Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ο κομμουνισμος φιλε μου ειναι μια ιδεολογια!!και αυτην την ιδεολογια καποια ατομα την καταλαβαν διαφορετικα και επραξαν διαφορετικα!!!στην γεωργια για μαθε πως ηταν!!!και μετα ελα πες μου!!!οσον αφορα τον εμφυλιο για το οτι μπαινανε στα σπιτια των κομμουνιστων και βιαζανε τις γυναικες τους και τις κορες τους δεν λετε τιποτα!!για τα αισχη των δεξιων καθεστωτων στην ευρωπη και στην λατινικη αμερικη παλι μουγκα!!και την συνθηκη της βαρκιζας ουτε κουβεντα!!!και εχεις το θρασος να μιλας για φασιστες?

MAXIM

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ τα παραπανω φιλοι μου και θλιβομε για ολα τα ''επιθετα'' που αναταλλασοντε παραπανω....μονο θλιψη προκαλουν....θαρεις οτι ο παραπανω διαλογος γινετε μεταξυ αλλοφυλων η μαλλον μεταξη ΓΕΡΟΝΤΩΝ γεννημενων αλλες δεκαετιες κουβαλοντας πολλα συδρομα και κολληματα,αρνουμενοι να δουνε το ΑΥΡΙΟ.

Φισικα και οποιος ξεχνα το παρελθον του ειναι ''κλινικα νεκρος''αλλα επηδει το παρελθον ειναι γεματο μαυρες και λαμπρες σελιδες βλεπω οτι η επιλογη ειναι -κατα το δοκουν-διαβαζω για κουκουεδες-γερμανοτσολιαδες και ενα σωρο αλλες ομορφιες.....η ιστορια εχει γραψει εχει κλειση αλλα δυστυχως παραφραζετε κατω απο το πρισμα μικροπολιτικης αλλα και γεροντικης ανιας...........

Το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν μαθαινουμε δεν διδασκομεθα απο τα γενομενα -απλως πιπιλαμε ιστοριες του βουνου και του λογγου για λαικες δημοκρατιες για τους κουμμουνιστας και ενα σωρο αλλες μαλακιες που δυστυχως δεν βοηθανε.....μαλιστα παρα πολυς κοσμος εκπλησετε για τις αποκαλυψεις των ημερων(κυπρος).......φαινετε η γυμνια γνωσης ιστοριας αλλα και παρασκηνιων(και ειναι φυσικο αυτο αν διαβαζεις φανταζιο και βλεπεις λαμπιρη).....εδω η μαλακια και η ελλιψη πληροφορησης απο γεροντικη ανια μετατρεπετε σε σταρχιδισμο..........

αντε καλη 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ............(γαμωτο πεφτει Σαββατο και θα τους χαλασει τη αργια)

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παπάρα, διάβασε πρώτα το κείμενο που ποστάρει!

Μάλλον η αδυναμία επιχειρημάτων σου έριξε το επίπεδο και άρχισες βλέπω να εκφράζεσαι όπως οι φασιστοκουκουέδες.
Συνέχισε παπάρα και θα πάρεις την εξουσία λίαν συντόμως.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το κακό φίλε warhol μ' αυτά τα φασιστάκια είναι οτι μιλάνε για ανατριχιαστικά πράγματα σαν να ήταν τα πιο φυσικά.
Και βέβαια, είναι ζήτημα οικογενειακής παιδείας, δεν εξηγείται αλλιώς. Γι' αυτό τους ρωτάω "τι έκαναν οι δικοί σου στην κατοχή"; Αλλά καμμιά κότα δεν απαντάει!

Δεν θα μπω στην ουσία της διαφοράς...

Απλά θα ρωτήσω: Κι αν ακόμη ο παππούς- η πλέον προπάππους γιατί έχουν περάσει 60+ χρόνια από τότε ήταν ταγματασφαλίτης, μαυραγορίτης ή και δωσίλογος ακόμη ή έκοβε λαιμούς αμάχων αθώων με κονσερβοκούτια , τα εγγόνια- δισέγγονα του φέρουν καμια ευθύνη; Τα κυνηγάει κάποια κατάρα;
Γιατί ο αστικός μου νομικός πολιτισμός που έχει μάθει ότι ό καθένας ευθύνεται για τις πράξεις του..Όχι για πράγματα που έγιναν 60 χρόνια πριν τη γέννησή του...

Να θυμίσω απλά ότι την οικογενειακή ποινική ευθύνη την είχαν θεσπίσει τα κουμπαράκια Αδόλφος και Ιωσήφ και ξεκλήριζαν οικόγενειες ολόκληρες (και χωρια) επειδή ένας συγγενής ή συγχωριανός ήταν ύποπτος για αντικαθεστωτική δράση....

Τέλος, αντίσταση έκαναν όσοι πολέμησαν τον Ιταλό, Γερμανό, Βούλγαρο και Αλβανό κατακτητή και φυσικά τους συνεργάτες τους...Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών όμως μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων στη διάρκεια της κατοχής με σκοπό όχι την απελευθέρωση ή/ και την παράλυση της πολεμικής μηχανής του κατακτητή ΔΕΝ είναι αντίσταση- είναι προετοιμασία για την μετά την φυγή του κατακτητή κατάσταση..

Πραγματική αντίσταση κατά του κατακτητή με μάχες κατά των Γερμανών κ.τ.λ. έκαναν λίγοι..Οι υπόλοιποι απλά προετοιμάζονταν για τον επόμενο γύρο.

Επισκέπτης
γουσταρα πολυ που ριξαν το αγλμα του τρουμαν!!και επιδη ο φιντελ ειναι κομμουνιστης κανουμε εμπαργκο στη χωρα!!ωραια λογικη!!και την κουβα δεν στα εχουν πει καλα!!αν σου αναλυσω θα τα παρεις ολα πισω !!!γιατι τωρα μπορεις να εισαι κομμουνιστης στην αμερικη??

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Επαναλαμβάνω προηγούμενο ποστ

Hrys, warhol σε λένε;

Επίσης ρε συ hrys (και το λέω ειλικρινά με συμπάθεια) δεν είναι καιρός στα 37 σου να ξεφύγεις από την λογική της επιχειρηματολογίας του φοιτητικού αμφιθεάτρου σε ώρα γενικής συνέλευσης; Ήμαρτον. Μόνο όταν ανταλάσσεις βαρείς χαρακτηρισμούς βρίσκεις τον εαυτό σου; Δεν είσαι και ΚΚΕ γαμώτο μου. Ένας αναθεωρητής είσαι (αν δεν κάνω λάθος)  

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ποιος Ιωσήφ; Ο άντρας της Θεοτόκου;  :)

Ο σύντροφος hrys τον έχει φάτσα κάρτα, δεν τον βλέπεις?????
Ασε την Θεοτόκο ήσυχη. Να θυμίσουμε ότι και τους παπάδες (καλά τους ταγματασφαλίτες) τους περιποιήθηκαν δεόντος οι φασιστοκουκουέδες.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Warhol μπορείς να μπεις στον κόπο να απαντήσεις στο ερώτημα που σου έθεσα; Επαναλαμβάνω

Δηλαδή θα θυσίαζες την αγάπη σου για το τατουάζ αν η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι το τατουάζ δεν εξυπηρετεί το γενικό καλό;

Επισκέπτης
δεν βγαζει νοημα αυτο που λες!!!το γενικο καλο τι σχεση εχει με το τατουαζ?τα εχεις μπερδεψει λιγο!!

Επισκέπτης
Δεν θα μπω στην ουσία της διαφοράς...

Απλά θα ρωτήσω: Κι αν ακόμη ο παππούς- η πλέον προπάππους γιατί έχουν περάσει 60+ χρόνια από τότε ήταν ταγματασφαλίτης, μαυραγορίτης ή και δωσίλογος ακόμη ή έκοβε λαιμούς αμάχων αθώων με κονσερβοκούτια , τα εγγόνια- δισέγγονα του φέρουν καμια ευθύνη; Τα κυνηγάει κάποια κατάρα;
Γιατί ο αστικός μου νομικός πολιτισμός που έχει μάθει ότι ό καθένας ευθύνεται για τις πράξεις του..Όχι για πράγματα που έγιναν 60 χρόνια πριν τη γέννησή του...

Να θυμίσω απλά ότι την οικογενειακή ποινική ευθύνη την είχαν θεσπίσει τα κουμπαράκια Αδόλφος και Ιωσήφ και ξεκλήριζαν οικόγενειες ολόκληρες (και χωρια) επειδή ένας συγγενής ή συγχωριανός ήταν ύποπτος για αντικαθεστωτική δράση....

Τέλος, αντίσταση έκαναν όσοι πολέμησαν τον Ιταλό, Γερμανό, Βούλγαρο και Αλβανό κατακτητή και φυσικά τους συνεργάτες τους...Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών όμως μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων στη διάρκεια της κατοχής με σκοπό όχι την απελευθέρωση ή/ και την παράλυση της πολεμικής μηχανής του κατακτητή ΔΕΝ είναι αντίσταση- είναι προετοιμασία για την μετά την φυγή του κατακτητή κατάσταση..

Πραγματική αντίσταση κατά του κατακτητή με μάχες κατά των Γερμανών κ.τ.λ. έκαναν λίγοι..Οι υπόλοιποι απλά προετοιμάζονταν για τον επόμενο γύρο.

Καλώστονε κι ας άργησε!

Όχι φίλε str81977, δεν ισχύει αυτο που είπες για οικογενειακή ευθύνη, άσε που ουδέποτε ο Στάλιν ψήφισε νόμο που να τη θεσπίζει, και ξέρεις την άποψή μου γι αυτόν.

Μόνο που τα εν λόγω παλικάρια επαίρονται για τη δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας. Εγώ λοιπόν, επειδή θεωρώ οτι ως ημι-αγράμματοι που είναι μάλλον τα άκουσαν σπίτι τους αυτά, τους ρώτησα απλά τι κάνανε οι παπούδες τους στην κατοχή. Και δεν απαντήσανε, συνέχισαν όμως να ψελίζουν οτι "καλά κάνανε τα Τάγματα Ασφαλείας", ψάξε το θρεντ και θα τα βρεις όλα αυτά.

Εσύ, που σε καμμία περίπτωση δεν είσαι βέβαια στο θλιβερό τους επίπεδο, συμφωνείς με τον "πατριωτικό" ρόλο των Ταγμάτων Ασφαλείας; Θα ήθελα να πιστεύω οτι Ιστορία γνωρίζεις!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Και ο Χριστός είπε ότι όταν κάποιος σε χαστουκίσει , να γυρνάς και το άλλο μάγουλο. Αυτό τί πάει να πει? Ότι όποιος λέει ότι είναι χριστιανός, σημαίνει ότι περιμένει ο κόσμος να ζει κάνοντας γεύματα "ειρήνης" και δίνοντας έναν χιτώνα και κρατώντας τον άλλο?

Ρε συ warhol πραγματικά δεν με απασχολεί τί πιστεύεις. Γουστάρω πάρα πολύ που αυτό που πιστεύεις το υποστηρίζεις με πάθος , χωρίς ακρότητες και υπεκφυγές, έχεις ασχοληθεί και έχεις διαβάσει για να μην είσαι απλός κάποιος που λέει "είμαι κομμουνιστής". Αλλά άλλο να λες ότι στα πλαίσια αυτής μου της πεποίθησης κυνηγώ κάτι καλύτερο προσπαθώντας  με τις βασικές αρχές να κάνω την κοινωνία καλύτερη όπως την καταλαβαίνω, και άλλο να λέμε στους εαυτούς μας ότι ζούμε σε μία ενιαία κολλεκτίβα. Νομίζω ότι αυτό που σου λέει ο στούντιαν είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πιστεύεις ότι στην Κίνα υπάρχει Βούρβαχη 19 και η Κατερίνα η οποία μπαίνει και στο Ίντερνετ και μιλάμε?

Υ.Γ. Είναι ΜΟΝΟ ένας αυτός που βρίζει και ειρωνεύεται τον παραμικρό που διαφωνεί μαζί του. Επειδή κι άλλοι μπορούν να βρίσουν, και με πολύ μεγάλη φαντασία, καλό θα ήταν να σταματήσει. Είναι μια συζήτηση, τίποτα άλλο. Οι χαρακτηρισμοί την κάνουν μπουρλότο, η προσπάθεια αλλαγής θέματος και οι συνεχείς υπεκφυγές.

Επισκέπτης
Ο σύντροφος hrys τον έχει φάτσα κάρτα, δεν τον βλέπεις?????
Ασε την Θεοτόκο ήσυχη. Να θυμίσουμε ότι και τους παπάδες (καλά τους ταγματασφαλίτες) τους περιποιήθηκαν δεόντος οι φασιστοκουκουέδες.

Για τους Μητροπολίτες και τους απλούς παπάδες που μπήκαν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν έχεις ακούσει τίποτα μικρέ μου αγράμματε;

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Warhol καμμία σχέση δεν έχει το "γενικό καλό" μιας χώρας με το αν γουστάρουν κάποια άτομα να έχουν τατουάζ. Μόνο που η ιδεολογία που ασπάζεσαι πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή το δικαίωμα ατομικής επιλογής για οτιδήποτε (και για το αν θέλω να έχω τατουάζ ή όχι) πρέπει να υποτάσεται στο γενικό καλό, δλδ στην πορεία προς τον σοσιαλισμό.

Επισκέπτης
Warhol καμμία σχέση δεν έχει το "γενικό καλό" μιας χώρας με το αν γουστάρουν κάποια άτομα να έχουν τατουάζ. Μόνο που η ιδεολογία που ασπάζεσαι πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή το δικαίωμα ατομικής επιλογής για οτιδήποτε (και για το αν θέλω να έχω τατουάζ ή όχι) πρέπει να υποτάσεται στο γενικό καλό, δλδ στην πορεία προς τον σοσιαλισμό.

Θα μας απαντήσεις τελικά αν θα πρόσφερες την κωλοτρυπίδα σου προκειμένου να μη μπουκάρουν οι κομμουνιστές;  :)

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Γιατί ρε γαμώτο , γιατί? Γιατί κάποιος που έχει άλλη άποψη είναι αγράμματος? Γιατί να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς?

Ας υποθέσουμε ότι εσύ ξέρεις την ιστορία καλύτερα από όλους. Είσαι ο παντογνώστης αφηγητής. Γιατί πρέπει ο καθένας, πέρα από τις απόψεις και τις αυτάρεσκες ειρωνίες σου, να ακούει και προσβλητικά σχόλια?
Ξέρεις τον καθέναν μας και από έξω μήπως? Ή μήπως σου χρωστάει κανείς λεφτά και θεωρείς ότι μπορείς να τον κάνεις ότι θες?

Εσύ θεωρείς αυτούς που συμμετείχαν στα τάγματα ασφαλείας προδότες. ʼλλος θεωρεί τους ίδιους πατριώτες. Γιατί, αν και για σένα αυτό είναι εξοργιστικό, πρέπει να τον βρίσεις?? Δηλαδή σε αυτό θα καταφύγουμε όλοι και θα σκοτωθούμε στο τέλος??

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.868
Πόντοι
216
Σ αυτην την χωρα ρε γαμωτο...ΟΛΟΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ?
ειναι δυνατον να μην εχουμε τον σταλιν και τον μαο στην ιδια θεση με τον χιτλερ?
Αντι ολοι στην ελλαδα να κοιτανε τα χαλια της χωρας τους και των πολιτισμικων σοκ που περναει,ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ εχουν λογο και τροπο να λυσουν τα προβληματα ολης της γης!
Ιρακ,πολεμοι γενικα-και "κατω η αμερικη" και λοιπες παπαριες-και ολ αυτα στο τραπεζι του starbucks-ειλικρινα δεν εχω δει τετοιο πραμα σ αλλη χωρα!Καθονται ολοι οι στερημενοι και ονειρευονται τα βλαχοτσεροκια(αμαν πια μ αυτα τα εκτρωματα),ψωνιζουν TOMMY,DKNY,φτιαχουν town house style εξοχικα αλλα ολοι εχουν ενα κοινο-ειναι κουμμουνιστες!και αμορφωτοι σε πολλα θεματα(μην μιλησουμε για ανορθογραφους)
αλλα παρ ολη την ασχετοσυνη τους,ο περιπτερας πχ ξερει να σου πει για το χρηματιστηριο,ο ταξιτζης για τις συνοχες τραπεζων,ο οδοκαθαριστης για τις κατασκευαστικες και τις αντιπαροχες.
Ενω ο βιομηχανος ξερει να σου πει για τα δικαιωματα των ανθρωπων,ο εισοδηματιας για το ποσο κριμα ειναι που γινονται πολεμοι και χιλια δυο.
Ενα εθνος γελοιων υποκριτων,και κομπλεξικων που κρυβονται πισω απο μια ταμπελα "φιλελευθερος κουμμουνιστης" μονιμως μαχομενος το καθεστως που ο ιδιος εφτιαξε...
Στο τελος θα χαλασετε και τους αλβανους και λοιπους μεταναστες,εφ οσον δεν σας μενει τιποτα αλλο(ολα τα ρημαξατε)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
καλησπέρα hrys...

Είπα ότι δεν θα μπω στην ουσία της διαφοράς και θα το τηρήσω...

Ωστόσο μπορείς να αποκρούσεις αυτά που λένε περί πατριωτικής δράσης των ταγμάτων ασφαλείας χωρίς να βρίζεις παππούδες που ενδεχομένως δε ζουν πια επειδή το εγγόνι τους υποστηρίζει μια κατά την άποψη σου πάντοτε λανθασμένη ιστορική εκδοχή...

Να σου θυμίσω απλά την ιδιαίτερη ευαισθησία που έδειξες όταν καταφέρθηκα υποτιμητικά στη femme fatale της ελληνικής τρομοκρατίας, με το σκεπτικό ότι είναι μάνα κτλ. ευαισθησία την οποία σεβάστηκα, αν και δεν κατανόησα πλήρως...
Σεβάσου και εσύ τις ευαισθησίες των άλλων και μη μιλάς έτσι για τους παππούδες τους υποθέτωντας απλά ποιες μπορεί να ήταν οι πολιτικές τους τοποθετήσεις..

Και τώρα πάω για ύπνο...Καληνύχτα και καλή τύχη!

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Για τους Μητροπολίτες και τους απλούς παπάδες που μπήκαν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν έχεις ακούσει τίποτα μικρέ μου αγράμματε;

Καλά τόσο αφελής είσαι??????
Κάλυψη απόκρυψη βρε ήταν για να μην τους παίρνουν χαμπάρι.
Είχαν και Στρατηγάρες από ΣΣΕ. Πως έγινε αυτό??????
Απλά καθάριζαν τους ΣΣΕ που είχαν πρωτοβγεί από την
σχολή και φορούσαν τις στολές τους. Αυτό το ήξερες μικρέ - μεγάλε (όπως θέλεις πες το) αγράματε.
Αυτά έκαναν οι φασιστοκουκουέδες.

Επισκέπτης
δεν ειπα να γυρισεις και το αλλο μαγουλο αλλα ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!οπως θα εχετε καταλαβει υπεκφυγες δεν κανω και οταν το κομμα που υποστηριζω εκενε λαθος επιλογες τις λεω!!!δεν υπαρχει κομμα ιδεολογια που να μην εχει και μειονεκτηματα!!οταν ερθει η ωρα βαζεις τα καλα,βαζεις και τα ασχημα,τα ζυγιζεις και κοιτας τι βγαινει!εγω το εκανα και μου βγηκε συν!!!ναι ειναι σκληρο κομμα!ναι εχει καθηλωθει πολλες φορες στο παρελθον!ναι εχει ξυλινη γλωσσα!!ναι εχει κανει λαθη!!αλλα φκ κοιταζει το συνολο!!σου διδασκει την εντιμοτητα!!σε κανει να θες να διαβασεις,να μαθεις!!!με ρωτησεις αν θα ηθελα ιντερνετ και την βουρβαχη!σε ρωταω εγω κατι αλλο!!δεν θα ηθελες να υπηρχε σε καθε περιοχη,στο καθε χωριο ενας γιατρος?δεν θα ηθελες να ειχαμε  παρα [ολυ καλα δωρεαν νοσοκομεια?δεν θα ηθελες να ειχαμε  καλα πανεπιστημια?δεν θα ηθελες να υπαρχει κοινωνικη δικαιοσυνη?ισως να ειμαι ενας βλακας ιδεολογος!!αλλα μου αρεσει και τα πιστευω αυτα που λεω δεχως να εχω προσωπικο οφελος!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom