Επισκέπτης
Ρε μαλάκα τί να περιμένω; Κάθε μέρα πέφτει και μία μονάδα και πάνω από 10-20e δεν πρόκειται να παίξω.Περιμενε ρε μεχρι παρασκευη να δεις
Ρε μαλάκα τί να περιμένω; Κάθε μέρα πέφτει και μία μονάδα και πάνω από 10-20e δεν πρόκειται να παίξω.Περιμενε ρε μεχρι παρασκευη να δεις
Αυτο θελουν και αυτο πανε να πετυχουν.Το κακο ειναι οτι δεν το καταλαβαινει κανεις.Και αντι να πανεΟτιδήποτε φίλε μου μπορείς να βρεις σε μία δυτική αγορά.Ρούχα,παπούτσια,καφέδες,κωλόχαρτα,πάνες,τσιγάρα,λογιστικές υπηρεσίες κτλ κτλ.Με δεδομένο του ότι ΔΕΝ έχουμε παραγωγή, ο μοναδικός δρόμος είναι η κατανάλωση.Εντός ευρώ δεν έχουμε άλλη λύση.Για εκτός ευρώ (που πίστεψέ με δεν το θέλω καθόλου) υπάρχουν άλλες λύσεις.εντός ευρώ για να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε σχέση με Τουρκίες,Κίνες,Αφρικές κτλ θα πρέπει να φτάσουν οι μισθοί στα 150 δολλάρια στη καλύτερη περίπτωση.
Και τι προτεινεις δλδ? Εγω μαζι σου 520 μοικτα. Με 23% φπα με ΔΕΗ ΟΤΕ κτλπ και γενικα τοσο μεγαλες τιμες τα βασικα αγαθα πως θελεις να ζησει αλλα κ να αγορασει?Δηλαδή και απόπου θα πάρει το χρήμα παίκτη μου ?? Από το μαγαζί που δουλεύει και δεν βγαίνει να του δίνει ούτε αυτά? Από τα τσιμεντάδικα που δεν πουλάνε στο εξωτερικό γιατί έχουν μεγάλο κόστος ? Από την χαλυβουργία που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Βουλγαρία και την Τουρκία ? Από τις μαρίνες που δεν αφήνουν να γίνουν οι “οικολόγοι” στην νησιά ??
Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτή την στιγμή ανακυκλώνουμε τα χρήματα που κυκλοφορούν και μάλιστα κάθε χρόνο διώχνουμε και ένα μέρος τους στο εξωτερικό γιατί κάνουμε εισαγωγές ??
ποιός θα σου δώσει πάνω από 520 τον μήνα όταν οι εξαγωγές του με το ζόρι πιάνουν τα 2000 ???
Οτιδήποτε φίλε μου μπορείς να βρεις σε μία δυτική αγορά.Ρούχα,παπούτσια,καφέδες,κωλόχαρτα,πάνες,τσιγάρα,λογιστικές υπηρεσίες κτλ κτλ.Με δεδομένο του ότι ΔΕΝ έχουμε παραγωγή, ο μοναδικός δρόμος είναι η κατανάλωση.Εντός ευρώ δεν έχουμε άλλη λύση.Για εκτός ευρώ (που πίστεψέ με δεν το θέλω καθόλου) υπάρχουν άλλες λύσεις.εντός ευρώ για να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε σχέση με Τουρκίες,Κίνες,Αφρικές κτλ θα πρέπει να φτάσουν οι μισθοί στα 150 δολλάρια στη καλύτερη περίπτωση.
Και τι προτεινεις δλδ? Εγω μαζι σου 520 μοικτα. Με 23% φπα με ΔΕΗ ΟΤΕ κτλπ και γενικα τοσο μεγαλες τιμες τα βασικα αγαθα πως θελεις να ζησει αλλα κ να αγορασει?
Θα ανεβει στο 6.5 τις επομενες μερες ισως κ ποιο πανω...κοντα στο 8 το κοβωΡε μαλάκα τί να περιμένω; Κάθε μέρα πέφτει και μία μονάδα και πάνω από 10-20e δεν πρόκειται να παίξω.
Μίλησε ο businessman
Μεχρι τοτε????
Διωκτης ευκαιριων, οχι μεταναστης.Μίλησε ο businessman![]()
Που στα 60 του έγινε μετανάστης στο πουστονήσι![]()
![]()
![]()
Διωκτης ευκαιριων, οχι μεταναστης.
Μα το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν έιναι τόσοι οι βολεμένοι.Μίλαγα προχθές με ένα συνεργάτη γύρω στα 45,δουλεύει όλη λου τη ζωή σαν σκύλος και έχει καταφ'ερει να κάνει ένα κομπόδεμα 70000 ευρώ.Μου είπε ότι θα ψηφίσει ΝΔ γιατί βγήκε ο Χ παπάρας του Συριζα και είπε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό και φοβάται ότι αν βγει ο Συριζα θα χάσει μέρος των χρημάτων του.Αυτο θελουν και αυτο πανε να πετυχουν.Το κακο ειναι οτι δεν το καταλαβαινει κανεις.Και αντι να πανε
να τους μαυρισουν για να φυγουν και να μην ξαναπατησουν,πανε και κανουν αποχη οι περισσοτεροι με αποτελεσμα το 20-25% των βολεμενων απο νδ-πασοκ να τους βγαζουν συνεχεια στην κυβερνηση.
Μουνοδιωχτης,μπορει.Διωκτης ευκαιριων, οχι μεταναστης.
Μόνο από Τουρισμό φίλε μου.ΔΕΝ υπάρχει άλλη πηγή εσόδων από εξαγωγές.Έκλεισε το μαγαζί.Ακόμα και αυτές οι εταιρείες που εξάγουν (ελάχιστες,και προσπαθούν να τις κλείσουν και αυτές-βλέπε επιστροφή ΦΠΑ),οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι από εξωτερικό.και ποιός θα αγοράσει ρε παίκτη αφού δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα από εξαγωγές παραγομένων προιόντων??
που θα βρεθεί το χρήμα για να έχει λεφτά ο κόσμος να αγοράζει αφού δεν μπαίνει φρέσκο ??
η κατανάλωση χωρίς παραγωγή ή άλλη εισροή χρήματος οδηγεί στον δανεισμό .. και επειδή είμαστε στο ευρώ δεν μπορούμε να δανειστούμε (δεν μας δανείζουν κιόλας)… αν είμασταν στην δραχμή μπορούσαμε να τυπώσουμε αλλά τότε θα πηγαίναμε για ψώνια κουβαλώντας το χρήμα σε καροτσάκια του σούπερ μάρκετ…
Το πρωτο που θα επρεπε να κανει μια κυβερνηση που θα ειχε αρχιδια,ειναι να διωξει την εκκλησια απο την πλατη του λαου.Πληρωνουμε πανω απο μισο δις ευρω το χρονο για αυτη τη γελειοτητα.Θα μπορουσε το κρατος να εκμεταλευτει το μονο προιον που μπορει να φερει κερδος,τον τουρισμο.Αλλα αρχιδια,κανεις δεν εχει κοιταξει εκει.Και κονομανε μονο οι ιδιωτες.και ποιός θα αγοράσει ρε παίκτη αφού δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα από εξαγωγές παραγομένων προιόντων??
που θα βρεθεί το χρήμα για να έχει λεφτά ο κόσμος να αγοράζει αφού δεν μπαίνει φρέσκο ??
η κατανάλωση χωρίς παραγωγή ή άλλη εισροή χρήματος οδηγεί στον δανεισμό .. και επειδή είμαστε στο ευρώ δεν μπορούμε να δανειστούμε (δεν μας δανείζουν κιόλας)… αν είμασταν στην δραχμή μπορούσαμε να τυπώσουμε αλλά τότε θα πηγαίναμε για ψώνια κουβαλώντας το χρήμα σε καροτσάκια του σούπερ μάρκετ…
Φίλε δεν τα λες καθολου καλα.Μα το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν έιναι τόσοι οι βολεμένοι.Μίλαγα προχθές με ένα συνεργάτη γύρω στα 45,δουλεύει όλη λου τη ζωή σαν σκύλος και έχει καταφ'ερει να κάνει ένα κομπόδεμα 70000 ευρώ.Μου είπε ότι θα ψηφίσει ΝΔ γιατί βγήκε ο Χ παπάρας του Συριζα και είπε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό και φοβάται ότι αν βγει ο Συριζα θα χάσει μέρος των χρημάτων του.
Έφριξα.Τον ρώτησα απλώς αν είναι ιδιοκτήτης ακινήτου και η απάντηση ήταν καταφατική.Εκεί έφριξα δύο φορές.Τον ρώτησα πόσο ήταν η αξία του σπιτιού του πριν τη κρίση και πόση είναι τώρα και για να μην σας τα πολυλογώ η χασούρα του ήταν μεγαλύτερη από ολόκληρο το κεφάλαιο που κατάφερε κα μάζεψε σε όλη του τη ζωή.
Επομένως αυτός ο άνθρωπος θα ψηφίσει με το φόβο μη χάσει το 10% ή το 20% (που δεν το πιστεύω αυτό απλά το καταθέτω για τη συνέχεια της συζήτησης) αυτούς που του κόστισαν το 100% του κεφαλαίου του.
Δηλαδή πιο φοβισμένος και παραπλανημένος πεθαίνεις.
εσυ τι πιστευεις για το μελλον της ευρωπης τυπε apolyte ?![]()