Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 511K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.114
Πόντοι
6.056
Αντικειμενικά μιλώντας, είναι δυνατόν ενας άντρας που θα παντρευτεί στα 30 του να μην ξαναδεί άλλο μουνι στην ζωή του?
Ο έρωτας και τα μέλια καποια στιγμή θα περάσουν. Η γυναικα που θα παντρευτεις θα παρει κιλά, θα αρχισουν οι γκρίνιες και η όποια ερωτική έλξη υπήρξε θα πεθάνει.
Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι μετα απο μερικα χρονια γαμου αρχιζει να υπάρχει μια άτυπη συμφωνια μεταξυ του ζευγαριου. Και οι δυο ξενοπηδάνε, η γυναικα με καποιον απο την δουλεία ή το γυμναστηριο, ο άντρας με καμιά γραμματέα/βοηθό, αλλα παρόλα αυτα συζούν για να διατηρήσουν το ρόλο του γονέα και να έχουν ενα στηριγμα στο μέλλον.

Ποια 30;Εγώ ξέρω πολλούς 40-45 που είναι 20 χρόνια με τις ίδιες γκομενες κι ακομα τους σέρνουνε.Που να πάνε με άλλες;Εδώ λένε κι ευχαριστώ που βρήκαν ένα μουνί να τους παντρευτεί και να τους κάνει απογόνους

Ο φουκαράς ο Έλληνας φοβάται μη μείνει μονος,ουτε σεξ τον ενδιαφέρει ούτε τίποτα.20 χρόνια με την ίδια τι σεξ να κάνουν,αιμομιξία είναι

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.114
Πόντοι
6.056
Προσωπικά πάντως στην ηλικία που είμαι (58), ειλικρινά ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ για το πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 30+ χρόνια γάμου μου ήταν όλα ανέμελα και ευτυχισμένα.

Είσαι χαρακτηριστικο παράδειγμα αυτού που έγραψα παραπάνω.

akis..

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2025
Like
20
Πόντοι
0
Ποια 30;Εγώ ξέρω πολλούς 40-45 που είναι 20 χρόνια με τις ίδιες γκομενες κι ακομα τους σέρνουνε.Που να πάνε με άλλες;Εδώ λένε κι ευχαριστώ που βρήκαν ένα μουνί να τους παντρευτεί και να τους κάνει απογόνους

Ο φουκαράς ο Έλληνας φοβάται μη μείνει μονος,ουτε σεξ τον ενδιαφέρει ούτε τίποτα.20 χρόνια με την ίδια τι σεξ να κάνουν,αιμομιξία είναι

Είσαι χαρακτηριστικο παράδειγμα αυτού που έγραψα παραπάνω.
Δηλαδή σύμφωνα με την άποψή σου, η γυναίκα μου με σέρνει, εγώ ευχαριστώ την τύχη μου που βρήκα γυναίκα να με παντρευτεί και να μου κάνει απογόνους και το sex δεν με ενδιαφέρει καθόλου μπροστά στο φόβο μην μείνω μόνος.

Να το κοιτάξεις το θέμα σου, σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος που είμαι και διαβάζοντας κατά καιρούς τις απόψεις σου πίστευα απλά ότι είσαι απογοητευμένος,
αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι έχεις μεγάλα θέματα ψυχοκοινωνικής φύσεως.

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.114
Πόντοι
6.056
Δηλαδή σύμφωνα με την άποψή σου, η γυναίκα μου με σέρνει, εγώ ευχαριστώ την τύχη μου που βρήκα γυναίκα να με παντρευτεί και να μου κάνει απογόνους και το sex δεν με ενδιαφέρει καθόλου μπροστά στο φόβο μην μείνω μόνος.

Να το κοιτάξεις το θέμα σου, σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος που είμαι και διαβάζοντας κατά καιρούς τις απόψεις σου πίστευα απλά ότι είσαι απογοητευμένος,
αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι έχεις μεγάλα θέματα ψυχοκοινωνικής φύσεως.

Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις;Λες

'Προσωπικά πάντως στην ηλικία που είμαι (58), ειλικρινά ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ για το πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου'

Απο αυτό τι να υποθέσει κανεις;Ότι χωρις γυναίκα-παιδιά,ή θα'χες φουντάρει...ή θα σουν σε κανα τρελάδικο.Εγω αυτό καταλαβαίνω

Αν έλεγες μόνο 'χωρις τα παιδιά μου',εντάξει αλλά εσυ λες και 'χωρις τη γυναίκα μου'...

Πήγες με καμια άλλη αυτά τα 30+ χρόνια γάμου;Αν πήγες,ανακαλώ ότι έγραψα.

akis..

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2025
Like
20
Πόντοι
0
Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις;Λες

'Προσωπικά πάντως στην ηλικία που είμαι (58), ειλικρινά ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ για το πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου'

Απο αυτό τι να υποθέσει κανεις;Ότι χωρις γυναίκα-παιδιά,ή θα'χες φουντάρει...ή θα σουν σε κανα τρελάδικο.Εγω αυτό καταλαβαίνω

Αν έλεγες μόνο 'χωρις τα παιδιά μου',εντάξει αλλά εσυ λες και 'χωρις τη γυναίκα μου'...

Πήγες με καμια άλλη αυτά τα 30+ χρόνια γάμου;Αν πήγες,ανακαλώ ότι έγραψα.
Δηλαδή μόνο με την ποικιλία στο πήδημα και την εναλλαγή συντρόφων έρχεται η ευτυχία στη ζωή ενός άνδρα;

Προσωπικά σαν ελεύθερος το έκανα. Χόρτασα μουνί! Γάμησα δίχως αύριο για δύο ζωές!
Ως ελεύθερος όμως. Χωρίς να κοροϊδεύω καμία, άσχετα αν τις σουτάριζα μετά από έναν - δύο ή τρεις μήνες, γιατί ο χαρακτήρας τους με απωθούσε για διάφορους λόγους.

Ποτέ δεν άφησα να ορίσει τις επιλογές μου στη ζωή το κάτω κεφάλι. Ξέρω..είναι δύσκολο για αρκετούς υπεργαμιάδες να το καταλάβουν.
Έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους και αρκετοί από αυτούς έχουν ένα κοινό: κατεστραμμένες ζωές.

Το να μην μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στην ηλικία που είμαι, είναι γιατί βλέπω το πόσο μόνοι και δυστυχισμένοι είναι άνδρες και γυναίκες σε αυτή ακριβώς την ηλικία ή και μεγαλύτεροι.

Απλό παράδειγμα, κάνε μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο να δεις μεσήλικες και ηλικιωμένους χωρίς οικογένεια, που λιώνουν στο κλάμα από τον πόνο της ψυχής τους και της μοναξιάς τους,παρά από αυτόν της ασθένειάς τους.

Υπενθυμίζω ότι το νήμα είναι αν αξίζει η δημιουργία οικογένειας.

• Like
Αντιδράσεις: cool11

Jacob Palmer

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2017
Like
276
Πόντοι
21

Όλα είναι σχετικά φίλε μου. Άλλες επιλογές έχει ενας άντρας με υψηλό στάτους και χρήμα που ζει στην Αθήνα και άλλες επιλογές ένας που ζει στην επαρχία με 1000 ευρώ τον μήνα.

Jacob Palmer

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2017
Like
276
Πόντοι
21
Κανείς δεν πρέπει να κάνει οικογένεια, αν δεν είναι τέρμα αποφασισμένος να βάλει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Βέβαια, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και από την πλευρά του-της συντρόφου, κάτι το οποίο δεν είναι εγγυημένο, εξού και η αποτυχία πολλών γάμων.

Προσωπικά πάντως στην ηλικία που είμαι (58), ειλικρινά ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ για το πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 30+ χρόνια γάμου μου ήταν όλα ανέμελα και ευτυχισμένα.

Το Εμείς αντί του Εγώ φίλοι μου, είναι ο θεμελιώδης λίθος της επιτυχίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην οικογένεια, την εργασία, την φιλία, την ίδια την κοινωνία.
Χαίρομαι για σένα αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των γάμων σήμερα δεν έχει την ίδια κατάληξη με την δική σου.
Οι γυναίκες τότε μεγάλωναν με άλλες αρχές και αξίες. Σήμερα οι γυναίκες έχουν φάει την φεμινιστική παπατζα ότι είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό η γυναίκα να έχει με πάει 50+ άτομα στα καλύτερα της χρόνια και μετά να παντρευτεί στα 35 της το «καλό παιδί» και χορηγό που στα 25 της δεν θα τον κοίταζε καν.

Τελευταία τροποποίηση:

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.790
Πόντοι
456

Πραγματικά ξέρω πολλούς που έχουν πάει μόνο με 1 ή 2 γυναίκες στη ζωή τους

andras28

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2025
Like
209
Πόντοι
21
Τι έγινε; βρήκατε κάποια να σας αρέσει; της την πέσατε;γαμήσατε; κρατήσατε επαφή; τίποτα πάλι παρά μόνο θεωριές; φοβάστε την χυλόπιτα; καθήστε εκεί να ψάχνετε προξενιά και κύκλους ή πηγαίνετε στις πουτάνες σε προγράμματα της πλάκας και το ρολόι να σας αγχώνει. Αυτή είναι
η μοίρα σας. :confused:

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.114
Πόντοι
6.056
Δηλαδή μόνο με την ποικιλία στο πήδημα και την εναλλαγή συντρόφων έρχεται η ευτυχία στη ζωή ενός άνδρα;

Προσωπικά σαν ελεύθερος το έκανα. Χόρτασα μουνί! Γάμησα δίχως αύριο για δύο ζωές!
Ως ελεύθερος όμως. Χωρίς να κοροϊδεύω καμία, άσχετα αν τις σουτάριζα μετά από έναν - δύο ή τρεις μήνες, γιατί ο χαρακτήρας τους με απωθούσε για διάφορους λόγους.

Ποτέ δεν άφησα να ορίσει τις επιλογές μου στη ζωή το κάτω κεφάλι. Ξέρω..είναι δύσκολο για αρκετούς υπεργαμιάδες να το καταλάβουν.
Έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους και αρκετοί από αυτούς έχουν ένα κοινό: κατεστραμμένες ζωές.

Το να μην μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στην ηλικία που είμαι, είναι γιατί βλέπω το πόσο μόνοι και δυστυχισμένοι είναι άνδρες και γυναίκες σε αυτή ακριβώς την ηλικία ή και μεγαλύτεροι.

Απλό παράδειγμα, κάνε μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο να δεις μεσήλικες και ηλικιωμένους χωρίς οικογένεια, που λιώνουν στο κλάμα από τον πόνο της ψυχής τους και της μοναξιάς τους,παρά από αυτόν της ασθένειάς τους.

Υπενθυμίζω ότι το νήμα είναι αν αξίζει η δημιουργία οικογένειας.

Καλά,έχει και μεσήλικες που τους πετάνε τα παιδιά τους στα γηροκομεία.Αυτό δεν λέει κάτι.

Όπως και άλλους που έκαναν λάθος επιλογή γυναίκας και κατέστρεψαν τη ζωή τους...και την τσέπη τους.Εσύ προφανώς βρήκες σωστή.

Για τον άνδρα,σαφώς οι γυναίκες και τα γαμήσια είναι μέρος της ευτυχίας του.Αμφιβάλλει κανένας γι'αυτό;Έχεις δει πολλούς που γαμάνε να'ναι δυστυχισμένοι;Το αντίθετο το βλέπεις παντού...

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
1.523
Πόντοι
3.425
Αν τα παιδια σου σου δινουν μεγαλυτερη ευτυχια απο το να κανεις πραγματα για εσενα, τοτε ναι αξιζει.
Οι γυναικες απο καποιο σημειο και μετα, οσο θερμος και να σαι απεναντι τους απομακρυνονται, το πλαισιο της νοικοκυρας τις ξενερωνει, και οτι και να κανεις εσυ, γυναικες αισθανονται μονο εξω απο αυτο το πλαισιο της οικογενειας. Οποτε ή την απατας ή δυστυχεις, και αν εχεις παιδια, αυτα ειναι η μοναδικη σου ευτυχια.
Εγω εκει εχω καταληξει, και λυπαμαι γιατι ειμαι κατηγορια 2

akis..

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2025
Like
20
Πόντοι
0
Χαίρομαι για σένα αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των γάμων σήμερα δεν έχει την ίδια κατάληξη με την δική σου.
Οι γυναίκες τότε μεγάλωναν με άλλες αρχές και αξίες. Σήμερα οι γυναίκες έχουν φάει την φεμινιστική παπατζα ότι είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό η γυναίκα να έχει με πάει 50+ άτομα στα καλύτερα της χρόνια και μετά να παντρευτεί στα 35 της το «καλό παιδί» και χορηγό που στα 25 της δεν θα τον κοίταζε καν.
Φίλε μου, με αγάπη θα σου πω, μην πέφτεις στη παγίδα σύγκρισης του μακρινού παρελθόντος με αυτό του παρόντος.

Ανήθικες ξεκωλιάρες, ανεπρόκοπες και σούργελα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.
Δεν είμαι εγώ αυτός (ένας άγνωστος στην ουσία), που θα σε παροτρύνει θετικά ή αρνητικά για ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η δημιουργία οικογένειας.

Να ξέρεις όμως ότι οι άνθρωποι θέλουμε ότι μας λείπει. Είμαστε ελεύθεροι, επιζητούμε τη συντροφικότητα. Είμαστε δεσμευμένοι - παντρεμένοι, επιζητούμε την ελευθερία.
Στατιστικά οι παντρεμένοι έχουν 50% πιθανότητες διαζυγίου και από το υπόλοιπο 50% οι μισοί είναι δυστυχισμένοι. Γι' αυτά όμως τα ποσοστά δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνες οι γυναίκες, είναι εξίσου και οι άνδρες.

Οπότε,δική σου η απόφαση, δικό σου το ρίσκο, η αλήθεια πάντα είναι στη μέση και κανένα άκρο δεν είναι καλό.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
36
Like
3.287
Πόντοι
1.446
Καλά,έχει και μεσήλικες που τους πετάνε τα παιδιά τους στα γηροκομεία.
Άμα είσαι μεσήλικας και σε χώσουν βυσματικά τα παιδιά σου σε γηροκομείο για κολτσίνα και ξάπλα θα σε διώξουν οι γέροι γιατί τρολάρεις το θεσμό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom