Στην Αγγλία ήμουν φοιτητής απο το 1995 εως το 1999 στο Μάντσεστερ. Μιας και είδα τότε τι σημαίνει η χρήση κάμερας απο την αστυνομία άσε με να ξέρω κατιτις παραπάνω. Απλά αναφέρω δυο καταστάσεις.Μεγάλε, στην Αγγλία παίζει τρομονόμος χειρότερος από εδώ, στο όνομα της τρομοκρατίας πάντα. Τα πρώην τσιράκια των Αμερικανών προφασίστηκαν ένα μικρότερου μεγέθους "patriot act" και βλέπεις να παίζει ο,τι παίζει στην Αγγλία. Εδώ, στο Ελλαδιστάν, έχεις κατανοήσει γιατί εγκατέστησαν κάμερες; Μήπως για να προδιαθέτουν τον πολίτη για να μη βγει στο δρόμο; Γιατί λες οι ελληνικές δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας να θεωρούνται από τις πιο βαναύσες και "φορτωμένες" από πλευράς κατασταλτικών μέσων στην Ευρώπη; Γιατί, όλως τυχαίως, όποτε έχουμε κάποια πολιτικά σκάνδαλα τυχαίνει και έχουμε γεγονότα με αναρχικούς, ταραξίες και "τρομοκράτες"; Για να μπορούν να σε γαμάνε και να μη μπορείς να ζήτας ούτε καν λιπαντικό. Προσωπικά - και ευτυχώς αρκετοί εδώ μέσα- θα παλέψουμε να μη μας κωλογαμήσουν. Οι υπόλοιποι παίξτε τον για να βγάλετε και γούστα. Όταν δεν έχετε τη νοημοσύνη (και δε σας κακίζω περί αυτού, εκεί μας οδηγούν) να σκεφτείτε παραπέρα απ'τον αναρχικό που τα σπάει ή τον αλλοδαπό στην εκάστοτε περιοχή, κοινώς να δείτε την παρανομία και την καταστροφή που επιβάλλεται επί των έδρανων της βουλής, μην παραπονιέστε για το χάλι της Ελλάδος. Γιατί δυστυχώς, το 1821, παρακεινούμενοι η όχι, οι τότε "αναρχικοί" αντέδρασαν, αλλά κανείς δε βγήκε να ατιμάσει το σκοπό τους, εκτός απ'τους τότε βολεμένους Έλληνες. Σήμερα όλοι σας νομίζετε πως όλα βαίνουν καλώς, επειδή έχετε την άνεση να πηδάτε στις πουτάνες, να τα σπάτε στα μπουζούκια και να κάνετε τη ζωάρα σας, οπότε στα παπάρια σας η ουσιαστική ελευθερία, η "τυπική, απλή και κατευθυνόμενη" ελευθερία σας αρκεί. Σημερινέ νεοέλληνα, θες πολύ για να σκεφτείς πως το πολίτευμά σου δεν είναι η δημοκρατία, αλλά η ολιγαρχία και δικτατορία;
ΥΓ: Μην ακούω μαλακίες όπως τη σύνδεση εγκληματικότητας με φτώχια... Αν ο άλλος είναι τσογλαναράς θα την κάνει τη στραβή, αν όχι θα κάτσει να μοχθήσει για να βγάλει το ψωμί του, όπως συμβαίνει πάντα.
α)Αστυνομία δεν έβλεπες στον δρόμο. Κι όμως αν συνέβαινε κάτι εντός δευτερολέπτου, που λέει ο λόγος , έβλεπες μπροστά σου τα περιπολικά Ford Transit.
β)Εκείνη την περίοδο μια περιοχή του Μάντσεστερ, το Μος Σαϊντ, ήταν πρώτη απο άποψη εγκληματικότητας στην Αγγλία. Αν θες πέστην και γκέτο. Εκεί και να υπήρχαν κάμερες, που δεν θυμάμαι να είδα καμία ποτέ μου, η αστυνομία δεν ερχόταν
Μόνο οι δυνάμεις που οπλοφορούσαν, κάτι σαν ΕΚΑΜ, έμπαιναν μέσα πολύ μετά το συμβάν.
Απο εκεί και πέρα στην χώρα αυτή το έχουν παραγαμήσει με τις καμέρες. Δεν είναι όμως όλες της αστυνομίας. Βλέπε τι γράφει πιο πάνω ο Βολταίρος.
Για το υστερόγραφο συμφωνώ, αλλά μην το λες σε εμένα. Στον άλλο πες τα