κλασε μας τα αρχιδια ρε μπαγλαμα...που θα μας πεις οτι εχουμε και αλλα νικ...
αντε τραβα στη κουμουνδουρου να κοψεις κινηση..
Για τραβεστι πολλά λες
και τωρα μπες με αλλο νικ και κανε το μαγκα
Γράφτηκαν ποστ με ουσία και πολύ γουστάρω.
Για νταβουτογλου - βλέπει την τουρκία πρώτα σαν περιφερειακή δύναμη και μετά ολα τα αλλα (μελος ΕΕ ας πουμε). Στόχος ειναι η επέκταση της επιρροής σε χώρες που κάποτε ήταν κομμάτια της οθωμανικής αυτοκρατορίας και έχουν τουρκόφωνους ή και απλά μουσουλμανικυς πληθυσμούς. Ιδανικά για αυτόν, η τουρκια θα ειναι ο γενικός δερβέναγας στην ανατολική μεσόγειο όντα ισως η μόνη χώρα που μιλάει με Αραβες ΚΑΙ ισραήλ. Η Μοσουλη θέλει κάποιο δερβεναγα. Κόσοβο - ο ενρντογαν ήταν παρων στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου που ενώνει Πρίστινα με Τίρανα. Εργο Bechtel με το γνωστό Τουρκο υπεργολάβο.
Η επιρροή αυξάνεται και ειναι εμφανες οτι υπάρχει σχέδιο
Στη στρατηγική αυτή, η ελλάδα δε μπορει να αντιπαρατάξει σχεδόν τίποτα.
Τέλος, πορνόπαπε κανεις ενα λάθος.
Στην ελλάδα ειναι εύκολο να αποσυνδέσεις τα πρόσωπα απο τη στρατηγική μιας και δεν υπάρχει στρατηγική. Στην τουρκία όμως υπάρχει σχέδιο και ο νταβουτογλου απλά θετει τις βασεις και το πλαισιο για τους επόμενους. Καταλαβαίνοντας λοιπον το σκεπτικό του ανθρώπου αυτού, εχεις μια εικονα σε γενικες γραμμες του πως θα κινηθει η τουρκια στην επόμενη 5ετια ή και παραπάνω
β) Ο Νταβουτ όπως και η δήμαρχος μπορούν ν' αλλάξουν αύριο - μεθαύριο.
1) Χαίρω ότι άρχισες να διαβάζεις τις ταπεινές παραθέσεις μου.
2) Επί της ουσίας
α) Ο ΥΠΕΞ κάνει την πολιτική η (και) μια σειρά από παράγοντες/ δυνάμεις/ συμφέροντα που τη συγκαθορίζουν (τουλάχιστον);
β) Ο Νταβουτ όπως και η δήμαρχος μπορούν ν' αλλάξουν αύριο - μεθαύριο.
γ) Εν πάση περιπτωσει συμφωνώ ότι η τουρκία έχει δια/υπερ-κομματικούς θεσμούς και διαδικασίες συγκρότησης εξωτερικής πολιτικής πιο σταθερούς από την ελλάδα. Ληπτέο υπόψη.
ΠΆΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Ή Η ΑΕΝΑΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ;
Λέω όχι. Και μη μου πείτε για σταυρούς και ευαγγέλια, γιατί θ' αρχίσω τις χριστοπαναγίες.
Πολιτικά μιλάω, όχι θρησκευτικά.
Συμφέροντα, συσχετισμοί κλπ politics you know....
Είπα κάτι παραπάνω....
θα επανέλθω αν έχει νόημα...
Και δεν θα απαντήσω σε χουλιγκάνους!
Έπαιξα με το ράφι, φτάνει για σήμερα...
Αυτή ειναι η διαφορά. Οτι στην τουρκία δεν αλλάζει η πολιτική ανάλογα με το πρόσωπο.
έχει παράσιτααφου εκει δεν υπαρχουν αριστεροι εφιαλτες προδοτες σαν κιεσας...
Μεχρι στιγμης ναι.
Μια απο τις κεντρικες του αποψεις ειναι οτι η σημερινη παγκοσμιοποηση
δεν εχει καμια σχεση με τις προηγουμενες,ειναι ολιστικη πλεον και αυτο
χαριν της τεχνολογιας
Τα συμφεροντα περιπλεκονται τοσο πολυ πλεον που δεν θα συμφερει σε
κανεναν τα θερμα επεισοδια
Αναφερεται βεβαιως σε κρατη με παραγωγικη βαση και πολιτευμα καποιας
μορφης δημοκρατια (ακομη και η κινα μοιραια λογω ανοδου της μεσαιας
ταξης θα μετεξελιχθει) που θαχουν να χασουν αν συμβει κατι
και οχι σε κρατη παριες (Αραβικα κρατ,.Ιραν,Πακισταν,πρωην Γιουκοσλαβια κ.λ.π)
Αυτα τα εγραφε αρχες του '90 και οντως οι πολεμοι εν σχεση με τις προηγουμενες δεκαετιες εχουν μειωθει σημαντικα
την δε οικονομικη κριση την αντιμετωπιζουν ολοι μαζι οσον ειναι αυτο
δυνατον(G20)
Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι σταματαει ο οικονομικος πολεμος
και οτι δεν θα υπαρχουν χαμενοι η κερδισμενοι, η μετατοπιση δυναμης, αλλα θερμα επεισοδια,
ολο και πιο δυσκολο θα συμβαινουν.
Εχει δρομο βεβαια ακομη να τρεξη η θεωρια του αλλα μεχρι στιγμης
χοντρα-χοντρα επιβεβαιωνεται.
και οντως
Μηπως εισαι υπερβολικος?Γράφτηκαν ποστ με ουσία και πολύ γουστάρω.
Κόσοβο - ο ενρντογαν ήταν παρων στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου που ενώνει Πρίστινα με Τίρανα. Εργο Bechtel με το γνωστό Τουρκο υπεργολάβο.
Η επιρροή αυξάνεται και ειναι εμφανες οτι υπάρχει σχέδιο
Για την θεωρια οψομεθα.......Μμμμμ μάλλον όχι.. Υπάρχουν πολλά στοιχεία και γεγονότα που δείχνουν ότι ο κόσμος είναι αρκετά μακριά από αυτό που περιγράφεις ( και ο Φουκουγιάμα...). Ευσεβής πόθος? Μακάρι πάντως να ήταν κάπως έτσι...
Όσο για το θέμα με το 55 και τον παραλληλισμός επαρκέστατη, σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση.
Η προσωπική μου θέση είναι ότι η Τουρκία φαντάζει κολοσσός μπροστά σε μας. Ας το αποδεχτούμε και ας κοιτάξουμε να τα πάμε καλά μαζί της. Φυσικά ως ίσος προς ίσο δύσκολα. Αλλά κάθε σύγκριση ελληνικού και τουρκικού κράτους, δεν αντέχει κριτικής...
Μήπως θα μπορούσες να με ενημερώσεις και εμένα,που καθόμουνα και έψαχνα το μήνυμα μου για τον αχμέτ φαικογλου .Ευχαριστώ αρχαίος διομήδης.Επίσης το θρεντ δε θα κλειδωθεί μεν αλλά θα συγχωνευθεί με το θρεντ " Ελλάδα- Τουρκία". Αφού έτσι και αλλιώς για αυτό γίνεται κουβέντα.
Δεν θα απαντησω επι της ουσιας αλλου συμφωνω αλλου οχιΠως θα εξελιχθεί το τοπίο στην οικονομία για παράδειγμα αν ανοίξουν τα σύνορα και εισβάλλει το ρωμαλέο τουρκικό κεφάλαιο
στην ελληνική περιφέρεια η οποία παρακμάζει σταδιακά;;;;;;;;;;
Μήπως θα απορροφήσει όελς τις ζωντανές της δυνάμεις;;;;;;;;;;;;;
Ή πως θα εξελιχθούν οι Τουρκικές ηγεμονικές τάσεις στην Βαλκανική όταν η Τουρκία θα είναι πια ευρωπαϊκή χώρα και άρα θα μεσολαβεί εν πολλοίς στις σχέσεις των Βαλκανικών χωρών εκείνων που έχει κάποια επιρροή με την Ευρώπη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και τέλος είναι και το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας της επιθετικότητας.
Πως θέλεις να βάλεις στο σπίτι σου έναν τσαμπουκά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μπορεί να σταματήσει να είναι τσαμπουκάς επειδή εσύ προσποιείσαι ότι είναι φίλος σου;;;
Πως θα εξελιχθούν όλα αυτά;;;;
Ας κάτσουμε λοιπόν να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά δίχως λογικές του στύλ ο περιούσιος λαός ή δίχως να φοβόμαστε μην μας πουν εθνικιστές επειδή το σκεφτόμαστε σφαιρικά το ζήτημα και μετά το ξανασυζητάμε αν πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Γιατί τότε η σκέψη μας θα είναι γόνιμη θα είναι μια π ο λ ι τ ι κ ή σκέψη έτσι όπως αρμόζει σε ένα πολιτικό ζήτημα. :-* :-* :-* :-* :-*
Εγώ είμαι αναφανδόν με το ΌΧΙ κι έχω πολλούς λόγους να το στηρίζω.
Εκείνο που μου την σπάει όμως δεν είναι εκείνο το ΝΑΙ που έχει επιχειρήματα αλλά το άλλο το μαζικό που μας πλασσάρουν από τα ΜΜΕ που λέει ΝΑΙ και εννοεί ουσιαστικά ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.
Και πως το καταφέρνουν αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με το να έχουν περάσει μια αντίληψη ότι είναι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ το να σκέφτεσαι με όρους ΕΘΝΙΚΟΥΣ για ένα πολιτικό ζήτημα ενώ είναι απολύτως φυσιολογικό κάτι τέτοιο γιατί επηρρεαζόμαστε και ως ΕΘΝΟΣ από τις πολιτικές εξελίξεις.
Φυσικά πλάι σε αυτό θα εξετάσω και όλα τα άλλα θα σκεφτώ και ως ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ (αν και δεν μου αρέσει επίσης αλλα τι να κάνω αφού ΕΙΜΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και ούτω καθ εξής.
Xωρις να θελω να σε προσβαλω
OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....
ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.....
ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΟΛΙΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Αλλα ας οψεται ο λαικισμος και τα συμφεροντα που τον υποδαυλιζουν.
Προχθες ολες (και πολυ καλα καναν) δημοσιευαν την απαραδεκτη εκτελεση
των 5 Κυπριων φανταρων,αλλα επρεπε στις μεσα σελιδες (Καθημερινη μονον?)
να μαθης για την τραγικη ιστορια Τουρκου δημοσιογραφου που ελαφρα τραυματισμενος ευρισκομενος στο προαυλιο του Νοσοκομειου της Λευκωσιας
περιμενοντας περιθαλψη , πυροβοληθηκε εν ψυχρω στην κοιλια
και πεθανε τελικα σε Νοσοκομειο στα Αδανα.
Υπαρχει τρομερο ελλειμα πληροφορησης δυστυχως,οποτε να ο φανατισμος
να και ο εθνικισμος.
Xωρις να θελω να σε προσβαλω
χαμηλης εγκυροτητας σαιτ (για να μην πω τιποτα πιο βαρυ)