Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Επισκέπτης
στην μικρασιατικη καταστροφη δεν διναν ενα ποτηρι νερο στοτς ξεριζωμενους που ηρθαν!!ωραιοι ελληνες ρε!!!γεμισε μαλακες το σαιτ!!!!!ουστ ρε φασιστακια του κερατα!!!!!βαλτε ρε να δειτε φωτογραφιες σκοτωμενων παιδιων να τον παιξατε μαλακες!!!

This is the END...

Επισκέπτης
στην μικρασιατικη καταστροφη δεν διναν ενα ποτηρι νερο στοτς ξεριζωμενους που ηρθαν!!ωραιοι ελληνες ρε!!!γεμισε μαλακες το σαιτ!!!!!ουστ ρε φασιστακια του κερατα!!!!!βαλτε ρε να δειτε φωτογραφιες σκοτωμενων παιδιων να τον παιξατε μαλακες!!!

Το κακό φίλε warhol μ' αυτά τα φασιστάκια είναι οτι μιλάνε για ανατριχιαστικά πράγματα σαν να ήταν τα πιο φυσικά.
Και βέβαια, είναι ζήτημα οικογενειακής παιδείας, δεν εξηγείται αλλιώς. Γι' αυτό τους ρωτάω "τι έκαναν οι δικοί σου στην κατοχή"; Αλλά καμμιά κότα δεν απαντάει!

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.229
Πόντοι
17.085
Εσύ ακόμα χρωστάς μιαν απόδειξη Αντισθένη, δεν το ξεχνώ και ούτε θα το ξεχάσω. Και γιατί "πρέπει" να πέσουν οι τόνοι;

Καμία απολύτως απόδειξη δε χρωστάω και επαναλαμβάνω: πρέπει να λείπουν προσβλητικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί, γιατί θα αναγκαζόμαστε να σβήνουμε μηνύματα.

Επισκέπτης
Καμία απολύτως απόδειξη δε χρωστάω και επαναλαμβάνω: πρέπει να λείπουν προσβλητικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί, γιατί θα αναγκαζόμαστε να σβήνουμε μηνύματα.

Εγώ πάντως, κάθε φορά που θα συναντιόμαστε σε thread, και το ξέρεις οτι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, θα σου υπενθυμίζω οτι ισχυρίστηκες κάτι και δεν το απέδειξες.

Όσο για τους λεβέντες που υπεραμύνονται των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους απεκάλεσα "φασίστες" και "κότες". Αν το θεωρείς βρισιά, σβήσε ότι θες. Έχεις και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Φιλικά

Επισκέπτης
Α, και τους ρώτησα αν έχουν συγγενείς που να διατέλεσαν ταγματασφαλίτες, γιατί πολύ τους γουστάρουν, όπως οι ίδιοι λένε!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Αφού συμφωνήσω με τον Αντισθένη και με τον κίνδυνο να κατηγορηθώ πάλι ότι πετάγομαι αντιγράφω προηγούμενο ποστ μου:

"Hrys, έχεις μια καταπληκτική ικανότητα να προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες (πχ. και άλλοι έκαναν αντίσταση, πολιτικό λάθος ο εμφύλιος) ενώ ανήκεις στην μία πλευρά.

Λοιπόν, τόσο η ιστορία της αντίστασης (στο μέρος της διαμάχης των οργανώσεων μεταξύ τους), όσο και τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος ήταν αυτό που στον μαρξιστικό λόγο ονομάζεται ταξικός πόλεμος. Εγώ θα το ονόμαζα αντικομμουν ιστικό αγώνα από την μία μεριά και αγώνα για την επικράτηση του κομμουνισμο ύ από την άλλη. Σε αυτό τον πόλεμο η κομμουνιστι κή πλευρά ηττήθηκε στα πεδία των μαχών. Έτσι απλά!

Δυστυχώς δεν ηττήθηκε στο πεδίο της ιδεολογίας γιατί η "δεξιά" πλευρά δεν είχε μια σαφή φιλελεύθερη ιδεολογία, αλλά ήταν περισσότερη μια εθνικιστική ιδεολογία που απλώς δεχόταν την αναγκαιότητ α ελεύθερης οικονομίας (υπό προϋποθέσει ς) και κοινοβουλευ τικής δημοκρατίας (κουτσής στραβής μέχρι το 1974, αλλά την δεχόταν). Έτσι λοιπόν κυριάρχησε μετεμφυλιακ ά ο αριστερός πολιτικός λόγος της πίστης στις συλλογικότη τες, το κράτος πρόνοιας, τον κρατικό παρεμβατισμ ό κλπ. Για να είμαστε δίκαιοι αυτός ο λόγος κυριαρχούσε τότε και σε παγκόσμιο επίπεδο (Κευνσιανό μοντέλο, κράτος πρόνοιας, κράτος ως μοχλός ανάπτυξης).

Λοιπόν το να συνεχίζεις να βρίζεις τους νεκρούς της μιάς πλευράς 60 χρόνια μετά, πέρα από την έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς (που είναι δικαίωμα σου να μην τον έχεις) δείχνει κυρίως μιαν αυτάρεσκη (έως ναρκισσιστι κή) αντίληψη της ιστορίας και της ίδιας της πραγματικότ ητας. Μια τέτοια αντίληψη είναι χαρακτηριστική της παράταξης που ηττήθηκε. Είναι μια αντίληψη ότι η πραγματικότ ητα είναι ένα κλειστό σύστημα, απόλυτα ελεγχόμενο, που εμείς ξέρουμε πως λειτουργεί και έχουμε απαντήσεις για τα πάντα.

Ευτυχώς αυτή η αντίληψη ζωής στην πράξη ηττήθηκε. Η άλλη παράταξη, μέσα στην εθνικιστική της υστερία και τις υπερβολές της πολλές φορές, έστω ασυνείδητα, κατάφερε να κρατήσει το σύστημα ανοιχτό. Γι' αυτό η Ελλάδα εισάγει πουτάνες από την πρώην Ανατ. Ευρώπη και δεν εξάγει για να επανέλθω και στο θέμα του site!."

Επισκέπτης
Ο ενας μου ο παπούς πολέμησε τους Ιταλούς στην Αλβανία .
Ο άλλος μου παππους καθότι πιο μικρός πολέμησε στον εμφύλιο σαν πρωτοετής της σχολής ευελπϊδων.
Ok?

Τι μου λες τώρα δηλαδή; Οτι ο παππούς σου που πολέμησε στην Αλβανία θα ένιωθε ικανοποιημένος που μερικοί συμπατριώτες του (των Ταγμάτων Ασφαλείας) συνεργάστηκαν με αυτούς που ο ίδιος πολέμησε; Δεν το πιστεύω. Οπότε, κάπου μπάζει η δική σου σκέψη μάλλον, αν είναι σκέψη βέβαια, γιατί δεν φαίνεται να τα έχεις σκεφτεί αυτά που λες.

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.549
Πόντοι
1.706
να μέτραγες μήπως hrys κάπως καλύτερα......τα θύματα του μελιγαλά ή αλλίως πηγάδας είανι κάπως περισσότερα από 40.......υπάρχουν τα ονόματα για όποιον θέλει να τα βλέπει μόνος του...δεν καταλαβαίνω τι σόι δοσύλογοι ήταν οι 6χρονοι ,και λιγότρο μπαρμπάδες μου και οι μαδάδες τους....... ο προπάπους ο ναυτικός τον οποίο εκτέλεσε ο ομοϊδεάτης δήθεν με σένα ανηψιός του τον όποίο έιχε σώσει από τους χίτες....μέχρι και ο ακρωτηριασμένος γέρος τους είχε κάνει κακό και ήταν συνεργάτης των Γερμανών.....καλύτερα λοιπόν επειδή έχω πάνω από ένα νεκρό συγγενή και άλλου τόσους οι οποίοι την γλίτωσαν τελευταία στιγμή ...αφού ο έφφιπος Βελουχιώτης τους έβαλε χέρι όταν έφθασε και είδε τι γινόταν.....φωνάζοντας....."και τι εργάτες θα έχουμε στα εργοστάσια αύριο αν τους σκωτώσετε όλους".....μήπως κάποιοι θα έπρεπε να έχουν την ίδια θέση με τους απέναντι μας και τα πειράματα τους.....περασμένα όλα είναι αλλά ξεχασμένα όχι όπως θέλεις εσύ και κάποιοι άλλοι να λέτε.......αφήστε λοιπόν τον μελιγαλά εκεί που έιναι

Επισκέπτης
Αφού συμφωνήσω με τον Αντισθένη και με τον κίνδυνο να κατηγορηθώ πάλι ότι πετάγομαι αντιγράφω προηγούμενο ποστ μου:

"Hrys, έχεις μια καταπληκτική ικανότητα να προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες (πχ. και άλλοι έκαναν αντίσταση, πολιτικό λάθος ο εμφύλιος) ενώ ανήκεις στην μία πλευρά.

Λοιπόν, τόσο η ιστορία της αντίστασης (στο μέρος της διαμάχης των οργανώσεων μεταξύ τους), όσο και τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος ήταν αυτό που στον μαρξιστικό λόγο ονομάζεται ταξικός πόλεμος. Εγώ θα το ονόμαζα αντικομμουν ιστικό αγώνα από την μία μεριά και αγώνα για την επικράτηση του κομμουνισμο ύ από την άλλη. Σε αυτό τον πόλεμο η κομμουνιστι κή πλευρά ηττήθηκε στα πεδία των μαχών. Έτσι απλά!

Δυστυχώς δεν ηττήθηκε στο πεδίο της ιδεολογίας γιατί η "δεξιά" πλευρά δεν είχε μια σαφή φιλελεύθερη ιδεολογία, αλλά ήταν περισσότερη μια εθνικιστική ιδεολογία που απλώς δεχόταν την αναγκαιότητ α ελεύθερης οικονομίας (υπό προϋποθέσει ς) και κοινοβουλευ τικής δημοκρατίας (κουτσής στραβής μέχρι το 1974, αλλά την δεχόταν). Έτσι λοιπόν κυριάρχησε μετεμφυλιακ ά ο αριστερός πολιτικός λόγος της πίστης στις συλλογικότη τες, το κράτος πρόνοιας, τον κρατικό παρεμβατισμ ό κλπ. Για να είμαστε δίκαιοι αυτός ο λόγος κυριαρχούσε τότε και σε παγκόσμιο επίπεδο (Κευνσιανό μοντέλο, κράτος πρόνοιας, κράτος ως μοχλός ανάπτυξης).

Λοιπόν το να συνεχίζεις να βρίζεις τους νεκρούς της μιάς πλευράς 60 χρόνια μετά, πέρα από την έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς (που είναι δικαίωμα σου να μην τον έχεις) δείχνει κυρίως μιαν αυτάρεσκη (έως ναρκισσιστι κή) αντίληψη της ιστορίας και της ίδιας της πραγματικότ ητας. Μια τέτοια αντίληψη είναι χαρακτηριστική της παράταξης που ηττήθηκε. Είναι μια αντίληψη ότι η πραγματικότ ητα είναι ένα κλειστό σύστημα, απόλυτα ελεγχόμενο, που εμείς ξέρουμε πως λειτουργεί και έχουμε απαντήσεις για τα πάντα.

Ευτυχώς αυτή η αντίληψη ζωής στην πράξη ηττήθηκε. Η άλλη παράταξη, μέσα στην εθνικιστική της υστερία και τις υπερβολές της πολλές φορές, έστω ασυνείδητα, κατάφερε να κρατήσει το σύστημα ανοιχτό. Γι' αυτό η Ελλάδα εισάγει πουτάνες από την πρώην Ανατ. Ευρώπη και δεν εξάγει για να επανέλθω και στο θέμα του site!."

Όχι φίλε studian, δεν χρωστάω κανένα σεβασμό στους -ζωντανούς η πεθαμένους, ούτως η άλλως όσοι έζησαν στην κατοχή τους έχουν γραμμένους στ' αρχίδια τους- δοσίλογους. Λυπάμαι.
Αρκετά απο τα άλλα που λες, που είναι ενδιαφέροντα, ευχαρίστως να τα συζητήσουμε. Αλλά για τα καθίκια των Ταγμάτων Ασφαλείας, δεν θα μπορέσω.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Κάποια καλά βιβλία για την περίοδο του πολέμου, που παρουσιάζουν την εθνική πλευρά είναι το μυθιστόρημα του Ρόδη Ρούφου "Χρονικό μιάς Σταυροφορίας" Εκδόσεις Ωκεανίδα. Επίσης του Πέτρου Μακρή - Στάϊκου " Κίτσος Μαλτέζος". Τέλος το μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού "Ορθοκωστά" για τα Τάγματα Ασφαλείας (εν πολλοίς δικαιώνει πολλόυς που πήγαν σε αυτά), για τις απόψεις ενός αριστερού που είχε γράψει και το "Κάθοδος των 9" .

Επισκέπτης
Γεμισε μαλάκες το σαιτ? Να τους διώξεις αφου ειναι δικό σου το σαιτ, το φτιάξαν για πάρτυ σου.
Φασίστες? Τωρα δηλ σοβαρά νομίζεις οτι με πρόσβαλες?
Ευχαριστώ δεν θα το δοκιμάσω αυτό με τα παιδάκια, το αφήνω για σένα. 

Δε χρειάζετε να βάζεις πλυθηντικό , βαλε το όνομα μου κατευθείαν αφου σε μένα αναφέρεσαι.

Αν δεν σε προσβάλει να σε λένε φασίστα, τότε φώναξέ το δυνατά λεβέντη μου, μη ντρέπεσαι!

Επισκέπτης
Κάποια καλά βιβλία για την περίοδο του πολέμου, που παρουσιάζουν την εθνική πλευρά είναι το μυθιστόρημα του Ρόδη Ρούφου "Χρονικό μιάς Σταυροφορίας" Εκδόσεις Ωκεανίδα. Επίσης του Πέτρου Μακρή - Στάϊκου " Κίτσος Μαλτέζος". Τέλος το μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού "Ορθοκωστά" για τα Τάγματα Ασφαλείας (εν πολλοίς δικαιώνει πολλόυς που πήγαν σε αυτά), για τις απόψεις ενός αριστερού που είχε γράψει και το "Κάθοδος των 9" .

Την "εθνική πλευρά", ε; Των ταγματασφαλιτών εννοείς; Και μετά το παίζεις και ουδέτερος, τρομάρα σου! Τελικά, έχει κανείς τα κότσια να πει "ναι ρε παιδιά, είμαι δεξιός", όπως εγώ και ο warhol δεν κωλώνουμε να πούμε οτι είμαστε αριστεροί;

Επισκέπτης
Και επειδή τυχαίνει να έχω κι εγώ διαβάσει τα "Ορθοκωστά" του Βαλτινού, εσύ δεν πήρες χαμπάρι γι' αυτά που λέει ως προς τη συνεργασία των Ταγμάτων με τους γερμανούς; Η είσαι αόματος;

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Αυτή η αυταρέσκεια σου είναι το κάτι άλλο! Εγώ αγαπητέ δεν το έπαιξα ουδέτερος. Λίγο να διάβαζες αυτά που γράφω παραπάνω χωρίς τα παραμορφωτικά γυαλιά σου θα καταλάβαινες ότι ο εθνικός χαρακτήρας του αντικομμουνιστικού αγώνα ήταν λάθος. Χρησιμοποίησα τον όρο εθνική πλευρά γιατί αυτός ήταν ο όρος με τον οποίο αυτοπροσδιοριζόταν η πλευρά αυτή την εποχή εκείνη. Όπως χρησιμοποιώ τον όρο κομμουνιστική ή αριστερή γιατί έτσι αυτοπροσδιοριζόταν η άλλη πλευρά.

Προσωπικά αυτοπροσδιορίζομαι ως φιλελεύθερος αστός. Με την κλασσική έννοια του φιλελευθερισμού. Να στο κάνω πιο λιανά. Πιστεύω ότι τα ατομικά δικαιώματα της ζωής, της ελευθερίας και της περιουσίας είναι απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα. Δεν πιστεύω στις συλλογικότητες πιστεύω στο άτομο.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Σου είπε κανείς εδώ ότι τα Τάγματα Ασφαλείας δεν συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στον κοινό αγώνα κατά του κομμουνισμού; Υπάρχει έστω και ένας σε αυτό το θρεντ που ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο;

Επισκέπτης

Φιλελεύθερος, που δικαιώνει την επιλογή των ταγμάτων ασφαλείας (δηλ. τη συνεργασία με τον κατακτητή) όμως;

Επισκέπτης
Σου είπε κανείς εδώ ότι τα Τάγματα Ασφαλείας δεν συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στον κοινό αγώνα κατά του κομμουνισμού; Υπάρχει έστω και ένας σε αυτό το θρεντ που ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο;

Και τότε γιατί τους δικαιώνετε και λέτε "καλά κάνανε"?

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Γιατί το διακύβευμα ήταν να μην γίνει η Ελλάδα κομμουνιστική χώρα. Δεν πήγαν με τους Γερμανούς για να μείνουν για πάντα οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Όπως για τον ίδιο λόγο συνεργάστηκαν με τους ʼγγλους στα Δεκεμβριανά (αλλά και κατά τη διάρκεια της κατοχής) και με τους Αμερικάνους στον εμφύλιο.

Τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και αγωνίζονται γι' αυτό;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom