Νέα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα King Of East
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Καλησπέρα, τι γνωρίζετε για αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα; Είναι ισάξιο με AEI; Το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο απ'το κράτος;
Μπορεί να μου πεί κάποιος που έχει πάρει πτυχίο,αν εργάζεται κάπου; Kαι αν γενικά είναι ικανοποιημένος; (π.χ.μισθος;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Καλησπέρα, τι γνωρίζετε για αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα; Είναι ισάξιο με AEI; Το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο απ'το κράτος;
Μπορεί να μου πεί κάποιος που έχει πάρει πτυχίο,αν εργάζεται κάπου; Kαι αν γενικά είναι ικανοποιημένος; (π.χ.μισθος;)

Ειναι αναγνωρισμενο ΑΕΙ κανονικα κλπ. Αλλα τα αντικειμενα του τα χεις δει?

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16

Οί κατευθύνσεις είναι διαφορετικές απο τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι.

OP
OP
King Of East

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Οί κατευθύνσεις είναι διαφορετικές απο τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι.

Το ξέρω,εγώ όμως τώρα σε αυτή την  ηλικία που είμαι (28) και ψάχνομαι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..

Βασικά σκεφτόμουν να γραφτώ σε κάποιο κολέγιο,άλλα μόνο το Deree College απ'όσο έχω μάθει μετράει.
Μετά σκέφτομαι και το οικονομικό βέβαια. Στα κολέγια δίνεις ένα κάρο λεφτά και δεν ξέρεις αν είναι αναγνωρισμένο το πτυχίο... :headbang:

zoolander1453

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2011
Κριτικές
15
Like
53
Πόντοι
16
αγαπητε φιλε θα σου δωσω ο,τι πληροφοριες εξ εμπειριας για το ΕΑΠ.
ειναι το πανεπιστημιο δευτερης ευκαιριας οπου ολοι οσοι , ανεξαρτητα , απο την ηλικια τους θελουν να αποκτησουν ενα πανεπιστημιακο τιτλο σπουδων.
γι αυτο το λογο η εισαγωγη γινεται με κληρωση και υπαρχουν καποιες προυποθεσεις για την υποβολη αιτησης. στη συνεχεια γινεται κληρωση και μπαινουν οι τυχεροι.
η συνεχεια αφου μπει καποιος ειναι 5 συναντησεις τυπου ταξης που γινονται σε προκαθορισμενες περιοχης που εξυπηρετουν βαση του τοπου κατοικιας του φοιτητη.
εν συνεχεια ο φοιτητης αποστελλει ηλεκτρονικα 4-5 γραπτες εργασιες και στο τελος συμμετεχει στις τελικες εξετασεις του μαθηματος. εφοσον συγκεντρωσει βαθμολογια 5+ περναει το μαθημα.
αφου λοιπον καποιος καταφερει να ολοκληρωσει και να παρει πτυχιο τοτε εχει ενα πτυχιο πληρως αναγνωρισμενο που του παρεχει τα δικαιωματα εργασιας καθως το ΕΑΠ ειναι ισοτιμο με ΑΕΙ.
Επισης εκτος απο τα προπτυχιακες σχολες υπαρχουν και μεταπτυχιακες οπου ισχυουν τα παραπανω..
τωρα στην περιπτωση της διοικησης επιχειρησεων οι θεσεις ειναι 1000 και οι αιτησεις καθε χρονο ειναι περιπου 90000.
θελει πολυ τυχη
αυτα

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Το ξέρω,εγώ όμως τώρα σε αυτή την  ηλικία που είμαι (28) και ψάχνομαι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..

Βασικά σκεφτόμουν να γραφτώ σε κάποιο κολέγιο,άλλα μόνο το Deree College απ'όσο έχω μάθει μετράει.
Μετά σκέφτομαι και το οικονομικό βέβαια. Στα κολέγια δίνεις ένα κάρο λεφτά και δεν ξέρεις αν είναι αναγνωρισμένο το πτυχίο... :headbang:

Όσο αφορά την οικονομική πλευρά καί στο Ε.Α.Π. πληρώνεις δίδακτρα , για δε το Deree πέρα του ότι πληρώνεις απ' ότι ξέρω κάνουν καί μια επιλογή στο ποιούς θα πάρουν οπότε δεν φτάνει μόνο να δίνεις χρήματα μπορεί να κάνω καί λάθος βέβαια γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα , αλήθεια για εξωτερικό δεν το σκέπτεσαι ?

OP
OP
King Of East

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
αλήθεια για εξωτερικό δεν το σκέπτεσαι ?

Ρε φίλε,να ξενιτευτώ τώρα κοντέυω τα 30.. Άσε που για να πάς έξω χρειάζεσαι και το Toefl αν δεν κάνω λάθος..
Ε.. Δεν θέλεις κανά χρόνο για να το πάρεις αυτό;

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Ρε φίλε,να ξενιτευτώ τώρα κοντέυω τα 30.. Άσε που για να πάς έξω χρειάζεσαι και το Toefl αν δεν κάνω λάθος..
Ε.. Δεν θέλεις κανά χρόνο για να το πάρεις αυτό;

Δεν μιλάμε απαραίτητα για αγγλόφωνες χώρες ! 

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Πιστέυω ότι θα δυσκολευτώ με τη γλώσσα.. Για που θα μου πρότεινες εσύ;

Εγώ έχω τελειώσει Ιταλία οικονομικές καί πολιτικές επιστήμες αλλά πρίν 20 χρόνια ! δεν νομίζω ότι πλέον πάνε οί έλληνες εκεί , θα μπορούσες να κοιτάξεις Ουγγαρία , Τσεχία , Σλοβακία όπου υπάρχουν αγγλόφωνα πανεπιστήμια όπου δεν νομίζω να ζητάνε Toefl αλλά πάντα μ' επιφύλαξη , επίσης καί στην Κύπρο έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά αγγλόφωνα ώς επι το πλείστον όπου μπορεί να χρειάζεται πιστοποίηση επάρκειας της γλώσσας.

OP
OP
King Of East

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Εγώ έχω τελειώσει Ιταλία οικονομικές καί πολιτικές επιστήμες αλλά πρίν 20 χρόνια ! δεν νομίζω ότι πλέον πάνε οί έλληνες εκεί , θα μπορούσες να κοιτάξεις Ουγγαρία , Τσεχία , Σλοβακία όπου υπάρχουν αγγλόφωνα πανεπιστήμια όπου δεν νομίζω να ζητάνε Toefl αλλά πάντα μ' επιφύλαξη , επίσης καί στην Κύπρο έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά αγγλόφωνα ώς επι το πλείστον όπου μπορεί να χρειάζεται πιστοποίηση επάρκειας της γλώσσας.

Kαλή ιδέα.. Άλλα κυρίως για οικονομικούς λόγους,θα προτιμούσα EAΠ
Πρέπει να έχεις τρελή τύχη για να κληρωθείς όμως..

Μήπως ξέρει κανένας αν μπορεί να λαδώσεις για να εισαχθείς;

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
φιλε μου οπου να'νε ερχονται και στην ελλαδα τα ιδιωτικα πανεπιστημια..οποτε γιατι να τρεχεις εξω????

zoolander1453

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2011
Κριτικές
15
Like
53
Πόντοι
16

Στο κολλεγιο δινεις ενα σκασμο λεφτα οχι επειδη θα παρεις εναν αναγνωρισμενο τιτλο ή οι γνωσεις που θα αποκομισεις ειναι καλυτερες και η εκπαιδευση πληρεστερη.
απλα πληρωνεις για να μπεις σε ενα λομπι.
για το DEREE που ανεφερες φιλος μου που πηγε και το τελειωσε εχει πολυ καλη δουλεια και θα σου πω οτι βρηκε πριν ακομα παρει πτυχιο. ο λογος ηταν οτι η παρεα που δημιουργησε ηταν γονοι επιχειρηματιων και μπορεσε και δημιουργησε επαφες με ανθρωπους που του εδωσαν ευκολα δουλεια.
σημερα δεν μετραει τι γνωριζεις αλλα ποιον γνωριζεις

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
αλλωστε ακομα και να εισαι απο τους τυχαιρους που κληρωθουν για εισαγωγη στο εαπ το θεμα διοικηση επιχ. και οικονομια ειναι πολυ γενικολογο και σε μια επιχ. θελουν απολυτα εξειδικευμενους επαγγελματιες....
π.χ. δεν σου διδασκουν λογιστικη και αν σου διδασκουν σε καποιο ετος δεν ενβαθυνουν οπως στο τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικων π.χ του πα.πει  ειναι ενας ακαδημαικος τιτλος μαλλον για νοικοκυρες που παραλληλα με τα ντολμαδακια και το τζατζικι μπορουν να σχολουνται και με πτυχιακες εξετασεις ενος καλου επιπεδου,αλλα μεχρι εκει μην περιμενεις καριερα απο την αποκτηση ενος τετοιου πτυχιου φιλε μου

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
176
Πόντοι
2.945
για να μπει καποιος στο ΕΑΠ θελει αρκετη δοση τυχης μια και  μιλαμε για κληρωση αναμεσα σε παρα πολλους υποψηφιους!!!!
αφου πλεον μπεις θελει αρκετο διαβασμα για να παρεις πτυχιο!!!
οι τιτλοι σπουδων (ειτε πτυχια ειτε μεταπτυχιακα), ειναι πληρως αναγνωρισμενοι απο το Ελληνικο Κρατος και αμειβονται οπως πρεπει κι αναλογει σε αποφοιτους ΠΕ.
απ οσο γνωριζω φετος μειωθηκε και το ποσο των διδακτρων (που νομιζω ηταν 850 €)
υποψην πως τα τμηματα που εχουν εργαστηρια (Φυσικες Επιστημες,Πληροφορικη κτλ) υποχρεουνται να τα παρακολουθησουν στην Πατρα 1 η 2 φορες τον χρονο!!!επισης ξεχνας απεργιες,καταληψεις και λοιπες ''ασθενειες'' του κανονικου Πανεπιστημιου.

OP
OP
King Of East

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
αλλωστε ακομα και να εισαι απο τους τυχαιρους που κληρωθουν για εισαγωγη στο εαπ το θεμα διοικηση επιχ. και οικονομια ειναι πολυ γενικολογο και σε μια επιχ. θελουν απολυτα εξειδικευμενους επαγγελματιες....
π.χ. δεν σου διδασκουν λογιστικη και αν σου διδασκουν σε καποιο ετος δεν εμβαθυνουν οπως στο τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικων π.χ του πα.πει  ειναι ενας ακαδημαικος τιτλος μαλλον για νοικοκυρες που παραλληλα με τα ντολμαδακια και το τζατζικι μπορουν να σχολουνται και με πτυχιακες εξετασεις ενος καλου επιπεδου,αλλα μεχρι εκει μην περιμενεςι καριερα απο την αποκτηση ενος τετοιου πτυχιου φιλε μου

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.

Στο κολλεγιο δινεις ενα σκασμο λεφτα οχι επειδη θα παρεις εναν αναγνωρισμενο τιτλο ή οι γνωσεις που θα αποκομισεις ειναι καλυτερες και η εκπαιδευση πληρεστερη.
απλα πληρωνεις για να μπεις σε ενα λομπι.
για το DEREE που ανεφερες φιλος μου που πηγε και το τελειωσε εχει πολυ καλη δουλεια και θα σου πω οτι βρηκε πριν ακομα παρει πτυχιο. ο λογος ηταν οτι η παρεα που δημιουργησε ηταν γονοι επιχειρηματιων και μπορεσε και δημιουργησε επαφες με ανθρωπους που του εδωσαν ευκολα δουλεια.
σημερα δεν μετραει τι γνωριζεις αλλα ποιον γνωριζεις

Επίσης το Deree δεν πρέπει να είναι αναγνωρισμένο απ'το δημόσιο. Εγώ πάντως αν είχα λεφτά,θα πήγαινα έξω,γιατί τα λεφτά που θα δώσω στο Deree να μην τα δώσω έξω;

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
176
Πόντοι
2.945
π.χ. δεν σου διδασκουν λογιστικη και αν σου διδασκουν σε καποιο ετος δεν ενβαθυνουν οπως στο τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικων π.χ του πα.πει  ειναι ενας ακαδημαικος τιτλος μαλλον για νοικοκυρες που παραλληλα με τα ντολμαδακια και το τζατζικι μπορουν να σχολουνται και με πτυχιακες εξετασεις ενος καλου επιπεδου,αλλα μεχρι εκει μην περιμενεις καριερα απο την αποκτηση ενος τετοιου πτυχιου φιλε μου
εισαι εντελως λαθος ομως!!!τυχαινει να γνωριζω αρκετους αποφοιτους πλεον του ΕΑΠ και συναδελφους αλλα κι απο αλλου...απλα στην αρχη ''χρησιμοποιησαν'' το ΕΑΠ αρκετοι Δημοσιοι Υπαλληλοι ΔΕ για να αποκτησουν τιτλο οποτε ν ανεβασουν τον μισθο τους!!!

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
176
Πόντοι
2.945
ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (οπως Deree),δεν ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος.ειναι κεντρα ελευθερων σπουδων μεταδευτεροβαθμιας εκπαιδευσης κι οχι τριτοβαθμια ιδρυματα!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom