Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 170K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τυπε αρχηγος τοτε ηταν ο θρυλικος κινεζοκυπριος :rockon:
μιλάμε για μεγάλο ταλέντο.

και για να συμπληρώσω το παραπάνω ποστ, ο νόμος έλεγε ουσιαστικά ότι δεν μπορείς να χέζεις στην κουζίνα, όχι ότι δεν μπορείς να χέζεις.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Έχω ζήσει κατά σύμπτωση την επιβολή του (πάνω κάτω ιδιου) αντικαπνιστικού σε τέσσερις χώρες.

Ελλάδα, Ιταλία , Γερμανία , Σερβία.

Σε κάθε χώρα τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και ανάλογα με το πόσο ήθελαν οι πολίτες να εφαρμοστεί ο νομος ή όχι . ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Το ξέρεις ότι υπάρχουν πόλεις στην Ελλάδα που ο αντικαπνιστικός πάνω κάτω εφαρμόζεται?
Στην Καβαλα πήγα πριν τέσσερις μήνες και δεν άναψα τσιγάρο σε κλειστό χώρο τρεις μέρες!
Εμείς είμαστε ο νόμος ρε φίλε , όλα τα άλλα είναι μαλακίες.
όταν λες στον άλλον, μπορείς να σβήσεις το τσιγάρο γιατί με ενοχλεί και εισπράττεις παναγίες, εκεί έρχεται και δένει ο νόμος.
από την άλλη η δημοτική αστυνομία έπρεπε να κόβει κώλους σε όσα μαγαζιά δεν εφαρμόζουν το νόμο, διότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και καταλήγει να είναι ο μαλάκας αυτός που τους ακολουθεί. αλλά όταν παίζονται συμφέροντα και λεφτά κάτω από το τραπέζι περνάνε σε δημάρχους κ.ο.κ. τότε είναι λογικό να μην εφαρμόζεται το ίδιο παντού.
πριν 4 βδομάδες ήμουν και εγώ στην ελλάδα και σε όσα μαγαζιά πήγα κάπνιζαν όλοι αβέρτα.

απορώ άμα φέρω και εγώ έναν αργιλέ με καρμπιρατέρ και ένα ντεπόζιτο αμόλυβδη να γεμίσει της πουτάνας από αρωματικές ουσίες το μέρος, αν θα μου πει κανείς τίποτα;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
όταν λες στον άλλον, μπορείς να σβήσεις το τσιγάρο γιατί με ενοχλεί και εισπράττεις παναγίες, εκεί έρχεται και δένει ο νόμος.
από την άλλη η δημοτική αστυνομία έπρεπε να κόβει κώλους σε όσα μαγαζιά δεν εφαρμόζουν το νόμο, διότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και καταλήγει να είναι ο μαλάκας αυτός που τους ακολουθεί. αλλά όταν παίζονται συμφέροντα και λεφτά κάτω από το τραπέζι περνάνε σε δημάρχους κ.ο.κ. τότε είναι λογικό να μην εφαρμόζεται το ίδιο παντού.
πριν 4 βδομάδες ήμουν και εγώ στην ελλάδα και σε όσα μαγαζιά πήγα κάπνιζαν όλοι αβέρτα.

απορώ άμα φέρω και εγώ έναν αργιλέ με καρμπιρατέρ και ένα ντεπόζιτο αμόλυβδη να γεμίσει της πουτάνας από αρωματικές ουσίες το μέρος, αν θα μου πει κανείς τίποτα;
εισαι απλας μωρη παναιτωλικαρα τελικα!!!1

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Κατα την αποψή σου δεν λείπουν σήμερα από τη βουλή και μερικοί που να ασκούν κανονικά κάποιο επάγγελμα ή να έχουν μια επιχείρηση? Ξέρω έχουμε τον μέγα βιβλιοπώλη Άδωνη που κάνει για πολλούς.
Μετα από 15 χρόνια που δουλεύω σκυλίσια και έχοντας φτιάξει 3 εταιρείες και έχοντας φάει τα μούτρα μου άσχημα με μια απο τις τρείς που ακόμα την πληρώνω μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση οτι άμα υπήρχαν περισσότεροι επαγγελματίες στην πολιτική δεν θα είχαμε τέτοιο μπουρδέλο στην οικονομία μας. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά που θα πλανάμε οικτρά βέβαια.....

Δεν με ενδιαφέρει σε οτι αφορά αυτό το θέμα το παρελθόν της δημοκρατίας μας ουτε πολύπλοκες αναλύσεις. Μερικά απλά πράγματα θα ήθελα και να μην χρειάζεται να περιμένω 6 μήνες ήδη στο 2014 για να μεταβιβάσω ενα ακίνητο 45 χρονών γιατι δεν μπορέι να υπολογιστεί ο φόρος υπεραξίας. Αυτό για μένα είναι το αυτονόητο. Τα άλλα έχουν να κάνουν με απόψεις και αντιλήψεις και από αυτά έχουμε αφθονία μεγάλη στην επικράτεια.

Αυτά είναι αιτήματα πού θά μπορούσε νά ρυθμίσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόταν νά κυβερνήσει πραγματικά. Από βασιλιάς μέχρι λαϊκό συμβούλιο. Δέν είναι θέμα πολιτικού συστήματος αλλά προσώπων. Έχουμε πολλούς σάπιους στό σβέρκο thats all.

Φ45

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
24
Like
1.345
Πόντοι
5.960
Νά δούμε πρώτα τίς δομές. Δέν ήξερα ότι υπάρχει σοσιαλοπατριωτικό κεφάλαιο. Είναι νέο συναρμολογούμενο τής ΙΚΕΑ;

Ώς τότε...ΤΑΜΠΕΛΑ στόν κύριο Τζή: Στεγνά νεοφιλελεύθερος ρυθμιστής μέ στόχο τό Far West μέσω φίδια Σουηδίας. :rockon:

Απλώς φίλε μου, επειδή μου φάνηκαν ενδιαφέροντα αυτά που έλεγε, κάθισα και διάβασα 2 κουβέντες για τις λέξεις που χρησιμοποίησα. Και κατέληξα εκεί από τις εθνικές εκλογές που ακόμα ο Τζήμερoς αρνούνταν να απαντήσει που ανήκει ιδεολογικά.

Πχ στο θέμα που λέτε ο νεοφιλελευθερισμός όντως θα ήθελε να πουλήσει τα ναρκωτικά φτηνά στους χρήστες, με τη δικαιολογία ότι αυτό θα ρίξει την τιμή και η αγορά μέσω της αυτορρύθμισής της θα οδηγήσει στο να αλλάξουν αντικείμενο και δραστηριότητα οι έμποροι. Για τους χρήστες, στα @@ της...

Σου φαίνεται το ίδιο σαν πρόταση με αυτό που διάβασες στο άρθρο?

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Απλώς φίλε μου, επειδή μου φάνηκαν ενδιαφέροντα αυτά που έλεγε, κάθισα και διάβασα 2 κουβέντες για τις λέξεις που χρησιμοποίησα. Και κατέληξα εκεί από τις εθνικές εκλογές που ακόμα ο Τζήμερoς αρνούνταν να απαντήσει που ανήκει ιδεολογικά.

Πχ στο θέμα που λέτε ο νεοφιλελευθερισμός όντως θα ήθελε να πουλήσει τα ναρκωτικά φτηνά στους χρήστες, με τη δικαιολογία ότι αυτό θα ρίξει την τιμή και η αγορά μέσω της αυτορρύθμισής της θα οδηγήσει στο να αλλάξουν αντικείμενο και δραστηριότητα οι έμποροι. Για τους χρήστες, στα @@ της...

Σου φαίνεται το ίδιο σαν πρόταση με αυτό που διάβασες στο άρθρο?

Έχει ακριβώς τίς απόψεις τού αναρχο-καπιταλισμού. Ή αγορά νά υποκαθιστά τούς λαούς τίς πατρίδες τά έθνη καί τούς νόμους.
Πιό πάνω κάποιος είπε ότι έζησε σέ κάθε χώρα τήν εφαρμογή τού αντικαπνιστικού νόμου ανάλογα μέ τόν πολιτισμό τών πολιτών.
Δέν μπορεί νά πετύχει μία γενικότητα προερχόμενη από τήν απελευθερωμένη οικονομικά ελίτ γιά κάθε στρώμα καί γωνιά τού κόσμου. Υπάρχει ιστορικότητα στούς πληθυσμούς. Αυτά δέν είναι πολιτικές προτάσεις μέ βάσεις, είναι φρούτα τού διεθνικού αστικού ατομικισμού πού κρίνει έξ ιδίων τά αλλότρια.

Δέν λέει φύλα πρέζα γιά νά έχουν τά προγράμματα απεξάρτισης νά μήν γυρίζουν οί άρρωστοι στό δρόμο π.χ. ενώ λέει ρίχτη όλη στό δρόμο νά πέσει ή τιμή. Αυτό δημιουργεί έκρηξη στόν πληθυσμό τών πρεζάκιδων μέχρι νά τελειώσει καί μετά οί έμποροι θά έχουν μεγαλύτερη πελατεία καί περισσότερους άρρωστους ή πολιτεία. Δέν είναι γνήσια κοινωνικά ορμώμενη σκέψη.

Ενθουσιάζουν αυτά τά τσιτάτα όποιον έχει μόνο επιχειρηματική πείρα καί καμία ιστορική αναφορά συγκρότησης λαϊκής βούλησης. Πού αυτή είνα ή αληθινά πολιτική κατηγορία.

Φυσικά αυτά τά φρούτα βοηθάνε τήν επικράτηση τών στημένων υπερδυναμικών ελίτ στό τέλος καί γιά αυτό λαλάνε παντού, υπάρχει σπρώξιμο ακόμα καί έν αγνοία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έχει ακριβώς τίς απόψεις τού αναρχο-καπιταλισμού. Ή αγορά νά υποκαθιστά τούς λαούς τίς πατρίδες τά έθνη καί τούς νόμους.
Πιό πάνω κάποιος είπε ότι έζησε σέ κάθε χώρα τήν εφαρμογή τού αντικαπνιστικού νόμου ανάλογα μέ τόν πολιτισμό τών πολιτών.
Δέν μπορεί νά πετύχει μία γενικότητα προερχόμενη από τήν απελευθερωμένη οικονομικά ελίτ γιά κάθε στρώμα καί γωνιά τού κόσμου. Υπάρχει ιστορικότητα στούς πληθυσμούς. Αυτά δέν είναι πολιτικές προτάσεις μέ βάσεις, είναι φρούτα τού διεθνικού αστικού ατομικισμού πού κρίνει έξ ιδίων τά αλλότρια.

Δέν λέει φύλα πρέζα γιά νά έχουν τά προγράμματα απεξάρτισης νά μήν γυρίζουν οί άρρωστοι στό δρόμο π.χ. ενώ λέει ρίχτη όλη στό δρόμο νά πέσει ή τιμή. Αυτό δημιουργεί έκρηξη στόν πληθυσμό τών πρεζάκιδων μέχρι νά τελειώσει καί μετά οί έμποροι θά έχουν μεγαλύτερη πελατεία καί περισσότερους άρρωστους ή πολιτεία. Δέν είναι γνήσια κοινωνικά ορμώμενη σκέψη.

Ενθουσιάζουν αυτά τά τσιτάτα όποιον έχει μόνο επιχειρηματική πείρα καί καμία ιστορική αναφορά συγκρότησης λαϊκής βούλησης. Πού αυτή είνα ή αληθινά πολιτική κατηγορία.

Φυσικά αυτά τά φρούτα βοηθάνε τήν επικράτηση τών στημένων υπερδυναμικών ελίτ στό τέλος καί γιά αυτό λαλάνε παντού, υπάρχει σπρώξιμο ακόμα καί έν αγνοία.

αυτό είπε ο Τζήμερος ???

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
αυτό είπε ο Τζήμερος ???

Οί ερωτήσεις χωρίς επεξηγήσεις δέν λειτουργούν στά φόρα. Αυτά είναι σπαζοκλαμπανιάσματα τύπου ΠΠ. Εξήγησε πώς εκλαμβάνεις τήν δηλωσή του instead. :grin: (Αγγλικούρα γαρνιτούρα γιά νά θυμηθούμε καί καμιά μουαγιέν στό Snake Pass πού είναι ωραία). :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οί ερωτήσεις χωρίς επεξηγήσεις δέν λειτουργούν στά φόρα. Αυτά είναι σπαζοκλαμπανιάσματα τύπου ΠΠ. Εξήγησε πώς εκλαμβάνεις τήν δηλωσή του instead. :grin: (Αγγλικούρα γαρνιτούρα γιά νά θυμηθούμε καί καμιά μουαγιέν στό Snake Pass πού είναι ωραία). :rockon:

η δήλωση του είναι πολύ πολύ απλή και ξεκάθαρη.. η ηρωινη να δίνεται δωρεάν στους χρήστες, με ιατρική παρακολούθηση στα κρατικά νοσοκομεία όπου θα ρυθμίζεται η δόση και θα δίνεται υπό ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ...

όπως γίνεται στην Ελβετία και η παραβατικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών έχει σχεδόν εκλείψει..

τι το απλούστερο και κατανοητό..

σήμερα δίνουν υποκατάστατα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας... μπορούνε αντί υποκαταστάτων (μεθαδόνη) να δίνουν ηρωινη κανονική σε ρυθμισμένες σε ποσότητα, ποιότητα και ωράριο δόσεις και να μειωθεί το πρόβλημα της παραβατικότητας των χρηστών αλλά και οι ίδιοι οι χρήστες... (πχ θα μπορούσε σιγά σιγά μέρος της δόσης να είναι placebo έτσι ώστε ο οργανισμός σταδιακά και χωρίς προβλήματα να αποτοξινώνεται)...

πόθεν προκύπτουν όλα αυτά τα σπουδαία που μας αναλύεις.. ??

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
πόθεν προκύπτουν όλα αυτά τα σπουδαία που μας αναλύεις.. ??
"με την προϋπόθεση ότι θα παίρνει τη δόση του εκεί."
Στό ότι ζώ εδώ καί δέν υπάρχουν σέ επάρκεια οί δομές πού επικαλείται ειδικά μετά μέ τό μνημόνιο καί θά πέσουν 3 τόνοι πρέζα στά πλεκτάνια τελικά.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

Νομιζω οτι δεν ωφελει να ασχολουμαστε με νεοφιλελέ σκουπίδια και τι ταχα μου ηθελε να πει ο κάθε ..κλαρινοπολιτικός  !

Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα από Μαρξ, ας διαβασει το κομμουνιστικο μανιφέστο

όποιος θελει να καταλάβει τι εστι νεοφιλελευθερισμός, ας διαβασει το κλασικο (για μενα) "Το δογμα του Σοκ" της Ναομι Κλάιν

Η ουσια είναι οτι το κεφάλαιο εκμεταλλευεται την παταγωδη καταρρευση του υπαρκτου σοσιαλισμού για να γυρισει τις κοινωνιες στον ...17ο αιώνα :

- δουλοπαροικοι
- ασυδοσια των ισχυρων
- εξαλειψη της αναδιανομης του πλουτου μεσω του κοινωνικου κρατους κτλ

όποιου του αρεσει αυτη η προοπτικη, ας ψηφησει Τζήμερο, σαχλαμαρα και καθε δοσιλογο ή καραγκιοζη πολιτικο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
"με την προϋπόθεση ότι θα παίρνει τη δόση του εκεί."
Στό ότι ζώ εδώ καί δέν υπάρχουν σέ επάρκεια οί δομές πού επικαλείται ειδικά μετά μέ τό μνημόνιο καί θά πέσουν 3 τόνοι πρέζα στά πλεκτάνια τελικά.

δηλαδή τι ακριβώς δομές δεν υπάρχουν ?? μια αίθουσα αναμονής και μια αίθουσα που θα γίνονται οι ενέσεις ?? ή μήπως θα λείψουν οι σύριγγες (κόστος 0.05 ευρώ η μία αντε 400-500 ευρώ την μέρα) ...

εκτός βέβαια αν τα παλληκάρια τα πρεζόνια θέλουν και πολυτέλειες (αίθουσες αναμονής με δερμάτινα καθίσματα κλπ)...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
δηλαδή τι ακριβώς δομές δεν υπάρχουν ?? μια αίθουσα αναμονής και μια αίθουσα που θα γίνονται οι ενέσεις ?? ή μήπως θα λείψουν οι σύριγγες (κόστος 0.05 ευρώ η μία αντε 400-500 ευρώ την μέρα) ...

εκτός βέβαια αν τα παλληκάρια τα πρεζόνια θέλουν και πολυτέλειες (αίθουσες αναμονής με δερμάτινα καθίσματα κλπ)...

Σέ παραπέμπω εδώ.

βρε αφού θάναι τζάμπα και εν αφθονία πανελλαδικά .... δως του τη σε σακουλάκινα παρει και στο σπίτι και στη δουλειά .... τι πειράζει ? αξία καμιά δεθάχει ...

εδω που τα λέμε θα δημιουργήσουμε και νέο τουριστικό κλάδο .... ναρκοτουρισμό

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
δεν νομίζω να είπε αυτό... ο συμφορουμίτης λέει κάτι δικό του..

Άκου. Άν τόν ενδιέφερε διαχρονικά θά έλεγε φυλάτε όποια ποσότητα γιά λελογισμένη απεξαρτική πρακτική εδώ καί χρόνια. Τρείς τόνοι καθαροί δυνητικά είναι 30 τόνοι χρηστικοί. Αντιλαμβάνεσαι τήν έκρηξη; Άκουσε μπούγιο, σκέφτηκε προσφορά ζήτηση καί βάσισε πάνω σέ ισχνή δομή τήν σκέψη. Αυτή είναι ή εντύπωση πού μού δημιούργησε. Αυτό πού λέει ό συμφορουμίτης είναι πείρα ζωής, αυτό πού λέει ό Τζήμερος είναι ΓΑΠέικο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Άκου. Άν τόν ενδιέφερε διαχρονικά θά έλεγε φυλάτε όποια ποσότητα γιά λελογισμένη απεξαρτική πρακτική εδώ καί χρόνια. Τρείς τόνοι καθαροί δυνητικά είναι 30 τόνοι χρηστικοί. Αντιλαμβάνεσια τήν έκρηξη; Άκουσε μπούγιο, σκέφτηκε προσφορά ζήτηση καί βάσισε πάνω σέ ισχνή δομή τήν σκέψη. Αυτή είναι ή εντύπωση πού μού δημιούργησε. Αυτό πού λέει ό συμφορουμίτης είναι πείρα ζωής, αυτό πού λέει ό Τζήμερος είναι ΓΑΠέικο.

τι ακριβώς σημαίνει λελογισμένη απεξαρτική πρακτική??

και ανεξάρτητα από πόσο θα κοπεί οι ανάγκες ενός μέσου χρήστη είναι περίπου 500 mg την μέρα οπότε τρείς τόννοι καλύπτουν τις ανάγκες περίπου 15.000 χρηστών για έναν χρόνο....

αρα είναι εντύπωση σου και όχι λόγια του... γιατί τα λόγια του λένε ακριβώς μα ακριβώς τα αντίθετα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom