Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 497K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Μεγάλη κατάρα τα παιδιά...και τσάμπα να μου δίνανε δεν θα 'παιρνα ... :confused: :confused: :confused:
Με γεμίζει έναν μεγάλο προβληματισμό αυτό που λες και κάνω βαθιές σκέψεις μέσα μου. Σοβαρολογώ. ίσως κάνω μια ανάλυση και θα τη παραθέσω εδώ.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Παραθέτω ένα κείμενο που έγραψε ένας ξενιτεμένος μπάρμπας και που κάπου κάπου συνατιέται με το παιδί του. Αυτή είναι και η δική μου αντίληψη για τα παιδιά και την οικογένεια:

"Το μόνο δώρο που μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου, είναι η δύναμη, να σε σκοτώσουν τελικά.. Και ν' απελευθερωθούν.
Στην επώδυνη και πλούσια ελευθερία τους..
Γιατί αυτοί που νικούν πάντα, είναι όσοι αδυσώπητοι, έχουν σκοτώσει τους γονείς τους, μέσα τους... Ειναι όσοι αδίστακτοι, έχουν οριστικά αποτάξει, αναμνήσεις και ιστορίες που τους αποίκησαν το ασυνείδητο. Σαν δεσμοφύλακες ισόβιας ποινής.

Μιάς προδιαγεγραμμένης και προεπιλεγμένης, αυτοκτονικής μοίρας".

(Εγώ σε προσωπικό επίπεδο, στα 38 μου, ως Μενέδημος, δύσκολα θα κάνω οικογένεια. Ναι, και εγώ φοβάμαι την μοναξιά αλλά χωρίς σταθερές αμοιβές, μια στο καρφί μια στο πέταλο, χωρίς περιουσία δεν μπορώ ούτε σχέση να κάνω)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Πάντα πίστευα και πιστεύω πως όσοι κάνουν οικογένεια εν πολλοίς είναι γενναίοι άνδρες και γυναίκες. Στο δε επόμενο διάστημα θα είναι κάτι σαν τους ήρωες της MARVEL. Κυρίως για λόγους οικονομικής και συναιασθηματικής ανασφάλειας. Πλέον οι χρόνοι έχουν μικρύνει πολύ, πάρα πολύ. Δεν είναι όπως παλιά.

Gongila

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Like
3
Πόντοι
0
Τώρα πάντως είναι η καλύτερη εποχή για εργένηδες.Γαμάς μέχρι τα να τινάξεις έχει πάμπολλες γκόμενες διαθέσιμες.
Παλιά ο γάμος έδινε πλεονεκτήματα είχες καθαρό σπίτι,καθαρά ρούχα,καλομαγειρεμένο φαί,προίκα,διπλή πελατεία χάρη στο άλλο σόσι,τώρα τι σου δίνει?Μόνο αν θέλει κανείς παιδιά έχει νόημα ο γάμος.
Βλέπω τόσους καλοβαλμένους κάτι μπάζα έχουν παντρευτεί που τους χωρίζουν κιόλας.Ενώ εγώ γαμάω μοντελέ εδώ και μία εικοσαετία ακατάπαυστα.Αυτός παντρεύτηκε εξάρι που τώρα είναι τεσσάρι.
Πάμπολλες γκόμενες διαθέσιμες ...
Που βρίσκονται να βρεθούν και στην δική μας διάθεση;

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.713
Πόντοι
5.595
Βλέπω μερικούς που λένε για το οτι παιδιά πρέπει να κάνεις πριν τα 40 για να εχεις αντοχές και να μην εισαι στα 60 όταν αυτά ειναι έφηβα ακομα και υπαρχει χάσμα γενεών. Έχουν δίκιο και εγώ αυτής της άποψης είμαι.

Αλλά απ'την άλλη πρέπει να συνυπολογιστεί και το αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι η δεκαετία των 30s είναι η καλύτερη με διαφορά για έναν άντρα.

Στα 30s έχει ακόμα δυνατές αντοχές για γαμήσια-ταξίδια-ξενύχτια και γενικά γούστα...έχει κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη οικονομική επιφάνεια από τα 20s του και σίγουρα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένος.
Έχει τρελή πέραση σε γυναίκες στα 20s τους που όταν ηταν συνομήλικος τους μπορεί να μη του έριχναν ματιά και σε γυναίκες των 30s και early 40s είτε σαν γαμπρός είτε σαν ώριμος γαμιάς.
Τέλος σαν εργένης μπορεί ένας άντρας στα 30s του να έχει πολύ μεγαλύτερη επαγγελματική ευελιξία και μπορεί να ανελιχθεί πολύ πιο εύκολα από έναν παντρεμένο που μπορεί να είναι πολύ πιο περιορισμένος σε ωράρια και σε πιθανές επαγγελματικές μετακινήσεις.

Είναι ψιλοεγκληματικό για μένα να χαντακωθεί σε αυτή την άκρως δυνατή φάση της ζωής του στο να ξεσκατώνει μωρά και να κουβαλάει κουβαδάκια και ομπρέλες σε παραλίες περνώντας τα καλοκαίρια του σε εξοχικά πεθερικών και τους χειμώνες του σε παιδότοπους με πιτσιρίκια να ουρλιάζουν.

Τελευταία τροποποίηση:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
(Εγώ σε προσωπικό επίπεδο, στα 38 μου, ως Μενέδημος, δύσκολα θα κάνω οικογένεια. Ναι, και εγώ φοβάμαι την μοναξιά αλλά χωρίς σταθερές αμοιβές, μια στο καρφί μια στο πέταλο, χωρίς περιουσία δεν μπορώ ούτε σχέση να κάνω)
Στην επαρχία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις από μπεμπέκες που ζητάνε σώγαμπρο. Δίνουν προίκα χωράφια και να μένεις μαζί με τα πεθερικά. Και πάλι δεν θα το κανες όμως.

Δεν είναι η έλλειψη περιουσίας που εμποδίζει, είναι που δεν μπόρεσες εσύ να κάνεις περιουσία.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Παραθέτω ένα κείμενο που έγραψε ένας ξενιτεμένος μπάρμπας και που κάπου κάπου συνατιέται με το παιδί του. Αυτή είναι και η δική μου αντίληψη για τα παιδιά και την οικογένεια:

"Το μόνο δώρο που μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου, είναι η δύναμη, να σε σκοτώσουν τελικά.. Και ν' απελευθερωθούν.
Ε άμα τα έκανε τα παιδιά για να τα πάρει μαζί του στον τάφο καλά έπαθε.

Αντί να χαρεί που στάθηκε στα πόδια του το παιδί και δεν τον χρειάζεται.

Τελευταία τροποποίηση:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Στην επαρχία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις από μπεμπέκες που ζητάνε σώγαμπρο. Δίνουν προίκα χωράφια και να μένεις μαζί με τα πεθερικά. Και πάλι δεν θα το κανες όμως.

Δεν είναι η έλλειψη περιουσίας που εμποδίζει, είναι που δεν μπόρεσες εσύ να κάνεις περιουσία.
Πες το και ετσι. Το πρώτο που είπες δεν ισχύει. Το έψαξα. Μια χαρά θα έκανα. Ευκαιρίες δεν είχα.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765

σωγαμπρο ζηταγανε παλια,τωρα ζητανε κλόουν
Ο γάμος Άρχοντα είναι για του αγάμητους....:hi:
που νομιζουν οτι αμα παντρευτουν θα γαμανε

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οι παντρεμένοι οικονομικά τα πάνε καλύτερα.Πιο εύκολα απολύουν ανύπαντρο παρά παντρεμένο με παιδιά.Παίρνουν ευκολότερα αυξήσεις,προαγωγές κτλ.
Τώρα βέβαια με την παγκοσμιοποίηση έχεις τεράστια ευελιξία που ευνοεί περισσότερο έναν ανύπαντρο.Και πάλι ο παντρεμένος στην αντίστοιχη θέση έχει πλεονέκτημα.
Π.χ. σαν ανύπαντρος τι θα πεις με το προσωπικό?Για γαμήσια,ταξίδια κτλ?Ενώ ο παντρεμένος έχει αμέσως θέμα συζήτησης,την οικογενειακή ζωή και του δίνει πόντους.Συν τη γυναίκα να του προλειαίνει επαφές.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Οι παντρεμένοι οικονομικά τα πάνε καλύτερα.Πιο εύκολα απολύουν ανύπαντρο παρά παντρεμένο με παιδιά.Παίρνουν ευκολότερα αυξήσεις,προαγωγές κτλ.
Τώρα βέβαια με την παγκοσμιοποίηση έχεις τεράστια ευελιξία που ευνοεί περισσότερο έναν ανύπαντρο.Και πάλι ο παντρεμένος στην αντίστοιχη θέση έχει πλεονέκτημα.
Π.χ. σαν ανύπαντρος τι θα πεις με το προσωπικό?Για γαμήσια,ταξίδια κτλ?Ενώ ο παντρεμένος έχει αμέσως θέμα συζήτησης,την οικογενειακή ζωή και του δίνει πόντους.Συν τη γυναίκα να του προλειαίνει επαφές.

Έχουν μια σοβαρή βάση όλα όσα γράφεις ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο εξαρτάται σε όλα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Έχουν μια σοβαρή βάση όλα όσα γράφεις ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο εξαρτάται σε όλα.

Ρε τους βλέπεις έρχονται στη δουλειά με τα μωρά κτλ.Ενώ άμα φέρεις καμιά γκόμενα πέφτουν κουτσομπολιά.
Βάζουν φωτό στο γραφείο τους από γυναίκα,παιδιά κτλ.Φαντάσου να βάλεις φωτό από κανά μουνάκι που γαμάς χωρίς σοβαρή πρόθεση.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Ρε τους βλέπεις έρχονται στη δουλειά με τα μωρά κτλ.Ενώ άμα φέρεις καμιά γκόμενα πέφτουν κουτσομπολιά.
Μη νομίζεις υπάρχουν και πολλοι που δεν έχουν μωρά.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γενικά οι παντρεμένοι θεωρούνται πιο σοβαροί,πιο σταθεροί,πιο πιστοί και με πιο στρογγυλή συμπεριφορά.Ενώ οι ανύπαντροι πιο καυλιάρηδες και πιο απρόβλεπτοι.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.497
Πόντοι
2.356
Γενικά οι παντρεμένοι θεωρούνται πιο σοβαροί,πιο σταθεροί,πιο πιστοί και με πιο στρογγυλή συμπεριφορά.Ενώ οι ανύπαντροι πιο καυλιάρηδες και πιο απρόβλεπτοι.
Επαγγελματική οριοθέτηση πάντως δεν είναι σωστή αν συμβαίνει.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.199
Πόντοι
2.356
Σε καμία χώρα, ρε τύπε. Πλάκα κάνουμε;

Έχω κάνει πολλές μαλακίες στη ζωή μου, αλλά αντιστάθηκα στη σημαντικότερη. Μάλλον κάτι ήξερα.

Εκτός από ένα κολλητό φιλαράκι από το σχολείο (που είναι γαμάτο άτομο και αυτός και αυτή), όλοι οι άλλοι φίλοι έχουν χωρίσει. Συγγενείς το 40%. Γείτονες άλλο τόσο.

Εδώ μιλάμε για joker. Για τέτοια είμαστε; :confused:

George_1969

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Νοε 2021
Κριτικές
49
Like
4.264
Πόντοι
11.461
Οικογενεια = παιδιά = μεγάλες ευθυνες + θυσιες + οικονομική άνεση. Το μυστικο είναι να βρεις μια ισσοροπία εστω 10-90, ειναι εφικτό οταν κλεβεις λιγες ωριτσες την εβδομαδα/μηνα για τον εαυτο σου και μόνο.

xaomenos

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2021
Like
20
Πόντοι
0
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολύ μεγάλο ρίσκο.
Αλλά από μία ηλικία και μετά τι να κάνεις;

Δεν είναι ωραίο να γεράσεις μόνος
Το δύσκολο είναι πως πλέον οι γυναίκες για σπίτι έχουν γίνει ΠΑΡΑ πολύ σπάνιες....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom