======42======
Κάναμε έρωτα στο πάτωμα, καναμε στο τεραστιο μαλακό κρεβάτι του ξκενοδοχείου. Αλλά αυτή τη φορά όλα ηταν περίεργα. Η έλενα δεν ήταν σαν τις άλλες φορές. Ένοιωθα ότι αυτή τη φορά το εννοεί πιο πολύ από όλες. Ένοιωθα ότι συμμετείχε 100% και απολαμβανε την κάθε στιγμή, το κάθε άγγιγμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αλλά δεν ήταν μόνο ο έρωτας που εξέπνεε μια αυρα διαφορετικού αλλά και το μετά. Πρώτη φορά στις λίγες αυτές ερωτικες συνευρέσεις που είχα μέχρι εκείνη την μέρα, γυναίκα σηκώνεται πριν από μένα από το κρεβάτι. Πρώτη φορά γυναίκα δεν αποζητά μια ζεστή αγκαλιά μετά το σεξ για να πείσει τον εαυτο της ότι αυτός εδώ δε με έχει μόνο για το πήδημα. Και όχι δεν πρέπει να ήταν η σιγουριά της ότι με έχει αλλά πολύ περισσότερο το άγχος για το τι θα συμβεί μετά. Η έλενα παρόλο που με την εμφάνιση της δεν έπειθε καθόλου, ήταν μια πολύ έξυπνη γυναίκα που ανησυχούσε πολύ για το οτιδήποτε και σπάνια άφηνε τα πράματα στην τύχη τους. Έτσι σηκώθηκε πλησίασε το μπαλκόνι και χάζευε την Λίμνη των Ιωαννίνων κρατώντας στο δεξί της χέρι ένα αναμμένο τσιγάρο και φορώντας απλά μια ρόμπα ανοιχτή αδιαφορώντας αν την έβλεπε κάποιος από τον κήπο.
Σε εκείνη τη φάση και μετά το σεξ αφού το μυαλό έχει καθαρίσει αρχίζεις και βλέπεις τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν ή μάλλον σχεδον όπως έχουν, το μόνο που είναι σίγουρο είναι τα προβληματα σου εμφανίζονται μπροστά σου και απαιτούν επιτακτικά την επιλυση τους.
Τόσο εγώ όσο και η Έλενα είμασταν σιωπηλοί. Είναι από εκείνες τις γαμημένες στιγμές που και οι δυο έχουν να πουν πολλά αλλά κανείς δεν τολμά να κάνει την αρχή, κανείς δεν τολμά να πάρει την ευθύνη να ξεικινησει μια κουβεντα που μόνο προβλήματα θα φέρει στην επιφάνεια, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα καποια λογική λύση.
-Μάρκο, μια είναι η λύση είπε η Έλενα φυσώντας ψηλά τον καπνό του τσιγάρου και αποφευγοντας να με κοιτάξει. Συνέχισε να κοιτάει την ήδη σκεπασμένη από ομίχλη λίμνη.
-Θα έρθεις μαζί μου.
-τι εννοείς μαζί σου?Στην Αθήνα?
-Όχι στην Ζάκυνθο. Εμένα η καταγωγη μου είναι από εκεί. Έχω το πατρικό μου να κάθεται. Υποτίθεται ότι είναι το εξοχικό μας τώρα, αλλά ποτέ ο άντρας μου δεν χώνεψε την πατριδα μου. Θα κάνεις εκεί την φυσιοθεραπεία σουκαι θα σε βοηθήσει και η θάλασσα άργοτερα να κανεις αποθεραπεια…
-Εσυ καλά τα λες.
-Αλλά πως θα εξαφανιστώ έτσι? Τι θα πω? Έχω και μια μάνα που ανησυχει καιμε αγαπάει.
-Δεν θα φύγεις κρυφά ρε χαζούλι.
-Απλά δεν θα έχεις αναγκη ούτε αυτόν, ούτε τα λεφτά του.
-Κοίτα Έλενα έγω με λεφτά από γυναίκα δεν ζώ…
-Μα τα λεφτά αυτά σου τα χρωστάω.. Εγώ σε σακάτεψα, εγώ θα πληρώσω για να γίνεις καλά…
-Γύρισε και με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια μην αφήνοντας μου περιθώριο να αρνηθώ.
-Κόιτα έλενα δεν θέλω να σε χάσω ξανά. Αλλά δεν είναι λύση να μείνω μόνος μου χειμωνιάτικα σε ένα νησί.
Δεν θα μείνεις μόνος σου. Θα είμαι τουλάχιστον την μισή εβδομάδα εκεί, αλλά είναι ο αδερφός μου εκεί. Θα δέσετε πολύ σαν χαρακτήρες θα σε προσεχει αυτός όσο θα λείπω.. Είναι και αυτός σκορπιός στο ζώδιο…
Πάμε και όπου βγεί.
Ναι ρε μάρκο μόλις γίνεις καλά φευγεις. Φιλοξενουμενος θα είσαι όχι φυλακισμένος. Και αμέσως πλησίασε και με αγκαλιασε…