Νέα

Διακοπή συντάξεων για δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα neos123
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 342
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Tαυτολογίες . Τι θα πει το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το νόμο? Αυτό δεν είναι το ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνι? Ότι το κράτος είναι στα πρόθυρα της αδυναμίας του να τηρήσει και να εγγυηθεί τα όσα πρέπει ως κράτος? Του ότι αυτό αμφισβητείται, υπονομεύεται και καταρρέει?
Τι δικαστήρια τώρα μου λέτε? Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, πως τέρμα game over τα όσα ίσχυαν , αίφνης δεν ισχύουν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Tαυτολογίες . Τι θα πει το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το νόμο? Αυτό δεν είναι το ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνι? Ότι το κράτος είναι στα πρόθυρα της αδυναμίας του να τηρήσει και να εγγυηθεί τα όσα πρέπει ως κράτος? Του ότι αυτό αμφισβητείται, υπονομεύεται και καταρρέει?
Τι δικαστήρια τώρα μου λέτε? Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, πως τέρμα game over τα όσα ίσχυαν , αίφνης δεν ισχύουν.
Says who?

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
εγώ που είμαι περίπου στο 1/4 του χρόνου των συνταξιοδιοτικών μου εισφορών (αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για 40 χρόνια γιατί δεν ανήκω σε κάποια κατηγορία πρόωρης συνταξιοδότησης) σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα ο συνταξιοδοτικός αιφνιδιασμός και η ανατροπή των δικαιωμάτων, τι κίνητρο έχω να συνεχίσω να πληρώνω όταν από τις διαμορφωθείσες συνθήκες θα είναι επωφελέστερο τις ασφαλιστικές μου εισφορές να τις βάζω στην τσέπη; Αφού ούτως ή άλλως σύνταξη όταν πάρω θα είναι της πείνας, δεν τα κάνω καλύτερα πουτάνες τουλάχιστον να τα ευχαριστηθώ όσο τα έχω; Γιατί να τα δώσω σε δημόσιο ή ιδιωτικό πρόγραμμα; Να μου τα φάει ο μπένυ χιλλ ή ο ψωμιάδης;

αν εισαι πχ μηχανικος και σταματισεις να πληρωνεις εισφορες ΔΕΝ περνεις ενημερωτητα και δεν μπορεις να ασκησεις δραστηριοτητα ακομα και επιχειρηματικη. ΓΦανταζομαι ισχυει και σε αλλα επαγγελματα. κατα τα αλλα, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ λογο να συνεχισεις να πληρωνεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Πού τετοια τυχη Ιππότα...

Mε την εκτόξευση της ανεργίας και τις συνταξιοδοτήσεις, σίγουρα έχει επέρθει επιδείνωση. Όμως υπάρχει κατακερματισμός καθώς μερικά ταμεία τα λεγόμενα ευγενή, πέρα από τις εισφορές, είχαν και άλλους πόρους, εισφορές υπέρ τρίτων κλπ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
αν εισαι πχ μηχανικος και σταματισεις να πληρωνεις εισφορες ΔΕΝ περνεις ενημερωτητα και δεν μπορεις να ασκησεις δραστηριοτητα ακομα και επιχειρηματικη. ΓΦανταζομαι ισχυει και σε αλλα επαγγελματα. κατα τα αλλα, αν δεν σε αναγκαζουν, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ λογο να συνεχισεις να πληρωνεις.
Tι συζηταμε τωρα? την καταργηση της υποχρεωτικοτητας της κοινωνικης ασφαλισης?
Νεοφιλελευθερες αποψεις ακουω.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
και ποιος θα δικαζει;η τροικα;
μηπως θα νομοθετει και η τροικα;
μηπως θα κυβερνα και η τροικα;

α ρε μοντ-εσκιε.....γαμω την γαλλικη επανασταση και την διακριση εξουσιων..... :2funny: :2funny: :2funny:

βγηκαν στο σφυρι οι αξιες του ευρωπαικου πολιτισμου ενεκα χρεοκοπιας.....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Δες την πραγματικότητα γύρω σου. Το σύστημα παραπαίει, η δύση γενικότερα παραπαίει και ανασκουμπώνεται. Τα δεδομένα δεν είναι ίδια με κάποια χρόνια πριν. Η βιομηχανική παραγωγή, η ενέργεια, έχουν μετατοπιστεί. Έχουν επέλθει τρομερές αλλαγές. Να στο πω κάπως παραστατικά, το κράτος και οι θεσμοί ήταν ο φλοιός , η επιφάνεια. Ωστόσο τα υπόγεια ρεύματα που επηρεάζουν την επιφάνεια, έχουν αλλάξει, έχουν γίνει τρομερές αλλλαγές, στα έγκατα , που στηρίζουν το φλοιό.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467

Και τί προτείνετε στην συγκεκριμένη περίπτωση αγαπητέ μου Σηφαλιέ Φιδέλιε;

Να το πουλήσουμε σε σκράπ και με τα λεφτά που θα πάρουμε να αγοράσουμε ένα μικρότερο ελαφρώς μεταχειρισμένο;

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Mε την εκτόξευση της ανεργίας και τις συνταξιοδοτήσεις, σίγουρα έχει επέρθει επιδείνωση. Όμως υπάρχει κατακερματισμός καθώς μερικά ταμεία τα λεγόμενα ευγενή, πέρα από τις εισφορές, είχαν και άλλους πόρους, εισφορές υπέρ τρίτων κλπ.
Τώρα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά. :sunglasses:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Δες την πραγματικότητα γύρω σου. Το σύστημα παραπαίει, η δύση γενικότερα παραπαίει και ανασκουμπώνεται. Τα δεδομένα δεν είναι ίδια με κάποια χρόνια πριν. Η βιομηχανική παραγωγή, η ενέργεια, έχουν μετατοπιστεί.
αρα καλα λενε η ιστορια κανει κυκλους....θα την ζησουμε παλι απο την αρχη ως φαρσα......

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Δες την πραγματικότητα γύρω σου. Το σύστημα παραπαίει, η δύση γενικότερα παραπαίει και ανασκουμπώνεται. Τα δεδομένα δεν είναι ίδια με κάποια χρόνια πριν. Η βιομηχανική παραγωγή, η ενέργεια, έχουν μετατοπιστεί. Έχουν επέλθει τρομερές αλλαγές. Να στο πω κάπως παραστατικά, το κράτος και οι θεσμοί ήταν ο φλοιός , η επιφάνεια. Ωστόσο τα υπόγεια ρεύματα που επηρεάζουν την επιφάνεια, έχουν αλλάξει, έχουν γίνει τρομερές αλλλαγές, στα έγκατα , που στηρίζουν το φλοιό.
Δεν γνωριζα οτι οι θεσμοι ισχυουν μονο στα ευκολα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Υπαρχει προβλεψη για ενα προς ενα,ισως και χειροτερα,και δεν ειναι καθολου σεναριο.
Και δώστου εθελουσιες εξοδους, για να μειωθει το κοστος μισθοδοσιας του Δημοσιου.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616

ελα τωρα. ξυλινες κουβεντες.

που ηταν οι θεσμοι και οι νομοι στην διαφθορα? στους εξοπλισμους τηες μιζας ? στις οικοδομικες αυθαιρεσιες? στην αναξιοκρατια? στην λεηλασια του πλουτου? στην ολοκληρωτικη επικρατηση του λαμογιου στον νομοταγη? στην συνθλιβη της αξιοπρεπειας του αξιου απο το βισμα?

σε παρακαλω τωρα....

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467

Όσον αφορά το Ελληνικό Κράτος οι θεσμοί ανέκαθεν είναι ανοιχτοί και στην διάθεση των πολιτών, κατά τον ίδιο τρόπο  που είναι ανοιχτό  και στην διάθεση το πολιτών το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
ελα τωρα. ξυλινες κουβεντες.

που ηταν οι θεσμοι και οι νομοι στην διαφθορα? στους εξοπλισμους τηες μιζας ? στις οικοδομικες αυθαιρεσιες? στην αναξιοκρατια? στην λεηλασια του πλουτου? στην ολοκληρωτικη επικρατηση του λαμογιου στον νομοταγη? στην συνθλιβη της αξιοπρεπειας του αξιου απο το βισμα?

σε παρακαλω τωρα....
Οταν πασχουν οι θεσμοι, τους θεραπευεις. Δεν τους καταργεις.
Ή μηπως ειναι κι αυτο ξυλινη κουβεντα?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
αν εισαι πχ μηχανικος και σταματισεις να πληρωνεις εισφορες ΔΕΝ περνεις ενημερωτητα και δεν μπορεις να ασκησεις δραστηριοτητα ακομα και επιχειρηματικη. ΓΦανταζομαι ισχυει και σε αλλα επαγγελματα. κατα τα αλλα, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ λογο να συνεχισεις να πληρωνεις.

Αυτό το έθεσα σαν ερώτημα. Αλλά μιλάμε για μια γενικευμένη κατάσταση. Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό. Υποθέτω το κράτος ζητάει λεφτά γιατί σου παρέχει κάτι: παιδεία, υγεία, ασφάλεια. Ένα περιβάλλον στο οποίο μπορείς να δραστηριοποιηθείς οικονομικά (αναπτύξεις την προσωπικότητα σου που λέει και κάποιο κείμενο) χωρίς να χρειαστεί να γίνεις δούλος και να δίνεις κώλο στον καθένα. Όταν το κράτος περικόπτει αυτά και τα υποβιβάζει, ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος για να μου επιβάλλει να πληρώνω περισσότερα; Ένα γενικότερο αίσθημα ενοχής, επειδή κάποιος μου είπε "μαζί τα φάγαμε"; Η μήπως η υποχρέωση έναντι κάποιων δανειστών, οι οποίο έχουν βρει πλέον ευκαιρία να ζητάνε τοκογλυφικά επιτόκια;

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Οταν πασχουν οι θεσμοι, τους θεραπευεις. Δεν τους καταργεις.
Ή μηπως ειναι κι αυτο ξυλινη κουβεντα?

αμα πασχουν οι θεσμοι η κοινωνια καταρρεει, φτανει στο μηδεν και ξαναδημιουργειται. Με νεους θεσμους.

Δεν υπαρχει ίαση σε πασχοντα θεσμο. ειναι σαν να εμφυτευεις καρκινικα κυτταρα σε καρκινοπαθη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
και ποιος θα δικαζει;η τροικα;
μηπως θα νομοθετει και η τροικα;
μηπως θα κυβερνα και η τροικα;

α ρε μοντ-εσκιε.....γαμω την γαλλικη επανασταση και την διακριση εξουσιων..... :2funny: :2funny: :2funny:

βγηκαν στο σφυρι οι αξιες του ευρωπαικου πολιτισμου ενεκα χρεοκοπιας.....

Δεν ξέρω τι να σου πω :cheesy:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom