστικές εκκρεμότητες, ενώ σε όλο το δημόσιο υπάρχουν τέτοιοι; Θα αποτελέσουν την «κερκόπορτα» επιστροφής στις θέσεις και των υπολοίπων, ή υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που προτιμήθηκαν; Και ποιος;

Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις στο ΥΠΠΟΑ και αν καλύπτονται όλοι όσοι έχουν αυτή την εκκρεμότητα. Κατά το παρελθόν, υπήρχαν πολλοί, αλλά στο ενδιάμεσο τα δικαστήρια έχουν βγάλει απορριπτικές αποφάσεις. Εφόσον όμως μονιμοποιηθεί το όντως «πολύπειρο αυτό προσωπικό» όπως το χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) θα υπάρξει μια ελάφρυνση στο υπουργείο, που αντιμετωπίζει υποστελέχωση, αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Διότι, σύμφωνα με όσα ισχύουν στο δημόσιο με τα μνημόνια, οι προσλήψεις γίνονται με γνώμονα τις συνταξιοδοτήσεις. Κάτι που για το υπουργείο Πολιτισμού έχει αποδειχθεί ολέθριο.

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ διατρανώνει πως συνεχίζει τον αγώνα «ώστε άμεσα να τρέξει το θέμα της πρόσληψης 200 μονίμων εξειδικευμένων (Ι.Ε.Κ. φύλαξης αρχαιοτήτων) αρχαιοφυλάκων, κάτι που αποτελεί εξάλλου και κυβερνητική δέσμευση.» Εφόσον όμως μονιμοποιηθούν 100 με δικαστικές αποφάσεις, θα πρέπει να θεωρηθεί πως οι προσλήψεις μάλλον θα λάβουν τέλος και δεν πρόκειται να γίνουν άλλες. Όσο και αν κάποιοι υπουργοί τάζουν διάφορα. Όσο και αν, όντως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Άραγε, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο αυξάνονται; Είναι ένα ερώτημα κρίσιμο.
Αντιγόνη Καρατάσου

Πηγή liberal 28/11/2016 Σύνδεσμος ανάρτησης
Συνεχίζεται.....
:shit: :shit: :shit:

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Συμφωνώ ότι είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτή όμως η ζήτηση είναι ένας δέικτης της νοοτροπίας. Όταν ένας αριστούχος με ταλέντα πχ στα μθηματικά ή στη φυσική, επιλέγη ως 1η επιλογή την ΣΣΕ, αυτό κατά την γνώμη μου είναι κατάντια. Ακυρώνει τις δεξιοτητες του για λόγους καθαρά άνετης και εύκολης ζωής.
Αν ενα παιδι δεν εχει φραγκατους γονεις να τον ταιζουν
μεχρι τα 30+ για μεταπτυχιακα, διδακτορικα κλπ
θα επιλεξει το στρατιωτικο επαγγελμα
Δεν ειναι και τοσο ανετο, τις μεταθεσεις μονο να σκεφτεις
και τις υπηρεσιες Σ/Κ, αργιες, γιορτες κλπ
Μερες που ενας κλασικος δημοσιος υπαλληλος πινει τον
φρεντο καπουτσινο στην πλατεια Αγ. Ειρηνης

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Αν ενα παιδι δεν εχει φραγκατους γονεις να τον ταιζουν
μεχρι τα 30+ για μεταπτυχιακα, διδακτορικα κλπ
θα επιλεξει το στρατιωτικο επαγγελμα
Δεν ειναι και τοσο ανετο, τις μεταθεσεις μονο να σκεφτεις
και τις υπηρεσιες Σ/Κ, αργιες, γιορτες κλπ
Μερες που ενας κλασικος δημοσιος υπαλληλος πινει τον
φρεντο καπουτσινο στην πλατεια Αγ. Ειρηνης
Και την σύνταξη στα 47

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.366
Πόντοι
5.506
Γιατι ρε παιδια τα εχετε βαλει με τους δημοσιους υπαλληλλους ? τους ζηλευετε ?
Ελληνες ειναι και αυτοι που προνοησαν τις καλες εποχες που εσεις πινατε φραπεδια στην παραλια να πανε να [size=25pt]δουλεψουν στο Δημοσιο εχοντας στο
κεφαλι τους αφεντικο-ωραριο-αξιολογηση[/size]
, κατι που ακουτε οι περισσοτεροι και τρεμετε αφου ολοι θα θελατε να ειστε αφεντικα σε επιχειρησεις και να
ασκειται διοικηση μη εχοντας στο παρελθον διοικησει ουτε κοπαδι προβατα.

Πως είπατε;;;;;  :think: :think: :think: :think: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom