You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δωδεκάθεο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 294
- Εμφανίσεις 18K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
astrofisikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιαν 2006
- Like
- 26
- Πόντοι
- 1
Stavro εγώ δεν ξέρω κανένα Χριστιανό να προσπαθεί να προσυλιτίσει κάποιον όπως κάνουν διάφοροι άλλοι.
Και η βάφτιση δεν νομίζω να εμπίπτει.
Astrofysike,
Απο που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
Η βάφτιση βρεφών δεν εμπίπτει στον προσυλιτισμό?
Πες μου μια θρησκεία που "κατηγορεί" άλλες!
Ρε Germaon, σε φιλοσοφικές συζητήσεις θα μπούμε τώρα, αλλά αν θέλεις, μου εξηγείς λίγο (σε όσες γραμμές νομίζεις) ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτό που "πιστεύεις"?...παντα μεσα μου υπαρχει η πιστη.
Και τι είναι ακριβώς αυτή η "άλλη ζωή" στην οποία αναφέρθηκες κάπου αλλού?
(Εκτός κι αν αναφέρεσαι στη "Ζωή Μετά" (του Αρκά), οπότε συννενοούμαστε, σε καταλαβαίνω, δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις).
Να σου πω ΜΕΡΙΚΑ (που θυμάμαι τώρα):Stavro εγώ δεν ξέρω κανένα Χριστιανό να προσπαθεί να προσυλιτίσει κάποιον όπως κάνουν διάφοροι άλλοι.
1) Πατήρ Μάξιμος () που βγάνει τακτικα ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ (τον καλούν βέβαια) και δεν κάνει άλλη δουλειά απ το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Μέχρι και το ότι η δεύτερη παρουσία είναι το 2014 έχει πει.
2) 91.5 Ραδιοσταθμός της εκκλησίας της Ελλάδος.
3) 89.5 Πειραϊκή εκκλησία.
Σου φτάνουν αυτά?
"Δεν εμπίπτει"? Παρντόν? Δηλαδή η "βάφτιση" (ναι, αυτό το "μυστήριο"), γίνεται με τη βούληση του βαφτιζομένου, που είναι μηνών ηλικίας?
Ropaloforos
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Δεκ 2005
- Like
- 11
- Πόντοι
- 6
Κάθε πολιτισμός ανέπτυξε και την θρησκεία που του ταίριαζε. Ο Ελληνικός τότε τελείωσε απο μπαταρία και τον μετάλλαξαν οι πορίες των κατακτητών.
Ο Χριστιανισμός είχε τότε μεγάλο σουξέ και κόλλησε παντού. Γεγονός που βγάζει μάτι το ότι κουβαλά μεγάλο κομμάτι μισσαλοδοξίας του Ισραήλ που είναι όλη η βάση του. Και οι Ρωμαίοι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες είπαν στόρυ ότι είδαν σημάδια αφήσανε το Δία και το γυρίσανε στο τσάμικο για να είναι συμβατοί με τις περιοχές τους. Αυτοί που έχουν δύναμη ποτέ δεν κολώνουν στα σχήματα. Τη δουλίτσα τους. Και οι μεγαλοπαπάδες το ίδιο. Για αυτό έχουν τα προσχήματα. Ας μάθουμε λοιπόν να γράφουμε στα παπάρια μας τα σχήματα όπως αυτοί που μας τα φοράνε καλαπόδι να παίζουν μπάλα. Είπαμε άνθρωποι είμαστε και έχουμε φοβίες αλλά και όχι μια ζωή κορόϊδα τους.
Ο Χριστιανισμός είχε τότε μεγάλο σουξέ και κόλλησε παντού. Γεγονός που βγάζει μάτι το ότι κουβαλά μεγάλο κομμάτι μισσαλοδοξίας του Ισραήλ που είναι όλη η βάση του. Και οι Ρωμαίοι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες είπαν στόρυ ότι είδαν σημάδια αφήσανε το Δία και το γυρίσανε στο τσάμικο για να είναι συμβατοί με τις περιοχές τους. Αυτοί που έχουν δύναμη ποτέ δεν κολώνουν στα σχήματα. Τη δουλίτσα τους. Και οι μεγαλοπαπάδες το ίδιο. Για αυτό έχουν τα προσχήματα. Ας μάθουμε λοιπόν να γράφουμε στα παπάρια μας τα σχήματα όπως αυτοί που μας τα φοράνε καλαπόδι να παίζουν μπάλα. Είπαμε άνθρωποι είμαστε και έχουμε φοβίες αλλά και όχι μια ζωή κορόϊδα τους.
Το είδαμε κι αυτό. Τέτοια συζήτηση στο bourdela.com είναι καλό ή κακό σημάδι. Ανάλογα πως το βλέπει κανείς.
Προσωπικά δεν έχω καμμία σχέση με θρησκείες, κρατόντας συνειδητά απόσταση από τα μαγαζιά αυτά. Γιατί για μαγαζιά πρόκειται. Απάτη.
Δωδεκάθεο - το στηρίζουν οι ακροδεξιοί όπως ο darksideofthemoon. Το θέμα είναι ότι εμφανίζονται σαν και καλά διαβασμένοι, έχοντας απορροφήσει κάθε σκουπίδι που χαϊδεύει τ'αυτιά τους. Γραφικοί τύποι.
Χριστιανισμός - Γωνιακό μαγαζί στην Ελλάδα, με μεγάλη περιουσία και τάσεις επιστροφής σε μεθόδους σκοταδιστικές. Εμετικοί παπάδες (Χριστόδουλος) καταστρέφουν συστηματικά και αποτελεσματικά ο,τι με κόπο έχτισαν κάποιοι που τουλάχιστον κρατούσαν τα προσχήματα.
Προσωπικά δεν έχω καμμία σχέση με θρησκείες, κρατόντας συνειδητά απόσταση από τα μαγαζιά αυτά. Γιατί για μαγαζιά πρόκειται. Απάτη.
Δωδεκάθεο - το στηρίζουν οι ακροδεξιοί όπως ο darksideofthemoon. Το θέμα είναι ότι εμφανίζονται σαν και καλά διαβασμένοι, έχοντας απορροφήσει κάθε σκουπίδι που χαϊδεύει τ'αυτιά τους. Γραφικοί τύποι.
Χριστιανισμός - Γωνιακό μαγαζί στην Ελλάδα, με μεγάλη περιουσία και τάσεις επιστροφής σε μεθόδους σκοταδιστικές. Εμετικοί παπάδες (Χριστόδουλος) καταστρέφουν συστηματικά και αποτελεσματικά ο,τι με κόπο έχτισαν κάποιοι που τουλάχιστον κρατούσαν τα προσχήματα.
1) Πατήρ Μάξιμος () που βγάνει τακτικα ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ (τον καλούν βέβαια) και δεν κάνει άλλη δουλειά απ το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Μέχρι και το ότι η δεύτερη παρουσία είναι το 2014 έχει πει.
Ο π. Μάξιμος είναι παλαιοημερολογήτης και δεν έχει σχέση με την επίσημη εκκλησία. (Έτσι μου είπαν).
Εφόσον τπ ζήτημα πήρε που πήρε διαστάσεις να πω και εγώ την γνώμη μου για το ζήτημα.
Αυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό με τον Δωδεκαθεισμό είναι στο τρόπο με τον οποιό προσεγγίζει τον πιστό.
Ο Δωδεκαθεισμός και λογικά δεδομένου της εποχής που άνθησε ήταν επιμονιολογικός (όσο του επέτρεπε η τότε γνώση) και καθαρά μαθηματικός.Σε λογική δομή και αριθμητική συνέπεια προσπαθούσαν να δώσουν εξήγηση στα γύρω τους.Για αυτό τον λόγο και η τότε μυθολογία μαγεύει ακόμα γιατι είναι σαν μια ταινία καλογραμμένη που η αιτιολογήσεις των πάντως βασιζόμενες στην μυθοπλασία ΣΤΕΚΟΥΝ με λογικές συνεπαγωγές.Ακόμα και όταν κάτι καινούριο παρουσιαζόταν έιχε μεγάλη προσαρμοστικότητα κάνοντας χρήση της Θεοποίησης Θνητών.
Ο χριστιανισμός τώρα δουλεύει τελείως διαφορετικά.Θα μπορούσες πολύ άνετα να τον παρουσιάσεις σαν ένα πολιτικό κόμμα.Η προγγισή γίνεται με τον φόβο και ας χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την αγάπη.Και τι εννοώ με τον φόβο.Ξεκινάει με την αποδοχή ότι εγώ είμαι και κανείς άλλος.Και αν δεν με πιστέψετε θα καείτε στην κόλαση.Σου παρουσιάζει πολλούς κακούς στο παιχνίδι(διάβολος,αλλόθρησκοι,αιρετικοί)και σου προσφέρει την σωτηρία αν ακολουθησείς το θέλημα του άκριτα.Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή που χρησιμοποιούν την τρομολαγνεία για να ελέγχουν τον κόσμο.Σε αντίθεση μάλλιστα με πολλές ανθρωποκεντρικές θρησκείες η συγκεκριμένη απλά υπάρχει για να δίνει εξουσία σε ʼτομα σαν τον Πάπα που και αν χύσαν αίμα στο όνομα της αγάπης και βυθίσαν την επιστήμη στο σκοτάδι για πάνω από 1000 χρόνια.Ο χριστιανισμός κατά την γνώμη είναι μια Ιμπεριαλιστική Θρησκεία που βασίζεται στο να πλουτίζει από αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση.Και όπως ο λαός που τον εφήρε γνωρίζει το χρήμα ως μόνο θεό του.
Τέλος για να μην μπερδεόμαστε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Ιστορία μας.Σε κάθε επανάσταση συνήθως οι καλλιεργημένοι είναι που θα ξεσηκώνουν τον αμόρφωτο κόσμο.Έχοντας ήδη καταστρέψει με φωτία και αίμα οποιοδήποτε άλλο τρόπο να μορφωθεί ο λαός και κλείνοντας την γνώση σε κλειστό δικό τους κύκλο λογικό ήταν κάποιος απο εκεί να είναι και μορφωμένος και Ελληνάς με αρχίδια να το ξεκινήσει.Αλλά αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο άτομο του και ΟΧΙ στον θεσμό που θέλησε να τον καρπωθεί κατόπιν εορτής.
Δεν σας κάνει απορία γιατί κατά την τουρκοκρατία η εκκλησία πολλαπλασίασε την περιουσία της?Γιατί μόνο αυτοί και οι Εβραίοι έμπορες πλουτίζαν ενώ οι έλληνες λιμοκτονούσαν??ΟΙ εβραίοι τα πέρναν με τοκογλύφίες από τον λαό και η εκκλησιά με τον εξής τρόπο.ΔΕν επιτρεπόταν σε έλληνες να έχουν περιουσία.Στην εκκλησία όμως ο κατακτητής δεν της την πείραξε(παράξενο δεν ακούγεται αυτό για τους αιμοσταγείς προσυλιτισμένους μουσουλμάνους???).Ο κοσμάκης λοιπόν προκειμένου να χάσει την περιουσία του την έγραφε στην Εκκλησία και συνέχιζε να την δουλεύει.Με το που πεθαινέ όμως τα παιδιά του δεν είχαν πλέον δικαίωμα στη περιουσία της εκκλησίας.Και όσον αφορά τις συμφωνίες της με τους τουρκούς ας ψάξετε να δείτε πως έπεσε η Θεσσαλονική.Υπάρχει ένα μοναστήρι εδώ που ο κόσμος το φωνάζει τσαούσ μοναστήρ.Επειδή δεν είμαι Σαλονικίος μου έκανε εντύπωση και έψαξα το γιατί.Οι κύριοι λοιπόν όταν οι τούρκοι πολιορκούσαν την πόλη πήγαν και κάνανε συμφωνία να τους της δώσουν αν τους αφήσουν να διατηρήσουν την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ τους.Και είπαν στον πολιορκητή να ελέγξει τα ποτάμια αφήνοντας την πόλη χωρίς νερό.Ο κόσμος το έμαθε και ο Σουλτάνος είχε παραχωρήσει φρουρους στο μοναστήρι αυτό για περιπού 100 χρόνια...
Κατά την γνώμη μου πάντως δεν έχει σημασία τι πιστεύεις.Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.Για το δωδεκάθεο δεν ξέρουμε και πολλά γιατί οι μαλακίες που θα κάναν τότε οι ιερείς δεν τις ξέρουμε.Αλλά γενικά ας μην φοράμε παρωπίδες και δεχόμαστε ότι μας λένε οι μεν και οι δε.Να έχεις γνώση όλων των θρησκειών είναι το καλύτερο και απο και πέρα να είσαι άνθρωπος
Αυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό με τον Δωδεκαθεισμό είναι στο τρόπο με τον οποιό προσεγγίζει τον πιστό.
Ο Δωδεκαθεισμός και λογικά δεδομένου της εποχής που άνθησε ήταν επιμονιολογικός (όσο του επέτρεπε η τότε γνώση) και καθαρά μαθηματικός.Σε λογική δομή και αριθμητική συνέπεια προσπαθούσαν να δώσουν εξήγηση στα γύρω τους.Για αυτό τον λόγο και η τότε μυθολογία μαγεύει ακόμα γιατι είναι σαν μια ταινία καλογραμμένη που η αιτιολογήσεις των πάντως βασιζόμενες στην μυθοπλασία ΣΤΕΚΟΥΝ με λογικές συνεπαγωγές.Ακόμα και όταν κάτι καινούριο παρουσιαζόταν έιχε μεγάλη προσαρμοστικότητα κάνοντας χρήση της Θεοποίησης Θνητών.
Ο χριστιανισμός τώρα δουλεύει τελείως διαφορετικά.Θα μπορούσες πολύ άνετα να τον παρουσιάσεις σαν ένα πολιτικό κόμμα.Η προγγισή γίνεται με τον φόβο και ας χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την αγάπη.Και τι εννοώ με τον φόβο.Ξεκινάει με την αποδοχή ότι εγώ είμαι και κανείς άλλος.Και αν δεν με πιστέψετε θα καείτε στην κόλαση.Σου παρουσιάζει πολλούς κακούς στο παιχνίδι(διάβολος,αλλόθρησκοι,αιρετικοί)και σου προσφέρει την σωτηρία αν ακολουθησείς το θέλημα του άκριτα.Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή που χρησιμοποιούν την τρομολαγνεία για να ελέγχουν τον κόσμο.Σε αντίθεση μάλλιστα με πολλές ανθρωποκεντρικές θρησκείες η συγκεκριμένη απλά υπάρχει για να δίνει εξουσία σε ʼτομα σαν τον Πάπα που και αν χύσαν αίμα στο όνομα της αγάπης και βυθίσαν την επιστήμη στο σκοτάδι για πάνω από 1000 χρόνια.Ο χριστιανισμός κατά την γνώμη είναι μια Ιμπεριαλιστική Θρησκεία που βασίζεται στο να πλουτίζει από αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση.Και όπως ο λαός που τον εφήρε γνωρίζει το χρήμα ως μόνο θεό του.
Τέλος για να μην μπερδεόμαστε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Ιστορία μας.Σε κάθε επανάσταση συνήθως οι καλλιεργημένοι είναι που θα ξεσηκώνουν τον αμόρφωτο κόσμο.Έχοντας ήδη καταστρέψει με φωτία και αίμα οποιοδήποτε άλλο τρόπο να μορφωθεί ο λαός και κλείνοντας την γνώση σε κλειστό δικό τους κύκλο λογικό ήταν κάποιος απο εκεί να είναι και μορφωμένος και Ελληνάς με αρχίδια να το ξεκινήσει.Αλλά αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο άτομο του και ΟΧΙ στον θεσμό που θέλησε να τον καρπωθεί κατόπιν εορτής.
Δεν σας κάνει απορία γιατί κατά την τουρκοκρατία η εκκλησία πολλαπλασίασε την περιουσία της?Γιατί μόνο αυτοί και οι Εβραίοι έμπορες πλουτίζαν ενώ οι έλληνες λιμοκτονούσαν??ΟΙ εβραίοι τα πέρναν με τοκογλύφίες από τον λαό και η εκκλησιά με τον εξής τρόπο.ΔΕν επιτρεπόταν σε έλληνες να έχουν περιουσία.Στην εκκλησία όμως ο κατακτητής δεν της την πείραξε(παράξενο δεν ακούγεται αυτό για τους αιμοσταγείς προσυλιτισμένους μουσουλμάνους???).Ο κοσμάκης λοιπόν προκειμένου να χάσει την περιουσία του την έγραφε στην Εκκλησία και συνέχιζε να την δουλεύει.Με το που πεθαινέ όμως τα παιδιά του δεν είχαν πλέον δικαίωμα στη περιουσία της εκκλησίας.Και όσον αφορά τις συμφωνίες της με τους τουρκούς ας ψάξετε να δείτε πως έπεσε η Θεσσαλονική.Υπάρχει ένα μοναστήρι εδώ που ο κόσμος το φωνάζει τσαούσ μοναστήρ.Επειδή δεν είμαι Σαλονικίος μου έκανε εντύπωση και έψαξα το γιατί.Οι κύριοι λοιπόν όταν οι τούρκοι πολιορκούσαν την πόλη πήγαν και κάνανε συμφωνία να τους της δώσουν αν τους αφήσουν να διατηρήσουν την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ τους.Και είπαν στον πολιορκητή να ελέγξει τα ποτάμια αφήνοντας την πόλη χωρίς νερό.Ο κόσμος το έμαθε και ο Σουλτάνος είχε παραχωρήσει φρουρους στο μοναστήρι αυτό για περιπού 100 χρόνια...
Κατά την γνώμη μου πάντως δεν έχει σημασία τι πιστεύεις.Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.Για το δωδεκάθεο δεν ξέρουμε και πολλά γιατί οι μαλακίες που θα κάναν τότε οι ιερείς δεν τις ξέρουμε.Αλλά γενικά ας μην φοράμε παρωπίδες και δεχόμαστε ότι μας λένε οι μεν και οι δε.Να έχεις γνώση όλων των θρησκειών είναι το καλύτερο και απο και πέρα να είσαι άνθρωπος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Κουμανιανό Εξομολογητήριο ζ' αιώνας
Φιλι: (παραβάτες κάτω των 20 ετών)"Απλό" έξι ειδικές νηστείες.
"Εκφυλο" οχτώ νηστείες
Αμοιβαίος Αυνανισμός: Μετάνοια είκοσι ημερών την πρώτη φορά 100 την δευτερη
Πεολοιχεία: Μετάνοια τεσσάρων ετών!!!
Για τους κατ'επαναληψη επτά χρόνια!!!
Σοδομία: Μετάνοια επτά ετών!!!
Αποχές κάθε Πέμπτη "εις μνήμη συλληψεως Χριστού"
Παρασκευη "εις μνηνη θανάτου του"
Σαββάτο "προς τιμήν της Παρθένου Μαρίας"
Κυριακή "προς τιμήν Αναστάσεως"
Δευτέρα "εις ανανμνησην Αναλήψεως"
Τρίτη και Τετάρτη ελευθερη εκτός των επισήμων νηστειων.
Οσό για την κυρία που συμμετείχε στην κουβέντα ας αφήσουμε τον Παυλο να της απαντήσει
"Θέλω δε να εξευρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο χριστός. Κεφαλή δε της γυναικός, ο ανήρ...
Πασα δε γυνη προσευχόμενη η προφητευουσα με την κεφαλή ασκεπη καταισχύνει την κεφαλή της δίοτι εν και το αυτό είναι με την εξυρισμένην.Επειδή αν δεν καλύπτεται η γυνή ας κουρευση και τα μαλλιά αυτής, ή να ξυρίζεται, ας καλύπτεται"
Παυλος προς Κορινθιους Α΄ ια
και το κορυφαίο
"Δια τας πορνείας όμως ας έχη έκαστος την εαυτού γυναίκα και εκάστη ας έχη τον εαυτής άνδρα"
προς Κορινθιούς ζ2
Χάθηκε να πει έρωτα?
Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις
Φιλι: (παραβάτες κάτω των 20 ετών)"Απλό" έξι ειδικές νηστείες.
"Εκφυλο" οχτώ νηστείες
Αμοιβαίος Αυνανισμός: Μετάνοια είκοσι ημερών την πρώτη φορά 100 την δευτερη
Πεολοιχεία: Μετάνοια τεσσάρων ετών!!!
Για τους κατ'επαναληψη επτά χρόνια!!!
Σοδομία: Μετάνοια επτά ετών!!!
Αποχές κάθε Πέμπτη "εις μνήμη συλληψεως Χριστού"
Παρασκευη "εις μνηνη θανάτου του"
Σαββάτο "προς τιμήν της Παρθένου Μαρίας"
Κυριακή "προς τιμήν Αναστάσεως"
Δευτέρα "εις ανανμνησην Αναλήψεως"
Τρίτη και Τετάρτη ελευθερη εκτός των επισήμων νηστειων.
Οσό για την κυρία που συμμετείχε στην κουβέντα ας αφήσουμε τον Παυλο να της απαντήσει
"Θέλω δε να εξευρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο χριστός. Κεφαλή δε της γυναικός, ο ανήρ...
Πασα δε γυνη προσευχόμενη η προφητευουσα με την κεφαλή ασκεπη καταισχύνει την κεφαλή της δίοτι εν και το αυτό είναι με την εξυρισμένην.Επειδή αν δεν καλύπτεται η γυνή ας κουρευση και τα μαλλιά αυτής, ή να ξυρίζεται, ας καλύπτεται"
Παυλος προς Κορινθιους Α΄ ια
και το κορυφαίο
"Δια τας πορνείας όμως ας έχη έκαστος την εαυτού γυναίκα και εκάστη ας έχη τον εαυτής άνδρα"
προς Κορινθιούς ζ2
Χάθηκε να πει έρωτα?
Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις
Τίποτα δεν με πείθει, γιατί τίποτα δεν έχω δεί με τα μάτια μου. Βαφτήστικα Χ.Ο. διότι καποιοι άλοι το αποφάσισαν...
Τελος πάντων............Αυτός ο Χρίστός.........δεν "άδειασε" ποτέ στη ζωή του???????
πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται.........γιατί πολλά έχουν διαβαστεί απο κάποιους που τα έγραψαν....... αλλα επρεπε να ζω 2-3 χιλιάδες χρόνια πρίν.........να πάρω έναν πάπυρο και να αρχίσω να γράφω μαλακίες,.............θα χάνατε τη μπάλα κύριοι.....Αυτά απο μένα!
Τελος πάντων............Αυτός ο Χρίστός.........δεν "άδειασε" ποτέ στη ζωή του???????
πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται.........γιατί πολλά έχουν διαβαστεί απο κάποιους που τα έγραψαν....... αλλα επρεπε να ζω 2-3 χιλιάδες χρόνια πρίν.........να πάρω έναν πάπυρο και να αρχίσω να γράφω μαλακίες,.............θα χάνατε τη μπάλα κύριοι.....Αυτά απο μένα!
Όχι, δε μπορείς. Ευτυχώς. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν χώρο (πεδίο) για το θρήσκευμα. Και ορθώς δεν έχουν.savalas
Απάντηση #65 στις: Σήμερα στις 17:04:42
Αν πας πχ για νέα ταυτότητα μπορεις να γράψεις οτι είσαι ιαχωβάς,καθολικός,βουδιστής και οτιδήποτε άλλο εκτός απο το να δηλώσεις δωδεκαθειστής.
Να δεις εμένα πόσο μου την έδινε όταν (1994? 95? ? κάπου εκεί ? μόλις είχαν βγει τα κινητά) που στην ανάσταση στο Κεφαλάρι Κηφισιάς (πολύ sic (!) περιοχή) με το που είπε ο παπάς το «χριστός ανέστη» όλες οι κυρίες με τα λιλιά τους έβγαζαν το κινητό απ τη τσάντα, και τηλεφωνούσαν στη Φιλιππινέζα, «Nagari, βάλε τη μαγειρίτσα να ζεσταίνεται, ερχόμαστε»!μου τι δίνει βλέπετε όλο αυτό το κοσμικό-μασκέ στύλ που επικρατεί στις εκκλησίες με όλους τους νεοέλληνες που βάζουν τα καλά τους και θυμούνται ξαφνικά τη πίστη τους.
Αυτό το «για το καλό» αν θες, το εξηγείς λίγο παραπέρα?Σιγουρα πάλι δεν νειστεύω και ούτε προκειτε ποτέ να το κάνω, το μόνο που κάνω ειναι πότε πότε να μπαίνω απο μόνος μου σε καμια εκκλησία και να ανάβω κανα κεράκι για το καλό.
Και κακώς δε νηστεύεις. Ρίχνει τη χοληστερίνη.
Ropalofore, αγγίζεις το πρόβλημα, αλλά δε το χτυπάς στη ρίζα του.Ropaloforos
Απάντηση #66 στις: Σήμερα στις 17:17:07
..Είπαμε άνθρωποι είμαστε και έχουμε φοβίες αλλά και όχι μια ζωή κορόϊδα τους.
Ακριβώς εκεί είναι το κουμπί. Στο φόβο.
Γι αυτό πιστεύει ο κόσμος. Γιατί φοβάται. Και αυτό καλλιεργεί το παπαδαριό (το ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ παπαδαριό, δε λέω μόνο το δικό μας), το ΦΟΒΟ, ώστε να βρίσκουν την ευκαιρία να εκμεταλλεύονται τους ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους!
Καλό, φίλε. Δε βλάπτει. Ωφελεί.Sincity
Απάντηση #67 στις: Σήμερα στις 18:20:49
Το είδαμε κι αυτό. Τέτοια συζήτηση στο bourdela.com είναι καλό ή κακό σημάδι. Ανάλογα πως το βλέπει κανείς.
.κρατόντας συνειδητά απόσταση από τα μαγαζιά αυτά. Γιατί για μαγαζιά πρόκειται. Απάτη.
Δεν είναι απλώς «καταστήματα». Είναι «Αλυσος καταστημάτων» Σα το ΣΕΗΟΣ π.χ. Κοινό λογιστήριο έχουν.
Μα τώρα τι κάθεσαι και ασχολείσαι! Το λες στην αρχή: Περί απάτης πρόκειται. Θα κάτσουμε τώρα να ασχοληθούμε αν είναι μπουκαδόρος ή πορτοφολάς ή παπατζής? Ο απατεώνας είναι απατεώνας!Δωδεκάθεο - το στηρίζουν οι ακροδεξιοί όπως ο darksideoft hemoon. Το θέμα είναι ότι εμφανίζοντα ι σαν και καλά διαβασμένοι, έχοντας απορροφήσει κάθε σκουπίδι που χαϊδεύει τ'αυτιά τους. Γραφικοί τύποι.
Φοβάμαι πάντως ότι αυτοί όλοι δεν είναι απλώς «απατεώνες» Είναι ληστές!
Ορθώς σου είπαν, είναι παλαιοημερολογίτης.sxsitegr
Απάντηση #70 στις: Σήμερα στις 18:35:50
Ο π. Μάξιμος είναι παλαιοημερο λογήτης και δεν έχει σχέση με την επίσημη εκκλησία. (Έτσι μου είπαν).
Τώρα το «δεν έχει σχέση με την επίσημη εκκλησία» τι το θελες?
Αν δηλαδή η ΔΙΣ (ή το ιερατείο γενικότερα) αποφάσιζε να τον θάψει (επικοινωνιακά), όπως έχει κάνει με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ άλλους, λες δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει?
Ειλικρινά (το έχω ακούσει με τ? αυτιά μου σε εκπομπή της Δρούζα), ο τύπος είπε ότι η δεύτερη παρουσία είναι το 2014, και ότι μάλιστα «σημάδια» γι αυτήν θα αρχίσουν να φαίνονται απ το 2008. Στη Δημόσια Κρατική Τηλεόραση. Οταν ακούγεται κάτι τέτοιο, ο «καθ ύλην αρμόδιος» για τα θέματα αυτά (δηλαδή η "επίσημη" εκκλησία) δε πρέπει να βγει και να πει ΚΑΤΙ? Αν θες τη γνώμη μου, τον αφήνουν γιατί τους βολεύει. Κάπου «δεν είναι δικός μας - είναι του παλαιού ημερολογίου» (οπότε δίνεται η ευκαιρία να ακούγονται απόψεις σαν αυτή που έγραψες πιο πάνω), και κάπου μώκο, γιατί κάποιος πρέπει να (φαίνεται ότι) κάνει τη σκατοδουλειά. Τίποτα όμως «επίσημα». Τα «επίσημα» μπαίνουν μόνο εκεί που μας συμφέρουν.
Οχι «παπαδαριό», «καραπουσταριό» έπρεπε να τους λέμε.
Ο Μάξιμος έχει βγάλει και βιβλίο με αυτές τις θεωρίες (περί 2014), στο site του πρέπει να δίνει στοιχεία που το βρίσκεις αν θέλεις.
Μερικές φορές ρε sxsitegr μου δημιουργείται η επιθυμία να πηγαίνω να αγοράζω τέτοια (επίσης μου έχει κεντριστεί η περιέργεια για τα βιβλία του Λιακόπουλου), αλλά δε το κάνω. Οποτε το κανα, το σκυλομετάνοιωσα (πρόκειται συνήθως για ΑΠΙΘΑΝΕΣ μαλακίες!)
Δεν έχεις δίκιο εδώ, Amale. Και οι δυό (και όλοι οι υπόλοιποι) με τον ίδιο τρόπο τον προσεγγίζουν. Με τα μάτια καρφωμένα στο πορτοφόλι.Amale
Απάντηση #72 στις: Σήμερα στις 18:51:46
Γιατί, ο χριστιανισμός δε το κάνει? Μην αρχίσουμε τώρα για τις διαφορές μεταξύ «θεού» και «αγίου», γιατί είναι σα να συζητάμε με τι μελάνι είναι τυπωμένο το χαρτονόμισμα, όταν ξέρουμε εκ των προτέρων ότι με όποιο και να είναι, πρόκειται για πλαστό χαρτονόμισμα. Αλλά οι διάφορες μούμιες στα Επτάνησα (Διονύσιος, Γεράσιμος, Σπυρίδων κλπ), τα κομμένα δάχτυλα, χέρια, αρχίδια, κάρες, δε ξέρω και γω τι άλλο έχουν αφυδατώσει, ΔΕΝ προέρχονται απο «θνητούς»? Πώς βρέθηκαν εκεί, απο κανα μετεωρίτη ξεκαβάλλησαν? Ακόμα και ο πρόσφατος Βησαρίωνας της Λαμίας (και μη μου πεις sxsitegr ότι αυτόν δε τον έχει «αναγνωρίσει η επίσημη εκκλησία», γιατί οι εισπράξεις απ τα πούλμαν στην «επίσημη μητρόπολη» μπαίνουν) για άγιος δε πάει?Ο Δωδεκαθεισμός ... Ακόμα και όταν κάτι καινούριο παρουσιαζόταν έιχε μεγάλη προσαρμοστικότητα κάνοντας χρήση της Θεοποίησης Θνητών.
ΟΛΕΣ οι θρησκείες, φίλε Amale στηρίζονται στο φόβο. Αλλά όχι σ? αυτόν που λες. Στο φόβο του (κάθε) ανθρώπου, όταν βρεθεί απέναντι στο (φυσικώς υπάρχον) ερώτημα: Τι θα γίνω αφού πεθάνω? Εκεί πατάνε, και αυτό το φόβο καλλιεργούν και επαυξάνουν. Σε αυτό στηρίζονται. Το είπα και νωρίτερα, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (και συνεχιζόμενη) ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Δώσε μου τώρα, και εγώ θα σου δώσω αφού πεθάνεις. Μα δεν είναι τρομερό ρε παιδιά το πόσο εύκολα καταπίνει ο κόσμος αυτή τη μπάφα?Ο χριστιανισμός .. ..Η προσέγγισή γίνεται με τον φόβο και ας χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την αγάπη. Και τι εννοώ με τον φόβο. Ξεκινά ει με την αποδοχή ότι εγώ είμαι και κανείς άλλος.Και αν δεν με πιστέψετε θα καείτε στην κόλαση. Σου παρουσιάζει πολλούς κακούς στο παιχνίδι (διάβολος, αλλόθρησκοι, αιρετικοί) και σου προσφέρει την σωτηρία αν ακολουθησείς το θέλημα του άκριτα.
Ποιό όνομα της αγάπης! Το σπαθί (ή ο πύραυλος τώρα) βγαίνει όταν το συμφέρον κινδυνεύει! Η για να αυξηθεί η μάσα! Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς!.. ʼτομα σαν τον Πάπα που και αν χύσαν αίμα στο όνομα της αγάπης και βυθίσαν την επιστήμη στο σκοτάδι για πάνω από 1000 χρόνια. Ο χριστιανισμός κατά την γνώμη είναι μια Ιμπεριαλιστ ική Θρησκεία που βασίζεται στο να πλουτίζει από αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση.
Καθόλου. Οι δυό εξουσίες βρήκαν αυτό τον τρόπο για να συνυπάρχουν χωρίς να τρώγονται. Η μόνη φορά είναι?.. ..περιουσία. Στην εκκλησία όμως ο κατακτητής δεν της την πείραξε (παράξενο δεν ακούγεται αυτό για τους αιμοσταγείς προσυλιτισμένους μουσουλμάνους???).
Που να δεις στο άγιον όρος! Τα προνόμια που τους έχουν παραχωρηθεί αρχίζουν απο χρονικό ορίζοντα ΑΝΩ των ΧΙΛΙΩΝ χρόνων, και κρατάνε ακόμα! Και κανείς δε τους κουνάει!ο Σουλτάνος είχε παραχωρήσει φρουρους στο μοναστήρι αυτό για περιπού 100 χρόνια...
Στο να είσαι «άνθρωπος» με βρίσκεις 100% σύμφωνο.Να έχεις γνώση όλων των θρησκειών είναι το καλύτερο και απο και πέρα να είσαι άνθρωπος
Στο να έχεις γνώση όλων των θρησκειών, ρε φίλε, μήπως παραπάει? Τι με νοιάζει
εμένα τώρα (και σένα, και τον καθένα) γιατί κάνουμε το σταυρό μας έτσι με το δεξί, και αν ο κομφουκιστής της Ανω Νέας Μαντζουρίας κάνει ένα κύκλο στον αφαλό του αντίστοιχα? Έχουν κανένα νόημα όλα αυτά?
Sincity, είδες γιατί είναι καλή αυτή η κουβέντα στο bourdela.com? Που θα τα λεγα εγώ όλα αυτά αν δε ξεκίναγε κάποιος το θέμα?
H μαγκιά θα ήταν να γύριζες 2-3.000 χρόνια πριν όχι με πάπυρο, αλλά με βιντεοκάμερα....αλλα επρεπε να ζω 2-3 χιλιάδες χρόνια πρίν.........να πάρω έναν πάπυρο και να αρχίσω να γράφω μαλακίες,.............θα χάνατε τη μπάλα κύριοι.....Αυτά απο μένα!
Εκεί θα σε παραδεχόμουνα.
(Αλλά μάλλον θα σ΄έτρωγε το σημερινό παπαδαριό ΠΡΙΝ προλάβεις να δώσεις τη κασέτα στα κανάλια!)
ε ρε τι αλλο θ ακουσουμε
μου ειπε ο αλλος να μην κανω προσυλητισμο, την στιγμη που στην ελλαδα, απο την ωρα που αρχιζεις να αναπνεεις σου πριζουν τα παπαρια με βαφτισια, γαμους, θρησκευτικα στα σχολεια, εκκλησιασμους, χ.ο. στις ταυτοτητες, πληρωμη μεσω της εφοριας στον παπαρα τον χριστοδουλο απο ολους μας κτλ..
ωραια
λοιπον μαγκες, δεν εχω κανενα προβλημα με οποιαδηποτε θρησκεια
τις γραφω ολες εκει που τους αξιζει.. στα παπαρια μου.
ειμαι ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ
Αυτο ομως που με εξοργιζει, ειναι τα ιστορικα εγκληματα που εκανε η χριστιανικη θρησκεια στην χωρα μου. εξαλειψε ολον τον ελληνικο πολιτισμο.. εκανε διωγμους.. μας εφερε τους τουρκους.. μας τους κρατησε 500 χρονια γιατι ηταν βολεμενη κτλ..
μην τα γραφουμε.. ειναι γνωστα. ρωτηστε ιστορικους του πανεπιστημιου και θα σας τα πουν.. αυτα διδασκονται.
το χειροτερο ομως ειναι, οτι ειναι μια ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ θρησκεια.
αντιθετη με το ελληνικο πνευμα που διεπρεψε με την ελευθερια του.
το δωδεκαθεο, αν και παραμυθι, εδινε απολυτη ελευθερια του πνευματος.
και εγιναν τα ελληνικα θαυματα απ αυτο.
η δογματικη θρησκεια, κατεστρεψε αυτο το πνευμα... μας πηγε σε εποχες βυζαντινων παπαροδολοφωνων, σαν τον κωνσταντινο με την πορνη την ελενη, που αγιοποιηθηκαν κιολας..
τι να λεμε? ολα γνωστα ειναι..
σιχαινομαι καθε δογματικη θρησκεια, καθε τι που σταματα και διαλυει το ελευθερο πνευμα..
και για να μην λεμε και παπαριες, οσοι δηλωνετε χριστιανοι, και δεν εφαρμοζετε το δογμα της, ειστε ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ψαχτητε..
εξεταζω θρησκεια, οχι τους χριστιανους οπως βλεπετε, γιατι εκει... αστα βραστα..
και ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε κανεναν, να μου το παιζει ελληνας και να περηφανευεται για τον αρχαιο ελλ. πολιτισμο, και να πιστευει σε μια θρησκεια που ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.
Οσο για σενα μουναρα, που μου πες οτι ναναι, ψαξου καλυτερα να δεις απο που ειναι ο θεος σου.. κι αν δεν γεννηθηκε στο ισραηλ εγω φωναζω μεχρι και "ζητω ο παοκ"..
και να σε πω και το αλλο?
ολη η παλια σου διαθηκη ειναι copy-paste απο τα αρχαιοτερα κειμενα του ερμη του τρισμεγιστου..
ενα κοπυ-πειστ ειστε..
αντε γεια..
υ.γ καποιος μου ειπε να ψαξω για σωκρατη!
τι να πουμε ρε για τον σωκρατη?! οτι οταν μιλησε για μονοθεισμο, ειχε στον νου του αυτον τον εβραιο δογματικο θεο που πιστευετε εσεις!! αυτον που αν υπηρχε θα του στερουσε την ελευθερια του λογου του?!
πατε καλα ρε χριστιανοι?? θελετε να κανετε "δικο σας" τον μεγα Σωκρατη??!!
αν ζουσε τωρα και σας εβλεπε θα σας εφτυνε..
υ.γ.2 να μην ξεχασω ν αναφερω οτι στην εξελιξη της επιστημης, η χριστιανικη θρησκεια "ιδρωνε" για να προσαρμοστει.. ιδρωνε μιλαμε.. και οταν εβλεπε οτι "δεν την παιρνει" και οτι τα επιστημονικα ευρηματα ηταν αδιασειστα, τοτε αρχιζε να ερμηνευει "αλληγορικα" οπως ελεγε την αγια γραφη και τις διαθηκες.. μια "βγηκαμε απ τον αδαμ και την ευα" -και μετα την θεωρια της εξελιξης- "οχι! αλληγορικα μιλουσε η βιβλος! δεν βγηκαμε απ τους πρωτοπλαστους!"
ε ρε γλεντια!
ρε βρειτε τ αρχιδια και πειτε το ρε!!
γραφουμε στα παπαρια μας την βιολογια και την ιατρικη!
ειμαστε χριστιανοι
και πιστευουμε οτι βγηκαμε απ τους πρωτοπλαστους.-
οχι "με λενε ριζο, κι οπως θελω τα γυριζω.."
μου ειπε ο αλλος να μην κανω προσυλητισμο, την στιγμη που στην ελλαδα, απο την ωρα που αρχιζεις να αναπνεεις σου πριζουν τα παπαρια με βαφτισια, γαμους, θρησκευτικα στα σχολεια, εκκλησιασμους, χ.ο. στις ταυτοτητες, πληρωμη μεσω της εφοριας στον παπαρα τον χριστοδουλο απο ολους μας κτλ..
ωραια
Αυτο ομως που με εξοργιζει, ειναι τα ιστορικα εγκληματα που εκανε η χριστιανικη θρησκεια στην χωρα μου. εξαλειψε ολον τον ελληνικο πολιτισμο.. εκανε διωγμους.. μας εφερε τους τουρκους.. μας τους κρατησε 500 χρονια γιατι ηταν βολεμενη κτλ..
μην τα γραφουμε.. ειναι γνωστα. ρωτηστε ιστορικους του πανεπιστημιου και θα σας τα πουν.. αυτα διδασκονται.
η δογματικη θρησκεια, κατεστρεψε αυτο το πνευμα... μας πηγε σε εποχες βυζαντινων παπαροδολοφωνων, σαν τον κωνσταντινο με την πορνη την ελενη, που αγιοποιηθηκαν κιολας..
σιχαινομαι καθε δογματικη θρησκεια, καθε τι που σταματα και διαλυει το ελευθερο πνευμα..
και για να μην λεμε και παπαριες, οσοι δηλωνετε χριστιανοι, και δεν εφαρμοζετε το δογμα της, ειστε ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ψαχτητε..
εξεταζω θρησκεια, οχι τους χριστιανους οπως βλεπετε, γιατι εκει... αστα βραστα..
και ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε κανεναν, να μου το παιζει ελληνας και να περηφανευεται για τον αρχαιο ελλ. πολιτισμο, και να πιστευει σε μια θρησκεια που ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.
Οσο για σενα μουναρα, που μου πες οτι ναναι, ψαξου καλυτερα να δεις απο που ειναι ο θεος σου.. κι αν δεν γεννηθηκε στο ισραηλ εγω φωναζω μεχρι και "ζητω ο παοκ"..
ολη η παλια σου διαθηκη ειναι copy-paste απο τα αρχαιοτερα κειμενα του ερμη του τρισμεγιστου..
ενα κοπυ-πειστ ειστε..
αντε γεια..
τι να πουμε ρε για τον σωκρατη?! οτι οταν μιλησε για μονοθεισμο, ειχε στον νου του αυτον τον εβραιο δογματικο θεο που πιστευετε εσεις!! αυτον που αν υπηρχε θα του στερουσε την ελευθερια του λογου του?!
υ.γ.2 να μην ξεχασω ν αναφερω οτι στην εξελιξη της επιστημης, η χριστιανικη θρησκεια "ιδρωνε" για να προσαρμοστει.. ιδρωνε μιλαμε.. και οταν εβλεπε οτι "δεν την παιρνει" και οτι τα επιστημονικα ευρηματα ηταν αδιασειστα, τοτε αρχιζε να ερμηνευει "αλληγορικα" οπως ελεγε την αγια γραφη και τις διαθηκες.. μια "βγηκαμε απ τον αδαμ και την ευα" -και μετα την θεωρια της εξελιξης- "οχι! αλληγορικα μιλουσε η βιβλος! δεν βγηκαμε απ τους πρωτοπλαστους!"
ε ρε γλεντια!
ειμαστε χριστιανοι
Stabros δεν εννοούσα να τις ξέρεις απέξω και ανακατωτά.Αλλά είναι ενδιαφέρον να ξέρεις τις βασικές αξίες τους και ιδεές καθώς σου δίνουν πολυ ενδιαφέρον πρίσμα για τις συνθήκες και τους ανθρώπους που τις γέννησαν...
Ας πάρουμε για παράδειγμα την μετά Θάνατον ζωή που ανέφερες.
-Ο Χριστιανισμός σου λέει να είσαι ταπεινός για να βραβευτείς με την έισοδο σου στον παράδεισο.Το ποίμνιο πρέπει να ακολοθεί άβουλα τον ποιμένα του.Λoγικό αν σκεφτέις οτι γεννήθηκε απο ένα κατατρεγμένο λαό με εξουσιαστικές τάσεις...
-Το δωδεκάθεο από την άλλη δεν κάνει διακρίσεις σε καλούς και κακούς μετά θάνατον.Όλοι στον ʼδη θα πάνε.Αυτό που είναι η βασική του αξία είναι το τί θα αφήσεις στις επόμενες γεννεές η τίμη σου και το έργο σου.Ο άνθρωπος εξάλλου σε αυτό οφέιλει την ετοιμολογική του σημασία.Ο πιστός εδώ καλείται να βάζει όλο και περισσότερους στόχους να αναδειξεί τον εαυτ'ο του σε πολλούς τομείς (καλλιέργεια,φυσική κατάσταση,συμμετοχή στα κοινά)αλλά να ΜΗΝ βάζει σε στόχο την Θεοποίηση(Υβρης).Και αυτή η Θρησκεία λογικό αν το καλοσκευτείς να γεννήθηκε από Έλληνες καθώς είμαστε πολύ παρτάκιδες ως λαός και μια τόσο ατομοκεντρική θρησκεία μας βόλευε μια χαρά..
-Στην Ασία γίνεται πανικός απο Θρησκείες κυρίως λόγω των παλαιών βασιλείων της Κίνας.¨Ενα χαρακτηρισμό όμως πολλών είναι η ύπαρξη του λεγόμενου lifestream(δεν ξέρω πως στο καλό μεταφράζεται αυτό απο ιαπωνικά).Αυτό είναι δλδ ένα ποτάμι ζωντανής ενέργειας που διαχέεται στον πλανήτη απείκονίζοντας τον ζωντανό.Όταν γενιόμαστε παίρνουμε λίγο από αυτό(ψυχή) και ζώντας οριμάζουμε μαζί του.Με τον Θάνατο επιστρέφει αυτό στο lifestream κάνοντας το και αυτό να ωριμάσει με την σειρά του και ο κύκλος συνεχίζεται.Ο πιστός εδώ καλείται να αφοσιοθεί ώστε με το Θάνατο του και τις εμπειρίες του να βελτιωθεί το σύνολο των έμβιων όντων σε αυτόν τον πλανήτη....Και εδώ βλέπουμε την νοοτροπία των ασιατών που ΑΝΕΚΑΘΕΝ συνεργάζονταν τέλεια συλλογικά για το γενικό καλό σε αντίθεση με το ατομικο βόλεμα...
Ο μουσουλμανισμός τώρα δεν θέλει και πολλές επεξηγήσεις.Γεννηθηκε στο πιό αφιλόξενο μέρος του πλανήτη και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης μέσα απο μια σειρά πολέμων.Λογικό ήταν να τάζει υλικά αγαθά και γυναίκες ενώ παράλληλα να ζητάει στρατιώτες.(Δεν αναφέρομαι στην Jihad καθώς είναι νέα μόδα και όχι του κορανίου,αλλά στην γενική σκληρότητα της και αυστηρότητα των ποινών στα παραπτώματα που ποιο πολυ ταιριάζουν σε στρατιωτικό σώμα παρά Θρησκεία)
Ας πάρουμε για παράδειγμα την μετά Θάνατον ζωή που ανέφερες.
-Ο Χριστιανισμός σου λέει να είσαι ταπεινός για να βραβευτείς με την έισοδο σου στον παράδεισο.Το ποίμνιο πρέπει να ακολοθεί άβουλα τον ποιμένα του.Λoγικό αν σκεφτέις οτι γεννήθηκε απο ένα κατατρεγμένο λαό με εξουσιαστικές τάσεις...
-Το δωδεκάθεο από την άλλη δεν κάνει διακρίσεις σε καλούς και κακούς μετά θάνατον.Όλοι στον ʼδη θα πάνε.Αυτό που είναι η βασική του αξία είναι το τί θα αφήσεις στις επόμενες γεννεές η τίμη σου και το έργο σου.Ο άνθρωπος εξάλλου σε αυτό οφέιλει την ετοιμολογική του σημασία.Ο πιστός εδώ καλείται να βάζει όλο και περισσότερους στόχους να αναδειξεί τον εαυτ'ο του σε πολλούς τομείς (καλλιέργεια,φυσική κατάσταση,συμμετοχή στα κοινά)αλλά να ΜΗΝ βάζει σε στόχο την Θεοποίηση(Υβρης).Και αυτή η Θρησκεία λογικό αν το καλοσκευτείς να γεννήθηκε από Έλληνες καθώς είμαστε πολύ παρτάκιδες ως λαός και μια τόσο ατομοκεντρική θρησκεία μας βόλευε μια χαρά..
-Στην Ασία γίνεται πανικός απο Θρησκείες κυρίως λόγω των παλαιών βασιλείων της Κίνας.¨Ενα χαρακτηρισμό όμως πολλών είναι η ύπαρξη του λεγόμενου lifestream(δεν ξέρω πως στο καλό μεταφράζεται αυτό απο ιαπωνικά).Αυτό είναι δλδ ένα ποτάμι ζωντανής ενέργειας που διαχέεται στον πλανήτη απείκονίζοντας τον ζωντανό.Όταν γενιόμαστε παίρνουμε λίγο από αυτό(ψυχή) και ζώντας οριμάζουμε μαζί του.Με τον Θάνατο επιστρέφει αυτό στο lifestream κάνοντας το και αυτό να ωριμάσει με την σειρά του και ο κύκλος συνεχίζεται.Ο πιστός εδώ καλείται να αφοσιοθεί ώστε με το Θάνατο του και τις εμπειρίες του να βελτιωθεί το σύνολο των έμβιων όντων σε αυτόν τον πλανήτη....Και εδώ βλέπουμε την νοοτροπία των ασιατών που ΑΝΕΚΑΘΕΝ συνεργάζονταν τέλεια συλλογικά για το γενικό καλό σε αντίθεση με το ατομικο βόλεμα...
Ο μουσουλμανισμός τώρα δεν θέλει και πολλές επεξηγήσεις.Γεννηθηκε στο πιό αφιλόξενο μέρος του πλανήτη και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης μέσα απο μια σειρά πολέμων.Λογικό ήταν να τάζει υλικά αγαθά και γυναίκες ενώ παράλληλα να ζητάει στρατιώτες.(Δεν αναφέρομαι στην Jihad καθώς είναι νέα μόδα και όχι του κορανίου,αλλά στην γενική σκληρότητα της και αυστηρότητα των ποινών στα παραπτώματα που ποιο πολυ ταιριάζουν σε στρατιωτικό σώμα παρά Θρησκεία)
gatos19811981
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2006
- Like
- 7
- Πόντοι
- 1
Εισαι γελοίος!!!Το λιγότερο!!!Στα παπαρια σου να γραφεις αλλα πραγματα και οχι τις θρησκειες γιατι δεν νομιζω να σε εχουν ενοχλησει ποτε!!Και αν σε εχουν ενοχλησει πες μου που και ποτε!!!ε ρε τι αλλο θ ακουσουμε
ωραια
ενα κοπυ-πειστ ειστε..
αντε γεια..
ε ρε γλεντια!
ειμαστε χριστιανοι
Ρε σεις τετοιο μισος?Τι να πω ρε??
Επισκέπτης
η γνωμη μου ειναι πως ολοι μας πιστευουμε καπου...εστω κ αν αυτο ειναι ο εαυτος μας...το χρημα...ο αναπτηρας η οτιδηποτε...νομιζω οτι ακραιες αντιληψεις παντα θα υπαρχουν αφου παντοτε θα υπαρχουν διαφορετικοι χαρακτηρες κ μαζι τους διαφορετικες αντιληψεις για τον κοσμο κ τη φιλοσοφια του...Καλο θα ειναι ομως πριν πουμε δν πιστευω πουθενα κ τπτ ν'αναλογιστουμε τη δυσκολη στιγμη...εκει που εισαι μονος κ δν εχεις τη βοηθεια κανενος...τοτε εγω διερωτομαι : ολοι δεν γυρνουν προς τα επανω/κατω/δεξια/αριστερα η οπουδηποτε αλλου κ αναλογιζονται "που εισαι τωρα να με βοηθησεις???"....η αληθεια ειναι οτι καποτε ελεγα δν πιστευω σε τπτ κ κανενα...τωρα ομως αλλαξα λογω καποιων γεγονοτων κ απλα θα πω οτι τα συμπερασματα για τον καθενα ειναι μοναδικα απλα να μην ειναι κανεις απολυτος κ καθετος στις αντιληψεις του γιατι εχει ο καιρος γυρισματα!!!!
Εισαι γελοίος!!!Το λιγότερο!!!Στα παπαρια σου να γραφεις αλλα πραγματα και οχι τις θρησκειες γιατι δεν νομιζω να σε εχουν ενοχλησει ποτε!!Και αν σε εχουν ενοχλησει πες μου που και ποτε!!!
Ρε σεις τετοιο μισος?Τι να πω ρε??
καλα ρε πουστη μου!!??
σε τυφλους απευθυνομαι??!!
τοση ωρα γραφω κατεβατο που με ενοχλησε η θρησκεια σου, κι εσυ με ξαναρωτας?!!
μαθε να διαβαζεις