Νέα

Είναι ο Κομμουνισμός αντιγραφή του Χριστιανισμού;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ο "αντίλογος" του επιπέδου σου είναι κάτι που ζηλεύω. Θα χρειάστηκες πολύ κόπο για να τον καλλιεργήσεις.

Όσο για το λεξιλόγιο. Βλέπω μιλάς την γλώσσα του Σαίξπηρ.
ο αντίλογός μου δεν είχε κανένα πρόβλημα ώσπου να πετάξεις την ειρωνία σου και να με κατατάξεις με πονηριά κάπου όπου δεν ανήκω στοχεύοντας κατά τα φαινόμενα να υποβαθμίσεις τα επιχειρήματά μου

ο ελληνισμός δεν κινδυνεύει ούτε απο τον σαίξπηρ ούτε από τις ξένες γλώσσες και τους αστεϊσμούς που γίνονται με αυτές, εκτός αν με θεωρείς και πράκτορα ξένων "στοιχέιων" που έχω σκοπό να διαβρώσω την ελληνική μέσα από το μπου.κομ :think:

Αντε ρε μαλακισμενο  :thefinge:
είσαι η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΠΟΡΝΗ :rockon: :rockon: :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Η ήδη διαφημισθείσα πολυμάθειά σου με κάνει να πιστεύω πως  περί της Αρχαίας Ελλάδος άλλο τίποτε δεν γνωρίζεις.

φίλε δεν ξέρω γιατί το πήρες στραβα από την αρχή, εγώ απλώς είπα όσα ήξερα πάνω στα ζητήματα που έθεσες :think: ούτε είπα ότι είμαι πολυμαθής ούτε ότι ξέρω τα πάντα για τον χριστιανισμό ή την αρχαία Ελλάδα, αντιθέτως ελάχιστα γνωρίζω και κάποια από αυτά τα ελάχιστα ήταν όσα παρέθεσα

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
δεν ξέρω γιατί το πήρες στραβα από την αρχή

Και εγώ αναρωτιέμαι τι έφταιξε και σε πήρα με στραβό μάτι.
Πλήροφόρησέ με και βγάλε με από τα βασανιστικά μου διλήματα.

ελάχιστα γνωρίζω

Εδώ θα επικροτήσω την φιλαλήθειά σου.

είσαι η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΠΟΡΝΗ

Βλέπω πως όταν στρέφεσαι σε άλλους κρατάς το επίπεδό σου!

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ο πιστολέρο είναι φιλαράκι

Και με τα φιλαράκια συνδιαλεγόμαστε με την γλώσσα που γνωρίζουμε.

[move][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΩΓΙΩΝ.[/size][/size][/size][/move]

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΛΟΙΠΌΝ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΟΘΟΤΑ.

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ.

ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ (0)

ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝ ΜΗΔΕΝ (-0)

θα προσπαθήσω :sunglasses:

θα μου επιτρέψεις μόνο να επισημάνω δύο μικρά λαθάκια:

1) το σωστό είναι "ειωθότα" και όχι "ειοθότα"

2) από την λίγη άλγεβρα που μας διδάξανε στο σχολείο νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε +0 ούτε -0, απλά 0 (με πάσα επιφύλαξη αυτή η παρατήρηρση γιατί δεν είμαι μαθηματικός)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Τραβα μωρη ρομπα, πιονι του παπαδαριου να κανεις κανα ευχελαιο που μεχρι και στο μπου μπηκες να κανεις προσυλητισμο :birdman:

Ποια ειναι η διαφωνια γιατι βαριεμαι να διαβαζω τα προηγουμενα? :sunglasses:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Τραβα μωρη ρομπα, πιονι του παπαδαριου να κανεις κανα ευχελαιο που μεχρι και στο μπου μπηκες να κανεις προσυλητισμο :birdman:

Ποια ειναι η διαφωνια γιατι βαριεμαι να διαβαζω τα προηγουμενα? :sunglasses:
νομίζεις θυμάμαι? :birdman: μάλλον το ότι διαφώνησα πως ο χριστιανισμός δεν διδάσκει την αγάπη και το ότι υποστήριξα πως η Υπατία δολοφονήθηκε για πολιτικούς λόγους :think:
βασικά δυσκολεύομαι να τον πείσω, ο τύπος είναι πολύ πλανημένος, πες στον Ιωνάθαν και τον Αμβρόσιο να μπουν και να βοηθήσουν να σώσουμε μια ψυχή ακόμα :sunglasses:

δεν ήρθες χθες στην κατήχηση και ανησυχήσαμε :2on1:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
μάλλον το ότι διαφώνησα πως ο χριστιανισμός δεν διδάσκει την αγάπη
Kαι τι διδασκει, το μισος? :jerking:

και το ότι υποστήριξα πως η Υπατία δολοφονήθηκε για πολιτικούς λόγους :think:

Σε μεταβατικες περιοδους, εγκληματα γινονται εκατερωθεν με προσχημα αιτιες βιτρινα. Τα λιονταρια στις αρενες μπορουν να το επιβεβαιωσουν :grin:

βασικά δυσκολεύομαι να τον πείσω, ο τύπος είναι πολύ πλανημένος, πες στον Ιωνάθαν και τον Αμβρόσιο να μπουν και να βοηθήσουν να σώσουμε μια ψυχή ακόμα :sunglasses:
Ειναι και οι δυο στο γυμναστηριο του ναου εξασκουμενοι στις πολεμικες τεχνες. Το απογευμα εχουμε συναντηση με μαρτυρες του Ιεχωβα :knuppel:

δεν ήρθες χθες στην κατήχηση και ανησυχήσαμε :2on1:

Εκανα αστρικη προβολη δεν με ειδες? :o
Εγω σε ειδα παντως, η καρω φουστιτσα σε παχαινει λιγο, νομιζω το ταγερακι σου πηγαινε καλυτερα :birdman:

Τι σχεση εχει ο κομμουνισμος με τον χριστιανισμο? :headbang: :headbang: :headbang:

Αφου ο Χρ. δεν ασχολειται με τα εγκοσμια, ενω ο Κομ. ασχολειται μονο με αυτα :jerking:

Δηλαδη στα 2000 χρονια που μεσολαβησαν δεν υπηρχαν αλλες επιρροες? Η γαλλικη επανασταση μηπως? :rolleyes:

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ένα πολύ αξιόλογο κείμενο που υποστηρίζει πως ο Κομμουνισμός είναι θρησκεία.

Murray Rothbard - Karl Marx, Communist as Religious Eschatologist

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
μάλλον το ότι διαφώνησα πως ο χριστιανισμός δεν διδάσκει την αγάπη
Kαι τι ? διδασκει, το μισος

ΚΑΙ ΟΜΩΣ διδασκει το μισος:

«Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν.  ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.  Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος· και ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος·  και ος ου λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, ουκ έστι μου άξιος.  ο ευρών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν, και ο απολέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού ευρήσει αυτήν»

(Ματ. ι΄: 34-39).

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ΚΑΙ ΟΜΩΣ διδασκει το μισος:

«Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν.  ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.  Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος· και ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος·  και ος ου λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, ουκ έστι μου άξιος.  ο ευρών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν, και ο απολέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού ευρήσει αυτήν»

(Ματ. ι΄: 34-39).

μίσος διδάσκει αυτό? :think:

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
:grin:

πολύ περιληπτικά λέει ότι δεν ήρθε για να φέρει ειρήνη αλλά "μαχαίρι", γιατί ήρθε να διχάσει (εκεί πάει το "μαχαίρι") τον υιό από τον πατέρα κτλ και ότι οι συγγενείς του (του πιστού εννοεί) θα γίνουν εχθροί του
με τα παραπάνω εννοεί ότι ο ερχομός Του θα σημάνει αναταραχές, μπορεί ακόμα και οι συγγενείς να στραφούν εναντίον των οικείων τους
και μετά λέει ότι όποιος αγαπάει περισσότερο τους δικούς του απ'ότι τον θεό δεν είναι άξιος (δηλ, σε περίπτωση σύγκρουσης θα πρέπει ο πιστός να ταχθεί με το μέρος του θεού ακόμα και αν αρνηθεί τους οικείους του)

άρα δεν διδάσκει το μίσος :think:

πάντως το τελευταίο που λέει για την ψυχή δεν το πιάνω :huh:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom