και να κανετε ολικη οχι μαλακιες να αφησουν λιγο δερμα, ειναι ασχημο εμφανησιακα! ολο κοψιμο!!!
βασικό
και να κανετε ολικη οχι μαλακιες να αφησουν λιγο δερμα, ειναι ασχημο εμφανησιακα! ολο κοψιμο!!!
και να κανετε ολικη οχι μαλακιες να αφησουν λιγο δερμα, ειναι ασχημο εμφανησιακα! ολο κοψιμο!!!
σωραιος
το εχω κι εγω (μαλλον βραχυ χαλινο) αλλα χεζομαι να παω στο γιατρο
αμα μου πει οτι χρειαζεται περιτομη για να λυθει το προβλημα, και μονο που σκεφτομαι νυστερι και πουτσα μαζι νεκρωνω
δε μπορω να πω οτι ποναω πολυ αλλα αμα καυλωσω δεν τραβιεται πισω το γαμηδι ουτε με βιτσι :S
Αυτο ειναι ασιστ για τον Λιλα.βάλε και καμιά φωτό για εμάς
Αυτο ειναι ασιστ για τον Λιλα.
φιλε περιτομη εκανες η εγχειρηση ανοιχτης καρδιας, ολα αυτα που σου εκαναν ειναι μαλλον εφε για να δικαιολογησουν τα λεφτα που εδωσες, διαβαζω για πεταλουδα και καροτσακι και γελαω, εκανα και γω πριν λιγα χρονια, πηγα στο ιατρειο κατεβασα τη βερμουδα ανεβασα λιγο τη μπλουζα και σε 15' ειχα τελειωσει,30 περιπου ραμματα, αντιβιωση και ενα χαπι για το πονο, τα σημαδια απο ραμματα εκαναν τουλαχιστον 2,3 χρονια για να φυγουν στη περιπτωση μου, η εγχειρηση με laser ειναι καλυτερη λυση απο το νυστερι που εκανα εγωΜε το παρόν post, έχω σκοπό να διαφωτίσω με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για χ,ψ λόγους να προβεί στην διαδικασία της περιτομής. Αφορμή για αυτό στάθηκε το σχετικό μπάχαλο που επικρατεί εδώ για το συγκεκριμένο θέμα, αφού αφενός χρειάζεται κάποιος να διαβάσει εκατοντάδες σελίδες «μπας» και βγάλει κάποιο συμπέρασμα «τι, πως, που, πότε, γιατί», αφετέρου γίνεται σύγχιση μεταξύ της περιτομής και της επέμβασης επιμήκυνσης του βραχέως χαλινού. Όλα αυτά αναφέρονται ως «πετσάκι», έτσι γενικά και αόριστα. Έχοντας κάνει λοιπόν και τις δύο λοιπόν επεμβάσεις, παραθέτω τις εμπειρίες μου και ελπίζω, πως όποιος διαβάσει τα παρακάτω, θα έχει μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται. Το post είναι σχετικά μακροσκελές αλλά όποιος έχει υπομονή και το διαβάσει, θεωρώ πως θα έχει μια σφαιρική εικόνα περί του «τι παίζεται».
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ (ΤΟΥ ΚΕΦΑΛIΟΥ)
Θα έλεγα ότι από εκεί ξεκινούν όλα. Τελικά, σε πάρα πολούς από εμάς εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα. Να μην αποκαλύπτεται η βάλανος κατά την διάρκεια της στύσης ή και κατά την διάρκεια που το πέος είναι χαλαρό (σε μερικούς δεν βγαίνει σε στύση αλλά βγαίνει στην χαλαρότητα). Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους που θα εξετάσουμε παρακάτω, ωστόσο θεωρώ πως αρχικά, χρήσιμο θα ήταν να απαντηθεί το εξής ερώτημα:
Θα πρέπει η βάλανος να μπορεί να αποκαλύπτεται;
Κατά την προσωπική μου γνώμη, ναι. Αφενός γιατί στην περιοχή της βαλάνου βρίσκονται όλες οι απολήξεις των νεύρων που προκαλούν στον άνδρα ευχαρίστηση, αφετέρου είναι θέμα καθαριότητας. Ο άνδρας οφείλει όταν κάνει μπάνιο, να τραβά το δέρμα πίσω και να πλένει σχολαστικά το κεφάλι ακόμα και τον «λαιμό» (το μικρό εκείνο διάστημα 2-3 χιλιοστών μεταξύ κεφαλιού και τραβηγμένου δέρματος). Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, αποτελεί φωλιά πολλών μικροβίων και όποιος έχει κάνει εξετάσεις στην ουρήθρα (αυτήν με την μπατονέτα) θα έχει παρατηρήσει ότι παίρνουν δείγμα και από εκεί (οι σωστοί μικροβιολόγοι). Το σμίγμα που εκκρίνεται από το πέος (τυρί), μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στον άνδρα αλλά ιδίως στην γυναίκα. Ευθύνεται για κάποιες μορφές καρκίνων της μήτρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτα τα είδη καρκίνου εμφανίζονται μόνο στις δυτικές κοινωνίες και είναι εξαφανισμένα από τις εβραικές και τις μουσουλμανικές, εκεί όπου η περιτομή είναι υποχρεωτική για θρησκευτικούς λόγους.
Βέβαια, πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να παρακάμψει αυτό το εμπόδιο στο σεξ, είτε με την προσεκτική χρήση προφυλακτικού, είτε με πάρα πολύ προσοχή γενικότερα. Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη όμως, δεν θα μπορέσει ποτέ να αισθανθεί απολύτως άνετα και πάντα θα έχει τον φόβο μην «σκιστεί». Επίσης πολλές φορές αν όχι πάντα, θα νιώθει πόνο. Ακόμα και ο στοματικός έρωτας καθίσταται επίπονος, αν δεν γίνεται με την απαιτούμενη τεχνική που συνήθως υποδεικνύεται από εμάς (ή ακόμα και η μαλακία). Εμένα, άπειρες φορές μου είχε πέσει σε τσιμπούκια που αισθάνθηκα πόνο. Ο πόνος αυτός οφείλεται σε υπερευαισθησία της βαλάνου λόγω της μη αποκάλυψης της.
Που οφείλεται η μη αποκάλυψη της βαλάνου;
Ενδεχομένως σε πολλούς λόγους και αυτό υπεύθυνος να το διαγνώσει, είναι μόνο ένας ουρολόγος. Ωστόσο οι πιο διαδεδομένοι είναι δύο:
o Βραχύς χαλινός - Το «στόμο» είναι μια χαρά, όμως ο χαλινός είναι κοντός (βραχύς) με αποτέλεσμα να μην αφήνει το δέρμα να πάει κάτω και να αποκαλυφθεί η βάλανος. Ο χαλινός είναι εκείνο το πετσάκι που ενώνει το κάτω μέρος του κεφαλιού (αυτό που εμείς δεν βλέπουμε), με το εξωτερικό δέρμα. Απαιτείται επιμήκυνση του χαλινού με χειρουργείο (λέιζερ).
o Φίμωση - Tο «στόμιο» του πέους είναι τόσο στενό, ώστε δεν μπορεί να κατέβει το δέρμα και να αποκαλυφθεί η βάλανος (κεφάλι). Απαιτείται περιτομή.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση κάποιος να τα έχει και τα δύο, όπως εγώ, που παρόλο έκανα επέμβαση στον χαλινό, το πρόβλημα δεν λύθηκε και αναγκάστηκα να κάνω και περιτομή. Παρακάτω θα αναλύσουμε πως γίνονται αυτές οι δύο επεμβάσεις (από την σκοπιά του ασθενούς βέβαια και όχι σαν «γιατροί»).
Βραχύς χαλινός
Η επέμβαση στον βραχύ χαλινό είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Τοποθετείται μια αλοιφή πάνω στον χαλινό που προκαλεί τοπική αναισθησία. Ο γιατρός με λέιζερ, σχίζει μερικώς τον χαλινό, προκαλώντας την επιμήκυνση του. Σκέψου εσένα να κρατάς με τα δυό σου χέρια μια σελίδα χαρτί και τα χέρια σου να είναι κολλητά. Όταν αρχίσεις και σκίζεις σιγά σιγά το χαρτί, τα χέρια σου αρχίζουν και απομακρύνονται, το ένα από το άλλο. Φυσικά δεν θα το σκίσεις ολόκληρο παρά μόνο όσο χρειάζεται. Έτσι και ο γιατρός. Στην συνέχεια τοποθετεί ράμματα και ο ασθενής πάει σπίτι του. Δεν θυμάμαι η όλη διαδικασία να κράτησε πάνω από μισή ώρα. Στα «αρνητικά» της επέμβασης, θα έλεγα ότι είναι η μυρωδιά του καμμένου δέρματος κατά την εγχείριση, και η παρατεταμένη προσοχή που θα πρέπει να επιδείξει κάποιος, για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά (περίπου 1 μήνα). Εγώ προσωπικά είχα αιμοραγία 3 φορές (η μία μου συνέβη ενώ απλά καθόμουν σταυροπόδι). Δεν είναι κάτι σοβαρό, απλά μπορεί κάποιος να τα ψιλοπαίξει στην θέα του αίματος. Σεξ απαγορεύεται για τουλάχιστον έναν μήνα ωστόσο μπορεί ο ασθενής να αυνανιστεί αν δεν τραβήξει πίσω το δέρμα (με πολλή προσοχή για να μην τραβηχτεί το μέρος στο οποίο είναι τα ράμματα).
Εάν στον βραχύ χαλινό, οφείλεται η μη αποκάλυψη της βαλάνου, αυτό το πράγμα θα αποκατασταθεί. Προκειμένου να καταπολεμηθεί η υπερευαισθησία που πλέον έχει η βάλανος (μιλάμε για πόνο), ο ασθενής θα πρέπει να κάνει συχνή πλύση της περιοχής. Επίσης συνίσταται χαμομήλι ως το καλύτερο καταπραυντικό. Σε ένα ποτήρι, ζεστό χαμομήλι και στην συνέχεια καλές βουτιές.
Φίμωση - Περιτομή
Θα πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωση που η βάλανος δεν αποκαλύπτεται καθόλου ή δεν αποκαλύπτεται εύκολα (η δικιά μου περίπτωση). Γίνεται με το «κόψιμο» του πλεονάζοντος δέρματος (αυτού που καλύπτει την βάλανο) και το ράψιμο του υπολοίπου στο σημείο που πριν χαρακτηρίσαμε λαιμό. Βασικά δεν ράβεται ακριβώς πάνω στο «σώμα» αλλά σε αυτό που οι ουρολόγοι καλούν «μέσα πουκάμισο». Το μέσα πουκάμισο είναι αυτό που στις τσόντες θα δείτε μεταξύ δέρματος και κεφαλιού και συνήθως έχει ροζ χρώμα, ενώ το κυρίως δέρμα απόχρωση του καφέ.
Μετά την επέμβαση, η βάλανος είναι μόνιμα έξω. Υπάρχουν δύο είδη περιτομής: αυτό που σε χσλαρότητα η βάλανος είναι όλη έξω και εκείνο που εν μέρει καλύπτεται. Το δεύτερο θεωρείται πιο «ωραίο» αλλά θα πρέπει ο γιατρός να είναι γάτος και να διαβλέψει ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί φίμωση στον ασθενή στο μέλλον. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πέος χάνει σε αισθαντικότητα, δηλαδή ότι γίνεται ελαφρώς λιγότερο ευαίσθητο. Δυστυχώς σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω. Εγώ προσωπικά ένιωθα πόνο. Σε αυτό ενδεχομένως, να μπορεί να απαντήσει κάποιος που έκανε περιτομή ενώ μπορούσε να αποκαλύπτει την βάλανο, χωρίς αυτή η αποκάλυψη να είναι επίπονη για αυτόν. Να ξέρετε πολλοί κάνουν περιτομή χωρίς να έχουν πρόβλημα γιατί το πέος έτσι θεωρείται πιο ωραίο (κατά κάποιους), για λόγους καθαριότητας, για λόγους αντοχής (δεν ξέρω αν ισχύει) κοκ. Σε αυτήν λοιπόν την διαδικασία θα αναφερθούμε αναλυτικά, με σκοπό όποιος προτίθεται να την κάνει, να ξέρει πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσει.
Πριν το χειρουργείο (ότι γράψω είναι ότι συνέβη σε μένα αλλά φαντάζομαι πως η διαδικασία είναι παντού η ίδια σε γενικές γραμμές)
Αφού πας στην κλινική, σε βάζουν σε ένα δωμάτιο, στο οποίο αν θες κάνεις μπάνιο, γδύνεσαι και φοράς τα ειδικά ρούχα για το χειρουργείο (τελείως γυμνός φορώντας μόνο μια νάυλον ρόμπα, αφού ρόμπα θα γίνεις και ειδικά νάυλον παπουτσάκια). Δεν πρέπει να έχεις πάρει μαζί σου στο δωμάτιο, πράγματα αξίας. Αν έχεις πάρει, τα αφήνεις σε κάποιον δικό σου που σε περιμένει, ή στον γιατρό σου (αν φυσικά υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη). Μια νοσοκόμα σου βάζει «πεταλούδα» στον καρπό και στην συνέχεια σε πάνε με καροτσάκι στο χειρουργείο. Μόλις φτάσεις, ξαπλώνεις στο χειρουργικό τραπέζι. Σου ανοίγουν την ρόμπα και θαυμάζουν τα κάλλη σου (πλάκα κάνω). Είσαι σε φάση σταυρός, όσον αφορά τα χέρια. Δεν είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά σε στηρίγματα. Στο ένα βάζουν ορό. Σε δένουν. Ναι, όπως το ακούτε. Σε δένουν με ιμάντες στα χέρια στο ύψος του αγκώνα, στην μέση και πιθανώς στα πόδια. Όταν ρώτησα τον νοσοκόμο γιατί με δένει στα χέρια, μου απάντησε για να μην κάνω καμια απότομη κίνηση και τα κάνω πουτάνα. Στην μέση δεν κατάλαβα ότι με δέσαν, και όπως προείπα δεν ξέρω για πόδια (έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να με έδεσαν και εκεί). Επίσης σου βάζουν και κάτι σαν «τέντα» στο στήθος και με αυτόν τον τρόπο δεν έχεις οπτική επαφή με ότι συμβαίνει. Ενώ είσαι ξαπλωμένος στο χειρουργικό τραπέζι, γυμνός, μπαινοβγαίνουν διάφορα άτομα πριν και κατά την διάρκεια της επέμβασης. Νοσοκόμες, νοσοκόμοι, βοηθοί, γιατροί κοκ όχι όλοι σχετικοί με την επέμβαση. Σε μένα πρέπει να μπαινοβγήκαν 10-15 άτομα. Ωστόσο το όλο κλίμα είναι τέτοιο που δεν σε πιάνει ντροπή, ούτε αυτοί σε κάνουν να κομπλάρεις. Άλλωστε η δουλειά τους είναι να βλέπουν (και) πούτσες όλη μέρα και έχουν μια σχετική αναισθησία και απάθεια λόγω ρουτίνας.
Χειρουργείο
Εφόσον λοιπόν σε έχουν προετοιμάσει οι νοσοκόμοι, μπαίνεις στην κυρίως φάση του χειρουργείου. Η πρώτη κρυάδα είναι όταν θα χρειαστεί ο νοσοκόμος να σου κατεβάσει το πετσάκι (όσο μπορέσει) για να στο απολυμάνει. Εκεί αν έχεις υπερευαισθησία, θα νιώσεις πόνο για μερικά δευτερόλεπτα, γιατί αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει πριν την νάρκωση. Στην συνέχεια και αφού η περιοχή πλυθεί και απολυμανθεί, γίνεται η νάρκωση. Γίνονται ενέσεις στην βάση του πέους και στο κεφάλι. Αισθάνεσαι ένα απειροελάχιστο τσίμπημα και τίποτα το σοβαρό. Στην συνέχεια ξεκινάει η κυρίως διαδικασία. Τώρα αν πω πως δεν ένιωσα καθόλου πόνο σε κάποια σημεία, θα είναι ψέμα. Δεν νομίζω να συνέβη επειδή και καλά δεν με έπιασε η νάρκωση. Άλλωστε δεν θα με είχαν δέσει, αν δεν περίμεναν κάτι τέτοιο. Όπως μου έλεγε και ο γιατρός σε κάποια σημεία δεν πιάνει 100% η νάρκωση. Τέλος πάντων, ο πόνος που ένιωσα σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως είναι λόγος, προκειμένου κάποιος να κωλώσει. Αν χρειαστεί να ξανακάνω την επέμβαση (ενδεχομένως αν χρειαστεί να κάνω πλήρη περιτομή) θα επαναλάβω την ίδια διαδικασία χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν ανεβάσεις σφιγμούς από την ένταση, σου βάζουν οξυγόνο. Μου συνέβη. Η επέμβαση αυτή καθαυτή διαρκεί περίπου 30’ και οι τομές γίνονται με νυστέρι. Το λέιζερ που ενδεχομένως έχετε ακούσει, χρησιμοποιείται για κάψιμο των αιμοφόρων αγγείων και περιορισμό της αιμοραγίας, όχι για το κόψιμο του δέρματος. Στην συνέχεια σου μπαντάρουν το εργαλείο με τρόπο που να μπορείς να κατουρήσεις. Κατεβαίνεις από το τραπέζι, ανεβαίνεις στο καροτσάκι και σε πάνε στο δωμάτιο που έχεις αφήσει τα πράγματα σου.
Μετά το χειρουργείο
Φοράς την ρόμπα σου και σε πάνε με καροτσάκι πάλι, στο δωμάτιο που έχεις αφήσει τα πράγματα σου. Επειδή έχεις καταπονηθεί ψυχολογικά και σωματικά, δεν έχεις την καλύτερη διάθεση. Ντύνεσαι και φεύγεις. Καλύτερα να έχεις πάει με φόρμα. Ο γιατρός, μου συνέστησε αντιβίωση για 4 μέρες και λήψη depon το οποίο εκτός των άλλων, θεωρείται αντιφλεγμονώδες.
Την επομένη, χρειάζεται να ξαναπάς στον γιατρό ο οποίος σου βγάζει το αρχικό μπαντάρισμα (με νυστέρι) και σου τοποθετεί ένα άλλο. Αυτό ο ασθενής, καλείται να το αλλάζει κάθε μέρα με τον τρόπο που θα του υποδείξει ο γιατρός. Απαγορεύεται η γυμναστική (θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να αρχίσει βάρη στις 15 μέρες περίπου, ενώ για έντονη αερόβια άσκηση, πιθανώς να απαιτηθεί παραπάνω από μήνας), το μπάνιο για 20 μέρες (μέχρι να πέσουν ή να αφαιρεθούν τα ράμματα), το σεξ (μπορεί να γίνει με προφύλαξη στον μήνα και χωρίς προφύλαξη στους τρεις μήνες, μέχρι να επανέλθει τελείως ο παίκτης). Ωστόσο η διαδικασία επούλωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εδώ μέσα έχω ακούσει την απίστευτη περίπτωση που κάποιος γάμησε στην 17η μέρα. Όπως μου είπε και ο γιατρός, πάνω κάτω βλέπεις τι έκανες στον έναν μήνα αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στους τρεις μήνες.
Μετεγχειριτική κατάσταση του ασθενούς
Νιώθεις τον πόνο από την εκτεθειμένη βάλανο η οποία τρίβεται στο εσώρουχο. Εδώ δυστυχώς μόνο υπομονή. Δεν είναι και τραγικό, υποφέρεται. Πάντως δεν μπορείς να περπατήσεις σαν κανονικός άνθρωπος. Όποιος σε βλέπει, καταλαβαίνει ότι κάτι έχεις, απλά φυσικά δεν πάει πουθενά το μυαλό του. Αυτό θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα. Μετά η κατάσταση βελτιώνεται. Πάντως από την πρώτη μέρα, μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή και δεν θα χρειαστεί να κάτσεις καθόλου στο κρεβάτι.
Το κατούρημα γίνεται καθιστά όπως το χέσιμο ή στον νιπτήρα. Αυτό συμβαίνει γιατί για κάποιες μέρες, λόγω του πριξίματος που έχει το κεφάλι, δεν λειτουργεί καλά ο μηχανισμός αυτός που κάνει το κάτουρο να φεύγει κατά ριπάς. Τώρα κατουράς με διασπορά. Κατουράς τον κώλο σου (στην κυριολεξία).
Το πέος είναι πρισμένο ειδικά στο κεφάλι. Έχεις την αίσθηση, όπως όταν έχεις ρίξει 3-4 απανωτά γαμίσια και ο πούτσος στο τελευταίο μόλις που εκσπερμάτισε 2-3 σταγόνες. Την αίσθηση που έχει τα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα, το καταπονημένο εργαλείο μετά από έναν τέτοιο κουραστικό οργασμό. Εδώ θέλει κάποια προσοχή και ενδεχομένως ψυχολογική προετοιμασία. Επειδή ο ασθενής θα κληθεί δύο μόλις μέρες μετά την επέμβαση να αλλάξει την γάζα μόνος του και συνεπώς να το δει, υπάρχει πιθανότητα να σοκαριστεί με αυτό που θα δει. Σε πολλούς η όψη του πέους τους, μετά από μια τέτοια δοκιμασία, είναι σαν να το έχει δαγκώσει σκύλος. Είναι πάρα πολύ πιθανόν, ο εγχειρισμένος τις πρώτες μέρες (μπορεί και μήνα) να νιώσει πολύ άσχημα (στενοχώρια, κατάθλιψη, αίσθηση πως δεν θα μπορεί και ούτε θα θέλει να ξαναγαμήσει κοκ). Ωστόσο επαναλαμβάνω πως αυτά θα περάσουν. Εγώ αυτήν την στιγμή που γράφω, είμαι στην 63η μέρα και ειλικρινά τα έχω ξεχάσει σχεδόν όλα.
Κατά την διάρκεια του ύπνου ή νωρίς το πρωί ο άντρας μπορεί να έχει στύση. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να κατουριέται αλλά και γιατί εκείνη την ώρα εκκρίνεται η μεγαλύτερη ποσότητα τεστοστερόνης κατά την διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να υπάρξει λίγος πόνος. Η αίσθηση είναι σαν κάποιος να σου έχει πιάσει τον πούτσο και να τον τραβάει (χαχα). Ενστικτωδώς γυρνάς σε εμβρυακή στάση για να μαζευτεί το δέρμα και ο πόνος μειώνεται ή και περνάει.
Μετά την περιτομή και αφού σιγά σιγά η κατάσταση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, ο εγχειρισμένος αρχίζει να περνάει κάτι σαν δεύτερη εφηβεία. Αρχίζει να ξανανακαλύπτει τον εαυτό του και να «πειραματίζεται». Σιγά σιγά ξεκινάει να αυνανίζεται και σιγά σιγά θα περάσει και στα πιο βαριά.
Μύθοι και αλήθειες για την περιτομή:
1) Αληθεύει ότι η περιτομή δίνει πόντους;
Όχι δεν αληθεύει. Ότι είχες πριν, αυτό θα έχεις και μετά. Άλλωστε το δέρμα είναι ελαστικό και δεν «μαζεύει» ένα ενδεχομένως μεγαλύτερο εργαλείο που και καλά «συγκρατείται» από το δέρμα της βαλάνου.
2) Καθυστερεί τον οργασμό;
Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει κάποιος που έκανε περιτομή χωρίς να νιώθει πόνο στην βάλανο. Ίσως τον καθυστερεί αλλά αν γίνεται αυτό, το πιο πιθανό είναι να συνοδεύεται με μείωση της απόλαυσης στην βάλανο.
3) Οι γυναίκες γουστάρουν να έχει κάνει ο άνδρας περιτομή;
Αν γνωρίζουν από πούτσες, ναι. Ωστόσο, από την εμπειρία μου πιστεύω πως ίσως ούτε το 10% των γυναικών δεν ξέρουν τι είναι περιτομή και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πότε κάποιος έχει ή δεν έχει κάνει την επέμβαση αυτή.
4) Βελτιώνεται η υγιεινή της περιοχής;
Εννοείται πως ναι. Ειδικά στην ολική περιτομή που δεν υπάρχει καθόλου δέρμα. Στην μερική περιτομή χρειάζεται τράβηγμα, που όμως γίνεται πολύ εύκολα ενώ ταυτόχρονα έχεις την δυνατότητα να πλύνεις και το μέρος εκείνο του δέρματος, που στην συνέχεια θα καλύψει την βάλανο.
5) Μετά την επέμβαση φεύγει ο πόνος στην βάλανο;
Μετά από μια περίοδο που ποικίλει από άτομο σε άτομο (1-3 μήνες) έχει φύγει τελείως ο πόνος στην βάλανο και έχει βελτιωθεί η αίσθηση και η απόλαυση. Προσοχή όμως, επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι στην περίπτωση που υπάρχει υπερευαισθησία στην βάλανο που προκαλεί πόνο. Πλεόν μπορεί κάποιος να κάνει έρωτα χωρίς να πονάει. Εγώ προσωπικά δεν μπορούσα χωρίς προφυλακτικό ενώ ακόμα και στο τσιμπούκι αν δεν γινόταν με την σωστή τεχνική, ένιωθα πόνο.
6) Αντέχεται ένας μήνας χωρίς σεξ;
Η απάντηση είναι πολύ απλή: ΑΝΕΤΑ. Όπως έγραψα και πιο πριν, η περίοδος αυτή είναι σχετικά δύσκολη και είναι πολύ πιθανόν να έχεις συμπτώματα κατάθλιψης, στενοχώριας και μειωμένης επιθυμίας στο σεξ. Ωστόσο, μέρα με την μέρα, αυτά υποχωρούν, βελτιώνεται η εξωτερική εμφάνιση του πέους και αρχίζεις σιγά σιγά να επανέρχεσαι στα φυσιολογικά.
Τελικό συμπέρασμα
Αν σε κάποιον, παρουσιάζεται το φαινόμενο να μην αποκαλύπτεται η βάλανος και ειδικά αν νιώθει πόνο όταν κάτι ακουμπάει πάνω στην βάλανο (πχ στο τσιμπούκι), τότε θεωρώ πως η περιτομή είναι μονόδρομος. Δεν θέλει πολύ σκέψη, ούτε είναι κάτι τραγικό. Εγώ τώρα , όπως έγραψα και πιο πριν, βρίσκομαι στην 63η μέρα και δεν θυμάμαι τίποτα από το ότι συνέβη.
Special thanks στους lolita2006 και KRHTIKOS85 για τις πολύτιμες συμβουλές και την ψυχολογική υποστήριξη.
Εάν κάποιος δεν καλύφθηκε και θα ήθελε να ρωτήσει κάτι επιπλέον, μπορεί να στείλει π.μ. γιατί δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ το post συχνά. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν πρόκειται να προτείνω ή να συστήσω κάποιον γιατρό.
Εχεις τετοιο πρόβλημα και το σκέφτεσαι ακομα;Εγω εκανα περιτομη σε ηλικια 19 ετων στο Δημοσιο Νοσοκομείου Κορινθου και βρηκα την υγεια μου.Εδωσαν οι δικοι μου στον ουρολογο χειρουργο και ένα φακελακι και τα εξοδα σε σχεση με το αποτέλεσμα ηταν μικρα,αφου λογω του ότι ηταν δημοσιο δε πληρωσαμε τιποτα άλλο.Η επεμβαση πετυχε και το αποτέλεσμα ηταν τελειο όπως ειπε και ενας γιατρος που με κοιταξε μετα.Μηδεν προβλήματα εκτοτε.Η καλυτερη αποφαση που μπορουσα να παρω και που πραγματικα μου αλλαξε τη ζωη.Για μια μερα καθεσαι νοσοκομειο με τα ραμματα,τα οποια ξαναπας για να στα βγαλουν.Ο πονος τη πρωτη μερα είναι τρομερος,αλλα μετα καλυτερευει με τις πλυσεις με χαμομηλι.Γενικα είμαι της αποψης λιγες μερες ταλαιπωρια και ξεμπερδεμα για την υπολοιπη ζωη σου και πραγματικα ετσι ηταν.σωραιος
το εχω κι εγω (μαλλον βραχυ χαλινο) αλλα χεζομαι να παω στο γιατρο
αμα μου πει οτι χρειαζεται περιτομη για να λυθει το προβλημα, και μονο που σκεφτομαι νυστερι και πουτσα μαζι νεκρωνω
δε μπορω να πω οτι ποναω πολυ αλλα αμα καυλωσω δεν τραβιεται πισω το γαμηδι ουτε με βιτσι :S
Ειχες προβλημα φημωσης ή το εκανες ετσι για πλακα για να εισαι σαν τους καυλιαρηδες στις τσοντες τυπε?Εχεις τετοιο πρόβλημα και το σκέφτεσαι ακομα;Εγω εκανα περιτομη σε ηλικια 19 ετων στο Δημοσιο Νοσοκομείου Κορινθου και βρηκα την υγεια μου.Εδωσαν οι δικοι μου στον ουρολογο χειρουργο και ένα φακελακι και τα εξοδα σε σχεση με το αποτέλεσμα ηταν μικρα,αφου λογω του ότι ηταν δημοσιο δε πληρωσαμε τιποτα άλλο.Η επεμβαση πετυχε και το αποτέλεσμα ηταν τελειο όπως ειπε και ενας γιατρος που με κοιταξε μετα.Μηδεν προβλήματα εκτοτε.Η καλυτερη αποφαση που μπορουσα να παρω και που πραγματικα μου αλλαξε τη ζωη.Για μια μερα καθεσαι νοσοκομειο με τα ραμματα,τα οποια ξαναπας για να στα βγαλουν.Ο πονος τη πρωτη μερα είναι τρομερος,αλλα μετα καλυτερευει με τις πλυσεις με χαμομηλι.Γενικα είμαι της αποψης λιγες μερες ταλαιπωρια και ξεμπερδεμα για την υπολοιπη ζωη σου και πραγματικα ετσι ηταν.
Όπως το περιγράφεις, για φίμωση μοιάζει. Για τον φόβο, ζήτα ολική αναισθησία.σωραιος
το εχω κι εγω (μαλλον βραχυ χαλινο) αλλα χεζομαι να παω στο γιατρο
αμα μου πει οτι χρειαζεται περιτομη για να λυθει το προβλημα, και μονο που σκεφτομαι νυστερι και πουτσα μαζι νεκρωνω
δε μπορω να πω οτι ποναω πολυ αλλα αμα καυλωσω δεν τραβιεται πισω το γαμηδι ουτε με βιτσι :S
Παιδιά μην ψαχνετε άλλο τον μαλάκα του φορουμ!!!Τον βρηκαμε ,για μια 10ετία στα σίγουρα!!!!!!!!!!