Στο ανατολικό μπλοκ το λέμε σπόνσορινγκ το άθλημα κι είναι εβραίος διαδεδομένο. (Δεν έκανα ορθογραφικό btw)
Ουσιαστικά, αναλύτικα είναι κάτι σαν να κάνεις crowd funding σε κάποιο δημοσίας χρήσης έργο και τσοντάρει ο καθένας όσο μπορεί κι όσο θέλει.
Σαν να φτιάχνεις γέφυρα με ιδιωτική χρηματοδότηση φάση. Αλλά στο τέλος που θα φτιαχτεί θα μπουν πολύ ακριβά διόδια. Και τα αποτελέσματα μπορεί να'ναι απογοητευτικά.
Δηλαδή ξεκινάς με μια Ντάρια ή Νάστια από το προάστιο Πούτσοβο του Τραγογαμίνσκ, που ναι μεν είναι αδύνατη και ψηλή και έχει εκ φύσεως ωραίο ξανθό μαλλί, αλλά είναι άβυζη και άκωλη. Οπότε ξεκινάει πίπες στον τοπικό υποδιευθυντή εργοστασίου σοκολάτας που της τσοντάρει για φίλλερς στα χείλη να γίνει πιο πάπια.
Μετά τσιμπάει και κάναν τραπεζικό, αυτός βάζει για κάνα ταξίδι στην Κριμαία, να μαυρίσει λίγο, να βγάλει και καλές φώτο για ίνστα. Επειδή το Πούτσοβο είναι μαύρο κι άραχνο και γεμάτο λάσπες από τις συνεχόμενες βροχές. Από το ίνστα κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας προσφέρει 1κ για μια νύχτα, συνεισφέρει και στη λεύκανση των δοντιών. Κάποιος άλλος πληρώνει κι ένα ζευγάρι βυζιά, ένας άλλος εμφυτεύματα κώλου. Στο τέλος η Ντάρια απ'το Πούτσοβο γίνεται τρομακτική, αλλά χρηματοδότες συνεχίζουν να μαζεύονται και να τη γαμάνε, γιατί σε κάποιους κύκλους είναι μούρη πλέον. Μαζεύει περισσότερους, χρεώνει περισσότερα, λεφτά πάνε σε ρούχα, αποτριχώσεις, ταττού, μαλλιά και μέχρι τα 30 ανάθεμα αν θα'χει έστω κάτι φυσικό πάνω της.
Εν συντομία, τα περισσότερα λεφτά που πέφτουν από σπόνσορες τα επενδύουν στον εαυτό τους μεν, αλλά καταλήγουν σε πλαστικούς και πολλές φορές γίνονται εκτρώματα.
Είχα πάθει κι ένα μπέρδεμα με το δικό σας sugar που εμφανίστηκε πριν 6-7 χρόνια στην Ελλάδα vs παραδοσιακό sponsoring. Είδα σε προφίλ γνωστής μου, μολδαβής ότι κάνει sugaring, ρώτησα πόσο χρεώνει τη νύχτα κι έφαγα παναγίες. Τελικά εννούσε κάποιου είδους αποτρίχωση.
Στην Ελλάδα όσο σπόνσορινγκ έχω δει πρακτικά πρόκειται για αρπαχτές ανεπίσημες βίζιτες που κάνουν λίγα sessions το χρόνο. Κάποιοι μπορεί να τις προτιμούν επειδή ίσως νομίζουν ότι έχουν γράψει λιγότερα χιλιόμετρα, δεν ξέρω.
Όσες έχω γνωρίσει εγώ από αυτόν τον κλάδο χωρούσαν συν-πλην σε προφίλ παντρεμένης που έφτασε στη φάση σεξ 3 φορές το χρόνο (χριστούγεννα, γεννέθλια, επέτειος) και ήθελε να βγάλει και κάτι. Κάποιες φορές φοιτήτριες από την επαρχία, λιγότερες. Αλλά ίσως απλά λόγω δικής μου ηλικίας.
Είχα βγει πρόσφατα που ξανακατέβηκα Αθήνα με μια τέτοια παντρεμένη από ένα sugar dating που δεχόταν νύχτα με 200αρι, αλλά δε μου πήγε η καρδιά για χαζό λόγο. Ψεύδιζε γάμα τα. Δηλαδή φαντάστηκα το σκηνικό στα 4 να μου φωνάζει "θκίθε μου το μουνί, χώθε μου την πούτθα θου" και ξενέρωσα.