Νέα

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ......!!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 158
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά δε νομίζω να πάρει κάποιος τέτοια φράγκα από τα χαρτιά που έχει στα χέρια του.
Ο πρώτος λόγος είναι το γνωστό ρητό "Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος".

Μετά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι.
Τα χαρτιά αυτά είναι ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ, και σαν τέτοια έχουν πάνω τους κάποιες υπογραφές. Οι υπογραφές είναι (απ' ότι είδα) του Δ.Σ. της Banque d' Orient του 1906.
"Άντε κυνήγα αυτούς που υπόγραψαν", θα είναι η πρώτη αντίδραση, σε όποιους πάνε να ζητήσουν λεφτά οι κάτοχοι.

Έστω όμως ότι κάποιος νόμος του 1932 (της συγχώνευσης) μεταβιβάζει τα δικαιώματα (και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις) του Δ.Σ. της Banque d' Orient στο Δ.Σ. της ΕΤΕ του 1932.
Θα πρέπει να κυνηγήσεις το Δ.Σ. του 1932, που με βάση κάποια Γενική Συνέλευση "έχει απαλλαγεί από τις ευθύνες του" κλπ.
Πιθανό είναι ακόμα να δόθηκε προθεσμία στους μετόχους της Banque d' Orient "να προσκομίσουν τις μετοχές τους για ανταλλαγή εντός...", πράμα που βέβαια δεν έκαναν οι γιαγιάδες.

Ακόμα και έτσι όμως. Έστω ότι κερδίζονται όλοι αυτοί οι δικαστικοί αγώνες, και βγαίνει (μετά από 25 χρόνια) μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που λέει: "Ο κάτοχος των μετοχών δικαιούται να εισπράξει από την ΕΤΕ την αξία της μετοχής.
Μετοχική αξία δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει η εταιρεία "Banque d' Orient".
Υπάρχει όμως η ονομαστική αξία, και μάλιστα σε χρυσό, και αυτή ορίζεται στη μετοχή.
Κάθε μετοχή έχει ονομαστική αξία 125 χρυσά Γαλλικά φράγκα.

Βλέπω λοιπόν εδώ
ότι ΣΗΜΕΡΑ το χρυσό Γαλλικό εκατόφραγκο του 1907 πουλιέται 250 λίρες Αγγλίας (Pounds, όχι χρυσές), δηλαδή (στο περίπου) 125 χρυσά Γαλλικά φράγκα είναι 36.000 ευρώ.
Από που κι ως που η μετοχή κάνει...  670 δις?

Οι 40 μετοχές κάνουν 1.440.000, και η ΕΤΕ (ή η Τράπεζα της Γαλλίας που είναι ο εγγυητής - λέει η "Ζούγκλα") πάνε (στην ανάγκη) στον taxfreegold, αγοράζουν 125 χρυσά γαλλικά φράγκα (αντί σήμερα 36.000 ευρώ), και τα δίνουν στον κάτοχο της μετοχής λέγοντάς του "125 χρυσά θέλεις? Πάρ'τα και χέσε μας!".

No big deal.

Μάλλον ο... ρεπόρτερ της Ζούγκλας μπέρδεψε κάτι μηδενικά, ε?

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ειναι μια γαλλικη τραπεζα οπως ας πουμε μια ιδιωτικη τραπεζα εδω,ειναι η Εθνικη τραπεζα της Γαλλιας που ειναι υποχρεη .

Και οσο για καποιον αλλον ποιο πανω που ειπε οτι κι αυτος ειχε γουρουνια και προβατα και αν επρεπε να ζηταει αποζημειωσεις οπως αυτοι βρηκαν τα χαρτια τωρα και ζηταν λεφτα,θα πω κατι.Αν καποιος το 75 που ιδρυθηκε η Microsoft ειχε αγορασει 100 μετοχες οι οποιες το πιθανοτερο ειναι οτι θα του κοστιζαν 100 δολλαρια,μπορει και λιγοτερα,και τις ειχε καπου καταχωνιασμενες και τις εβρισκε σημερα και πηγαινε στον Bill Gates και του ελεγε θελω τα ποσοστα μου,τα μερισματα μου και δεν συμμαζευεται,πιστευεις οτι θα μπορουσε να του πει κανει οχι δεν σου δινω?
Και φοιτητης δικηγορος θα μπορουσε να τα παρει τα λεφτα,ειναι καθαρα τα πραγματα,εχω στα χερια μου τα χαρτια,απο την στιγμη που ειναι αυθεντικα θελω τα λεφτα μου ,τελος!

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Δεν ειναι μια γαλλικη τραπεζα οπως ας πουμε μια ιδιωτικη τραπεζα εδω,ειναι η Εθνικη τραπεζα της Γαλλιας που ειναι υποχρεη .

Και οσο για καποιον αλλον ποιο πανω που ειπε οτι κι αυτος ειχε γουρουνια και προβατα και αν επρεπε να ζηταει αποζημειωσεις οπως αυτοι βρηκαν τα χαρτια τωρα και ζηταν λεφτα,θα πω κατι.Αν καποιος το 75 που ιδρυθηκε η Microsoft ειχε αγορασει 100 μετοχες οι οποιες το πιθανοτερο ειναι οτι θα του κοστιζαν 100 δολλαρια,μπορει και λιγοτερα,και τις ειχε καπου καταχωνιασμενες και τις εβρισκε σημερα και πηγαινε στον Bill Gates και του ελεγε θελω τα ποσοστα μου,τα μερισματα μου και δεν συμμαζευεται,πιστευεις οτι θα μπορουσε να του πει κανει οχι δεν σου δινω?
Και φοιτητης δικηγορος θα μπορουσε να τα παρει τα λεφτα,ειναι καθαρα τα πραγματα,εχω στα χερια μου τα χαρτια,απο την στιγμη που ειναι αυθεντικα θελω τα λεφτα μου ,τελος!
ναι γιατι η μαικροσοφτ ειναι υπαρκτη εταιρεια και σημερα οχι η ανυπαρκτη πτωχευμενη ή συχωνευθεισα τραπεζα της ανατολης.... :uglystupid:

Novoselac

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2009
Κριτικές
4
Like
90
Πόντοι
6
Εγώ το έγραψα. Σμυρνιοί υπήρχαν. Τι είχαν όμως για να κάνει μπίζνες η τράπεζα;

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτά που μάζευαν από το '04 μέχρι το '22, αν υποθέσουμε πως το '22 τέλειωσαν όλα.
Τέλος πάντων, μετά την εξήγηση του παραπάνω το θεματάκι το θεωρώ ένα ωραίο παραμυθάκι που στο τέλος κέρδισε ο Δράκος.

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
Ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά δε νομίζω να πάρει κάποιος τέτοια φράγκα από τα χαρτιά που έχει στα χέρια του.
Ο πρώτος λόγος είναι το γνωστό ρητό "Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος".

Μετά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι.
Τα χαρτιά αυτά είναι ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ, και σαν τέτοια έχουν πάνω τους κάποιες υπογραφές. Οι υπογραφές είναι (απ' ότι είδα) του Δ.Σ. της Banque d' Orient του 1906.
"Άντε κυνήγα αυτούς που υπόγραψαν", θα είναι η πρώτη αντίδραση, σε όποιους πάνε να ζητήσουν λεφτά οι κάτοχοι.

Έστω όμως ότι κάποιος νόμος του 1932 (της συγχώνευσης) μεταβιβάζει τα δικαιώματα (και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις) του Δ.Σ. της Banque d' Orient στο Δ.Σ. της ΕΤΕ του 1932.
Θα πρέπει να κυνηγήσεις το Δ.Σ. του 1932, που με βάση κάποια Γενική Συνέλευση "έχει απαλλαγεί από τις ευθύνες του" κλπ.
Πιθανό είναι ακόμα να δόθηκε προθεσμία στους μετόχους της Banque d' Orient "να προσκομίσουν τις μετοχές τους για ανταλλαγή εντός...", πράμα που βέβαια δεν έκαναν οι γιαγιάδες.

Ακόμα και έτσι όμως. Έστω ότι κερδίζονται όλοι αυτοί οι δικαστικοί αγώνες, και βγαίνει (μετά από 25 χρόνια) μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που λέει: "Ο κάτοχος των μετοχών δικαιούται να εισπράξει από την ΕΤΕ την αξία της μετοχής.
Μετοχική αξία δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει η εταιρεία "Banque d' Orient".
Υπάρχει όμως η ονομαστική αξία, και μάλιστα σε χρυσό, και αυτή ορίζεται στη μετοχή.
Κάθε μετοχή έχει ονομαστική αξία 125 χρυσά Γαλλικά φράγκα.

Βλέπω λοιπόν εδώ
ότι ΣΗΜΕΡΑ το χρυσό Γαλλικό εκατόφραγκο του 1907 πουλιέται 250 λίρες Αγγλίας (Pounds, όχι χρυσές), δηλαδή (στο περίπου) 125 χρυσά Γαλλικά φράγκα είναι 36.000 ευρώ.
Από που κι ως που η μετοχή κάνει...  670 δις?

Οι 40 μετοχές κάνουν 1.440.000, και η ΕΤΕ (ή η Τράπεζα της Γαλλίας που είναι ο εγγυητής - λέει η "Ζούγκλα") πάνε (στην ανάγκη) στον taxfreegold, αγοράζουν 125 χρυσά γαλλικά φράγκα (αντί σήμερα 36.000 ευρώ), και τα δίνουν στον κάτοχο της μετοχής λέγοντάς του "125 χρυσά θέλεις? Πάρ'τα και χέσε μας!".

No big deal.

Μάλλον ο... ρεπόρτερ της Ζούγκλας μπέρδεψε κάτι μηδενικά, ε?

Σταυρο,

θεωρώντας αληθινά ολα τα γεγονοτα (οχι απο μενα) πρεπει να παρουμε ως βαση οτι καποιοι δεχτηκαν εναν διακανονισμο.
αν λεμε αν ισχυει ο διακανονισμος τοτε σημαινει οτι με καποιο τροπο μπορουν να διεκδικησουν τα καποια χρηματα.αλλιως θα τους λεγανε εξ αρχης
αερα.

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ναι γιατι η μαικροσοφτ ειναι υπαρκτη εταιρεια και σημερα οχι η ανυπαρκτη πτωχευμενη ή συχωνευθεισα τραπεζα της ανατολης.... :uglystupid:

Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οταν μια τραπεζα συνχωνευεται με μια αλλη δεν εξαφανιζεται σαν οργανισμος,οι μετοχες της μετατρεπονται σε μετοχες της τραπεζας που την εξαγορασε μεγαλε,ισως ακολουθωντας μια αναλογια αλλα δεν χανονται στον ανεμο.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οταν μια τραπεζα συνχωνευεται με μια αλλη δεν εξαφανιζεται σαν οργανισμος,οι μετοχες της μετατρεπονται σε μετοχες της τραπεζας που την εξαγορασε μεγαλε,ισως με ακολουθωντας μια αναλογια αλλα δεν χανονται στον ανεμο.
επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οι εταιρειες κανουν και αυξησεις μετοχικων κεφαλαιων και οι παλιες μετοχες ανταλασσονται με καινουριες κοκ κατα καιρους.....ιδια αξια εχει η μετοχη των γκουντις οταν πχ ειχαν ενα μαγαζι στην σαλονικη και ιδια τωρα πχ που εγινε πανελληνια αλυσιδα;ιδιο μετοχικο κεφαλαιο υπαρχει;

απλα αυτο που ειπε κι ο σταυρος....καποτε μπορει να τους ειπαν ελατε παρτε καινουριες μετοχες ισοδυναμες.....δεν πηγαν καν...τελος....

δλδ με την ιδια λογικη αν εγω εχω κατοχικα λεφτα 1000000 δρχ ραλλικα απο ενθυμιο και κρατησα το χαρτονομισμα θα παρω σημερα λεφτα ισης αξιας; :think: με τι; με ενα κωλοχαρτο;

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
το σοβαροτερο της ιστοριουλας ειναι εκει που λεει
η εκκαθαριση δεν ολοκληρωθηκε ποτε...

Επισκέπτης
670 δις € για 1 μετοχή δεν είναι ολίγον ακραίο ;;;;;;;;;

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
325
Πόντοι
2.287
Ακόμη το ψάχνετε ? Αμα ήθελε ο ΓΑΠ πραγματικά να ξεχρεώναμε θα κοιτάζε στο μπαούλο του στο Καστρί να βρει τις 10 εντολές του παππού του του εβραίου του Μωησή και το Αγιο Δισκοπότηρο και θα μπορούσαμε και να αγοράζαμε τη Γερμανία έναντι πινακίου φακής.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Αμα ήθελε ο ΓΑΠ πραγματικά να ξεχρεώναμε θα κοιτάζε στο μπαούλο του στο Καστρί να βρει τις 10 εντολές του παππού του του εβραίου του Μωησή

Εγώ έχω ακούσει ότι οι εβραϊκές του ρίζες κρατάνε κατευθείαν από τον Αυνάν ...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
670 δις € για 1 μετοχή δεν είναι ολίγον ακραίο ;;;;;;;;;
αυτη η τραπεζα ρε τυπε πρεπει να ηταν η τραπεζα της εταιρειας ανατολικων ινδιων και νοτιου αφρικης μαζι.....οχι της σμυρνης και της ανατολης.... :2funny: :2funny: :2funny:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οταν μια τραπεζα συνχωνευεται με μια αλλη δεν εξαφανιζεται σαν οργανισμος,οι μετοχες της μετατρεπονται σε μετοχες της τραπεζας που την εξαγορασε μεγαλε,ισως ακολουθωντας μια αναλογια αλλα δεν χανονται στον ανεμο.
σωστος, η υπεραξια που δημιουργειτα απο μια τραπεζα δε χανεται ποτε ακομη και αν αυτη πτωχευσει!

αν ισχυει το κειμενο, και αν οι μετοχες της τραπεζας της ανατολης αγοραστηκαν απο αλλες τραπεζες, τοτε ουσιαστικα ο κατοχος εει στην κατοχη του ποσοστα απο ολες τις τραπεζες-αγοραστες. Αν αναλογιστοθμε για ποιες τραπεζες ποιων χωρων μιλαει, υπολογισουμε την υπεραξια τους υστερα απο τοσα χρονια, τοτε δεν ειναι και τελειως απιθανο αυτο που λεει το κειμενο...

2 σημεια με προβληματιζουν παντως (αν αληθευουν)

1. βεβαιωθηκε χρεος 13,5δις στην εφορια, που σημαινει πως για καποιον λογο δεχθηκε το υφος της αποτιμησης των 4 μετοχων που λεει οτι δωριστηκαν
2. ο πονηρος τροπος με τον οποιο προσπαθησαν να δωσουν 1,5 δις cash (μιλαμε για απιστευτα λεφτα ετσι) για να κλεισει το θεμα στα μουλωχτα, προφανως οι τραπεζιτες προσπαθησαν να τον πεισουν οτι δεν αξιζουν μια ή εστω τοσο πολυ οι μετοχες αλλα ταυτοχρονα να τον ζαλισουν με ενα τεραστιο ποσο.... βεβαια αν οντως η καθε μετοχη αξιζει οσο λενε τοτε απορω πως δεν εχει παθει εγκεφαλικο απο τη χαρα του ο ιδιοκτητης...

ελπιζω τουλαχιστο να αναψε κανα κερι στη γιαγια που τις ειχε στο μπαουλο ...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Σταυρο,

θεωρώντας αληθινά ολα τα γεγονοτα (οχι απο μενα) πρεπει να παρουμε ως βαση οτι καποιοι δεχτηκαν εναν διακανονισμο.
αν λεμε αν ισχυει ο διακανονισμος τοτε σημαινει οτι με καποιο τροπο μπορουν να διεκδικησουν τα καποια χρηματα.αλλιως θα τους λεγανε εξ αρχης
αερα.

Δε σε καταλαβαίνω Nio, αλλά ίσως μου ξέφυγε κάτι. Γίνε πιο σαφής?

Ποιός δέχτηκε διακανονισμό?  Και από που προκύπτει αυτό?

Ξέχασα να πω ότι η αποδοχή εκ μέρους της εφορίας ενός ποσού σαν αξία δωρεάς δε σημαίνει τίποτα.
Αν δηλαδή εγώ πάω στην εφορία και πω "Χάρισα στον Nio ένα δαχτυλίδι και αυτό κάνει 1 εκ. ευρώ", η εφορία δεν έχει λόγο να πει "Όχι, δεν κάνει τόσο". Αν εισπράξει ό,τι πρέπει να εσπράξει, είναι ευχαριστημένη.

Επισκέπτης
αυτη η τραπεζα ρε τυπε πρεπει να ηταν η τραπεζα της εταιρειας ανατολικων ινδιων και νοτιου αφρικης μαζι.....οχι της σμυρνης και της ανατολης....

Τόσο θα έκανε η μετοχή ενδεχομένως
αν ήταν μετοχή στο Σάντα Μαρία , το πλοίο του Κολόμβου,
της οποίας οι τίτλοι να έλεγαν ότι ο κάτοχος της Μετοχής
δικαιούται ποσοστό όσων ανακαλύψει το πλοίο
αντίστοιχο με το ποσοστό ιδιοκτησίας του πλοίου.
Οπότε αν κάποιος είχε το 1% του πλοίου
να ζητάει τώρα το ... 1% της Αμέρικας ...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οι εταιρειες κανουν και αυξησεις μετοχικων κεφαλαιων και οι παλιες μετοχες ανταλασσονται με καινουριες κοκ κατα καιρους.....ιδια αξια εχει η μετοχη των γκουντις οταν πχ ειχαν ενα μαγαζι στην σαλονικη και ιδια τωρα πχ που εγινε πανελληνια αλυσιδα;ιδιο μετοχικο κεφαλαιο υπαρχει;

απλα αυτο που ειπε κι ο σταυρος....καποτε μπορει να τους ειπαν ελατε παρτε καινουριες μετοχες ισοδυναμες.....δεν πηγαν καν...τελος....

δλδ με την ιδια λογικη αν εγω εχω κατοχικα λεφτα 1000000 δρχ ραλλικα απο ενθυμιο και κρατησα το χαρτονομισμα θα παρω σημερα λεφτα ισης αξιας; :think: με τι; με ενα κωλοχαρτο;
αλλο οι δραχμες, αλλο οι χρυσες λιρες(φραγκα)  ;)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
αλλο οι δραχμες, αλλο οι χρυσες λιρες(φραγκα)  ;)
εσυ πιστευεις οτι οι υπεραξιες που δημιουργηθηκαν ειναι κι αυτες σε χρυσο;ρε τυπε....τοσο χρυσαφι δεν εχει ολο το συμπαν μας...ελεος.....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Εχμ, συγνώμη, η εφορία όντως βεβαίωσε το ποσό;

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Δε σε καταλαβαίνω Nio, αλλά ίσως μου ξέφυγε κάτι. Γίνε πιο σαφής?

Ποιός δέχτηκε διακανονισμό?  Και από που προκύπτει αυτό?

Ξέχασα να πω ότι η αποδοχή εκ μέρους της εφορίας ενός ποσού σαν αξία δωρεάς δε σημαίνει τίποτα.
Αν δηλαδή εγώ πάω στην εφορία και πω "Χάρισα στον Nio ένα δαχτυλίδι και αυτό κάνει 1 εκ. ευρώ", η εφορία δεν έχει λόγο να πει "Όχι, δεν κάνει τόσο". Αν εισπράξει ό,τι πρέπει να εσπράξει, είναι ευχαριστημένη.
για τοσο μεγαλα ποσα εχει και παραεχει, θα μπορουσε ας πουμε να αποτελει ξεπλυμα χρηματος... δε μιλαμε για ενα δαχτυλιδι, μιλαμε για 13,5 δισσεκατομμυρια ευρω φορο! Για μια δωρεα 3,2 τρισεκατομμυριων ευρω!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom