Πιθανόν, να έχεις δίκιο. Συζητείται. Εμένα αυτό που με ενοχλεί, είναι να έρχεται κάποιος σαν τιμητής της απόλυτης αλήθειας, είτε είναι κόκκινος, είτε πράσινος, είτε μπλε, είτε πορτοκαλί, είτε μαύρος, και να λέει : "σκάστε όλοι, εγώ έχω δίκιο και θα κάνουμε αυτό που λέω εγώ γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος". Και η γαλάζια παράταξη το κάνει. Με ενοχλεί να βγαίνει ο Σαμαράς ως μνημονιακός ενώ κάποτε ισχυριζόταν ότι το μνημόνιο είναι λάθος. Με ενοχλεί να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ ενώ κάποτε έλεγε ότι θα κάνει εξεταστική για το μνημόνιο και ο λαός θα πέσει από τα σύννεφα αν μάθει πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Και πιο πολύ από όλα ξέρεις τι με ενοχλεί;
Εσύ, ο αλεξ, ο γιατρός που αναλώνετε όλη σας την ρητορική για τον "Τσύριζα" και τους "αναρχοάπλυτους" και δεν βρήκατε μια κουβέντα να πείτε για το κατοχικό δάνειο. Και να δεχτώ ότι ο Σύριζα λέει μαλακίες... αλλά ρε σεις μας έχουν φλομώσει ότι χρωστάμε. Οι Γερμανοί δεν μας χρωστάνε; Εσείς που ως δεξιοί έχετε υπέρμετρη φιλοπατρία και δεν είστε διεθνιστές αναρχοάπλυτοι, πώς νιώθετε ως Έλληνες, όταν ρωτάνε τον Στουρνάρα γιατί δεν διεκδικεί η κυβέρνηση το κατοχικό δάνειο και αυτός απαντά ότι είναι μια πολύ κακή στιγμή για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ακούω συνέχεια την ρητορική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, την οποία εσείς υιοθετείτε άκριτα σαν κοπάδι. Η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου δεν είναι μια εναλλακτική διαφοροποιημένης διαπραγμάτευσης;
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Δανείζεσαι 100 και πρέπει να αποπληρώσεις 110. Δεν έχεις να τα ξεπληρώσεις, οπότε δανείζεσαι άλλα 110 και χρωστάς 121. Δεν παράγεις πλούτο, απλά δανείζεσαι αυξάνοντας το χρέος με γεωμετρική πρόοδο (1.1^ν*100). Δανείζεσαι όχι για να αυξήσεις τον κεφαλαιουχικό εξοπλισμό της χώρας και να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά για να αποπληρώσεις παλιά χρωστούμενα. Εδώ έχει καταργηθεί η μαθηματική λογική. Στην χώρα που γέννησε την λογική, σήμερα έχει καταργηθεί. Ακούτε τις σαχλαμάρες των γαλάζιων κυβερνητικών και τις αναπαράγετε άκριτα. Στην πραγματικότητα ξέρετε τι σας λένε; Οτι θα ξεπληρώσουμε δανεικά με δανεικά. Όλα αυτά με ενοχλούν, γιατί βλέπω μια χώρα να οδηγείται στον όλεθρο και εσείς να ασχολείστε με τον "Τσύριζα" και τη ΧΑ και για να μην σας αδικήσω, βλέπω και τον Σύριζα να ασχολείται με τη ΧΑ, αλλά και τη ΧΑ να ασχολείται με τα "αναρχοκομμούνια". Όλα αυτά με ενοχλούν γιατί η μισαλλοδοξία είναι πολύ επικίνδυνη και αποσπά την προσοχή από την ουσία του προβλήματος. Αυτά.