Aν δεν σε απασχολει το γεγονος στα 90 σου να εισαι ανημπορος και να εξαρτασαι απο μια βουλγαρα οικιακη βοηθο ή το να σε βρουν αφου ψοφολογησεις απο τη μυρωδια μετα απο δυο μηνες, ολα καλα
Η ζωη εχει πολλα γυρισματα
Το να σε βρει ολομοναχο το γηρας, ειναι τραγικο
Τωρα βεβαια σκεφτεστε επιφανειακα, με τη νοοτροπια αυτου που θελει να μην τον πιανουν κοροιδο οι γυναικες. Μπραβο, μην σε πιασουν, κατσε μονος. Σε 30-40 χρονια να σε δω.
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που εγραψες, το ξερω.
Δεν με απασχολει το τι θα συμβει, ξερω πολυ καλα οτι ειναι πολυ πιθανον να καταληξω οπως ακριβως το εγραψες.
Προτιμω να καταληξω ετσι παρα να μπω σε γαμο-οικογενεια. Εχω δει δεκαδες ανθρωπους που μπηκαν σε γαμο-οικογενεια και κατεστρεψαν τη ψυχικη-σωματικη τους υγεια καθως και τα οικονομικα τους. Ειτε εντος του γαμου με τα διαφορα προβληματα ειτε μετα το διαζυγιο.
Και αυτοι, για να αποφυγουν αυτο που εγραψες μπηκαν στο γαμο, δεν τους βγηκε ομως.
Χιλιαδες παραδειγματα καθημερινα γυρω μας. Χωρισμενοι, να πληρωνουν, να πονανε και να ειναι μονοι τους και παλι.
Καλυτερα μονος απο την αρχη, γκομενες, παιχνιδι και οσο με παει. Στα αρχιδια μου απλα, ζω οπως θελω. Ελευθερος. Κανω οτι θελω. Οταν το θελω. Οτι ερθει στο μελλον, ας ερθει. Δεν φοβαμαι, δεν χρειαζομαι καποιον. Ουτε προκειται να σε φροντισει η γυναικα ή τα παιδια σου. Αυτα ηταν αλλες εποχες, με αλλους ανθρωπους και διαφορετικες κοινωνικες συνθηκες.
Ως αντρας, δυο πραγματα χρειαζεσαι στη ζωη σου. Λεφτα και να σου σηκωνεται η πουτσα για να γαμας. Ολα τα αλλα ειναι μαλακιες.
Οταν εχεις λεφτα, εχεις πιο πολλες πιθανοτητες για καλα γηρατεια παρα οταν εισαι μισθωτος με οικογενεια.
Ξερεις ποσοι λεφταδες ειναι στα 70-80 τους και ακομα ειναι και ζουν μαζι με μικρουλες; Πεθαινουν στις επαλξεις, ποσο πιο ομορφο τελος;
Ολα τα αλλα, ειναι σκηνες απο το παρελθον, παλιες καλες ελληνικες ταινιες. Δεν υπαρχουν πλεον αυτα που λες, υπηρχαν σε αλλες γενιες, οχι στη δικη μου.