Νέα

Εδώ Πολυτεχνείο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Τα σκάνδαλα της Χούντας: Αυτή είναι η αλήθεια για την δικτατορία που "έφτιαξε και δρόμους"

Οικογενειοκρατία, σκάνδαλα, οικονομία, δικαιώματα: Ένα μικρό δείγμα από αυτά που έκανε η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» με τα «καθαρά χέρια» Πηγή:
Χούντα και Οικονομία

1. Το Δημόσιο Χρέος από 32 δις δρχ εκτοξεύτηκε στα 114 δις δρχ μέσα σε 7 χρόνια.

2. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο έγινε 5 φορές μεγαλύτερο μέσα σε 7 χρόνια.

3. Υποδιπλασιάστηκε η αποταμίευση των πολιτών.

[size=20pt]4. Οι εργολάβοι λάμβαναν δάνεια από το εξωτερικό με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και στη συνέχεια γίνονταν ανάδοχες των δηµόσιων έργων, µε παραχώρηση των δανείων στο ελληνικό δημόσιο (είπατε κάτι για τη δημιουργική λογιστική;).
[/size]
5. Αυξήθηκε ο κρατικός δανεισµός µε έντοκα γραµµάτια.

7. Διπλασιάστηκε ο κρατικός δανεισμός σε συνάλλαγµα.

8. Μόνο το 1973 αυξήθηκαν οι τιμές κατά 45-50% (9% αυξήθηκαν το 1974) συρρικνώνοντας στην πραγματικότητα το διαθέσιμο εισόδημα σε επίπεδα προ του 1965.

9. Υποδιπλασιάστηκαν οι ξένες παραγωγικές επενδύσεις μέσα σε 7 έτη.

10. Τριπλασιάστηκε ο πληθωρισμός, και οι αυξήσεις των μισθών υστερούσαν κατά πολύ σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας.

11. Παρότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον εκείνη την περίοδο ήταν ευνοϊκό η χώρα δεν κέρδισε σε οικονομική βάση μέχρι την κρίση του 1973.

12. Υποδιπλασίασαν την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας από το 4.2% (το 1967) στο 1,8% (7ετία).

13. Το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα έπεσε από το 55% το 1970 στο 43% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος του 1970. 14. Με το διάταγμα 1078/1971 φοροαπάλλαξαν το μεγάλο κεφάλαιο μειώνοντας τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου και μετακύλησαν τις φοροαπαλλαγές αυτές στις πλάτες των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

15. Το σύνολο των επενδύσεων έπεσε από το 46% στο 39% παρότι οι δημόσιες επενδύσεις είχαν διπλασιαστεί.

16. Οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν από το 63% του συνόλου των εξαγωγών το 1968 στο 48%.

17. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά οχτώ φορές μεταξύ του 1967 και 1972.

18. Ο λόγος της αύξησης του διακινούμενου χρήματος εκτινάχθηκε από 7,1% το 1969 σε 28,5% το 1973, ενώ η παροχή χρήματος, η οποία περιλαμβάνει το διακινούμενο χρήμα και τις προσωπικές καταθέσεις, αυξήθηκε από 8,2% το 1969 σε 22,7% το 1973 αντίστοιχα.

19. Το καθεστώς εισέπραττε το 55% τον φορολογικών εισοδημάτων του μέσω έμμεσων φόρων και το 36% μέσων άμεσων φόρων από τα νοικοκυριά. Οι κύριοι έμμεσοι φόροι απευθύνονταν στις χαμηλές και μεσαίες τάξεις μέσω φορολογίας σε προϊόντα και εισοδήματα. Ενώ το σύνολο των φόρων, ως ποσοστό, του μεικτού εθνικού εισοδήματος αυξήθηκε από 27,4% το 1966 σε 29,2% το 1972, οι κληρονομικοί φόροι μειώθηκαν ενώ οι φόροι επιχειρήσεων έδειξαν μείωση της τάξης του 10,9% την περίοδο 1972-73. Πηγή:
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
64.384
Like
23.078
Πόντοι
5.506
παντως κατανταει γελοιο η μοδα των τελευταίων ετων με το αστειο επιχειρημα "μεσα στο πολυτεχνειο δεν πεθανε κανεις"...αυτό δηλαδή τι σημαινει?η 17ν γιορτάζεται συμβολικα για τους  αγωνες που εδωσε μια πολύ μικρη μειοψηφια του ελληνικου λαου τοτε...
δηλαδή εχει διαφορα αν καποιος σκοτωθηκε στις 16 ή στις 18 νοεμβρη?
αν καποιος σκοτωθηκε στην αυλη ή στην σταδιου ή στην σολωνος???

υγ: επισης το πολυτεχνειο είναι ένα γεγονός αντίστασης και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπίζεται..δηλαδή ως ένα ιστορικο γεγονός...αν καποια από τα προσωπα αυτά μετα το πολυτεχνειο εχουν κλεψει δισεκατομμύρια και εχουν καταστρεψει την χωρα, αυτό δεν εχει καμια σχεση με το ιστορικο γεγονός του πολυτεχνείου...όπως και δεν εχει σχεση αν ο κολοκοτρωνης εδερνε την γυναικα του ή την μανα του....


Σύμφωνοι μέχρι ένα σημείο. Π.χ. και κάτι σημερινά τσουτσέκια τύπου Ρωμανός και Κουφοντίνες "αγωνίζονται" για κάποια "ιδανικά". Όταν ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ η ιστορία και προπαγανδίζονται πράγματα, ειδικά με το θάνατο που κλονίζει το δημόσιο αίσθημα τότε αλλάζει κατά πολύ η ουσία.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306

http://[URL unfurl="true"]www.lifo.gr/uploads/image/1096291/22-arc-rcs.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.newspepper.gr/wp-content/uploads/2016/07/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2015/07/24/metapoliteusi/metapoliteysi-1.jpg[/img[/URL]]
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
64.384
Like
23.078
Πόντοι
5.506
http://[URL unfurl="true"]www.lifo.gr/uploads/image/1096291/22-arc-rcs.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.newspepper.gr/wp-content/uploads/2016/07/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2015/07/24/metapoliteusi/metapoliteysi-1.jpg[/img[/URL]]
[/quote]


Ναι, η μια κυβέρνηση παρέδωσε στην επόμενη, και;
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ομιλία
Γεννηματά για Πολυτεχνείο: Είναι η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας

Παρέμβαση στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης της Βουλής

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη σημασία του Πολυτεχνείου στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Ξεκίνησε εκφράζοντας την οδύνη της για των απώλεια ανθρώπων από την κακοκαιρία: «Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για τον χαμό τόσων ανθρώπων και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες».

«Η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ασφαλώς εθνική υποχρέωση μνήμης και απόδοσης τιμής στα θύματα και τους  αγωνιστές της αντίστασης ενάντια στην Δικτατορία. Ένα κίνημα που ξεκίνησε ως φοιτητικό και εξελίχθηκε σε παλλαϊκή εξέγερση» συνέχισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε:
«Η ημέρα αυτή είναι ταυτόχρονα ευκαιρία αναστοχασμού για τις κατακτήσεις της Δημοκρατίας και  την προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών των πολιτών.

Κυρίως είναι ήμερα προβληματισμού για την πορεία του τόπου, την ποιότητα της Δημοκρατίας και την προστασία των θεσμών. Είναι όμως και ημέρα αφύπνισηςγια να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και στα προτάγματα της εποχής μας.

Το Πολυτεχνείο τόσο ως σύμβολο όσο και ως ιστορικό γεγονός συμπυκνώνει το νόημα του αντιδικτατορικού αγώνα, το αίτημα για ελευθερία και δημοκρατία. Συνεχίζει να κρατά μια ξεχωριστή θέση, στην καρδιά και την ψυχή όλων των Ελλήνων και ιδίως των νέων ανθρώπων.

Δεν ήταν  μια «στιγμιαία» ηρωική πράξη αλλά μια πράξη με διάρκεια και αντοχή μέσα στο χρόνο, στην οποία  βασίστηκε η Ελληνική Δημοκρατία. ΣτηΜεταπολίτευση που ακολούθησε έχουμε την πιο μακρά περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας γι α τον τόπο.     Πολλές από τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, έχουν ως βασικό πυρήνα τα αιτήματα του Πολυτεχνείου και κυρίως την ηθική και αξιακή διάσταση της αντίστασης απέναντι στη δικτατορία.

Οι κατακτήσεις αυτές δεν αφορούσαν μόνο το φοιτητικό κίνημα αλλά το σύνολο της δημόσιας πολιτικής και των κοινωνικών διεκδικήσεων. Από αυτή την άποψη, το «Πολυτεχνείο ζει» μέσα από την ίδια την υπόσταση και την ποιότητα των δημοκρατικών θεσμών που έχουμε σήμερα. Θεσμοί που με όλες τις ελλείψεις και τα ελαττώματά τους, παραμένουν σταθερές πολιτειακές εγγυήσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το Πολυτεχνείο επομένως δεν είναι μια απλή «επέτειος» και δεν είναι απλά ένας «μύθος».  Είναι η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας.

Σίγουρα πρέπει να εμπλουτιστεί με τα ανεκπλήρωτα οράματα εκείνης της γενιάς, αλλά και με τα  οράματα της σημερινής γενιάς, της γενιάς της κρίσης.

Αυτή η γενιά που πληγώσαμε έχει δικαίωμα σε ένα μέλλον δημοκρατικό, ευρωπαϊκό και ελπιδοφόρο για να μπορεί να συνδεθεί με την ιστορία της και να δημιουργήσει το δικό της αύριο. Έχει και αυτή, ίσως περισσότερο από άλλες περασμένες, ανάγκη από την ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας για να μπορέσει να αντισταθεί στην απόγνωση, τον απομονωτισμό, την κατάρρευση προτύπων και αξιών, την καταστροφική επιρροή του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Το παλιό στερεότυπο για τη γενιά που δήθεν έγινε «κατεστημένο» αλλά και το νέο στερεότυπο για τη «στιγματισμένη» Μεταπολίτευση εμποδίζει και αδικεί αυτή τη συνέχεια της δημοκρατικής μνήμης. Αλίμονο όμως αν η μια γενιά στρεφόταν απέναντι στην άλλη. Μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες άλλωστε ενώνονται γενιές και πολιτικές παραδόσεις, που επιμένουν να θεωρούν πως καμιά κατάκτηση δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη.

Ούτε η ελευθερία, ούτε η Δημοκρατία.

Η εύκολη καταγγελία,  η μηδενιστική κριτική αλλά και η αναδρομική υποκρισία είναι εύγλωττα σημάδια όσων ήθελαν διαχρονικά να αρνηθούν την προσφορά της θυσίας των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Αυτούς τους αγωνιστές τιμούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου προσερχόμενος κάθε χρόνο στον χώρο του Πολυτεχνείου. Χαρακτηριστικά , το 1990, απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό, έλεγε: «Σας παρέχω τη διαβεβαίωση ότι θα μείνουμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας, με εθνικούς κινδύνους, με καταστροφή πραγματικά του ιστού της οικονομίας, με κινδύνους κοινωνικούς και πολιτικούς. Θα μείνουμε στις επάλξεις τους αγώνα, πιστοί στα ιδανικά των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στο μήνυμα τους για να είναι η Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, ασφαλής, δημοκρατική και προοδευτική.»

Ο αγώνας για Δημοκρατία και προκοπή των ημερών εκείνων δείχνει  τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα με εθνική ομοψυχία και εθνική γραμμή  να ξεπεράσει την κρίση. Να κάνει μια νέα αρχή.

Αυτό μας δείχνει και το Πολυτεχνείο.

Στα οράματα και τους αγώνες των ηρώων του Πολυτεχνείου, δεν χωράει σήμερα καμιά μορφή βίας. Αμαυρώνει τη μνήμη του Πολυτεχνείου και πλήττει βάναυσα τη Δημοκρατία. Ιδίως σε καιρούς που το κύμα ανόδου της ακροδεξιάς και του νέο-ναζισμού ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρώπης, το «δημοκρατικό τείχος» είναι η αυτονόητη πράξη ευθύνης της πολιτείας και των πολιτών.

Το Πολυτεχνείο είναι ένα σύμβολο που τα μηνύματά του αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου.

Δεσμευόμαστε ότι, τιμώντας τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους νεκρούς αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές του, συνεχίζουμε σήμερα αυτόν τον αγώνα. Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα δεν θα έχει την υπογραφή της κρίσης  αλλά την υπογραφή της νέας εθνικής αυτοπεποίθησης που πηγάζει και από τους αγώνες του Πολυτεχνείου».  

 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
8.083
Like
4.654
Πόντοι
506
Ευτυχώς μας έσωσε ο Λαλιωτης και ή Δαμανακη
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.741
Like
22.252
Πόντοι
5.006
:wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:
Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;
Το άρμα “υπηρέτησε” μέχρι την απόσυρσή του , σε μονάδες του Έβρου, απ΄ όπου και η φωτογραφία που κράτησε για ενθύμιο, ο στρατιώτης. Με αρκετή δόση …μαύρου χιούμορ - κατάμαυρου και ατυχούς - κάποιοι αξιωματικοί είχαν “κολλήσει” στο άρμα μάχης το παρατσούκλι “Μορφωμένος”, επειδή είχε μπει στο Πολυτεχνείο! Τώρα εκτίθεται στο ΚΕΤΘ.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
URL]]
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Κόψε την προπαγάνδα πασοκε ... εντός ιδρύματος νεκρός ουδείς ... βάσει των επισήμων καταγραφών ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ...

μονο ενας παπαρας θα εγραφε τετοια παπαρα

για διαβασε τι ειπε ο οδηγος του τανκ παπαρα

αλλα αμα εισαι παπαρας δυσκολα ζηταω
 

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Αρκετά με την καπηλεία του Πολυτεχνείου

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την  ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι καιρός να αναθεωρήσουμε πλήρως, αυτό που κατ΄ευφημισμό πλέον ονομάζεται γιορτασμός της επετείου.Έχουμε καταφέρει, όπως δυστυχώς γίνεται στην Ελλάδα ,όχι απλώς να καταρρακώσουμε κάθε έννοια ιστορικής μνήμης, αλλά να ευτελίσουμε και να απαξιώσουμε τον αγώνα μερικών χιλιάδων φοιτητών, που έσωσαν την τιμή όλων μας.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι ούτε μια καθεστωτική γιορτή, ούτε μια ακόμα ευκαιρία για να εκδηλώσουν καταληψίες, αντεξουσιαστές και κάθε λογής όψιμοι επαναστάτες την παρουσία τους. Γιατί αυτό γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς ουσιαστικά να αντιδρά κανείς με το πρόσχημα ότι τιμάμε όσους αγωνίστηκαν ή θυσιάστηκαν. Ο γιορτασμός κατάντησε να αποτελεί την ετήσια ευκαιρία εκτόνωσης είτε των μπαχαλάκηδων, είτε όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις πολιτικές αμαρτίες τους.

Δεν αποτελούν εκδήλωση ιστορικής μνήμης ούτε οι καταθέσεις στεφάνων, ούτε οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις πολιτικών ή πολιτικολογούντων που ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εξέγερση μιας μειοψηφίας φοιτητών, απέναντι στη δικτατορία. Για να μη μιλήσουμε για την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, που έχει εξελιχθεί πλέον σε γραφικό γεγονός και παράλληλα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Είναι παράλογο μερικές δεκάδες αντεξουσιαστές να καταλαμβάνουν το ιστορικό κτίριο και οι πάντες να σφυρίζουν αδιάφοροι. Το πάλαι ποτέ ισχυρό φοιτητικό κίνημα έχει απολέσει και την αξιοπιστία του καθώς υποτάχθηκε στην κομματοκρατία και εξελίχθηκε σε μέσο προσωπικής πολιτικής ανέλιξης. Οι πρυτανικές  αρχές δέσμιες κι αυτές κομματικών και εσωπανεπιστημιακών ισορροπιών, παρακολουθούν κάθε χρόνο άβουλες και αδιάφορες το γιορτασμό να ευτελίζεται όλο και περισσότερο.

Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτή η παρωδία γιορτασμού. Πού όχι μόνο δεν τιμά την εξέγερση και τους πρωταγωνιστές της,αλλά απωθεί ακόμα και όσους, λίγους, επιμένουν να σέβονται και να τιμούν αυτόν τον αγώνα.Θα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά τιμής σε μια κορυφαία πράγματι πράξη αντίστασης.

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
μονο ενας παπαρας θα εγραφε τετοια παπαρα

για διαβασε τι ειπε ο οδηγος του τανκ παπαρα

αλλα αμα εισαι παπαρας δυσκολα ζηταω

δεν ξερει ο οδηγος που ηταν εκει

ξερουν τα φασιστομουτρα απο τις καφετεριες που πινουν τον καπουτσινο τους

ρε ουστ
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
δεν ξερει ο οδηγος που ηταν εκει

ξερουν τα φασιστομουτρα απο τις καφετεριες που πινουν τον καπουτσινο τους

ρε ουστ

και αυτο το φασιστομουτρο ψηφισε για την κεντροαριστερα τζοννυ

τετοιους θελετε??

 

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Μηνύματα
3.577
Like
81
Πόντοι
16
papandreou%2B60yo%2Bmalakas.png.jpg

Διέλυσαν ξεπούλησαν τη χώρα οι κλέφτες αλήτες αυνάνες πολιτικοί
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
γι αυτον που σου σχολιασε για τους νεκρους εναν σεντρινιο
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
μονο ενας παπαρας θα εγραφε τετοια παπαρα

για διαβασε τι ειπε ο οδηγος του τανκ παπαρα

αλλα αμα εισαι παπαρας δυσκολα ζηταω

Τσούζει αγορίνα μου?

Ουδείς νεκρός ***εντός ιδρύματος*** καθ όλη την διάρκεια κατάληψης και εκκένωσης.

Έχουν υπάρξει 10δες έρευνες μεταπολιτευτικά που το επιβεβαιώνουν ... ψάξε στο ίντερνετ και θα καταλάβεις - αν είσαι καλόπιστος και όχι εγκάθετος ή βλαξ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom