Νέα

Εδώ Πολυτεχνείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Δεν απαντησες ομως σε τι αλλαζει αν σκοτωσαν μεσα η εξω απ το Πολυτεχνειο;

Αλλάζει διότι αναιρεί ουσιώδεις παραμέτρους σε επίπεδο μυθοπλασίας και συλλογικού φαντασιακού ... Αλλάζει διότι αποκαλύπτει την συστηματική προπαγάνδα και σκόπιμη αλλοίωση της πραγματικότητας που έγινε τόσο από την αριστερά όσο και από την δεξιά μεταπολιτευτικά ΕΝΑΝΤΙΑ στην ιστορική αλήθεια ... και εάν για κάτι τόσο στοιχειώδες και ελέγξιμο όσο ο αριθμός και το σημείο θανάτου των νεκρών ψεύδονται, σκέψου τι έχει συμβεί στα υπόλοιπα - τα λιγότερο προφανή ...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Αλλάζει διότι αναιρεί ουσιώδεις παραμέτρους σε επίπεδο μυθοπλασίας και συλλογικού φαντασιακού ... Αλλάζει διότι αποκαλύπτει την συστηματική προπαγάνδα και σκόπιμη αλλοίωση της πραγματικότητας που έγινε τόσο από την αριστερά όσο και από την δεξιά μεταπολιτευτικά ΕΝΑΝΤΙΑ στην ιστορική αλήθεια ... και εάν για κάτι τόσο στοιχειώδες και ελέγξιμο όσο ο αριθμός και το σημείο θανάτου ψεύδονται, σκέψου τι έχει συμβεί στα υπόλοιπα - τα λιγότερο προφανή ...

Μπα... Τι μας λες; Δηλαδη υπαρχει σημαινον ιστορικο γεγονος που γινεται συμβολο και δεν αποκτα τη δικη του μυθολογια; Το 21 δεν εχει τους μυθους του; Η 28η; Η μηπως ειναι ιστορικη αληθεια ολα οσα λενε οι δασκαλες στους λογους των εθνικων εορτων; Γιατι το πολυτεχνειο να αποτελεσει εξαιρεση στον κανονα;
Το νοημα της επετειου του Πολυτεχνειου ειναι οτι η χουντα ηταν ενα καθεστως που δολοφονησε αοπλους Ελληνες που διαδηλωσαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ολα τα αλλα τα χωροταξικα, πολεοδομικα κτλ. ειναι εκ του πονηρου. ΤΕΛΟΣ

Dude007

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2014
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Ωραια εγω στο λεω. Οσοι σκοτωθηκαν ηταν απ εξω. Εσυ θα πεις οτι η χουντα δολοφονησε αοπλους Ελληνες η δεν παει το στομα; Γιατι για εξοστρακισμους ακουω, για γριες και τετοια...

Τα επιχειρήματα περί εξοστρακισμών σφαιρών, τυχαίων πυροβολισμών θυμίζουν λίγο (εως πάρα πολύ) αυτά που έλεγαν πριν από μερικά χρόνια για τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη που -λόγω αστυνομικού ξυλοδαρμού-απώλεσε ένα μεγάλο ποσοστό της οράσεώς του.

"Δεν έφταιγαν οι αστυνομικοί αλλά η ζαρντινιέρα πάνω στην οποία έπεσε"...

Όπως και για τον θάνατο του Αλεξ.Γρηγορόπουλου για την δολοφονία του οποίου-κατά την υπερασπιστική γραμμή του Αλ.Κούγια-δεν έφταιγε ο Κορκονέας που πυροβόλησε αλλά η σφαίρα που εξοστρακίστηκε...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Μπα... Τι μας λες; Δηλαδη υπαρχει σημαινον ιστορικο γεγονος που γινεται συμβολο και δεν αποκτα τη δικη του μυθολογια; Το 21 δεν εχει τους μυθους του; Η 28η; Η μηπως ειναι ιστορικη αληθεια ολα οσα λενε οι δασκαλες στους λογους των εθνικων εορτων; Γιατι το πολυτεχνειο να αποτελεσει εξαιρεση στον κανονα;
Το νοημα της επετειου του Πολυτεχνειου ειναι οτι η χουντα ηταν ενα καθεστως που δολοφονησε αοπλους Ελληνες που διαδηλωσαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ολα τα αλλα τα χωροταξικα, πολεοδομικα κτλ. ειναι εκ του πονηρου. ΤΕΛΟΣ

Σόρρυ που θα ξεβολεψω από τις βεβαιότητες σου ... ΑΛΛΑ ...

Δεν διαδήλωναν για ελευθερία μόνον. Διαδήλωναν για πολλά περισσοτερα. Επίσης ΔΕΝ υπήρχε ΕΝΑ πολυτεχνείο με ενιαία κοσμοαντίληψη και κοινά αιτήματα όπως αυτά εκφράζονταν από την συνέλευση όπως σκοπίμως και ιδιοτελώς θέλουν να μας πείσουν οι θολοκουλτουριαραίοι, οι αγωνισταράδες και οι αριστεράντζες ...

Το πολυτεχνείο δεν ήταν μόνον το "αδέλφια μας στρατιώτες" ... οι ελληνικές σημαίες στα κάγκελα και τα πλακάτ "ελευθερία" στην Ταράτσα ... ήταν και το "κάτω το κράτος", "κάτω η εξουσία" και πολλά άλλα παρόμοια που οι επίσημοι κομματικοί φορείς της μεταπολίτευσης σκοπίμως σου απέκρυψαν ...

Ενδεικτικά ...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Με μια κουβέντα ... το πολυτεχνείο ήταν επίσης η ελληνική μίζερη εκδοχή του Γαλλικού Μάη του '68 κάτι που τόσο η δεξιά του αίματος όσο και η γραφειοκρατική αριστερά και το λαϊκιστικό κέντρο σκοπίμως αποσιώπησαν μεταπολιτευτικά ...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Σόρρυ που θα ξεβολεψω από τις βεβαιότητες σου ... ΑΛΛΑ ...

Δεν διαδήλωναν για ελευθερία μόνον. Διαδήλωναν για πολλά περισσοτερα. Επίσης ΔΕΝ υπήρχε ΕΝΑ πολυτεχνείο με ενιαία κοσμοαντίληψη και κοινά αιτήματα όπως αυτά εκφράζονταν από την συνέλευση όπως σκοπίμως και ιδιοτελώς θέλουν να μας πείσουν οι θολοκουλτουριαραίοι, οι αγωνισταράδες και οι αριστεράντζες ...

Το πολυτεχνείο δεν ήταν μόνον το "αδέλφια μας στρατιώτες" ... οι ελληνικές σημαίες στα κάγκελα και τα πλακάτ "ελευθερία" στην Ταράτσα ... ήταν και το "κάτω το κράτος", "κάτω η εξουσία" και πολλά άλλα παρόμοια που οι επίσημοι κομματικοί φορείς της μεταπολίτευσης σκοπίμως σου απέκρυψαν ...

Ενδεικτικά ...

Για την ταμπακερα της δολοφονιας βεβαια κουβεντα. Απ τους θαυμαστες του Μητσοτακη και του Μανου που ηθελαν τανκς το 2008 τι να περιμενεις...

Αλλα επειδη ειμαι καλοπιστος και εσυ εισαι σταυροφορος της ιστορικης αληθειας σαν αλλος Ρανσιμαν, περιμενω το Μαρτη να γραψεις οτι στην επανασταση οι Ελληνες πολεμουσαν πιο πολυ μεταξυ τους παρα με τους Τουρκους, οτι την κατεπνιξε ο Ιμπραημ και οτι ελευθερωθηκαμε χαρη στην επεμβαση των μεγαλων δυναμεων.
Αφου εισαι θιασωτης της ιστορικης αληθειας και οχι πορωμενος χουντοδεξιος αυτο πρεπει να κανεις...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Με μια κουβέντα ... το πολυτεχνείο ήταν επίσης η ελληνική μίζερη εκδοχή του Γαλλικού Μάη του '68 κάτι που τόσο η δεξιά του αίματος όσο και η γραφειοκρατική αριστερά και το λαϊκιστικό κέντρο σκοπίμως αποσιώπησαν μεταπολιτευτικά ...

Αφου καιγεσαι να πεις "καλα τους κανανε τους αλητες" γιατι καταπιεζεσαι;

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Για την ταμπακερα της δολοφονιας βεβαια κουβεντα. Απ τους θαυμαστες του Μητσοτακη και του Μανου που ηθελαν τανκς το 2008 τι να περιμενεις...

Αλλα επειδη ειμαι καλοπιστος και εσυ εισαι σταυροφορος της ιστορικης αληθειας σαν αλλος Ρανσιμαν, περιμενω το Μαρτη να γραψεις οτι στην επανασταση οι Ελληνες πολεμουσαν πιο πολυ μεταξυ τους παρα με τους Τουρκους, οτι την κατεπνιξε ο Ιμπραημ και οτι ελευθερωθηκαμε χαρη στην επεμβαση των μεγαλων δυναμεων.
Αφου εισαι θιασωτης της ιστορικης αληθειας και οχι πορωμενος χουντοδεξιος αυτο πρεπει να κανεις...

Ποιός ό λόγος να γράψω το προφανές? ... Ότι οι χούντες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ & ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΑΣ είναι αντιδημοκρατικές, αυταρχικές, βασανίζουν και δολοφονούν.

Εγω φίλτατε είμαι πολιτικά φιλελεύθερος. Η πατρότητα του κάθε μύθου και το τί αυτός εξυπηρετεί μου είναι παγερά αδιάφορα κατά την αποτίμηση της ιστορικής αλήθειας.

Αφού συμφωνήσουμε για το ότι το Χ δήθεν γεγονός αποτελεί τεχνητή κατασκευή και μυθοπλασία ΜΕΤΑ μπορούμε ΑΝΕΤΩΣ να συζητήσουμε το εάν καλώς κατασκευάστηκε υπηρετώντας την Υ ιστορική ανάγκη ή το Ζ υψηλότερο ιδανικό.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Αφου καιγεσαι να πεις "καλα τους κανανε τους αλητες" γιατι καταπιεζεσαι;

Κάθε άλλο.

Εγώ βρίσκομαι - ιδεολογικά - στο πλευρό των ανένταχτων αριστερών, αντιεξουσιαστών και αυτόνομων αναρχικών του πολυτεχνείου του '73 ... κοντά στα οργισμένα νιάτα του τότε και πολύ μακριά από κομματικές γραφειοκρατικές κλίκες και εξαργυρωμένες επαναστατικές περγαμηνές ...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Κάθε άλλο.

Εγώ βρίσκομαι - ιδεολογικά - στο πλευρό των ανένταχτων αριστερών, αντιεξουσιαστών και αυτόνομων αναρχικών του πολυτεχνείου του '73 ...

Τα επιχειρηματα αυτα βεβαια τα ακουει κανεις απο χρυσαυγιτες και οχι σε ανενταχτους αριστερους...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Τα επιχειρηματα αυτα βεβαια τα ακουει κανεις απο χρυσαυγιτες και οχι σε ανενταχτους αριστερους...

Προσωπικά δεν πρόκειται να πάψω να υποστηρίζω την αλήθεια επειδή αυτή κατά περίσταση χρησιμοποείται κατά το δοκούν από την Α ή την Β φατρία και ιδεολογικό παραμάγαζο.

koyiot1312

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2013
Κριτικές
14
Like
80
Πόντοι
26
Τα επιχειρήματα περί εξοστρακισμών σφαιρών, τυχαίων πυροβολισμών θυμίζουν λίγο (εως πάρα πολύ) αυτά που έλεγαν πριν από μερικά χρόνια για τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη που -λόγω αστυνομικού ξυλοδαρμού-απώλεσε ένα μεγάλο ποσοστό της οράσεώς του.

"Δεν έφταιγαν οι αστυνομικοί αλλά η ζαρντινιέρα πάνω στην οποία έπεσε"...

Όπως και για τον θάνατο του Αλεξ.Γρηγορόπουλου για την δολοφονία του οποίου-κατά την υπερασπιστική γραμμή του Αλ.Κούγια-δεν έφταιγε ο Κορκονέας που πυροβόλησε αλλά η σφαίρα που εξοστρακίστηκε...
ετσι ειναι με τις κρατικες δολοφονιες τυπε οι σφαιρες εξοστρακιζονται....και ο μελιστας οταν πυροβολησε τον καλτεζα και αθωωθηκε στο δικαστηριο τα φερε η ζωη ετσι και εξωστρακιστηκε με το αμαξι του!!

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ένας Χανιώτης οικοδόμος που συμμετείχε στο Πολυτεχνείο απαντά στο μέλος της ΟΝΝΕΔ.

H Έλλη Παπαγγελή είναι μέλος της O.NΝ.E.Δ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ν.Δ. στην Αττική και είπε ότι στο Πολυτεχνειο δεν υπήρχαν νεκροί.

“Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του”, εγραψε η κ. Παπαγγελή στον λογαριασμό της στο facebook και αν και μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την γενικευμένη κατακραυγή κατέβασε το επιμαχο κείμενο, μυαλά δεν άλλαξε.

Ο Ανδρέας Μαλεφάκης είναι ένας λιγοτερο “λαμπερός” άνθρωπος.

Μια ζωή οικοδόμος, “στη βιοπάλη”, όπως λέει, έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από το Πολυτεχνείο. Κυνηγήθηκε και βασανισθηκε αλλά δεν πρόδωσε τους σύντροφούς του. Δεν άνηκε σε κάποιο κόμμα αλλά πίστευε στην ελευθερία. Δεν καρπώθηκε οφέλη από τη συμμετοχή του στα γεγονότα. Θυμάται και μιλά στη “ματαιοδοξη” κοπελιά που αμφισβήτησε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Κατακεραυνωνει όσους πουλήσανε τους αγώνες και τα οράματα των αγωνιστών. Για να καταλήξει, ότι η “χούντα δεν τελείωσε το ’73”.

Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία και απάντησή του στη δεσποινίς Ελλη Παπαγγελή:

“Δεσποινίς Έλλη Παπαγγελή.

Διαβάζοντας αυτά που γράψατε για τους αγωνιστές του πολυτεχνείου σηκώθηκε η τρίχα μου κάγκελο που λέμε στην Κρήτη.

Λοιπόν κοπελιά,το ονομα μου είναι Ανδρέας Μαλεφάκης και τα παιδιά μου είναι στην ηλικία σου.

Επομένως, αυτά που έγραψες από κάπου τα διάβασες η κάποιοι σου τα υπαγόρευσαν.

Εγώ δεν ξέρω τα γράμματα που ξέρεις αλλά κρίμας αυτά που έμαθες γιατί πήγανε χαμένα.

Έχω να σου πω τούτο, ότι είσαι και απολίτικη ,ανιστόρητη, αγράμματη: Επιπόλαια.

Λοιπόν, άκου για να μαθαίνεις γιατί είσαι πολύ μικρή ακόμη και έχεις πολλά να μάθεις.

Ήμουν εργάτης στην οικοδομή στην Αθήνα, σε ηλικία δέκα επτά χρόνων, διότι κοπελιά μου έπρεπε να δουλέψω για να βοηθήσω την οικογένεια μου και τον εαυτό μου να επιβιώσουμε.

Για σχολειό δεν υπήρχε χρόνος .Το σχολειό μας ήταν το πεζοδρόμιο και η καθημερινή βιοπάλη. Δεν τα βρήκα όλα έτοιμα σαν και την πάρτη σου.

Οι οικοδόμοι ήταν ένας από τους πρώτους κλάδους εργαζομένων που βρεθήκαμε διπλά στους φοιτητές.

Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει σαράντα ένα χρόνια, ποτέ άλλοτε στην ζωή μου δεν τα έχω διηγηθεί η παινευτεί.

Αν τα λέω τώρα, κοπελιά, είναι γιατί αυτοί που υπηρετείς είναι οι καινούργιοι Δικτάτορες της Ελλάδος. Ξανά χούντα.

Οι περισσότεροι που ήμασταν μέσα στο πολυτεχνείο, ήμασταν χωρίς κομματικές ταυτότητες. Πιστεύαμε, μόνο στην ιδεα της ελευθερίας και τίποτα άλλο. Για ένα καλύτερο αύριο.

Εγώ, μαζί άλλους μπήκαμε μέσα στο Πολυτεχνείο την Τετάρτη.

Μέσα και έξω ήταν γεμάτο από φοιτητές, οικοδόμους, απλούς πολίτες που όλοι είχαμε ένα στόχο.

Την ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο κόσμος απ’ εξω ήταν αλληλέγγυος προς εμάς.

Τα βράδυ μας έφερναν τρόφιμα και φάρμακα. Οι αστυνομικοί που ήταν ακροβολισμένοι στα γύρω τετράγωνα τους πυροβολούσαν στο ψαχνό.

Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τον κόσμο να έλθει..

Έξω γινόταν μάχες, άκουγες πυροβολισμούς συνέχεια μα ειδικά τοις απογευματινές ώρες όπου ανέβαινε πολύς κόσμος.

Παρόλα αυτά ο κόσμος όλο και αυξανόταν.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω την Πέμπτη ο βραδύ ένα άτομο να πεφτει από πυροβολισμούς στο απέναντι τετράγωνο, έξω από την είσοδο του πολυτεχνείου.

Ποτέ δεν μάθαμε αν επέζησε η πέθανε.

Εικόνες φρίκης, αλλά και αγώνα όπου δεν περιγράφονται…

Σαράντα ένα χρόνια, τα κράτησα σαν ιερό κειμήλιο,μεσα μου.

(Που να το φανταστώ οτι θα ξανά ζήσω χούντα και κατοχή)

Φτάσαμε το βραδύ της Παρασκευής όπου, αργά είδαμε το αρμα, να έρχεται και καταλάβαμε ότι θα γινόταν εισβολή.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σκαρφαλωμένοι πάνω στα κάγκελα.

Από νωρίς είχαμε τοποθετήσει μπροστά από την καγκελόπορτα τρία αμάξια πλευρικά, το ένα διπλά στο άλλο.

Δεν μας φόβιζε τίποτα. Το αίμα μας χόχλαζε. Φωνάζαμε να γνωστά συνθήματα: “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία”.

Μιλούσαμε απευθείας στα αδέλφια μας τους φαντάρους.

Προσπαθούσαμε να τους πείσουμε να μην εκτελέσουν την διαταγή.

Τραγουδούσαμε τον εθνικό ύμνο.

(Ακούτε κοπέλια δεν είμαστε φασίστες ,είμαστε αγωνιστές, σαν και σας τώρα αλλά τραγουδούσαμε τον εθνικό μας ύμνο.)

Τελικά τα ξημερώματα πριν φέξει μπήκε το άρμα. Όλοι τραβηχτήκαμε πίσω. Παντού χαμός, πανδαιμόνιο.Τραυματίες, αίματα παντού.

Τα καπνογόνα μας έπνιγαν.

(Σαν και τώρα τους ΜΑΤΑΤΣΙΔΕΣ που πνίγουν κάθε μέρα τα παιδιά στους δρόμους το ιδιο αδίστακτοι, βασανιστές είσαστε σαν και αυτούς, τότε )

Τρέχαμε να σωθούμε από τους αφηνιασμένους αστυνομικούς

Μπήκαμε σε μια αίθουσα διδασκαλίας όπου κοπέλες έκλαιγαν σοκαρισμένες.

Σπάσαμε ένα τζάμι και τις βοηθήσαμε να φύγουν από τα πλαϊνά παράθυρα και μετά πηδήξαμε και εμείς.

Πλέον το πολυτεχνείο ήταν γεμάτο αστυνομικούς, πράκτορες. Ολα τα καλά τα παιδιά,ήταν μέσα.

Στούς δρόμους οι αστυνομικοί, έριχναν φωτοβολίδες και οποίον έβλεπαν να κινείται τον πυροβολούσαν, αμέσως .

Μπροστά μας έπεσε ένα παλικάρι, στο απέναντι τετράγωνο.

Αστυνομικοί με πολιτικά ή με στολές ήταν παντού. Χτυπούσαν αλύπητα και χωρίς εξαίρεση .

Ήταν χειρότεροι από τα Γερμανικά SS.

Τρέχαμε όλοι να σωθούμε

Βρεθήκαμε σε μια πολυκατοικία, όπου περίπου σαράντα άτομα, ανεβήκαμε την σκάλα και ζητούσαμε βοήθεια από τους πολίτες.

Οι άνθρωποι τρομοκρατημένοι δε μας άνοιγαν.

Ανεβήκαμε στο κλιμακοστάσιο.

Σε λίγο μια χαραμάδα φωτός βγαίνει από μια πόρτα. Eμφανίστηκε ένας μεσήλικας άνδρας και μας κάλεσε μέσα.

Μας ταΐσε ότι είχε, έστρωσε χάμω στα πατώματα κουβέρτες, χαλιά, για να ξαπλώσουμε .

Σε λίγο χτύπησε η πόρτα όπου την άνοιξε ο κύριος (Δεν θυμάμαι το όνομα του μετά από τόσα χρόνια. Ας είναι καλά αν είναι ακόμα εν ζωή ) Είχε βάλει της πιτζάμες του και έκανε τον κοιμισμένο .

Για καλή μας τύχη έπιασαν οι εκλήσεις του να μην ξυπνήσουν τα μωρά του. Έφυγαν αφού τους διαβεβαίωσε ότι δεν έπεσε στην αντίληψη του σπείρα αναρχικών”.

Το ξημέρωμα ένας – ένας , με την βοήθεια και την κάλυψη του ΚΥΡΙΟΥ αυτού , φύγαμε από την πολυκατοικία.

Στην πλατεία Κάνικος, μετά από λίγη ώρα, με συνέλαβαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Με ανέκριναν. Μετά με οδήγησαν στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας όπου είχε μετατραπεί σε κελί βασανιστηρίων. Με κάθισαν σε μια καρέκλα με καρφιά, με μαστίγωναν μ’ ένα αυτοσχέδιο γκλομπ όπου ήταν γεμάτο άμμο.

Για πολλές ώρες προσπαθούσαν να μου αποσπάσουν ονόματα παιδιών που ήμασταν μέσα.

Σαν απελπίστηκαν για να με ξεφτιλίσουν και να με ταπεινώσουν μου κούρεψαν το μισό μου κεφάλι με ξιφολόγχη…

Κοπελιά, άκου.

Οι απλοί αγωνιστές ποτέ δεν καπηλευτήκαμε τον αγώνα που δώσαμε για λευτεριά και Δημοκρατία.

Συνεχίσαμε τον αγώνα της επιβίωσης χωρίς ποτέ να ζητήσουμε ανταλλάγματα, η αναγνωρισιμότητα.

Ποτε δεν πήγαμε στα κομματικά τους μαγαζιά, να ζητήσουμε το ελάχιστο. Γιατί μάθαμε με την δική μας δύναμη να προσχωρούμε μπροστά, στην ζωη.

Ναι, κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Δαμανάκη, Παπουτσής (Ποιος; Ο Παπουτσής! Που με εντολή του το 2011 επνιξε χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα με χημικά και ξύλο… Τρομάρα του, του αγωνιστή…), Λαλιώτης, Τζουμακας και τόσοι άλλοι που μετά ξέχασαν τα οραματα του αγώνα και το μόνο που ξέρανε και ξέρουν είναι να γεμίζουν τοις τσέπες τους με κλεμμένα χρήματα από τον κόπο και τον ιδρώτα του απλού λαού.

Τώρα, οι άλλοτε άσπονδοι φιλοι είναι συνεταιρακια, στην μίζα, στην λαμογιά, στην προδοσία.

Μαζί υπογράφουν το ξεπούλημα μιας περήφανης και πάμπλουτης χώρας, μόνο και μόνο για να αρπάξουν περισσότερα και να γλυτώσουν τα τομάρια τους.

Και εμείς, οι απλοί πολίτες κοιμόμαστε ακόμη και σήμερα είμαστε χωρισμένοι σε χίλια κομμάτια.

Κοπελιά,

Αυτοί που υπηρετείς μαζί με τους συνεταίρους τους τα Πασοκια μας προδώσαν και μας ξεπούλησαν.

Ξυπνάτε! Σταματήστε να σπέρνετε διχόνοια και μίσος! Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!

Τελειώνοντας, για να μην σου στερώ τον πολύτιμο χρόνο σου, γιατί θα θες να πας να ποστάρεις την κάλπικη ομορφιά σου, να μαζέψεις μερικά like να κολακεύσεις την ματαιοδοξία σου θα σου πω μόνο τούτο:

«Οι υψηλές θέσεις είναι σαν τα ψηλά βουνά που σε αυτά ανεβαίνουν οι αετοί και τα ερπετά»

Εσύ, από ότι κατάλαβα έχεις επιλέξει να ανεβαίνεις έρποντας και γλύφοντας..

“Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία η Χούντα δεν τέλειωσε το ’73”

Ανδρέας Μαλεφάκης

σχολιο δικο μου
Μπηκαν 40 ατομα σε ενα σπιτι,ο οικοδεσποτης τους εστρωσε και μετα οι ασφαλιτες δεν  τους πηραν χαμπαρι!
Τι λες ρε παιδι μου!

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.479
Πόντοι
366
Κάθε άλλο.

Εγώ βρίσκομαι - ιδεολογικά - στο πλευρό των ανένταχτων αριστερών, αντιεξουσιαστών και αυτόνομων αναρχικών του πολυτεχνείου του '73 ... κοντά στα οργισμένα νιάτα του τότε και πολύ μακριά από κομματικές γραφειοκρατικές κλίκες και εξαργυρωμένες επαναστατικές περγαμηνές ...
και μετα ξυπνησες...

τελικα καταληξαμε οτι ειναι μυθος το πολυτεχνειο, επειδη δεν δολοφονηθηκαν στη στουρναρη αλλα επι της στουρναρη και κανιγγος γωνια...κι αυτοι εν τελη που δολοφονηθηκαν ηταν οι μισοι κατι σαρανταριδες, οπου ηταν απλα στα εκει τριγυρω στενα ως θεατες και απο σποντα δολοφονηθηκαν....γενικα ηταν μια ηρεμη και ειρηνικη βραδια, οπου δεν υπηρξε καθολου βια...κι αυτοι που λεν οτι ΑΝ ΟΝΤΩΣ δεν υπηρξαν νεκροι εντος του χωρου, ηταν καθαρα απο τυχη, ειναι μυθοπλαστες και μυθομανεις  :idiot:  :jerking:

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.479
Πόντοι
366
για να φτιαχνουμε το μυθο  :sunglasses:

Tι δήλωσε ο στρατιώτης που εισεβάλε με το τανκ στο Πολυτεχνείο

Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο,δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Τ΄ όνομά του Α.Σκευοφύλαξ,αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου,όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο Βήμα, στην επέτειο του 2003.

Η ιστορία πολλές φορές κάνει ανθρώπους απλούς πρωταγωνιστές. Κάποιες φορές αρνητικούς πρωταγωνιστές. Όπως εκείνο το 20χρονο παιδί στο άρμα μάχης. Που τότε όπως εξομολογήθηκε,πίστευε ότι έκανε το καθήκον του εναντίον των “εχθρών κομμουνιστών”. Και μετά ,όταν η τραγωδία πέρασε και έγινε πολίτης ψήφισε δυο φορές ΚΚΕ!

Η διήγησή του για εκείνη τη νύχτα,ήταν συγκλονιστική:

•«Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ημουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι «μαυροσκούφηδες» ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα» μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. «Παλιοκουμμούνια» θα καλοπεράσετε!» λέγαμε».

•«Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, η ίλη μου πήρε εντολή να ετοιμαστεί για έξοδο. Αποφασίστηκε να βγουν πέντε δικά μας άρματα, κάτι γαλλικά AMX30. Εγώ ήμουν οδηγός στο πρώτο άρμα που βγήκε στον δρόμο». Στο ίδιο άρμα βρίσκονταν ο αξιωματικός Μιχάλης Γουνελάς, ως επικεφαλής, ο ανθυπασπιστής Λάμπρος Κωνσταντέλλος, ως οδηγός εδάφους, ο λοχίας Στέλιος Εμβαλωμένος και ο Γιάννης Τίρπας.

•«Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά – δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Οταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε «είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια». Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα»!

•2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εδειχναν πανικόβλητοι Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!

•3 το πρωί.«Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: «Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα. H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» .

•«Αστυνομικοί κυνηγούσαν και χτυπούσαν τους φοιτητές όπου τους έβρισκαν. Αν δεν ήταν οι ΛΟΚατζήδες να τους σταματήσουν – θυμάμαι ότι πολλές φορές πιάστηκαν στα χέρια μαζί τους – δεν ξέρω και γω τι θα γινόταν».

•«Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;». Αφήνιασα. Εβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: «Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω». Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας».

•«Οπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Οταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Οσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».

•«Οταν γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια. Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα «παλιοκουμμούνια», όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Ενιωθα περήφανος. Ημουν και εγώ φασίστας».

•«Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα. Στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας, έφεδρος στρατιώτης ήμουν άλλωστε. Δεν με απαλλάσσει όμως αυτό. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου»

Dude007

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2014
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Μπράβο ρε st@rdust!

Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι αν οι ναζί είχαν επιδοθεί στην εξολόθρευση των Εβραίων.Κι εκείνος απάντησε:
"Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα!".

Το μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής(αυτός με τον οποίο φωτογραφίζονταν πριν από λίγο καιρό ο Μιχαλολιάκος κρατώντας του σεβάσμια το χέρι) βρισκόταν με το υπηρεσιακό του τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου.

Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρη, οι αστυφύλακες χτυπούσαν έναν νεαρό που προς στιγμήν τους ξέφυγε.
Όχι όμως και από τον Ντερτιλή.Ο Ντερτιλής έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφο και πυροβόλησε.

"Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο",περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή-ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης-και συνεχίζει:

"Μετά τον φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μού είπε:
"Με παραδέχεσαι ρε;Σαράντα πέντε χρόνων άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"....

Αυτός είναι ο "μύθος" των νεκρών του Πολυτεχνείου.....

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.290
Πόντοι
2.356
Μπράβο ρε st@rdust!

Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι αν οι ναζί είχαν επιδοθεί στην εξολόθρευση των Εβραίων.Κι εκείνος απάντησε:

Το μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής(αυτός με τον οποίο φωτογραφίζονταν πριν από λίγο καιρό ο Μιχαλολιάκος κρατώντας του σεβάσμια το χέρι) βρισκόταν με το υπηρεσιακό του τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου.

Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρη, οι αστυφύλακες χτυπούσαν έναν νεαρό που προς στιγμήν τους ξέφυγε.
Όχι όμως και από τον Ντερτιλή.Ο Ντερτιλής έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφο και πυροβόλησε.

"Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο",περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή-ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης-και συνεχίζει:

"Μετά τον φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μού είπε:

Ναι δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Το ζήτημα των νεκρών του Πολυτεχνείου

Δύο ημέρες μετά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της κυβέρνησης Μαρκεζίνη, Σπυρίδων Ζουρνατζής ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε 11 και οι τραυματίες σε 138.

ΠΗΓΗ:

Επισκέπτης
Μπράβο ρε st@rdust!

Μην γραφεις τετοια τυπε... το πολυτεχνειο ηταν μονο η δαμανακη  :uglystupid: ετσι τους ειπαν και τωρα τα αναπαραγουν τα φαστοειδη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom