Νέα

Δημοψήφισμα/Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 117K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ...???

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 157 34,5%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 298 65,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    455

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
46
Like
815
Πόντοι
6.755
η άποψη μου είναι ΝΑΙ και το έχω δηλώσει αλλά με τις ακόλουθες προυποθέσεις

(1) διώξιμο αυτής της κυβέρνησης
(2) εγκατάσταση μιας κυβέρνησης αμιγώς τεχνοκρατών που θα αναλάβουν με συγκεκριμένα και προαποφασισμένα μέτρα να φέρουν την χώρα στα σύγκαλα της
Η Ελλάδα αποκτά δικό της νόμισμα με ισοτιμία 1 ΜΝΑ = 1 ΔΟΛΑΡΙΟ και το στηρίζει στην ισοτιμία του δολαρίου που είναι πιο ευέλικτο από το σκληρό ευρώ ..

Το χρέος διαγράφετε όλο και όταν λέμε το χρέος , εννοούμε το εξωτερικό χρέος , αυτό που σήμερα δεν διαγράφηκε και όχι το εσωτερικό που είναι και αυτό που σήμερα έχει διαγραφεί με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να μην πάθει καμία ζημιά από το κούρεμα , ενώ όλη η Ελληνική κοινωνία να έχει λεηλατηθεί κανονικά

Το χρέος θα διαγραφεί ως επαχθές και σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες

Θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας μια ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων από όλο το πολιτικό φάσμα με την  στήριξη όλου του λαού και του στρατού και της εκκλησίας , η οποία ομάδα θα καθαρίσει τον τόπο και θα δημιουργήσει τις βάσεις γιά το νέο ξεκίνημα

Θα κρατικοποιηθεί η Κρατική τράπεζα η οποία είναι σήμερα ιδιωτική και θα κόψει χρήμα , όχι πληθωριστικό , αλλά χρήμα γιά να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις και να χρηματοδοτηθούν όλες οι οικονομικές προτάσεις των Ελλήνων πολιτών που θα κατατεθούν σε αυτήν  

Θα γίνει σεισάχθεια , θα διαγραφούν δηλαδή όλα τα χρέη των πολιτών προς όλα τα ταμεία και όλες τις τράπεζες  , όπως  έγινε και στην Αθήνα του Σόλωνα ... Θα καταργηθεί ο  Τειρεσίας και θα δημιουργηθούν άλλα κριτήρια πιο δίκαια και πιο κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του  

Θα εθνικοποιηθούν όλοι οι υπόγειοι πόροι , οι οποίοι αφού θα κεφαλαιοποιηθούν θα δοθούν για εκμετάλλευση με την υψηλή εποπτεία του κράτους σε διεθνή φαντς γιά να βρεθούν οι πόροι ώστε να κινηθεί το κράτος και να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές δράσεις , αφού οι φόροι και οι δασμοί θα έχουν καταργηθεί και θα υπάρχει ένας μόνο οριζόντιος φόρος 10% γιά όλους

Δασμούς υψηλούς θα πληρώνουν μόνο όσοι θα εισάγουν προϊόντα , ενώ θα πριμοδοτούνται οι εξαγωγές

Θα υπάρξουν συμμαχίες και εμπορικές συμφωνίες σε όλα τα θέματα με όλους τους γειτόνους μας στα πλαίσια της καλή γειτονίας και της αμφότερα ωφέλιμης συνδιαλλαγής

ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
:jerking: :jerking:

τα ελιοκλαδα ειναι η νο1 καυσιμη υλη στα ΤΖΑΚΙΑ που εχουνε οι ανθρωποι στα σπιτια τους! τι πρεπει να κανουνε κατα τη γνωμη σου? να τα πουλανε και να αγοραζουν πετρελαιο? τοσο ασχετος εισαι πια?

βλακόμετρο... τα πέλετς δεν φτιάχνονται από κλαδια αλλά από λιανά (κλαδάκια με διάμετρο κάτω του 1 εκ) και φύλλα...

αυτά που καίνε στα τζάκια είναι τα χοντρά...

αιντε από δω στο περιπτερο σου...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
χύδην με κύριο αποδέκτη των εξαγωγών την Ιταλία... βλέπεις οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια τυποποίησης είτε σκοντάφτει στην γραφειοκρατία, είτε σαμποτάρεται από τους προμηθευτές (στα πλαίσια του δόγματος "τον πούστη κονομάει και μας δίνει 2 ευρώ το κιλό"), είτε εφόσον ήτανε συνεταιριστική ληστεύθηκε από τους ίδιους τους συνεταιριζόμενους..

και για να μιλήσουμε λίγο για τα προιόντα ελιάς..

(1) ελιές
(2) λάδι
(3) πυρήνας (για καύσιμο)
(4) πέλετς (για καύσιμο)
(5) ντελικατέσεν (πάστα ελιάς, γλυκό ελιά, τσάτνει ελιάς, flavored λάδι κλπ)...

δυστυχώς το (4) δεν παράγεται στην Ελλάδα (οι αγρότες προτιμούν να καίνε τα κλαρια από το κλάδεμα αντί να δώσουν 1300 ευρώ να πάρουν ένα μηχάνημα να τα κάνουν πριονίδι και μετά να το πουλάνε), το (3) παραπαίει διότι δεν έχει πετύχει βιομηχανοποίηση του

το (1) έχει πεθάνει γιατί η τυποποίηση του είναι βλακώδης, όπως και το (2)

το (5) προσπαθεί αλλά είναι λίγο...

(1) Ελιές, άλλη πονεμένη ιστορία.

Φίλος με ιστορική εταιρεία με εξαγωγές στην Αγγλία και την Αυστραλία αντιμετωπίζει προβλήματα και δουλεύει φασόν.

Ήταν και στα ΚΑΕ με εξαιρετικές συσκευασίες, ωραίες ετικέττες αλλά δεν άντεξε.

Οι Ισπανοί τυποποιούν ελιές που ο καρπός τους είναι τελείως ομοιόμορφος. Με ανοχές μιλάμε.

Και τι να κάνουμε, τέτοια ελιά θέλει ο καταναλωτής.

Γιατί καλή η θρούμπα αλλά ποιός να την φαει....

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
βλακόμετρο... τα πέλετς δεν φτιάχνονται από κλαδια αλλά από λιανά (κλαδάκια με διάμετρο κάτω του 1 εκ) και φύλλα...

αυτά που καίνε στα τζάκια είναι τα χοντρά...

αιντε από δω στο περιπτερο σου...
τα ψιλα τα καινε στους φουρνους στα χωρια που μαγειρευουν και ψηνουν το ψωμι τους! Στην επαρχια τιποτε δεν πηγαινει χαμενο!

εσυ εξακολουθεις να εισαι ασχετος με την πραγματικοτητα! μη πουλας τεχνοκρατικα φιδια λοιπον!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
Συνολικές εξαγωγές ελαιολάδου.
Το σε ποιές χώρες δεν έχει καμία σημασία για αυτό που θέλω να τονίσω και απλά αποπροσανατολίζει την συζήτηση.

Όλα έχουν την σημασία τους. Και αυτά που θέλετε να τονίσετε, αλλά και αυτά που δέν θέλετε.
Όσο για τον αποπροσανατολισμό της συζητήσεως που αναφέρατε, δεν θα ήθελα να σχολιάσω ποιοί τον προκαλούν.

Αν τα ήξερες θα γνώριζες ότι κάτω από 4 Ευρώ δύσκολα να τα βρεις σε σουπερμάρκετ.

3,5 Ευρώ μόνον στον Άγιο Λαυρέντη.....

Γνωρίζω πολύ περισσότερα από ότι νομίζετε γι΄αυτήν την τοπική ποικιλία. Π.χ. ότι καλλιεργούνται 350-400 στρέμματα περίπου.
Άν θέλετε και άλλες πληροφορίες είμαι στην διάθεσή σας.  

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
η άποψη μου είναι ΝΑΙ και το έχω δηλώσει αλλά με τις ακόλουθες προυποθέσεις

(1) διώξιμο αυτής της κυβέρνησης
(2) εγκατάσταση μιας κυβέρνησης αμιγώς τεχνοκρατών που θα αναλάβουν με συγκεκριμένα και προαποφασισμένα μέτρα να φέρουν την χώρα στα σύγκαλα της

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

κακος πεθερος θα γινεις

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
χύδην με κύριο αποδέκτη των εξαγωγών την Ιταλία... βλέπεις οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια τυποποίησης είτε σκοντάφτει στην γραφειοκρατία, είτε σαμποτάρεται από τους προμηθευτές (στα πλαίσια του δόγματος "τον πούστη κονομάει και μας δίνει 2 ευρώ το κιλό"), είτε εφόσον ήτανε συνεταιριστική ληστεύθηκε από τους ίδιους τους συνεταιριζόμενους..

:thumbsup:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τα ψιλα τα καινε στους φουρνους στα χωρια που μαγειρευουν και ψηνουν το ψωμι τους! Στην επαρχια τιποτε δεν πηγαινει χαμενο!

εσυ εξακολουθεις να εισαι ασχετος με την πραγματικοτητα! μη πουλας τεχνοκρατικα φιδια λοιπον!

ξέρεις πολλά χωριά που ακόμη ψήνουν ψωμί σε ξυλόφουρνους??? όλη την Ελλάδα έχω γυρίσει και ξυλόφουρνους βρήκα μόνο σε κάτι εξοχικά και μάλιστα όχι φτωχούληδων αλλά ματσωμένων..  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όλα έχουν την σημασία τους. Και αυτά που θέλετε να τονίσετε, αλλά και αυτά που δέν θέλετε.
Όσο για τον αποπροσανατολισμό της συζητήσεως που αναφέρατε, δεν θα ήθελα να σχολιάσω ποιοί τον προκαλούν.
Α, ναι αλήθεια;
Πέταξε μια παπαριά ο Μέμος ότι η ΕΟΚ έδινε επιδοτήσεις για ροδάκινα και για αυτό τα καταστρέφουνε και εγώ αποπροσανατολίζω την συζήτηση.

Γνωρίζω πολύ περισσότερα από ότι νομίζετε γι΄αυτήν την τοπική ποικιλία. Π.χ. ότι καλλιεργούνται 350-400 στρέμματα περίπου.
Άν θέλετε και άλλες πληροφορίες είμαι στην διάθεσή σας.  

Νταξ, αφού την ξέρεις τόσο καλά να αγοράζεις 2,40 € το κιλό στον Βασιλόπουλο.
Αγόρασε και για εμένα του χρόνου.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
οι "συνεταιριζομενοι" που εφαγαν τα λεφτα, ολως τυχαιως ηταν πρασινα κομματοσκυλα, αγροτικοι συνδικαλες....

για τα υπολοιπα, σαφως και οποιαδηποτε προσπαθεια τυποποιησης δεν ειχε επιτυχια γιατι πολυ απλα το ελαιολαδο και τα προϊοντα ελιας ηταν ΕΚΤΟΣ προγραμματων επιδοτησεων περαν καποιων αστειων επιδοτησεων μικροπαραγωγων που ουσιαστικα τους απετρεπαν απο το να παραγουν το λαδι της χρονιας τους. Ακομη και σημερα, παροτι τα τελευταια χρονια εχει δοθει πακτωλος χρηματων για ηλιθιες παραγωγες (ροδια, σαλιγγαρια, κ.λ.π.) δεν δινεται ουτε μισο ευρω για το λαδι! τυχαιο?

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ξέρεις πολλά χωριά που ακόμη ψήνουν ψωμί σε ξυλόφουρνους??? όλη την Ελλάδα έχω γυρίσει και ξυλόφουρνους βρήκα μόνο σε κάτι εξοχικά και μάλιστα όχι φτωχούληδων αλλά ματσωμένων..  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
η Μυκονος δεν ειναι χαρακτιρηστικη περιοχη της επαρχιας...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Α, ναι αλήθεια;
Πέταξε μια παπαριά ο Μέμος ότι η ΕΟΚ έδινε επιδοτήσεις για ροδάκινα και για αυτό τα καταστρέφουνε και εγώ αποπροσανατολίζω την συζήτηση.
δεν εδινε?  :jerking:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οι "συνεταιριζομενοι" που εφαγαν τα λεφτα, ολως τυχαιως ηταν πρασινα κομματοσκυλα, αγροτικοι συνδικαλες....

εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συνεταιριζομένων ήτανε.. όπως ο Γιωργάκης να πούμε.. αλλά τα χρέη τους όλοι μαζί τα πληρώσαμε ενώ θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες

για τα υπολοιπα, σαφως και οποιαδηποτε προσπαθεια τυποποιησης δεν ειχε επιτυχια γιατι πολυ απλα το ελαιολαδο και τα προϊοντα ελιας ηταν ΕΚΤΟΣ προγραμματων επιδοτησεων περαν καποιων αστειων επιδοτησεων μικροπαραγωγων που ουσιαστικα τους απετρεπαν απο το να παραγουν το λαδι της χρονιας τους. Ακομη και σημερα, παροτι τα τελευταια χρονια εχει δοθει πακτωλος χρηματων για ηλιθιες παραγωγες (ροδια, σαλιγγαρια, κ.λ.π.) δεν δινεται ουτε μισο ευρω για το λαδι! τυχαιο?

λες εεε...

και αυτό τι είναι??

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
59450780.jpg

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
Α, ναι αλήθεια;

Έχω την εντύπωση ότι  την συνεχίσατε, θέτωντας και ερώτηση.

Πάλι κάνω λάθος;

Νταξ, αφού την ξέρεις τόσο καλά να αγοράζεις 2,40 € το κιλό στον Βασιλόπουλο.
Αγόρασε και για εμένα του χρόνου.

Άν υπάρχει η ίδια παραγωγή σε τόνους και είμαστε στο Ευρώ μέχρι του χρόνου, πολύ ευχαρίστως.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συνεταιριζομένων ήτανε.. όπως ο Γιωργάκης να πούμε.. αλλά τα χρέη τους όλοι μαζί τα πληρώσαμε ενώ θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες

λες εεε...

και αυτό τι είναι??

αυτο ειναι αυτο που ειπα, οτι επιδοτει τους μικροπαραγωγους για να μην παραγουν λαδι.... να σου πω ρε γιγαντα, εχεις καμια σχεση με το αντικειμενο ή οτι ξερεις προερχεται απο το γουγλη?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στη «φάκα» και δεύτερος επιχειρηματίας για τον Φ.Π.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, 12:39

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη από το Σ.Δ.Ο.Ε. για μη καταβολή μεγάλου ποσού Φ.Π.Α. ιδιοκτήτης ανώνυμης εταιρείας εμπορίας κρεάτων στο Άστρος Κυνουρίας.

Μετά τη σύλληψη 62χρονης ιδιοκτήτριας γνωστής εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι «ράμπο» του Σ.Δ.Ο.Ε. συνέλαβαν τον εν λόγω ιδιοκτήτη, ο οποίος χρωστούσε Φ.Π.Α. πάνω από 500.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή Φ.Π.Α., περίπτωση η οποία υπάγεται στις νέες αυστηρές ποινές που συμπεριελήφθησαν στον φορολογικό νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η Μυκονος δεν ειναι χαρακτιρηστικη περιοχη της επαρχιας...

την Μύκονο την αφήνω για τους πελάτες του περιπτέρου σου...

εγώ δεν πάω Μύκονο.. αλλά σε όσα χωριά εχω πάει δεν έχω βρεί ξυλόφουρνους σε λειτουργία σε παραπάνω από 100 σπίτια σε όλη την Ελλάδα...

η πεθερά μου έχει έναν που έχει να ανάψει εδώ και μια εικοσαετία...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτο ειναι αυτο που ειπα, οτι επιδοτει τους μικροπαραγωγους για να μην παραγουν λαδι.... να σου πω ρε γιγαντα, εχεις καμια σχεση με το αντικειμενο ή οτι ξερεις προερχεται απο το γουγλη?

αυτό κατάλαβες από την ανακοίνωση που διάβασες????????????????????????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

έχω μεγάλη σχέση μην σκάς .. και ξέρω τα πράγματα εκ των έσω..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom