Νέα

Δουλειά το καλοκαίρι στη Μύκονο, είναι τόσο καλή ιδέα όσο λένε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα givrgaras95
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 147
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Ποια καλύτερα ρε τυπε;
Ανάμεσα σε ασπουδαστους εννοείς λογικά.

Γιατί αλλιώς, όχι προτιμώ να βγάζω τα ίδια λεφτά και να δουλεύω 8ωρο/5ήμερο μπροστά σε ένα pc, με τον καφέ μου στο γραφείο μου, κάτω από το AC.
Αντί να δουλεύω 14ωρο, 6-7 ημέρες/βδομάδα, κάτω από τον ήλιο με το τρέξιμο της αρκούδας.
Μιλάω για ειδικευμένους, π.χ. σεφ που παίρνουν πολλά λεφτά.
Τώρα, αν δουλεύεις καθιστός σε ένα γραφείο συνέχεια θα πάθεις ψυχολογικά στο τέλος και δεν αξίζει για τόσα λίγα λεφτά εν συγκρίσει με αυτά που παίρνει ένας σεφ.
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.853
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Μιλάω για ειδικευμένους, π.χ. σεφ που παίρνουν πολλά λεφτά.
Τώρα, αν δουλεύεις καθιστός σε ένα γραφείο συνέχεια θα πάθεις ψυχολογικά στο τέλος και δεν αξίζει για τόσα λίγα λεφτά εν συγκρίσει με αυτά που παίρνει ένας σεφ.
Τυπε δεν ξέρω ποιος σου λέει τέτοιες αρλούμπες, αλλά έχω δουλέψει 15 χρόνια σε γραφείο και μακάρι να είχες τη ζωή μου και να γαμουσες τις Ρωσίδες που σκιζω κάθε βδομάδα.
Γενικά κάτι έχεις καταλάβει τελείως λάθος από τα εργασιακά.
 
  • Ουάου
Αντιδράσεις: Jim85

Sir Sexy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
1.310
Κριτικές
13
Like
3.564
Πόντοι
746
Έχεις και τους μαλακες πελάτες που κάνουν διακοπές και λένε θέλω 3 τοστ το ένα πάνω στο άλλο να να κοπεί διαγώνια και να αναβλύζει το τυρί.
Έχεις τον άλλον να ζητάει ομελέτα 22:00 το βράδυ.
Έχεις μια μαλακισμένη να λέει η σαλάτα να έχει το dressing στα πλάγια και το μπέικον σε κύβους αλλιώς στο γυρνάει πίσω ο σερβιτόρος.
Πολλοί μαλακες και εγώ τσακωνομουν και με τον σεφ και τον μετρ που σε όλα έλεγε ναι γιατί έβγαζε 4-5ψηφια το μαγαζί κάθε μέρα.
Αλλά πιάτα εκτός μενού, μιλάμε για μαλάκες άνθρωποι που δεν είχαν κανένα σεβασμό.
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Τυπε δεν ξέρω ποιος σου λέει τέτοιες αρλούμπες, αλλά έχω δουλέψει 15 χρόνια σε γραφείο και μακάρι να είχες τη ζωή μου και να γαμουσες τις Ρωσίδες που σκιζω κάθε βδομάδα.
Γενικά κάτι έχεις καταλάβει τελείως λάθος από τα εργασιακά.
Άλλο αν έχεις σπουδάσει κάτι πολύ συγκεκριμένο και παίρνεις πολλά λεφτά, τότε ναι αξίζει. Αλλά ο μέσος υπάλληλος γραφείου δεν παίρνει πολλά λεφτά και πήζει όλη μέρα στο γραφείο!
 

Sir Sexy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
1.310
Κριτικές
13
Like
3.564
Πόντοι
746
Μιλάω για ειδικευμένους, π.χ. σεφ που παίρνουν πολλά λεφτά.
Τώρα, αν δουλεύεις καθιστός σε ένα γραφείο συνέχεια θα πάθεις ψυχολογικά στο τέλος και δεν αξίζει για τόσα λίγα λεφτά εν συγκρίσει με αυτά που παίρνει ένας σεφ.
Ένας σεφ μπορεί να παίρνει πολλά άλλα τρώει τέτοιο γαμησι, 17 ώρες στη κουζίνα κάθε μέρα και προετοιμασίες, μενού αλλαγές κτλπ. Μόλις σε ένα μήνα στις αρχές τους κακοφανει που παίρνει τόσα πολλά (δεν έχει αρχίσει δυνατά η σεζόν) και ακούσει ο μαγαζατορας καμιά μαλακια κριτική για ένα πιάτο, που ακόμα και να ξεφυγε από άλλον εργαζόμενο στην κουζίνα, τα ακούει αυτός. Και μετά γίνεται τις πουτανας γιατί τα ρίχνει ο ένας στον άλλον.
Γενικά είναι σκατοεπαγγελμα. Για αυτό έφυγαν για Ολλανδία και Γερμανία πολλοί από αυτούς.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
36.744
Κριτικές
63
Like
47.054
Πόντοι
9.297
Σωστά...
απο την άλλη, δε μιλάμε για canoe kayak, ούτε για αναρρίχηση στα Ιμαλάϊα, μιλάμε για 5 με 6 μήνες γαμήσι. Και, το βασικότερο, για 5-6 μήνες γαμήσι που δεν το γουστάρεις. Δεν απολαμβάνεις να τυλίγεις πιτόγυρα, δεν φχαριστιέσαι να πλένεις πιάτα, δεν φτιάχνεσαι να σε υποβάλλει σε άτυπο BDSM η κάθε νεόπλουτη Ελλεηνίδα ή/και τουρίστρια, με τη συμπεριφορά της και την έκφραση μεταξύ αηδίας και ξινίλας όποτε σου μιλάει, για να παραγγείλει, η να απαιτήσει να της φέρεις κάτι εξτρά. (αν, και τώρα που το σκέφτομαι... σε αρκετούς θα ακουστεί σαν θετικό αυτό το τελευταίο). Ακόμα και στις δουλειές μουνομαγνήτες, όπως μπάρμαν και DJ, δεν παίζει να περάσεις καλά.
Όλα αυτά μέχρι κάποια ηλικία...συχνά κάτω από τα μούσια κρύβεται απλώς ένα παιδάκι.
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.272
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Μιλάω για ειδικευμένους, π.χ. σεφ που παίρνουν πολλά λεφτά.
Τώρα, αν δουλεύεις καθιστός σε ένα γραφείο συνέχεια θα πάθεις ψυχολογικά στο τέλος και δεν αξίζει για τόσα λίγα λεφτά εν συγκρίσει με αυτά που παίρνει ένας σεφ.
Στη θεωρία ακούγεται σωστό...
Λέξη κλειδί "θεωρία"
Στην πράξη... έχουμε περίπου ... 10 σχολές μαγειρικής, για chef, sous-chef, ζαχαροπλάστες, somellier, pastry chef, bread chef και όποια άλλη ειδίκευση απαιτεί ένα ετιατόριο κατηγορίας michelin. Απο τα περίπου 1000 άτομα που αποφοιτούν κάθε χρόνο, πόσα κάνουν καριέρα στο χώρο;
Η υψηλή κουζίνα είναι σαν τον επαγγελματικό αθλητισμό... πολλοί θέλουν να είναι μέρος της βιομηχανίας, λίγοι μπορούν.
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Ένας σεφ μπορεί να παίρνει πολλά άλλα τρώει τέτοιο γαμησι, 17 ώρες στη κουζίνα κάθε μέρα και προετοιμασίες, μενού αλλαγές κτλπ. Μόλις σε ένα μήνα στις αρχές τους κακοφανει που παίρνει τόσα πολλά (δεν έχει αρχίσει δυνατά η σεζόν) και ακούσει ο μαγαζατορας καμιά μαλακια κριτική για ένα πιάτο, που ακόμα και να ξεφυγε από άλλον εργαζόμενο στην κουζίνα, τα ακούει αυτός. Και μετά γίνεται τις πουτανας γιατί τα ρίχνει ο ένας στον άλλον.
Γενικά είναι σκατοεπαγγελμα. Για αυτό έφυγαν για Ολλανδία και Γερμανία πολλοί από αυτούς.
Ναι έχει άγχος το επάγγελμα όπως και όλα τα επαγγέλματα που έχουν ευθύνη παραγωγής (από μάγειρες μέχρι προγραμματιστές που δουλεύουν σε μεγάλα πρότζεκτ).
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Στη θεωρία ακούγεται σωστό...
Λέξη κλειδί "θεωρία"
Στην πράξη... έχουμε περίπου ... 10 σχολές μαγειρικής, για chef, sous-chef, ζαχαροπλάστες, somellier, pastry chef, bread chef και όποια άλλη ειδίκευση απαιτεί ένα ετιατόριο κατηγορίας michelin. Απο τα περίπου 1000 άτομα που αποφοιτούν κάθε χρόνο, πόσα κάνουν καριέρα στο χώρο;
Η υψηλή κουζίνα είναι σαν τον επαγγελματικό αθλητισμό... πολλοί θέλουν να είναι μέρος της βιομηχανίας, λίγοι μπορούν.
Σχεδόν όλοι. Και είναι ένα επάγγελμα που μπορείς να πας όπου θες.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Μιλάω για ειδικευμένους, π.χ. σεφ που παίρνουν πολλά λεφτά.
Τώρα, αν δουλεύεις καθιστός σε ένα γραφείο συνέχεια θα πάθεις ψυχολογικά στο τέλος και δεν αξίζει για τόσα λίγα λεφτά εν συγκρίσει με αυτά που παίρνει ένας σεφ.
Τυπε αν ειναι να συγκρινεις ειδικευμενους, θα τους συγκρινεις με "ειδικευμενους γραφειου"
Δουλεια γραφειου ειναι και η γραμματεας ενος οδοντιατρου, δουλεια γραφειου ειναι και ενας Could Engineer η ενας Data Architect
Η πρωτη παιρνει 650, οι τελευταιοι παιρνουν 5Κ, 10Κ, 15Κ, 25Κ, 30Κ δεν υπαρχει ταβανι
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Τυπε αν ειναι να συγκρινεις ειδικευμενους, θα τους συγκρινεις με "ειδικευμενους γραφειου"
Δουλεια γραφειου ειναι και η γραμματεας ενος οδοντιατρου, δουλεια γραφειου ειναι και ενας Could Engineer η ενας Data Architect
Η πρωτη παιρνει 650, οι τελευταιοι παιρνουν 5Κ, 10Κ, 15Κ, 25Κ, 30Κ δεν υπαρχει ταβανι
Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να φτάσει ένας προγραμματιστής να παίρνει τόσα (και αν) ενώ κάτι αντίστοιχο είναι και ο σεφ, ο οποίος κι αυτός μετά από χρόνια θα φτάσει να είναι executive chef για παράδειγμα ή ακόμα και να έχει δικά του εστιατόρια, να κάνει μαθήματα σε σχολές και γενικώς να χέζεται στα λεφτά.
Επίσης, αξίζει να παίρνεις 30Κ και να είσαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη και να μην κινείσαι καθόλου?? :confused:
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Επίσης, αξίζει να παίρνεις 30Κ και να είσαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη και να μην κινείσαι καθόλου?? :confused:
Προφανως, αφου ο μισος πλανητης θα εδινε τα παντα για να κανει τετοια δουλεια.
Ο υπολοιπος μισος πλανητης ειναι μωρα, συνταξιουχοι και γκομενες που ψαχνουν συντροφο με 30Κ
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
Άλλο αν έχεις σπουδάσει κάτι πολύ συγκεκριμένο και παίρνεις πολλά λεφτά, τότε ναι αξίζει. Αλλά ο μέσος υπάλληλος γραφείου δεν παίρνει πολλά λεφτά και πήζει όλη μέρα στο γραφείο!


ναι ρε τυπε....αυτο ξαναπες το!

πεθαινω,πνιγομαι,απλα δεν θα μπορουσα! ψυχολογικος και σωματικος θανατος

εγω γουσταρω κοινωνικη αλληλεπιδραση....δεν μπορω ολη μερα μονος με το λαπτοπ!

ειτε σε σπιτι-ειτε σε εταιρια κλπ
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.272
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Σχεδόν όλοι. Και είναι ένα επάγγελμα που μπορείς να πας όπου θες.
Μην μπερδεύεις το "πόσοι θα πιάσουν δουλειά" με το "πόσοι θα κάνουν καριέρα"...
Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ναι, απο τα 1000 άτομα το χρόνο, οι 900 θα βρούνε δουλειά σε "σχετικό" πεδίο... πόσο πραγματικά σχετικό θα είναι, και τι προοπτικές ανάπτυξης έχει, είναι άλλη ιστορία.
Επίσης δε μιλάμε για την Αίγινα, μιλάμε για νησιά με υψηλό τουρισμο. Αν πρόκειται ο απόφοιτός σχολής chef να προσληφθεί σε σουβλατζίδικο, μάντεψε... δεν πρόκειται να συμβεί... και, ξέρεις γιατί; Γιατί, ο τυπάκος, θα απαιτήσει ένα ποσό, με το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσλάβει 2 αυτοδίδακτους ψήστες, που θα του βγάλουν τη δουλειά που απαιτείται με το ίδι κόστος.
Απο την άλλη, αν προσπαθήσει να δοκιμάσει την τύχη του, σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων, και να διεκδικήσει θέση σε δοβαρό εστιατόριο, που θα του προσφέρει τα λεφτά που θεωρεί ο ίδιος οτι δικαιούται, και λόγω πουδών... μάντεψε... δεν παίζει. Γιατί; Γιατί πέρα απο ένα χαρτί, δεν έχει να δείξει ουσιαστικά ίποτε. Στην καλύτερη, θα του προσφέρουν θέση βοηθού κουζίνας, με κανένα 1000-1200 μισθό το πολύ, για τις ίδιες 12-15 ώρες γαμήσι, για τους επόμενους έξι μήνες της ζωής του.
Ο παραλληλισμός που έδωσα δεν είναι τυχαίος... αν δεν είσαι ο Μέσσι, δεν θα σε πάρει η Μπαρτσελόνα στα 17 σου να παίξεις... το πολύ να σε πάρει ο παναιτωλικός, αλλά με ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων που πιστεύεις οτι πρέπει να πάρεις. Το δέχεσαι, ή αποχωρείς.
Κάτι που όλοι μας ξεχνάμε, είναι οτι, υπάρχουν δύο ειδών δουλειές για σεζόν... οι αρπαχτές, που είναι το 90% και οι επιλογές καριέρας, που είναι το 10%. Γκαρσόνι, βοηθός κουζίνας, ακόμα και μπαρίστα, μπάρμαν, ρεσεψιονίστ, είναι κατά κύριο λόγο, αρπαχτές. Και, για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι ντυμένες με τόση ψεύτικη γκλαμουριά, γιατί ακριβώς έχουν σαν στόχο τους νέυς ενήλικες... την περιβόητη δημογραφική μερίδα 18-25, αυτούς και αυτές που το βλέπουν σαν περιπέτεια, εμπειρία και εύκολο χρήμα... μέχρι που, η πλειονότητα τρώει μια γερή δόση πραγματικότητας και την κάνει
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Μην μπερδεύεις το "πόσοι θα πιάσουν δουλειά" με το "πόσοι θα κάνουν καριέρα"...
Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ναι, απο τα 1000 άτομα το χρόνο, οι 900 θα βρούνε δουλειά σε "σχετικό" πεδίο... πόσο πραγματικά σχετικό θα είναι, και τι προοπτικές ανάπτυξης έχει, είναι άλλη ιστορία.
Επίσης δε μιλάμε για την Αίγινα, μιλάμε για νησιά με υψηλό τουρισμο. Αν πρόκειται ο απόφοιτός σχολής chef να προσληφθεί σε σουβλατζίδικο, μάντεψε... δεν πρόκειται να συμβεί... και, ξέρεις γιατί; Γιατί, ο τυπάκος, θα απαιτήσει ένα ποσό, με το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσλάβει 2 αυτοδίδακτους ψήστες, που θα του βγάλουν τη δουλειά που απαιτείται με το ίδι κόστος.
Απο την άλλη, αν προσπαθήσει να δοκιμάσει την τύχη του, σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων, και να διεκδικήσει θέση σε δοβαρό εστιατόριο, που θα του προσφέρει τα λεφτά που θεωρεί ο ίδιος οτι δικαιούται, και λόγω πουδών... μάντεψε... δεν παίζει. Γιατί; Γιατί πέρα απο ένα χαρτί, δεν έχει να δείξει ουσιαστικά ίποτε. Στην καλύτερη, θα του προσφέρουν θέση βοηθού κουζίνας, με κανένα 1000-1200 μισθό το πολύ, για τις ίδιες 12-15 ώρες γαμήσι, για τους επόμενους έξι μήνες της ζωής του.
Ο παραλληλισμός που έδωσα δεν είναι τυχαίος... αν δεν είσαι ο Μέσσι, δεν θα σε πάρει η Μπαρτσελόνα στα 17 σου να παίξεις... το πολύ να σε πάρει ο παναιτωλικός, αλλά με ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων που πιστεύεις οτι πρέπει να πάρεις. Το δέχεσαι, ή αποχωρείς.
Κάτι που όλοι μας ξεχνάμε, είναι οτι, υπάρχουν δύο ειδών δουλειές για σεζόν... οι αρπαχτές, που είναι το 90% και οι επιλογές καριέρας, που είναι το 10%. Γκαρσόνι, βοηθός κουζίνας, ακόμα και μπαρίστα, μπάρμαν, ρεσεψιονίστ, είναι κατά κύριο λόγο, αρπαχτές. Και, για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι ντυμένες με τόση ψεύτικη γκλαμουριά, γιατί ακριβώς έχουν σαν στόχο τους νέυς ενήλικες... την περιβόητη δημογραφική μερίδα 18-25, αυτούς και αυτές που το βλέπουν σαν περιπέτεια, εμπειρία και εύκολο χρήμα... μέχρι που, η πλειονότητα τρώει μια γερή δόση πραγματικότητας και την κάνει
Τί γράφεις χριστιανέ μου!! Είναι δυνατόν να τελειώσεις κάποια σχολή μαγειρικής και να σε προσλάβουν αμέσως αρχιμάγειρα???
Ξέρεις κανέναν άλλο κλάδο που να μην μετράει η προϋπηρεσία, η πρακτική εξάσκηση, η απόκτηση εμπειρίας ως προαπαιτούμενα για επαγγ. ανέλιξη??
 

Anal popcorn

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Μαρ 2015
Μηνύματα
667
Κριτικές
10
Like
6.035
Πόντοι
1.336
Νομιζω οτι επιδομα δεν δινεται τον πρωτο χρονο, πρεπει να εχουν περασει 14 μηνες; Η, κανω λαθος;
Χρειάζεσαι 100 ένσημα το πρώτο ετος, 80 το δεύτερο.
Μπορείς να πάρεις το εποχικό βοήθημα για 500€ αλλα επίδομα ανεργειας παίρνεις απ το δεύτερο ετος
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.249
Like
1.599
Πόντοι
216
Προφανως, αφου ο μισος πλανητης θα εδινε τα παντα για να κανει τετοια δουλεια.
Ο υπολοιπος μισος πλανητης ειναι μωρα, συνταξιουχοι και γκομενες που ψαχνουν συντροφο με 30Κ
Ε, γι' αυτό τότε, ο μισός πλανήτης έχει ψυχολογικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας, γιατί η καθιστή εργασία δεν είναι φυσιολογική. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να κινείται!
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.939
Κριτικές
67
Like
29.246
Πόντοι
10.336
Ε, γι' αυτό τότε, ο μισός πλανήτης έχει ψυχολογικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας, γιατί η καθιστή εργασία δεν είναι φυσιολογική. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να κινείται!
Η σωματικη καταπονηση εχει ημερομηνια ληξης, και η ζημια μακροπροθεσμα θα ειναι μονιμη και να ειστε σιγουροι για αυτο, οσο ντουρασελ κι αν νομιζετε οτι ειστε. Η δουλεια γραφειου εχει τα αρνητικα της αλλα στο τελος της μερας, σε βγαζει απο το "σπιτι- δουλεια, δουλεια-σπιτι" τις καθημερινες, γιατι σωματικα εισαι ξεκουραστος και μπορεις να κανεις οτιδηποτε μετα. Απο κει και περα ειναι στο χερι σου να εισαι ενεργος και να μην γινεις χοντρομπαλας που καθεται ολη μερα. Αμα ομως εχεις γαμηθει σωματικα στη δουλεια, δεν εχεις ορεξη ουτε για ποτο, ουτε για γαμησι, ουτε για μπασκετακι με φιλους/παιδια, ουτε για γυμναστηριο, το μονο που θες (ειδικα οι 35+) ειναι να πας σπιτι να φας και να ξεραθεις στην τιβι/πισι. Τουλαχιστον ετσι κανουν περισσοτεροι χωρις αμφιβολια. Απλα πρεπει να οργανωσεις σωστα την καθιστικη εργασια. Καλη καρεκλα και καλη σταση σωματος, συχνα διαλειμματα κτλ. Ενα συνηθειο ειναι.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ε, γι' αυτό τότε, ο μισός πλανήτης έχει ψυχολογικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας, γιατί η καθιστή εργασία δεν είναι φυσιολογική. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να κινείται!

Δυστυχως δε λειτουργει ετσι ο κοσμος τυπε...

Η ιεραρχια των εργασιων, βασει της σωματικης λειτουργιας ειναι η παρακατω:

Νο4: Ποδια
Νο3: Χερια
Νο2: Στομα
Νο1: Μυαλο

Οσο πιο κατω, τοσο πιο απεχθης ειναι η δουλεια

Ο αχθοφορος (ποδια) θεωρειται υποδεεστερη δουλεια απο μια ταμια (χερια), η οποια ειναι κατω απο τον μανατζερ της (στομα) ο οποιος ειναι κατω απο τον Περιφεριακο Επιθεωρητη (μυαλο)

Αν η κινηση ητανε η προτεραιοτητα για μια δουλεια, ολοι θα προσπαθουσαν να γινουν κουβαλητες κουβαδων στα μαζεματα στα χωραφια, αλλα βλεπουμε ολοι να θελουν να γινουν διευθυνταδες και επιστημονες...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom