You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δικηγόροι στην Ελλάδα: Ανεύθυνοι 100% !
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 303
- Εμφανίσεις 19K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
DAMDIM100
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2020
- Κριτικές
- 20
- Like
- 3.795
- Πόντοι
- 1.446
Οι δίκαιοι (1974) - retroDB
www.retrodb.gr
Ο παππούς μου κοίταγε την σειρά αυτή (και άλλες πολλές βέβαια) με μανία...
Τον δικηγόρο (Θάνο Λειβαδίτη) τον έλεγε αστυνόμο (αγράμματος άνθρωπος ήταν)...
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Μοιάζει, ότι οι δικηγόροι ανάγουν συχνά σε αποστολή τους το να φουσκώσουν τα μυαλά του πελάτη, ώστε να τον παραπλανήσουν να μπει σε έξοδα.
Μία πρώτη λύση είναι, να ρωτάει κανείς στεγνά ποια ακριβώς έξοδα του επιφυλάσσει η όποια διαδικασία, και ποια η εκτίμηση πιθανότητας επιτυχίας.
Και στη συνέχεια να επιφυλάσσεται με την όποια απάντηση, με την όποια εξουσιοδότηση του δικηγόρου, μήπως και προκύψει κάποια πιο δοκιμή προσέγγιση για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Μία πρώτη λύση είναι, να ρωτάει κανείς στεγνά ποια ακριβώς έξοδα του επιφυλάσσει η όποια διαδικασία, και ποια η εκτίμηση πιθανότητας επιτυχίας.
Και στη συνέχεια να επιφυλάσσεται με την όποια απάντηση, με την όποια εξουσιοδότηση του δικηγόρου, μήπως και προκύψει κάποια πιο δοκιμή προσέγγιση για να επιλυθεί το πρόβλημα.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Δεν έρχεται και κανείς από τον άλλο κόσμο πίσω να μας πει, αν η κόλαση είναι γεμάτη δικηγόρους.
zevgarips
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Φεβ 2024
- Like
- 1.196
- Πόντοι
- 201
Παππους γιαγια και οσα παπουδια δεν ειχαν ακομα τηλεοραση μαζευοντουσαν ωρες πριν στα σπιτια αυτων που ειχαν τηλεοραση για να πιασουν καλη θεση, εποχη αδιανοητη για οσους δεν την εχουν ζησει...Αυτόν τον τύπο ήρωα είχε σαν πρότυπο ο Κούγιας...Οι δίκαιοι (1974) - retroDB
www.retrodb.gr
Ο παππούς μου κοίταγε την σειρά αυτή (και άλλες πολλές βέβαια) με μανία...
Τον δικηγόρο (Θάνο Λειβαδίτη) τον έλεγε αστυνόμο (αγράμματος άνθρωπος ήταν)...
GiorgosM145
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Δεκ 2016
- Κριτικές
- 10
- Like
- 12.994
- Πόντοι
- 2.546
Δεν ειναι ολοι κακοι.Ειναι ομως ολοι χρηματορουφηχτρες πανω στις αναγκες μας.Μη ξεχναμε,το κρατους τους ευννοει με αυτα που μας κανει να ζουμε
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Βασική αρχή για πρόσληψη δικηγόρου: μην παίρνεις τον καλύτερο, πάρε αυτόν που εμπιστεύεσαι!
Καθόλου απλό όμως, να βρεις δικηγόρο άξιο εμπιστοσύνης.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.552
- Πόντοι
- 9.931
Ο αριθμός των δικηγόρων στη χώρα μας είναι από μόνος του προβληματικός. Οι 47.169 δικηγόροι αντιστοιχούν σε 10.482.487 κατοίκους, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας με βάση την απογραφή του 2021. Δηλαδή αντιστοιχούν 449 δικηγόροι ανά 100.000 κατοίκους.
Πιστεύω οτι ουτε οι μισοί δεν πρέπει να είναι καλη δικηγόροι.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Οι δικηγόροι κοιτάνε συνήθως να επιτύχουν την πιο επικερδή λύση για την πάρτη τους. Συχνά είναι έμμεσα ή άμεσα και μιλημένοι με τον αντίδικο δικηγόρο, ώστε να διαιωνίσουν την υπόθεση.
Αυτή την άποψη έχω σχηματίσει ως τώρα.
Καλύτερα να συμβουλευτείτε το ChatGPT, τα σύγχρονα apps τεχνητής νοημοσύνης γενικώς, και το διαδίκτυο μαζί, πριν απευθυνθείτε σε δικηγόρο, ώστε να μην σας κόψει ως εντελώς αδαή, ως εύκολη λεία.
Αυτή την άποψη έχω σχηματίσει ως τώρα.
Καλύτερα να συμβουλευτείτε το ChatGPT, τα σύγχρονα apps τεχνητής νοημοσύνης γενικώς, και το διαδίκτυο μαζί, πριν απευθυνθείτε σε δικηγόρο, ώστε να μην σας κόψει ως εντελώς αδαή, ως εύκολη λεία.
Spieler
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2024
- Κριτικές
- 26
- Like
- 2.385
- Πόντοι
- 1.196
Πολλοί είναι on paper, είναι γραμμένοι σε κάποιο σύλλογο οπότε εμφανίζονται ως δικηγόροι αλλά δε ζουν από τη δικηγορία.Ο αριθμός των δικηγόρων στη χώρα μας είναι από μόνος του προβληματικός. Οι 47.169 δικηγόροι αντιστοιχούν σε 10.482.487 κατοίκους, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας με βάση την απογραφή του 2021. Δηλαδή αντιστοιχούν 449 δικηγόροι ανά 100.000 κατοίκους.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Κάτι άλλο κι έμμεσα σχετικό.
Έχετε κάποια εμπειρία με μεσίτες, μεσολαβητές, διεκπεραιωτές κλπ. κλπ.,
που συχνά συνεργάζονται ή ακόμη και συστεγάζονται με δικηγόρους; Ή ίσως κι ανεξάρτητα από δικηγόρους, αν και αυτό αξίζει άλλο νήμα.
Ως τώρα, όταν είναι κάτι με δημόσιες υπηρεσίες, π.χ. μια σύνδεση για νερό, ρεύμα μπλα, ή όταν θέλω να εκμισθώσω ένα ακίνητο, το αναθέτω σε δικηγόρο, κι εκείνος συνεργάζεται με άλλους.
Αλλά για τις αβαρίες με δημόσιες υπηρεσίες, ή για άλλα θέματα, θα προτιμούσα να έχω περισσότερες εναλλακτικές επιλογές κι ενδεχομένως πιο οικονομικές λύσεις.
Πώς χειρίζεστε εσείς τα γραφειοκρατικά σας προβλήματα;
Έχετε κάποια εμπειρία με μεσίτες, μεσολαβητές, διεκπεραιωτές κλπ. κλπ.,
που συχνά συνεργάζονται ή ακόμη και συστεγάζονται με δικηγόρους; Ή ίσως κι ανεξάρτητα από δικηγόρους, αν και αυτό αξίζει άλλο νήμα.
Ως τώρα, όταν είναι κάτι με δημόσιες υπηρεσίες, π.χ. μια σύνδεση για νερό, ρεύμα μπλα, ή όταν θέλω να εκμισθώσω ένα ακίνητο, το αναθέτω σε δικηγόρο, κι εκείνος συνεργάζεται με άλλους.
Αλλά για τις αβαρίες με δημόσιες υπηρεσίες, ή για άλλα θέματα, θα προτιμούσα να έχω περισσότερες εναλλακτικές επιλογές κι ενδεχομένως πιο οικονομικές λύσεις.
Πώς χειρίζεστε εσείς τα γραφειοκρατικά σας προβλήματα;
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Ειδικά το νταραβέρι με δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με κοινοφελείς οργανισμούς, είναι θέμα.
Εκεί χρειάζονται άνθρωποι που έχουν εμπειρία με το ζήτημα, και που ίσως έχουν και γνωριμίες σε υπηρεσίες.
Να δούμε, αν θα προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα ή χρήσιμη συζήτηση σχετικά.
Εκεί χρειάζονται άνθρωποι που έχουν εμπειρία με το ζήτημα, και που ίσως έχουν και γνωριμίες σε υπηρεσίες.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Κάτι άλλο, που μου ´ρχεται τώρα στο νου. Έχει κανείς εμπειρία ή ιστορίες με παπάντζες από δικηγόρους;
Δεν ξέρω, αν φταίει που τα ψάχνω αυτά τα θέματα, αλλά μου έγινε ήδη να προτείνει ο δικηγόρος την πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση για την πάρτη του, και μόνο με τη βοήθεια του λογιστή και της τεχνητής νοημοσύνης βγήκε άκρη.
Δεν ξέρω, αν φταίει που τα ψάχνω αυτά τα θέματα, αλλά μου έγινε ήδη να προτείνει ο δικηγόρος την πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση για την πάρτη του, και μόνο με τη βοήθεια του λογιστή και της τεχνητής νοημοσύνης βγήκε άκρη.
Έχεις εν μέρει δίκιο: οι γνωριμίες σε προσωπικό επίπεδο με υπαλλήλους σε υπηρεσίες/ οργανισμούς μπορούν να είναι απολύτως χρήσιμες σε δεδομένη στιγμή: και πιο γρήγορα μπορεί να εξυπηρετηθείς, και να σε δούνε με μεγαλύτερη ''συμπάθεια'' με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Βέβαια θα υπάρχει κάποια μορφή ανταπόδοσης και προς τον υπάλληλο...Ειδικά το νταραβέρι με δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με κοινοφελείς οργανισμούς, είναι θέμα.
Κάτι άλλο, που μου ´ρχεται τώρα στο νου. Έχει κανείς εμπειρία ή ιστορίες με παπάντζες από δικηγόρους;
Όσον αφορά στην παπάντζα, το παπατζιλίκι υπάρχει παντού, και φυσικά και στους δικηγόρους θα βρει κανείς παπατζήδες.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι (τι αφορά έστω) στο οποίο ο λογιστής βοήθησε ενώ ο δικηγόρος πρότεινε κάτι που απέρριψες (όπως εικάζω), στην πράξη πάντως βλέπω ότι πολλές φορές άλλα θα πει ένας δικηγόρος και άλλα ένας λογιστής διότι έχουν διαφορετική οπτική γωνία προσέγγισης ενός θέματος.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Ακόμη και για απλά πράγματα, καλά είναι να έχει κανείς δυο διαφορετικές πηγές για νομικές συμβουλές.
Αν όμως πρόκειται για δυο δικηγόρους, είναι καλύτερα να μην γνωρίζει ο ένας το όνομα του άλλου. Αλλιώς συνεννοούνται μεταξύ τους, και καταλήγουν μαζί στην εκδοχή που θέλουν να σου πλασάρουν.
Μιλάω βέβαια για ζητήματα αστικού δικαίου. Μισθώσεις, εξώσεις, αγορές, κληρονομικά, συμβόλαια γενικώς.
Αν όμως πρόκειται για δυο δικηγόρους, είναι καλύτερα να μην γνωρίζει ο ένας το όνομα του άλλου. Αλλιώς συνεννοούνται μεταξύ τους, και καταλήγουν μαζί στην εκδοχή που θέλουν να σου πλασάρουν.
Μιλάω βέβαια για ζητήματα αστικού δικαίου. Μισθώσεις, εξώσεις, αγορές, κληρονομικά, συμβόλαια γενικώς.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.552
- Πόντοι
- 9.931
Ισχει, πρόσφατα φιλος μου πηγε σε φιλο του δικηγόρο για νομικές συμβουλές, ο τυπος ηταν άσχετος, πηγε και σε δεύτερο δικηγόρο ο οποιος ηταν γνωστης του αντικειμένου και εκανε δουλεια του.Ακόμη και για απλά πράγματα, καλά είναι να έχει κανείς δυο διαφορετικές πηγές για νομικές συμβουλές..
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.343
- Πόντοι
- 3.556
Γενικώς, όσο περισσότερα νταραβέρια έχει κανείς μαζί τους, μαθαίνει να γίνεται πιο επιφυλακτικός, πιο καχύποπτος.
Ghajnsielem
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2023
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2.353
- Πόντοι
- 446
Trust me.
Δεν κάνω διαφήμιση αντιπροσωπεύει απλώς τους δικηγόρους.