Νέα

Ελλάς, Ελλήνων… Παχυσάρκων!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIM
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Γιώργος Στάμκος

«Έχουν ωοειδή πρόσωπα, σταρένιο δέρμα, μαύρα μαλλιά, λαμπερά σκουρόχρωμα μάτια, ενώ είναι λεπτοί και νευρώδεις». Με αυτά τα χαρακτηριστικά περιέγραφε το 1918  τους Έλληνες ο δρ. Έντουιν Α. Γκρόβνορ σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού National Geographic για τους λαούς των Βαλκανίων. Σήμερα οι Έλληνες συνεχίζουν σε γενικές γραμμές να ανταποκρίνονται σε όλα τα χαρακτηριστικά που τους είχε προσάψει ο δρ. Γκρόβνορ, εκτός από τα δύο τελευταία: ούτε νευρώδεις είναι, ούτε λεπτοί. Μέχρι τη δεκαετία του 1960 η πιο χαρακτηριστική εικόνα που αποκόμιζε ένας ξένος επισκέπτης από την επίσκεψή του στην Ελλάδα ήταν εκείνη ενός ηλιοκαμένου, αλλά μυώδους και χωρίς γραμμάριο λίπους πάνω του, άνδρα να ανεβαίνει μαζί με τον ταλαίπωρο γαϊδαράκο του ένα κακοτράχαλο μονοπάτι. Σήμερα, έπειτα από μια γενιά συνεχόμενης πάχυνσης, οι ξένοι τουρίστες αναγνωρίζουν τους Έλληνες μ’ έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο: αν δουν έναν κρεάτινο όγκο στην παραλία και δεν είναι κήτος, τότε θα είναι Έλληνας!

Από τις χωριάτικες σαλάτες στα Fast Food

Αντί να τρώνε υγιεινές χωριάτικες σαλάτες, που κάνουν θραύση ανάμεσα στους τουρίστες, οι σύγχρονοι Έλληνες προτιμούν να χλαπακιάζουν λιπαρούς γύρους και μπιφτέκια, να κάνουν νυκτερινές επιδρομές στα ψυγεία τους και να βουλιάζουν με την παραμικρή ευκαιρία στους καναπέδες τους. Αποτέλεσμα είναι τα απολλώνια ή έστω τα λεπτοκαμωμένα σώματα να σπανίζουν στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι Έλληνες χάνουν από την παιδική τους ηλικία τον έλεγχο του βάρους τους και μετατρέπονται σε μαλθακούς όγκους, που εξορμούν τα απογεύματα για επιδρομές στα πλησιέστερα εμπορικά κέντρα, απ’ όπου βγαίνουν με τα καρότσια τους γεμάτα απ’ ό,τι πιο ανθυγιεινό και λιπαρό έχει παράγει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων. Παρά την όποια κωμικότητά της η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, εφόσον η παχυσαρκία των σύγχρονων Ελλήνων δεν είναι αποτέλεσμα απλώς κακής διατροφής, αλλά και άγχους. 

Το άγχος παχαίνει

Είναι γνωστό πως το στρες παχαίνει, αλλά και το πάχος με τη σειρά του προκαλεί στρες. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλές ανθυγιεινές και λιπαρές τροφές, που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι σχεδιασμένες έτσι από τις βιομηχανίες τροφίμων ώστε να προκαλούν διατροφικό εθισμό, καθιστούν τους Έλληνες υποψήφιους παχύσαρκους. Κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και παχύτεροι. Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά: Ο μέσος 18χρονος Έλληνας και Ελληνίδα είναι 74 και 58 κιλά αντίστοιχα, δηλαδή παχύτεροι κατά 3 και 2 κιλά από τους συνομηλίκους τους στις ΗΠΑ –τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων στον κόσμο. Αυτό φαίνεται και στο δείκτη μάζας σώματος που είναι 24,3 και 22,2 Kgr/m2 στους Έλληνες και στις Ελληνίδες, ενώ στους Αμερικανούς είναι 22 και 21 Kgr/m2 αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμές το 10%-20% των ανδρών και το 10%-25% των γυναικών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι. Ο ένας στους δύο Έλληνες κατατάσσεται ήδη στους υπέρβαρους, έχει δηλαδή σωματικό βάρος που ξεπερνά το 10% του κανονικού του.

Οι αυξητικές τάσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας πως η τάση αυτή θα αρχίσει να αντιστρέφεται. Ειδικοί προβλέπουν πως μέχρι το έτος 2030 περίπου το 60%-70% των Ελλήνων θα είναι υπέρβαροι και το 40%-50% παχύσαρκοι! Το πρόβλημα δεν είναι απλά αισθητικό. Είναι πάνω απ’ όλα πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς η παχυσαρκία οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση των καρδιοαγγειακών νόσων, αλλά και των καρκίνων. Η λύση βεβαίως υπάρχει και δεν είναι άλλη από τη σωματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την καταπολέμηση της λαιμαργίας. Η έξοδος από τη «λεωφόρο του πάχους» είναι ουσιαστικά επιλογή για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και εκδότης-διευθυντής του περιοδικού ΖΕΝΙΘ

Πηγη

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δεν ξέρω παιδιά, πάντως αυτό που κάνουν οι σύγχρονοι έλληνες γονείς, να κάνουν στρουμπουλά εώς παχύσαρκα τα παιδιά τους από το δημοτικό γιατί δε φροντίζουν τη διατροφή τους είναι εγκληματικό.
Τους έχουν καταστρέψει τη ζωή προτού καν ξεκινήσει.

ORCA

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2008
Like
1
Πόντοι
16
μιλαμε για επιδημια παχυσαρκιας τωρα.... βλεπω τον κοσμο τριγυρω μου που ολο παχαινει παχαινει παχαινει και λεω <<τι γινεται εδω ρε;>>. σκετες φωκιες ρε, μιλαμε για πολυ λιπος τωρα
γκουντις, κοκα κολες, σοκολατακια/πατατακια, κατσιο.... που πας ρεεεεεεεε, ποσα να τραβηξει το ερμαιο σωμα;
χιλες φορες ενα κουβα κοκα παρα μακ ντοναλντς και τα συναφη
σορυ που το λεω ομως ετσι το βλεπω

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
καλησπερα κ απο μενα...οτι γραφει ο cim ειναι σωστο,καθοτι το επαγγελμα μου ειναι τεχνολογος τροφιμων κ ξερω απο πρωτο χερι τι σκατα τρωμε σαν λαος...ολες οι χαζογκομενες τρελενονται για goodys αλλα αγνοουν οτι το μπιφτεκι στα συγκεκριμενα ταχυφαγεια εχει 87% ΛΙΠΟΣ και αυτο ειναι διαπιστωμενο δυστηχως....τα παραδειγματα πολλα λιγοι ειναι αυτοι πια που προσεχουν τι βαζουν στο στομα τους...(απο φαγητο εννοω,χε,χε..)

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
καλησπερα κ απο μενα...οτι γραφει ο cim ειναι σωστο,καθοτι το επαγγελμα μου ειναι τεχνολογος τροφιμων κ ξερω απο πρωτο χερι τι σκατα τρωμε σαν λαος...ολες οι χαζογκομενες τρελενονται για goodys αλλα αγνοουν οτι το μπιφτεκι στα συγκεκριμενα ταχυφαγεια εχει 87% ΛΙΠΟΣ και αυτο ειναι διαπιστωμενο δυστηχως....τα παραδειγματα πολλα λιγοι ειναι αυτοι πια που προσεχουν τι βαζουν στο στομα τους...(απο φαγητο εννοω,χε,χε..)

87% ?????????????????????? :S :S :S :S

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16

Θες να μας εξηγήσεις, αν δε σου κάνει κόπο, τι κάνει ακριβώς ο τεχνολόγος τροφίμων;
Τέλος θες να μας πεις ενδεικτικά μερικές όχι τόσο σαβούρες τροφές απ' έξω;

Επισκέπτης
Δεν αφηνετε τις βλακειες να παμε κανα Goody`s?
:)

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
καλα ΜΑΛΑΚΙΕΣ μαγκες..
τον καρκινο δεν τον γλιτωνει ο κοσμος ΔΥΣΤΥΧΩΣ..
ειτε απο φρουτα(φυτοφαρμακα γαρ),ειτε απο σκατο γκουντυς,το ιδιο ειναι....

το θεμα ειναι να εχεις τροπο να εχεις το κτημα σου,να εχεις τα προιοντα σου,τις ντοματουλες σου,τα δεντρακια σου,ΜΠΑΣ Κ κανεις κατι..

ειδατε οι παπαδες στο αγιο ορος?ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΛΠ

τωρα για την παχυσαρκια,πολλα παιζουν..παντως το ολο εξω,γαμαει στα παντα τον ανθρωπο,.απο την στυση,μεχρι κ την εμφανιση

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν αφηνετε τις βλακειες να παμε κανα Goody`s?
:)

Πάω για κατούρημα στο κατάστημα στην Πλατεία Βικτωρίας,μετά από "κατάθεση" στην Φυλής.Ενίοτε,και πριν την "κατάθεση". :2funny:

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Γιώργος Στάμκος

«Έχουν ωοειδή πρόσωπα, σταρένιο δέρμα, μαύρα μαλλιά, λαμπερά σκουρόχρωμα μάτια, ενώ είναι λεπτοί και νευρώδεις».

Μου θυμιζει οπως βλεπουν κατι παπουδες τους Γερμανους.Θεωρουν οτι ολοι ειναι τουλαχιστον 1¨90 υψος και καταξανθοι. :grin:

Στο θεμα του παχους:Δεν θεωρω οτι οι Ελληνες ειναι πιο παχιοι απο καθε αλλο Ευρωπαικο λαο.
Πολλες φορες το παχος ειναι και θεμα κληρονομικοτητας,μη ασκησης και μη προσοχης στη διατροφη και αδιαφορια εξωτερικης εμφανισης.

Καθε λαος μπορει να εχει τετοιους ανθρωπους

Και οσον αφορα τις γκομενες ε μας αρεσουν και λιγο οι αφρατουλες.Ειναι πιο καυλιαρες στο sex :grin:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
λοιπον θα τα πω συνοπτικα για να μην κουρασω...αποφυγετε fast food,αναψυκτικα,γλυκα,γαριδακια,κρουασαν ( συσκευασμενα ),τηγανητα...οι περισσοτεροι τα ξερετε δεν χρειαζεται να σας τα πω!φατε σαλατες,πολλα φρουτα,ελιες,φετα,σκληρα τυρια,απειρα λαχανικα,να πινετε κρασακι κ οχι ουισκια κ μαλακιες( εννοω βοτκα,τεκιλα κτλ),εστω μπυριτσα που ειναι απο κριθαρι βρε αδερφε..να πινετε νερο οσο χωραει η κοιλια σας κ καλο ειναι η σωστη διατροφη να συνδιαζεται με ασκηση (κ το sex ασκηση ειναι ).οσο για το επαγγελμα μου ειναι αυτο που παιζει το βασικο ρολο στην εξελιξη των τροφων.π.χ.τα γαλατα που ειναι εμπλουτισμενα με extra ασβεστιο ειναι δικη μας επινοηση κτλ,κτλ....

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
γυναικα χωρις πιασιματακια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ,τελος..

Εμένα μου αρέσουν και οι ανορεξικές! :)
Αν κάποιοι θυμάστε την περίφημη Sandy από τη Φυλής,θα καταλάβετε τι εννοώ :rockon:

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
ναι πιασιματακια οχι ομως ενα βημα πριν τα μποντυλαιν

Μεχρι 80 κιλα ειναι ΟΚ παραπανω οχι υπαρχει προβλημα.
Τωρα οσες θεωρουν οτι ειναι προβλημα οτι ειναι 60 κιλα.
Τοτε περαστικα.
Να πανε να ομορφηνουν μπας και βρουν κανενα ρε παιδι μου κουκλο.

Εγω δηλωνω λατρης των ψωμομενων κοριτσιων-γυναικων γυρω στα 70 κιλα.

Η ανορεξικοτητα παντως σαν διατροφη να ξερουν και καποιοι περναει και στο κρεβατι...χεχε :grin:

Α και για να ξεκαθαρισω ειμαι κανονικος στο βαρος εως και αδυνατος... :grin: :grin:

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Μεχρι 80 κιλα ειναι ΟΚ παραπανω οχι υπαρχει προβλημα.
Τωρα οσες θεωρουν οτι ειναι προβλημα οτι ειναι 60 κιλα.
Τοτε περαστικα.
Να πανε να ομορφηνουν μπας και βρουν κανενα ρε παιδι μου κουκλο.

Εγω δηλωνω λατρης των ψωμομενων κοριτσιων-γυναικων γυρω στα 70 κιλα.

Η ανορεξικοτητα παντως σαν διατροφη να ξερουν και καποιοι περναει και στο κρεβατι...χεχε :grin:

Α και για να ξεκαθαρισω ειμαι κανονικος στο βαρος εως και αδυνατος... :grin: :grin:

ασε ρε 70 κιλα. με τι υψος δεν μας ειπες ομως

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
το πολυ λιπος πιεζει ολα τα εσωτερικα οργανα του ανθρωπου και στην ουσια προκαλει πολλες απο τις αρρωστιες που τον ταλαιπωρουν .

καποια στιγμη ειχε γινει μια εκθεση με πτωματα παχυσαρκων ανθρωπων σε τομη ετσι ωστε να φαινεται το παραπανω , το πως το λιπος συνθλιβει το εντοσθια .

τετοια εκθεματα θα πρεπει να τα βλεπουμε συχνα προς γνωση και συμμορφωση ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom