alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.294
- Πόντοι
- 8.006
Πού τετοια τυχη Ιππότα...Σε κάθε ταμείο είναι διαφορετική. Αλλά η αναλογία είναι περίπου 1/2,5 σε γενικές γραμμές. Και τείνει να χειροτερέψει.
Πού τετοια τυχη Ιππότα...Σε κάθε ταμείο είναι διαφορετική. Αλλά η αναλογία είναι περίπου 1/2,5 σε γενικές γραμμές. Και τείνει να χειροτερέψει.
Says who?Tαυτολογίες . Τι θα πει το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το νόμο? Αυτό δεν είναι το ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνι? Ότι το κράτος είναι στα πρόθυρα της αδυναμίας του να τηρήσει και να εγγυηθεί τα όσα πρέπει ως κράτος? Του ότι αυτό αμφισβητείται, υπονομεύεται και καταρρέει?
Τι δικαστήρια τώρα μου λέτε? Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, πως τέρμα game over τα όσα ίσχυαν , αίφνης δεν ισχύουν.
εγώ που είμαι περίπου στο 1/4 του χρόνου των συνταξιοδιοτικών μου εισφορών (αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για 40 χρόνια γιατί δεν ανήκω σε κάποια κατηγορία πρόωρης συνταξιοδότησης) σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα ο συνταξιοδοτικός αιφνιδιασμός και η ανατροπή των δικαιωμάτων, τι κίνητρο έχω να συνεχίσω να πληρώνω όταν από τις διαμορφωθείσες συνθήκες θα είναι επωφελέστερο τις ασφαλιστικές μου εισφορές να τις βάζω στην τσέπη; Αφού ούτως ή άλλως σύνταξη όταν πάρω θα είναι της πείνας, δεν τα κάνω καλύτερα πουτάνες τουλάχιστον να τα ευχαριστηθώ όσο τα έχω; Γιατί να τα δώσω σε δημόσιο ή ιδιωτικό πρόγραμμα; Να μου τα φάει ο μπένυ χιλλ ή ο ψωμιάδης;
Πού τετοια τυχη Ιππότα...
Tι συζηταμε τωρα? την καταργηση της υποχρεωτικοτητας της κοινωνικης ασφαλισης?αν εισαι πχ μηχανικος και σταματισεις να πληρωνεις εισφορες ΔΕΝ περνεις ενημερωτητα και δεν μπορεις να ασκησεις δραστηριοτητα ακομα και επιχειρηματικη. ΓΦανταζομαι ισχυει και σε αλλα επαγγελματα. κατα τα αλλα, αν δεν σε αναγκαζουν, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ λογο να συνεχισεις να πληρωνεις.
και ποιος θα δικαζει;η τροικα;Τι δικαστήρια τώρα μου λέτε? Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, πως τέρμα game over τα όσα ίσχυαν , αίφνης δεν ισχύουν.
Υπαρχει προβλεψη για ενα προς ενα,ισως και χειροτερα,και δεν ειναι καθολου σεναριο.Σε κάθε ταμείο είναι διαφορετική. Αλλά η αναλογία είναι περίπου 1/2,5 σε γενικές γραμμές. Και τείνει να χειροτερέψει.
Says who?
Tαυτολογίες . Τι θα πει το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το νόμο? Αυτό δεν είναι το ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνι? Ότι το κράτος είναι στα πρόθυρα της αδυναμίας του να τηρήσει και να εγγυηθεί τα όσα πρέπει ως κράτος? Του ότι αυτό αμφισβητείται, υπονομεύεται και καταρρέει?
Τι δικαστήρια τώρα μου λέτε? Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, πως τέρμα game over τα όσα ίσχυαν , αίφνης δεν ισχύουν.
Τώρα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά.Mε την εκτόξευση της ανεργίας και τις συνταξιοδοτήσεις, σίγουρα έχει επέρθει επιδείνωση. Όμως υπάρχει κατακερματισμός καθώς μερικά ταμεία τα λεγόμενα ευγενή, πέρα από τις εισφορές, είχαν και άλλους πόρους, εισφορές υπέρ τρίτων κλπ.
αρα καλα λενε η ιστορια κανει κυκλους....θα την ζησουμε παλι απο την αρχη ως φαρσα......Δες την πραγματικότητα γύρω σου. Το σύστημα παραπαίει, η δύση γενικότερα παραπαίει και ανασκουμπώνεται. Τα δεδομένα δεν είναι ίδια με κάποια χρόνια πριν. Η βιομηχανική παραγωγή, η ενέργεια, έχουν μετατοπιστεί.
Δεν γνωριζα οτι οι θεσμοι ισχυουν μονο στα ευκολα.Δες την πραγματικότητα γύρω σου. Το σύστημα παραπαίει, η δύση γενικότερα παραπαίει και ανασκουμπώνεται. Τα δεδομένα δεν είναι ίδια με κάποια χρόνια πριν. Η βιομηχανική παραγωγή, η ενέργεια, έχουν μετατοπιστεί. Έχουν επέλθει τρομερές αλλαγές. Να στο πω κάπως παραστατικά, το κράτος και οι θεσμοί ήταν ο φλοιός , η επιφάνεια. Ωστόσο τα υπόγεια ρεύματα που επηρεάζουν την επιφάνεια, έχουν αλλάξει, έχουν γίνει τρομερές αλλλαγές, στα έγκατα , που στηρίζουν το φλοιό.
Και δώστου εθελουσιες εξοδους, για να μειωθει το κοστος μισθοδοσιας του Δημοσιου.Υπαρχει προβλεψη για ενα προς ενα,ισως και χειροτερα,και δεν ειναι καθολου σεναριο.
Δεν γνωριζα οτι οι θεσμοι ισχυουν μονο στα ευκολα.
Δεν γνωριζα οτι οι θεσμοι ισχυουν μονο στα ευκολα.
Οταν πασχουν οι θεσμοι, τους θεραπευεις. Δεν τους καταργεις.ελα τωρα. ξυλινες κουβεντες.
που ηταν οι θεσμοι και οι νομοι στην διαφθορα? στους εξοπλισμους τηες μιζας ? στις οικοδομικες αυθαιρεσιες? στην αναξιοκρατια? στην λεηλασια του πλουτου? στην ολοκληρωτικη επικρατηση του λαμογιου στον νομοταγη? στην συνθλιβη της αξιοπρεπειας του αξιου απο το βισμα?
σε παρακαλω τωρα....
αν εισαι πχ μηχανικος και σταματισεις να πληρωνεις εισφορες ΔΕΝ περνεις ενημερωτητα και δεν μπορεις να ασκησεις δραστηριοτητα ακομα και επιχειρηματικη. ΓΦανταζομαι ισχυει και σε αλλα επαγγελματα. κατα τα αλλα, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ λογο να συνεχισεις να πληρωνεις.
Οταν πασχουν οι θεσμοι, τους θεραπευεις. Δεν τους καταργεις.
Ή μηπως ειναι κι αυτο ξυλινη κουβεντα?
και ποιος θα δικαζει;η τροικα;
μηπως θα νομοθετει και η τροικα;
μηπως θα κυβερνα και η τροικα;
α ρε μοντ-εσκιε.....γαμω την γαλλικη επανασταση και την διακριση εξουσιων.....
βγηκαν στο σφυρι οι αξιες του ευρωπαικου πολιτισμου ενεκα χρεοκοπιας.....