Νέα

Ελλάδα και πόλεμος...θα πολεμούσατε για τη μαμά πατρίδα;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Ας πω και γω την άποψή μου........
Δε νομίζω να θέλουν τον πόλεμο ο κόσμος κι έχω μιλήσει και με Τούρκους (αρσενικούς & θυληκούς) στο Σκάηπ παλαιότερα, δεν είχαν πάντως το στυλ του τσαμπουκά τύπου Ερντογάν, βέβαια όλοι τους σπουδαγμένοι και με ευρωπαική παιδεία.......
Ούτε κι εγώ θέλω τον πόλεμο....
Δεν είμαι θερμοκέφαλος.....
Όμως στα 43 μου αν γίνει το μπαμ δε μπορώ να τη σκαπουλάρω.....
Αλλά κι ακόμη να μπορούσα να το κάνω, στα @@ρια μου αν είναι να πάω στον αγύριστο ας πάω νωρίτερα κάποτε θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς..........
Ίσως ο πόλεμος για έναν τύπο σαν κι εμένα να βγει σε καλό (αν ζήσω βέβαια)......
Δεν έχω να χάσω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, ζωή μίζερη κάνω....
Τα παιδιά θα αφήσω πίσω που δεν έχω???
Τη γυναίκα που δεν έχω???
Τους γονείς που πέθαναν???
Τα αδέλφια που με έχουν γράψει στα @@ρια???
Το λοιπό συγγενολόι => δε γαμιώνται κι αυτοί....
Τη γκόμενα που δεν έχω??
Παντέρημος λοιπόν, είτε ζήσω παραπάνω είτε παρακάτω δε θα με αναζητήσει κανείς.
Απεναντίας θα πάρω και κανένα παράσημο, θα βγάλω και τα απωθημένα μου (πολύ θα ήθελα να γινόντουσαν και παράλληλες εκκαθαρίσεις από ΟΡΚ και διάφορους παρείσακτους που μας τσουβαλιάστηκαν τόσα χρόνια)....
Όμως ό,τι και να γίνει δε θα πολεμήσουμε καμμιά δεκαριά χρόνια, πλέον οι πόλεμοι είναι μερικών ημερών.......
Καλό μας βόλι αν έλθει η ώρα......

Εκφραζεις πολυ κοσμο στο σαιτ! Ευγε!

Εγγρ.
22 Φεβ 2015
Like
275
Πόντοι
21
Ο πόλεμος είναι μία από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει μία κοινωνία αλλά και ένα μεμονωμένο άτομο. Αυτό ισχύει και για όσους πολεμούν (κυρίως) αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό. Μακαρί να μην τον βιώσουμε ποτέ. Αλλά εάν οι συνθήκες τον κάνουν αναπόφευκτο, ο καθένας θα πρέπει να πολεμήσει. Για την προσωπική του επιβίωση, για την οικογένειά του, τόσο τη στενή όσο και την ευρύτερη (έθνος), για την πατρίδα (όσα και αν σημαίνει αυτή για τον καθένα). Αυτά που έχει να χάσει κάποιος με το να αποφύγει να πολεμήσει είναι πολλά περισσότερα, ακόμη και αν φτάσει να το δει καθαρά υλιστικά. Γιατί ο εχθρός δε θα του κάνει συμφωνία αν κατακτήσει τη χώρα να τον αφήσει να ζήσει και μάλιστα στον αφρό, και ακόμη και αν του την κάνει δε θα έχει κανένα λόγο να την κρατήσει. Μόνο αφελείς μαλάκες τα πιστεύουν αυτά.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα φυσικής επιλογής.  Οι μούνηδες που θα την κάνουν στο εξωτερικό (βλέπε ελίτ) και αυτοί που θα αποφύγουν να πολεμήσουν και θα κρυφτούν (άρα και θα σκοτωθούν για πλάκα από τον εισβολέα) απλά θα μας αδειάσουν τη γωνιά και το έθνος που θα έχει απομείνει μετά τον πόλεμο θα είναι πιο "καθαρό" και με καλύτερα γονίδια.
Το επιχείρημα "τον πόλεμο τον ξεκινάει μία ελίτ φραγκάτων και πολιτικών που θα είναι στην απ'έξω και άρα δεν πολεμάω για πάρτη τους" είναι απλά αστείο γιατί αν ξεκινήσει πόλεμος δεν έχεις άλλη σοβαρή επιλογή.
Φυσικά εξυπακούεται ότι εάν εισέλθει ένας λαός σε εμπόλεμη κατάσταση η πιθανότητα για κάθε μεμονωμένο άτομο να πεθάνει (από οποιαδήποτε αιτία) είναι πολύ μεγάλη. Συμφωνία ότι θα επιζήσεις δε σου κάνει κανείς. Το οποίο μας οδηγεί σε αυτό που έγραψα στις πρώτες προτάσεις του ποστ.

johnnyv13

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2010
Like
100
Πόντοι
1
Φιλε Αναρχοαπληστε αυτοι που θα φυγουν στο εξωτερικο και δεν πολεμησουν θα πρεπει να εξοντωθουν αν ποτε γυρισουν στη χωρα. Αν δεν γυρισουν θα πρεπει να αναλαβουν το θεμα αυτο οι μυστικες υπηρεσιες με καταδρομικες κινησεις. ΤΕΛΟΣ

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Δε νομίζω να θέλουν τον πόλεμο ο κόσμος κι έχω μιλήσει και με Τούρκους (αρσενικούς & θυληκούς) στο Σκάηπ παλαιότερα, δεν είχαν πάντως το στυλ του τσαμπουκά τύπου Ερντογάν, βέβαια όλοι τους σπουδαγμένοι και με ευρωπαική παιδεία.......
Αλλά κι ακόμη να μπορούσα να το κάνω, στα @@ρια μου αν είναι να πάω στον αγύριστο ας πάω νωρίτερα κάποτε θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς..........
Ίσως ο πόλεμος για έναν τύπο σαν κι εμένα να βγει σε καλό (αν ζήσω βέβαια)......

Τη γκόμενα που δεν έχω??
Παντέρημος λοιπόν,
είτε ζήσω παραπάνω είτε παρακάτω δε θα με αναζητήσει κανείς.
Απεναντίας θα πάρω και κανένα παράσημο, θα βγάλω και τα απωθημένα μου (πολύ θα ήθελα να γινόντουσαν και παράλληλες εκκαθαρίσεις από ΟΡΚ και διάφορους παρείσακτους που μας τσουβαλιάστηκαν τόσα χρόνια)....
Όμως ό,τι και να γίνει δε θα πολεμήσουμε καμμιά δεκαριά χρόνια, πλέον οι πόλεμοι είναι μερικών ημερών.......
ρε μαλακα ντουνταρα τωρα που γυρισες στο χωριο και εγινες αγροτης και ποτιζεις τη γης με τον ιδρωτα του προσωπου σου και ξυπνας χαραματα να ταισεις και να ποτισεις τα ζωντανα,
δε μπορεις να βρεις εκει χαμου και μια βλαχοπουλα αβγαλτη με ροδαλα μαγουλα, κι ας ειναι κι ασχημουλα, δε γαμιεται, να της βαλεις την κουλουρα και να τις πεταξεις 3-4 κουτσουβελα, να σου φτιαχνει πιτες και να σου ζυμωνει ψωμι και να ζησετε βουκωλικη ζωη στο ραντζο σας;

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Τη γκόμενα που δεν έχω??
Παντέρημος λοιπόν, είτε ζήσω παραπάνω είτε παρακάτω δε θα με αναζητήσει κανείς.

sto χερι σου ειναι να φτιαξεις την ζωη σου τυπε οχι να περιμενεις να πας στον αλλο κοσμο

OP
OP
Δ
Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
Δε θα πεθάνεις για το Βελιζέλο κ τον Τσίπρα ρε γίδι...για τους παππούδες σου θα πεθάνεις,τη μάνα σου κ τα παιδιά σου.
Δεν θα σταθω στο γιδι γιατι δεν σε εχω μπροστα μου και ετσι δεν μπορω να σου ανοιξω δευτερη κωλοτρυπιδα...Οποτε αναγκαστικα θα απαντησω απο εδω πολιτισμενα μια που δεν εχω βρισει κανεναν ποτε πρωτος εδω...Θα πω μονο πως δεκτη η αποψη σου και την σεβομαι..Απλα εγω οταν ακουω Ελλαδα καλως η κακως μου ερχοντε στο μυαλο γιδια και μουνοπανα και ρουφιανοι που συναντω καθημερινα..Σεβομαι τους πρωγονους μας και καθομαι προσοχη..Μετα χαθηκε η μπαλα..

OP
OP
Δ
Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
Πηγαίντε να πολεμήσετε! Και ο Ροκφέλερ αυτό θέλει! Πως αλλιώς άλλωστε θα μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη για να σφραγιστούν οι υπόλοιποι?
Οπως λεει και ενα ΑΣΜΑ....Να σκοτωνοντε οι λαοι....Για του αφεντη το φαι.....

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
μεγαλο πραμα η λαικη σοφια τυπε

WP_20160204_002.jpg

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

Είνα το ίδιο τραγούδι αυτού που λέει ότι η επανάσταση του 1821 ήταν ταξική και όχι εθνική σαν τους καρμπονάρους ένα πράγμα;;;Μόνο τον Κολοκοτρώνη ταξικό αδερφό που δε βγάλατε!!! :idiot: :idiot: :idiot:

Επισκέπτης
Απεναντίας θα πάρω και κανένα παράσημο

Το πιο πιθανο ειναι να σου ερθει η φωτια απο πανω και εκει να τελειωσουν ολα. Ξεχνα σκηνες τυπου 300, παρασημα και ηρωισμους, ουτε που θα δεις το προσωπο του εχθρου.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Ντοπα θα ερθεις απο Αγγλια για να πολεμησεις?

Αυτός που διαχειρίζεται τον λογαριασμό από Αθήνα, θα πάει να βρει τον άλλο στο Στόουκ...

Τί μας λες τώρα.

Όχι που θα έρθει και ο άλλος από Αγγλία.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
OP
OP
Δ
Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
Είνα το ίδιο τραγούδι αυτού που λέει ότι η επανάσταση του 1821 ήταν ταξική και όχι εθνική σαν τους καρμπονάρους ένα πράγμα;;;Μόνο τον Κολοκοτρώνη ταξικό αδερφό που δε βγάλατε!!! :idiot: :idiot: :idiot:
Τυπε μου καταρχην καλησπερα σου.ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ που ειπες σε ποιους αναφερεσε?Eγω να ξερεις ειμαι μηδενιστης.Δεν ανηκω πουθενα σε κανενα κομμα..Σε καμια παραταξη.Σε καμια ομαδα..Οι αποψεις μου ειναι καθαρα απο δικα μου βιωματα και συμπερασματα..Τιποτε παραπανω τιποτε παρακατω..Απλα σου εξηγω γιατι δεν ξερεις(και λογικοτατο) τι χαρακτηρας ειμαι..Μπορει να πιστευεις πως αυτα που λεω ειναι απο...ψεκασμους η απο...αριστερες αντιληψεις...Ουτε καν.Ειναι απλα η γνωμη μου.Και οπως σεβομαι την καθε μια απαντηση απο τα παιδια εδω ξεχωριστα ετσι ειναι και h δικη μου..Αν εχεις προσεξει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ δεν εχω πουλησει νταηλικι για τις αποψεις τους(εκτος απο εναν που με προσβαλε)Τους σεβομαι και απλα παρατηρω.ΝΑ σαι καλα και καλη συνεχεια..:)

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Τυπε μου καταρχην καλησπερα σου.ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ που ειπες σε ποιους αναφερεσε?Eγω να ξερεις ειμαι μηδενιστης.Δεν ανηκω πουθενα σε κανενα κομμα..Σε καμια παραταξη.Σε καμια ομαδα..

Μϊα απλή παρατήρηση, που ιστορικά ισχύει 100% άνευ εξαιρέσεων.

Αυτά που λες παραπάνω, είναι πολυτέλειες, που είναι διαθέσιμες σε καιρό ειρήνης.
Όντως , σε ειρηνικές περιόδους, όπως αυτή που ζούμε ακόμη, μπορείς να είσαι έτσι.

Σε πολέμους, τα στρατόπεδα είναι πάντα 2.
Και ανήκουν όλοι , σε ένα από τα 2.
Οι παραπάνω πολυτέλειες, απλώς δεν υπάρχουν. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Από διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 1944,
σε όσα σπίτια μπούκαραν οι ΕΑΜικοί .... έκαναν την ερώτηση ....

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΕΑΜ ;

Αν έλεγες ναι , έπρεπε να το αποδείξεις.
Αν δεν το αποδείκνυες, είχες την ίδια μοίρα με όσους απαντούσαν εξαρχής ΟΧΙ.

Οπότε ανάλογα με την περιοχή .....
πήγαινες είτε στο Φοίβο , είτε στο νταμάρι του κοπανά , είτε στην ΟΥΛΕΝ, είτε στο μπαρουτάδικο στο αιγάλεω, είτε στη θήβα.

Η κατάληξη , παντού η ίδια .....

3.jpg

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Τυπε μου καταρχην καλησπερα σου.ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ που ειπες σε ποιους αναφερεσε?Eγω να ξερεις ειμαι μηδενιστης.Δεν ανηκω πουθενα σε κανενα κομμα..Σε καμια παραταξη.Σε καμια ομαδα..Οι αποψεις μου ειναι καθαρα απο δικα μου βιωματα και συμπερασματα..Τιποτε παραπανω τιποτε παρακατω..Απλα σου εξηγω γιατι δεν ξερεις(και λογικοτατο) τι χαρακτηρας ειμαι..Μπορει να πιστευεις πως αυτα που λεω ειναι απο...ψεκασμους η απο...αριστερες αντιληψεις...Ουτε καν.Ειναι απλα η γνωμη μου.Και οπως σεβομαι την καθε μια απαντηση απο τα παιδια εδω ξεχωριστα ετσι ειναι και h δικη μου..Αν εχεις προσεξει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ δεν εχω πουλησει νταηλικι για τις αποψεις τους(εκτος απο εναν που με προσβαλε)Τους σεβομαι και απλα παρατηρω.ΝΑ σαι καλα και καλη συνεχεια..:)

Δε σου πουλάω νταηλίκι.Όταν χρησιμοποιείς όμως ποίημα του Βάρναλη, καθαρού κομμουνιστή, τραγουδισμένο από Ξυλούρη το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα στην ταξική ιδεολογία που πρεσβεύει ο κομμουνισμός είναι λογικό και επόμενο να σε θεωρήσω κομμουνιστή.Αν δεν είσαι όπως λες και είσαι μηδενιστής τότε θα ήταν πιο κοντά στην ιδεολογία σου μια τοποθέτηση του τύπου "γιατί να πολεμήσουμε αφού θα χάσουμε από τους Τούρκους".

:hi: :hi: :hi: :hi:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.255
Πόντοι
506
Μϊα απλή παρατήρηση, που ιστορικά ισχύει 100% άνευ εξαιρέσεων.

Αυτά που λες παραπάνω, είναι πολυτέλειες, που είναι διαθέσιμες σε καιρό ειρήνης.
Όντως , σε ειρηνικές περιόδους, όπως αυτή που ζούμε ακόμη, μπορείς να είσαι έτσι.

Σε πολέμους, τα στρατόπεδα είναι πάντα 2.
Και ανήκουν όλοι , σε ένα από τα 2.
Οι παραπάνω πολυτέλειες, απλώς δεν υπάρχουν. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Από διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 1944,
σε όσα σπίτια μπούκαραν οι ΕΑΜικοί .... έκαναν την ερώτηση ....

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΕΑΜ ;

Αν έλεγες ναι , έπρεπε να το αποδείξεις.
Αν δεν το αποδείκνυες, είχες την ίδια μοίρα με όσους απαντούσαν εξαρχής ΟΧΙ.

Οπότε ανάλογα με την περιοχή .....
πήγαινες είτε στο Φοίβο , είτε στο νταμάρι του κοπανά , είτε στην ΟΥΛΕΝ, είτε στο μπαρουτάδικο στο αιγάλεω, είτε στη θήβα.

Η κατάληξη , παντού η ίδια .....

3.jpg
οι ταγματασφαλίτες γνωστοί και ως γερμανοτσολιάδες πάντως δεν σε ρωτούσαν καν όποιον νάναι και ότι νάναι εκτελούσαν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom