Νέα

Δικηγόροι στην Ελλάδα: Ανεύθυνοι 100% !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 303
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Better Call Saul, τύποι. Άλλοι συνάδελφοι γύρω του σοβαροί, συνεχώς προς τα πάνω, αυτός παπάτζας ολκής, αλλά ψυχούλα και άνθρωπος.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Better Call Saul, τύποι. Άλλοι συνάδελφοι γύρω του σοβαροί, συνεχώς προς τα πάνω, αυτός παπάτζας ολκής, αλλά ψυχούλα και άνθρωπος.

Δεν την έχω δει τη σειρά.

Είναι αρκετοί οι δικηγόρου που το παίζουν άνθρωποι με ξένα λεφτά.

Όταν όμως τους πεις, ευχαρίστως να δείξουμε κατανόηση και ανθρωπιά, αλλά να βάλουν κι αυτοί από τη δική τους τσέπη λεφτά, αρχίζουν αμέσως να τραγουδάν άλλα τραγούδια.:cheesy:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Δεν την έχω δει τη σειρά.

Είναι αρκετοί οι δικηγόρου που το παίζουν άνθρωποι με ξένα λεφτά.

Όταν όμως τους πεις, ευχαρίστως να δείξουμε κατανόηση και ανθρωπιά, αλλά να βάλουν κι αυτοί από τη δική τους τσέπη λεφτά, αρχίζουν αμέσως να τραγουδάν άλλα τραγούδια.:cheesy:
Όπου ακούς την έκφραση "ασκούμε λειτούργημα", ετοιμάσου να κάνεις γερή κατάθεση. Και δεν αναφέρομαι ειδικά στους δικηγόρους.
Λες και όλα τα επαγγέλματα δεν είναι αυτό ακριβώς, λειτούργημα προς όφελος όλων.

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Πολύ κράξιμο τρώνε οι δικηγόροι. Έχει καεί πολύς κόσμος από δαύτους φαίνεται.

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.107
Πόντοι
1.686
Όπου ακούς την έκφραση "ασκούμε λειτούργημα", ετοιμάσου να κάνεις γερή κατάθεση. Και δεν αναφέρομαι ειδικά στους δικηγόρους.
Λες και όλα τα επαγγέλματα δεν είναι αυτό ακριβώς, λειτούργημα προς όφελος όλων.

:rockon:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Το κράξιμο το τρων δικαίως, κι όποιος δεν προσέχει καίγεται.
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαόλου, "ότι πλερώνεις, παίρνεις". Μάλλον, "ότι λαδώνεις, παίρνεις".

Υ.γ.: απορία: χρειάζεται δικηγόρο ο διάολος;

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαόλου, "ότι πλερώνεις, παίρνεις". Μάλλον, "ότι λαδώνεις, παίρνεις".

Δεν είμαι φίλος των λαδωμάτων ή των όποιων παράτυπων διαδικασιών.

Ο δικηγόρος οφείλει να μου καταγράψει, τι θα επιτύχει, και ποιο θα είναι το συνολικό κόστος.

Το πώς θα το επιτύχει, είναι δικό του θέμα, κι έχει εκείνος να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Όσο για το διάολο, ναι, προφανώς τους χρειάζεται τους δικηγόρους.:grin:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Δεν είμαι φίλος των λαδωμάτων ή των όποιων παράτυπων διαδικασιών.

Ο δικηγόρος οφείλει να μου καταγράψει, τι θα επιτύχει, και ποιο θα είναι το συνολικό κόστος.

Το πώς θα το επιτύχει, είναι δικό του θέμα, κι έχει εκείνος να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Όσο για το διάολο, ναι, προφανώς τους χρειάζεται τους δικηγόρους.:grin:
Τα μονδέλα με την κοκαϊνη που αθωώθηκαν και μπήκαν στο Δημόσιο, διαφωνούν καθέτως και οριζοντίως. Ο καθένας την άποψή του.

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301

Πόσοι είναι διατεθειμένοι άραγε να πληρώσουν για τις νομικές συμβουλές και το ραντεβού σε έναν δικηγόρο;

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Πόσοι είναι διατεθειμένοι άραγε να πληρώσουν για τις νομικές συμβουλές και το ραντεβού σε έναν δικηγόρο;
Αν δεν θέλεις να αφήσεις κάτι στην τύχη του, που ο ίδιος το θεωρείς σοβαρό, θα πληρώσεις έναν δικηγόρο, έναν επαγγελματία. Από εκεί θα λάβεις ολοκληρωμένη απάντηση, εξειδικευμένη.

Μπορείς να ρωτήσεις σε φόρουμ να πάρεις μια γενική κατεύθυνση βέβαια, να βγεις από το σκοτάδι και ίσως κάποιος να βοηθήσει, αλλά την δουλειά θα την κάνει μόνο ένας επαγγελματίας.

Άποψή μου.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.546
Πόντοι
4.615

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
όταν το επίπεδο του κόσμου ήταν πιο χαμηλό, όταν ο κόσμος δεν σπούδαζε, όταν για να γίνεις δικηγόρος έπρεπε να είσαι αητός τότε οκ...Υπήρχαν δικηγόροι αητοί και τους σεβόσουν
Σήμερα που όλοι ειναι μορφωμένοι...σήμερα που όλοι καταλαβαίνουν πόσο στοιχίζει και γιατί στοιχίζει μια υπηρεσία ...και οι δικηγόροι κρίνονται και βαθμολογούνται αυστηρά...
Και συχνά παίρνουν βαθμό κάτω απ τη βάση...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Υπάρχει πάντα κι η περίπτωση, να έχει κανείς να κάνει με δικηγόρο, του οποίου του έχει ήδη ανασταλεί η άδεια, ε;:coffee:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.810
Πόντοι
1.446
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.413
Πόντοι
2.356
Κατά έναν περίεργο λόγο ενώ στην Ελλάδα έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό δικηγόρων, εγώ, σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω δεκάδες, και ούτε ένας δεν έχει πρόβλημα.

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
5.660
Πόντοι
1.336
Πολύ κράξιμο τρώνε οι δικηγόροι. Έχει καεί πολύς κόσμος από δαύτους φαίνεται.
Εικάζω πως, βλέποντας και το πώς ξεκίνησε το τοπικ, το θέμα είναι πως δεν ευθύνονται για κανένα λάθος και πως, να προσθέσω εγώ, πως ασχέτως αποτελέσματος, θα πάρουν τα ίδια λεφτά.
Να πάρω παράδειγμα από προσωπική εμπειρία με εξωτερικό ως προς το 2ο.

Είχα σε πτήση της ryanair, πριν από 8-9 χρόνια, καθυστέρηση άνω των 3 ωρών. Βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δικαιουμουν αποζημίωση. Προφανώς, οι προσπάθειες επικοινωνίας με την εταιρεία ήταν άκαρπες. Τα πήρα εγώ και ψάχνοντας το λίγο, πέφτω πάνω σε εταιρεία που λέει πως αναλαμβάνει να σου κινήσει τις διαδικασίες (ενδεχομένως να την είχα πετύχει και σε διαφήμιση στο Facebook). Επιφυλακτικός εγώ στην αρχή, αλλά λέω για να δούμε τι μαλακια είναι αυτή. Το ψάχνω λίγο, βλέπω ότι είναι δικηγορική εταιρεία με έδρα στην Πορτογαλία και η οποία τρέχει τέτοιες υποθέσεις και πληρώνεται μόνο εάν σου επιτύχει αποζημίωση. Η αμοιβή είναι το 20 ή 25% (δεν το θυμάμαι ακριβώς) επί του ποσού της αποζημίωσης. Είδα καλές κριτικές λόγο που το έψαξα, έρχομαι σε επικοινωνία μαζί τους. Βλέπουν ότι προφανώς η περίπτωση μου έχει νόημα, μου στέλνουν συμβόλαια ηλεκτρονικά, για να διασφαλιστεί και η αμοιβή τους και λένε πως το τρέχουν.

Περνάει κάποιος καιρός, βλέπω πως δεν έχω κάποιο νέο, λέω μάλλον δεν θα καταφέρουν τίποτα. Μου σκάει όμως mail από ryanair που μου παρέχουν κάποιο κουπόνι (200€ να ήταν; ) με την προϋπόθεση ότι παραιτούμαι οποιασδήποτε άλλης διεκδίκησης. Δεν είχα κάποια ενημέρωση από το δικηγορικό, λέω γιατί όχι (ταξίδευα και αρκετά τότε με αυτούς, οπότε δεν με χαλαγε). Λίγες μέρες αργότερα, έρχεται mail από το δικηγορικό, μου λένε πως έχουν ενημέρωση πως, έπειτα από τις κινήσεις τους, η ryanair προσεγγίζει πελάτες με τον τρόπο που προανέφερα. Πρότειναν να μην το δεχθώ, γιατί το ποσό ήταν πολύ πιο μικρό από αυτό που θα πετύχαιναν, αλλά εάν τυχόν το είχα δεχθεί, να τους στείλω τα δέοντα. Τους ενημέρωσα ότι το δέχθηκα, τους έστειλα το ποσό που τους αναλογούσε και όλα καλά.

Κλείνοντας την ιστορία μου, θα υπήρχαν δικηγόροι στην Ελλάδα οι οποίοι θα δέχονταν να τρέξουν μια υπόθεση, έστω και πιο τυποποιημένη σαν αυτή που προανέφερα και να πληρωθούν μόνο εάν τα καταφέρουν;

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Κατά έναν περίεργο λόγο ενώ στην Ελλάδα έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό δικηγόρων, εγώ, σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω δεκάδες, και ούτε ένας δεν έχει πρόβλημα.

«...και ούτε ένας δεν έχει πρόβλημα...», πως το εννοείς;

Ότι όλοι τους είναι σωστοί, ή ότι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, ή κάτι άλλο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom