Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αυτή η απόφαση δεν αμφισβητήθηκε όταν επιβλήθηκε αλλά μετά την εισβολή σητν Κύπρο. Δηλ. γενικά όταν άρχισε η Τουρκία να ανατρέπει (το έκανε και πριν αλλά όχι τόσο έντονα) να ανατρέπει παγιωμένες καταστάσεις. Δεν χρειάζεται η Τουρκία να δει κάτι "πρωτότυπο" για να κάνει μανούρα αλλά δημιουργεί το θέμα από μόνη της για να επεκτείνει την επιρροή της.
Θα σε πάω στις ΗΠΑ που έχουν στον αέρα τη λεγόμενη ζώνη προειδοποίησης ακτίνας 200 μιλίων. Την λένε έτσι γιατί δεν υφίστανται χωρικά ύδατα και αντίστοιχος εναέριος χώρως πάνω απ'αυτά. Αν μπει όμως υπτάμενο αντικείμενο που δεν απαντάει από τον ασύρματο , καταρρίπτεται αβασάνιστα. Βρες μου εσύ στο διεθνές δίκαιο κάτι σχετικό που να το δικαιολογεί. Επίσης βρες μου κάποια χώρα που να πηγαίνει να τους τρίβεται αμφισβητώντας το. Πολή απλά το εφαρμόζουν γιατί μπορούν.
Προφανώς θα είναι ψυχροπολεμικό κατάλειπο και ήθελαν να εξουδετερώνουν έγκαιρα πιθανή επίθεση από διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο.
Εξακολουθούν όμως να το έχουν σε ισχύ στο πλαίσιο του εθιμικού δικαίου όπως εμείς τα δέκα μίλια. Βέβαια κάθε σύγκριση είναι αστεία αλλά η απάντησή μου είναι ότι δεν είναι παράλογο να έχουμε 6 μίλια χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και 10 στον αέρα. Σιγουρα το εθιμικό δίκαιο δεν είναι ισχυρό αλλά δεν υπάρχει λόγος να το απεμπολούμε. Εκτός και αν πάνω στη διαπραγμάτευση καρδίσουμε κάτι άλλο.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ωραια κουβεντιάζουμε αλλα να απανταμε κιολας σε ότι μας ρωτανε...
Για τον Alex παει..
Αλλιως πες μου ότι δεν εχω απαντηση ή ξεπεραστηκε η κριση και τελος...
Αν δεν έχει τί να πει καλύτερα να μην απαντάει :confused:

Αυτο παλι, που νομιζετε οτι ειμαι εδω 24 ωρες την ημερα και παρακολουθω τα παντα και επελεξα να μην απαντησω, με ξεπερνα.
Πεταει ο ναυαρχος ενα "δεν μου απανταει ο Αλεξ" και πρεπει να ψαχνω εγω 50 σελιδες πισω να δω τι ρωτησε
Ρε για συνελθετε
ΣΕΛΙΔΑ 115..Περιμενω εδω και κατι μερες..Σε άλλα απαντας αλλα σε αυτα που σε ρωταω εγω ,επιλέγεις να ριχνεις τη μπαλα στην εξεδρα...

heartbeat

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
1
Αποχωρούν κι οι δύο στόλοι διαβάζω. Πάλι ισοπαλία σαν τα Ίμια;

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Για τη νέα NAVTEX σε λίγες μέρες μην ανοίξετε νέο θέμα. Οι απαιτήσεις των Τούρκων για τις διερευνητικές είναι τόσες πολλές που απορώ με την ανοχή των υπευθύνων έστω και να τα ακούνε.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Η ΜΙΤ έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ικανή αλλά εδώ νομίζω ότι συναγωνίζεται στα ίσα μεγαλύτερους παίκτες.

Ο Βιβλικός «Κανών» και η προπαγάνδα της Τουρκίας για τις εκλογές των ΗΠΑ

Τον Ιούλιο του 2016 έλαβε χώρα το πιθανολογούμενα στημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και λίγους μήνες αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι Προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία από τις πρώτες εντολές του ισχυροποιημένου πλέον Προέδρου Ερντογάν προς τους επιτελείς του ήταν να βρεθεί τρόπος επηρεασμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Την υλοποίηση της εντολής ανέλαβε να υλοποιήσει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η γνωστή ΜΙΤ. Τον Οκτώβριο του 2017 εμφανίστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των τουρκικών ενεργειών στην Αμερική.

Ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές προσωπικότητας από διεθνή ιδρύματα, σχολίαζαν εκείνη την περίοδο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, θεωρώντας τον εαυτό του ηγέτη διεθνούς κύρους, επιθυμούσε να συγκριθεί με τον «Πλανητάρχη», δηλαδή τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τουρκική στοχοποίηση θρησκειών και εθνικών ομάδων στην Αμερική

Για να ευδοκιμήσει ο Τουρκικός ιμπεριαλισμός και τα αναθεωρητικά νεο-οθωμανικά φιλοσοφήματα, κρίθηκε από την τουρκική Ηγεσία απαραίτητος ο επηρεασμός των Μεγάλων Δυνάμεων. Ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Πρόεδρο Ερντογάν να αδρανοποιηθούν ή να υπερκεραστούν η Εβραϊκή και η Ελληνική Ομογένεια που ενίοτε ενεργοποιούνται ως lobbies συνεργαζόμενες μεταξύ τους, για την υποστήριξη εθνικών και περιφερειακών θεμάτων ενδιαφέροντος του Ισραήλ και της Ελλάδας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που για να επισκεφθεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ένα ελληνικό νησί, δηλαδή ελληνικό έδαφος, σε χώρο όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ασκεί κυριαρχία, καταστρώνουμε σχέδια επί σχεδίων και κινητοποιούνται οι μισές ΕΔ. Το ανακοινώνουμε κιόλας μέσω των τηλεοπτικών δελτίων, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είμαστε και λεβέντες, είμαστε και μαλάκες.
Θα αρκούσε ένα "Η παρενόχληση του αεροσκάφους της ΠτΔ συνιστά casus belli" και κάνε τον Πομπέο, που προσγειώνεται αύριο εκτάκτως στη Λευκωσία, να τρέχει και να μη φθάνει. Το θέμα είναι τέτοιο, που κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι ήρξατο χειρών αδίκων.
Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός, στην πρόσφατη παγκόσμια παρέμβαση μέσω του τύπου, σημείωνε ότι "ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί"
Μέχρι χθες νομίζαμε ότι αυτή ήταν περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η παραβίαση συνίστατο στο αν οι Τούρκοι κάνουν ή δεν κάνουν έρευνες και γιαυτό άλλωστε φαγώθηκε ο ΣΕΑ Διακόπουλος. Τώρα ξαφνικά μαθαίνουμε ότι είναι μια περιοχή στην οποία απλά διεκδικούμε όλοι δικαιώματα. Προφανώς έπαψε να είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλλον γι'αυτό "εξαφανιστηκε" ο Ντόκος. Έγραφε επιστολές που να μη μας δείχνουν μοναχοφάηδες.
Και ποιός ξέρει τι άλλο έχει συμφωνηθεί και θα το μάθουμε προσεχώς......
Πόσον καιρό σας τα λέω?
Αλλά by the way στα ερωτήματα που βάζεις θέλω τοποθέτηση του Alex..
Μπορεί και να υπάρχει κάποια εξήγηση, πού ξέρουμε..
Να μας διαφωτίσει ο επί του bou κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Ποια ειναι ακριβως τα ερωτηματα δηλαδη?
Νομιζω επ' αυτων παραπανω εχω τοποθετηθει επανειλημμενως
Υπεκφευγεις φίλε..Τα ερωτήματα έχουν τεθεί από πολλούς φίλους και από μένα αλλά ποτέ δεν απάντησες ξεκάθαρα.
-Θεμα Διακοπουλου
-Μυστικες συνομιλίες
-Σταση Κυβέρνησης
κάποια στιγμή μάλιστα είπες ότι "πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είναι τόσο ικανοί άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις"...
Σε ακούμε...Και μη μου απαντήσεις 'Και τι να κάνουμε ρε Ναύαρχε,πόλεμο?"...
Την προσωπικη σου άποψη θέλω....
Κάνε μου συγκεκριμενο ερωτημα και δεσμευομαι να απαντησω ευθαρσως.
Το "σταση κυβερνησης" δεν ειναι ερωτημα σαφες.

Καλημερα Alex και παμε παλι στα ερωτήματα που δεσμεύεσαι να απαντησεις..

-Θεμα Διακόπουλου.Βγηκε ο ΣΕΑ και είπε -κακώς, αλλα δεν ειπε ψεμματα-ότι το Oruc Reis κανει ερευνες,ας μην κοροιδευόμαστε..Η απαντηση της Κυβερνησης ηταν να τον αναγκασει σε παραίτηση.
Ερωτω λοιπον: Εστω και αν δεν ηταν σε χωρικα υδατα ελληνικά, αλλα σε ελληνική υφαλοκρηπιδα-αφου απο το Διεθνες Δικαιοτης Θαλασσας προκυπτει αυτη,εστω και αν δεν την εχει υπογραψει η Τουρκία-,εστω και αν δεν εκανε ερευνες-που εκανε αλλα τελος παντων-,η ουσία ειναι πως ενα πλοιο ερευνών Ξενης Δυναμης ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΥΤΗΣ,κανει επίδειξη Σημαίας στα ανωτερω υδατα.Εσυ πώς ανττιδράς?Με διαρροές περί "γκαφας" του Ναυαρχου και με δικαιολογίες του στυλ "λογω θορυβου δεν μπορεί να παρεασει καλωδια-που παρεασε αλλα τελος παντων και αυτο.

-Μυστικές συνομλίες: Αποκαλυφθηκαν απο τον ιδιο τον ΠΘ στο περιβόητο αρθρο του "...Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία...". Τη στιγμη που επι ενα μηνα διαρρηγνύουμε τα ιματια μας ότι διαλογος και συνομιλίες δεν προκειται να αρχίσουν εαν δεν αποσυρθει ο Τουρκικός Στολίσκος από την περιοχή,ερχεται ο ιδιος ο ΠΘ και σου λεει οτι καταληξαμε σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!
-Σταση Κυβερνησης που ειναι "ασαφές σαν ερώτημα": Συνεχόμενες παλινωδίες,μπρος πίσω..
-Σου δινει ο Γαλλος τις Φ/Γ πακετο με αμυντική Συμφωνία συνεργασίας και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ σε πειπτωση συρραξης με Χωρα εκτός ΕΕ κι εσυ πας και ρωτας το Βερολίνο και κανεις πίσω
-Βγαινει το SD και μιλάει για "disputed waters" κι εσυ παρακαλάς τον Παιατ για δορθωτική δηλωση,η οποία ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ.
-Σου δινει το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ενισχυση σε drones και F-16-εστω και συμβολικά- και σου παρουσιάζετα μια τεραστια ευκαιρία να κανεις εναν κλοιο γυρω από του Τούρκους κι εσυ τους εχεις στην αναμονή.
-Παρακαλάς την ΕΕ για μια ουσιαστική Στηριξη περα από ευχολόγια και εισπραττεις φιλικά χτυπηατα στην πλάτη.
-Εχεις δωσει τη μισή Ελλαδα στους Αμερικάνους μεσω των Βασεων και δεν ασκεις την παραμικρη πίεση για να παρεις ΕΣΤΩ μια ουσιαστική κυρωση που θα πονεσει τους απέναντι, τη στιγη που οι Τουρκοι αλωνίζουν και πετυχαίνουν Διπλωματικά "γκολ" εξασφαλίζοντας μηδενικές επιπτωσεις για τις ενεργειες τους-S-400,Καταρριψη Ρωσσικου Α/Φ,ανοιχτη ρηξη με τους Γαλλους, συνεχείς παραβιασεις του Ελληνικού FIR και των θαλασσων μας,Τουρκικο Υ/Β ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ εξω από την Ευβοια, κλπ κλπ
-Εχεις ολο τον Ελληνικό Στόλο ενα μηνα εξω ,με τα πληρώματα στα όριά τους,με το κοστος σε καυσιμα,ανταλλακτικά να εχεις ξεφυγει κι εσυ παρακαλάς το ΝΑΤΟ για ενεργειες,λες και δεν μπορείς εσυ να περιχαρακώσεις τα οριά σου ,αν και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ -Εβρος,F-16 στην Κυπρο,περιστατικό με το "ΛΗΜΝΟΣ" κλπ.
-Στο καπακι εχεις και τις ασσύμετρες απειλές στη Μορια πχ-μην μου πεις οτι δεν ηταν προβοκατσια ή σαμποταζ.

Ολα αυτα φιλε γα μενα αποδεικνυουν ατολμία,ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα που δεν αρχισε επι Μητσοτακη βεβαια,αλλα συνεχίζετα στο ακεραιο μεχρι σημερα..
Το θεμα ειναι ως πότε όμως...Καποιος χειριστής θα πατησει το κουμπι,καποιος Καπετανιος θα κανει τη λαθος κίνηση και τοτε θα βρεθείς και απο κατω,εφοσον βεβαια απορρίπτεις το ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ..Θα περιμένω τεκμηριωμένες απαντησεις φιλε,το ξερεις ότι σε εκτιμώ εξ'ου και το υφος στα γραφόμενα μου προς εσενα..

Παμε λοιπον
1) Εγω θεωρω οτι η αντιδραση της Ελλαδας στην παρουσια του Ορουτς Ρέις και τον πολεμικων στο συγκεκριμενο σημειο της NAVTEX ηταν η ενδεδειγμενη. Διπλωματικός πυρετος, εντονη παρουσια του ελληνικου στόλου, ψυχραιμια. Δεν παιξαμε το παιχνιδι των Τούρκων που θα ηθελαν παρα πολυ να ριξουμε την πρωτη τουφεκιά. Επιπλέον, σαφως είναι παρανομο απο πλευρας των Τουρκων να κανουν μονομερείς ενέργειες σε ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ περιοχή. Βεβαια αμφότερες οι πλευρές λένε οτι η περιοχή δεν ειναι αμφισβητούμενη αλλά ειναι δική τους. Είναι αδιάφορο. Και στα δικαστηρια οι αντίδικοι λενε το περιφημο "δεν ειναι αμφισβητούμενο το χωραφι, ειναι δικο μου αδιαμφισβητητα". Και τους απαντας πτο πολυ απλα την αμφισβητηση δεν την ορίζεις εσυ αλλά ο απεναντι. Η περιοχή αυτή ΔΕΝ ειναι οριοθετημενη ελληνικη υφαλοκρηπίδα, ούτε και τουρκική βεβαια. Δεν υπάρχει οριοθέτηση και η καθε πλευρά εχει τα επιχειρηματα της. Τοσο απλά. Πρόκειται για ΔΥΝΗΤΙΚΗ υφαλοκρηπίδα, για την οποια αμφοτερες οι πλευρές προς το παρόν εκφράζουν μαξιμαλιστικές θέσεις. Λογικό.
2) Δεν βλεπω τιποτα κακο ΑΝ υπηρξε μια απαρχή συμφωνίας στο Βερολίνο, που ελαβε εγγραφο τύπο. Εξάλλου κάηκε απο την Τουρκία πολύ συντομα κι αυτό λεει πολλά.
3) Παλινωδίες της κυβερνησης δεν βλεπω καμία. Αντιθέτως βλέπω απολυτα σθεναρη και σκληρή σταση, σε σημειο που ο Δενδιας διεθνώς αποκαλείται πολύ σκληρός.
4) Οσον αφορά τους Γάλλους, ειναι δεδομένο ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία και συμφωνία και δεν εχουμε κανει πίσω σε τίποτα για χάρη των Γερμανών.Αυτα τα διακινούν όσοι θα ηθελαν να δουν την συνεργασία Ελλαδας-Γαλλίας να καταρρέει. Εξαλλου τι αλλη αποδειξη θελουμε, απο την οργή Ερντογάν κατά της Γαλλίας. Και αεροπλάνα θα παρουμε, και πλοία, και αμυντική συνεργασία ενεργή υφίσταται.
5) Σε καμία αναμονή δεν εχουμε Ισραηλ και ΗΑΕ. Απλώς κανουμε προσεκτικές και μελετημενες κινήσεις με χειρουργικη ακριβεια.
6) Κανενα παραπονο δεν μπορουμε να εχουμε απο τους αμερικανούς, εστειλαν τον Πομπέο και σε μια μερα το Ορουτς Ρεις εβαλε την ουρά στα σκέλια και εφυγε. Τι αλλο πρεπει να τους ζητησουμε? Να αυτοκτονήσει ο Ερντογαν?
7) Κανενα διπλωματικο γκολ δεν εχουν βαλει οι Τουρκοι. Πληρως απομονωμενοι και πληρως στοχοποιημενοι πλεον ως ταραξίας της Μεσογείου. Ακόμη και οι παραδοσιακοί φίλοι τους οι Γερμανοί, ειναι πλέον αμήχανοι γιατι δεν μπορούν να στηριζουν εσαεί τετοιους τραμπουκισμους, εστω και με τη μορφη ισων αποστασεων.

Ειλικρινα απορώ πού βλεπεις ατολμία, υποχωρητικοτητα ή παλινωδίες. Ειναι η πρώτη φορα που εχουμε μια μελετημενη κυβερνηση, που δρα συνετά και αποφασιστικά και φέρνει νίκες σε διπλωματικο επιπεδο ταπεινωνοντας και εκθετοντας την Τουρκία. Ειλικρινα απορώ.
Ποια αλλη ηταν δηλαδη η ενδεδειγμενη εκδοχή? Προσωπικά δεν βλεπω τιποτα που θα μπορούσε να ειχε κανει η Ελλαδα και δεν το εκανε. Και πρεπει να ειμαστε περηφανοι.
Και αισιοδοξοι.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Imia Vol. II

Φινλανδοποίηση της ελληνικής κοινωνίας....

Ξεφτίλα.Θα βγουν ως και οι νεκροί από τους τάφους να μας μουντζώνουν!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
O Toυρκολάγνος ΓΓ του ΟΗΕ, που ο Δένδιας μας τον έβγαλε παλιό φίλο της Ελλάδος, κατήργησε και την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μας πληροφορεί ότι
"υπάρχει ομοφωνία -μεταξύ ποιών άραγε;- να περιμένουμε για τις (παράνομες) «εκλογές» στη βόρειο Κύπρο -όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα- πριν προχωρήσουμε με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που οραματιζόμαστε. Μόλις πραγματοποιηθούν (εννοεί οι παράνομες «εκλογές»), είναι η πρόθεσή μου να συγκαλέσω ξανά τους πέντε βασικούς εταίρους -τις εγγυήτριες δυνάμεις (Τουρκία, Βρετανία, Ελλάδα) και τις δύο κοινότητες- και επίσης να ξαναρχίσω τον διάλογο με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σε συνέχεια του δείπνου που οργάνωσα στο Βερολίνο, πριν από λίγους μήνες".
Ο υποβιβασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ελληνοκυπριακή κοινότητα, με τη δική μας ανοχή βεβαίως, είναι δεδομένος. Η τουρκοποίηση της Κύπρου έπεται. Και το τραγελαφικό είναι πως η Άγκυρα δε μπορεί να βρει δεξιό υποψήφιο που να μπορεί να κερδίσει τον Ακιντζί και με συνεχόμενες αναβολές των εκλογών με διάφορα προσχήματα φαίνεται ότι θα ποντάρει στην αριστερά και στον Τουφάν. Κι εμείς της δίνουμε το χρόνο και το χώρο να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς της.
Ο τελευταίος που είπε "δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα", ήταν ένας αρχιδάτος πολιτικός που ανακήρυξε και οριοθέτησε ΑΟΖ και ξεφτίλισε το σχέδιο Ανάν, παρά την τεράστια πίεση και τις απειλές που δεχόταν για επερχόμενο Αρμαγεδδώνα επί της κυπριακής κεφαλής, λόγω στήριξης του ΟΧΙ. Και από γνωστούς και μη εξαιρετέους οσφυοκάμπτες της ελληνικής πολιτικής ελίτ. Δυστυχώς δεν τον διαδέχθηκε κανείς αντάξιος. Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που για να επισκεφθεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ένα ελληνικό νησί, δηλαδή ελληνικό έδαφος, σε χώρο όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ασκεί κυριαρχία, καταστρώνουμε σχέδια επί σχεδίων και κινητοποιούνται οι μισές ΕΔ. Το ανακοινώνουμε κιόλας μέσω των τηλεοπτικών δελτίων, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είμαστε και λεβέντες, είμαστε και μαλάκες.
Θα αρκούσε ένα "Η παρενόχληση του αεροσκάφους της ΠτΔ συνιστά casus belli" και κάνε τον Πομπέο, που προσγειώνεται αύριο εκτάκτως στη Λευκωσία, να τρέχει και να μη φθάνει. Το θέμα είναι τέτοιο, που κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι ήρξατο χειρών αδίκων.
Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός, στην πρόσφατη παγκόσμια παρέμβαση μέσω του τύπου, σημείωνε ότι "ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί"
Μέχρι χθες νομίζαμε ότι αυτή ήταν περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η παραβίαση συνίστατο στο αν οι Τούρκοι κάνουν ή δεν κάνουν έρευνες και γιαυτό άλλωστε φαγώθηκε ο ΣΕΑ Διακόπουλος. Τώρα ξαφνικά μαθαίνουμε ότι είναι μια περιοχή στην οποία απλά διεκδικούμε όλοι δικαιώματα. Προφανώς έπαψε να είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλλον γι'αυτό "εξαφανιστηκε" ο Ντόκος. Έγραφε επιστολές που να μη μας δείχνουν μοναχοφάηδες.
Και ποιός ξέρει τι άλλο έχει συμφωνηθεί και θα το μάθουμε προσεχώς......
Πόσον καιρό σας τα λέω?
Αλλά by the way στα ερωτήματα που βάζεις θέλω τοποθέτηση του Alex..
Μπορεί και να υπάρχει κάποια εξήγηση, πού ξέρουμε..
Να μας διαφωτίσει ο επί του bou κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Ποια ειναι ακριβως τα ερωτηματα δηλαδη?
Νομιζω επ' αυτων παραπανω εχω τοποθετηθει επανειλημμενως
Υπεκφευγεις φίλε..Τα ερωτήματα έχουν τεθεί από πολλούς φίλους και από μένα αλλά ποτέ δεν απάντησες ξεκάθαρα.
-Θεμα Διακοπουλου
-Μυστικες συνομιλίες
-Σταση Κυβέρνησης
κάποια στιγμή μάλιστα είπες ότι "πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είναι τόσο ικανοί άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις"...
Σε ακούμε...Και μη μου απαντήσεις 'Και τι να κάνουμε ρε Ναύαρχε,πόλεμο?"...
Την προσωπικη σου άποψη θέλω....
Κάνε μου συγκεκριμενο ερωτημα και δεσμευομαι να απαντησω ευθαρσως.
Το "σταση κυβερνησης" δεν ειναι ερωτημα σαφες.

Καλημερα Alex και παμε παλι στα ερωτήματα που δεσμεύεσαι να απαντησεις..

-Θεμα Διακόπουλου.Βγηκε ο ΣΕΑ και είπε -κακώς, αλλα δεν ειπε ψεμματα-ότι το Oruc Reis κανει ερευνες,ας μην κοροιδευόμαστε..Η απαντηση της Κυβερνησης ηταν να τον αναγκασει σε παραίτηση.
Ερωτω λοιπον: Εστω και αν δεν ηταν σε χωρικα υδατα ελληνικά, αλλα σε ελληνική υφαλοκρηπιδα-αφου απο το Διεθνες Δικαιοτης Θαλασσας προκυπτει αυτη,εστω και αν δεν την εχει υπογραψει η Τουρκία-,εστω και αν δεν εκανε ερευνες-που εκανε αλλα τελος παντων-,η ουσία ειναι πως ενα πλοιο ερευνών Ξενης Δυναμης ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΥΤΗΣ,κανει επίδειξη Σημαίας στα ανωτερω υδατα.Εσυ πώς ανττιδράς?Με διαρροές περί "γκαφας" του Ναυαρχου και με δικαιολογίες του στυλ "λογω θορυβου δεν μπορεί να παρεασει καλωδια-που παρεασε αλλα τελος παντων και αυτο.

-Μυστικές συνομλίες: Αποκαλυφθηκαν απο τον ιδιο τον ΠΘ στο περιβόητο αρθρο του "...Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία...". Τη στιγμη που επι ενα μηνα διαρρηγνύουμε τα ιματια μας ότι διαλογος και συνομιλίες δεν προκειται να αρχίσουν εαν δεν αποσυρθει ο Τουρκικός Στολίσκος από την περιοχή,ερχεται ο ιδιος ο ΠΘ και σου λεει οτι καταληξαμε σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!
-Σταση Κυβερνησης που ειναι "ασαφές σαν ερώτημα": Συνεχόμενες παλινωδίες,μπρος πίσω..
-Σου δινει ο Γαλλος τις Φ/Γ πακετο με αμυντική Συμφωνία συνεργασίας και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ σε πειπτωση συρραξης με Χωρα εκτός ΕΕ κι εσυ πας και ρωτας το Βερολίνο και κανεις πίσω
-Βγαινει το SD και μιλάει για "disputed waters" κι εσυ παρακαλάς τον Παιατ για δορθωτική δηλωση,η οποία ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ.
-Σου δινει το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ενισχυση σε drones και F-16-εστω και συμβολικά- και σου παρουσιάζετα μια τεραστια ευκαιρία να κανεις εναν κλοιο γυρω από του Τούρκους κι εσυ τους εχεις στην αναμονή.
-Παρακαλάς την ΕΕ για μια ουσιαστική Στηριξη περα από ευχολόγια και εισπραττεις φιλικά χτυπηατα στην πλάτη.
-Εχεις δωσει τη μισή Ελλαδα στους Αμερικάνους μεσω των Βασεων και δεν ασκεις την παραμικρη πίεση για να παρεις ΕΣΤΩ μια ουσιαστική κυρωση που θα πονεσει τους απέναντι, τη στιγη που οι Τουρκοι αλωνίζουν και πετυχαίνουν Διπλωματικά "γκολ" εξασφαλίζοντας μηδενικές επιπτωσεις για τις ενεργειες τους-S-400,Καταρριψη Ρωσσικου Α/Φ,ανοιχτη ρηξη με τους Γαλλους, συνεχείς παραβιασεις του Ελληνικού FIR και των θαλασσων μας,Τουρκικο Υ/Β ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ εξω από την Ευβοια, κλπ κλπ
-Εχεις ολο τον Ελληνικό Στόλο ενα μηνα εξω ,με τα πληρώματα στα όριά τους,με το κοστος σε καυσιμα,ανταλλακτικά να εχεις ξεφυγει κι εσυ παρακαλάς το ΝΑΤΟ για ενεργειες,λες και δεν μπορείς εσυ να περιχαρακώσεις τα οριά σου ,αν και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ -Εβρος,F-16 στην Κυπρο,περιστατικό με το "ΛΗΜΝΟΣ" κλπ.
-Στο καπακι εχεις και τις ασσύμετρες απειλές στη Μορια πχ-μην μου πεις οτι δεν ηταν προβοκατσια ή σαμποταζ.

Ολα αυτα φιλε γα μενα αποδεικνυουν ατολμία,ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα που δεν αρχισε επι Μητσοτακη βεβαια,αλλα συνεχίζετα στο ακεραιο μεχρι σημερα..
Το θεμα ειναι ως πότε όμως...Καποιος χειριστής θα πατησει το κουμπι,καποιος Καπετανιος θα κανει τη λαθος κίνηση και τοτε θα βρεθείς και απο κατω,εφοσον βεβαια απορρίπτεις το ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ..Θα περιμένω τεκμηριωμένες απαντησεις φιλε,το ξερεις ότι σε εκτιμώ εξ'ου και το υφος στα γραφόμενα μου προς εσενα..

Παμε λοιπον
.......

Ειλικρινα απορώ πού βλεπεις ατολμία, υποχωρητικοτητα ή παλινωδίες. Ειναι η πρώτη φορα που εχουμε μια μελετημενη κυβερνηση, που δρα συνετά και αποφασιστικά και φέρνει νίκες σε διπλωματικο επιπεδο ταπεινωνοντας και εκθετοντας την Τουρκία. Ειλικρινα απορώ.
Ποια αλλη ηταν δηλαδη η ενδεδειγμενη εκδοχή? Προσωπικά δεν βλεπω τιποτα που θα μπορούσε να ειχε κανει η Ελλαδα και δεν το εκανε. Και πρεπει να ειμαστε περηφανοι.
Και αισιοδοξοι.
Ευχαριστω για τια απαντησεις φιλε..Διαφωνώ καθετα μεν,αλλα αυτη ειναι η εννοια της Δημοκρατίας.Κι επείδη ασπαζομαι το "Verba volant, scripta manent" ,θα δουμε στο μελλον ποιος ειναι πιο κοντα στις αναλύσεις του...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
[quote author=alex71 link=/forum/genika/politiki-kai-thriskeftika/9644794-νέα-τουρκική-πρόκληση-navtex-για-έρευνες-του-oruc-reis-στο-καστελόριζο?limitstart=1935#post-9678104
Και αισιοδοξοι.
Ευχαριστω για τια απαντησεις φιλε..Διαφωνώ καθετα μεν,αλλα αυτη ειναι η εννοια της Δημοκρατίας.Κι επείδη ασπαζομαι το "Verba volant, scripta manent" ,θα δουμε στο μελλον ποιος ειναι πιο κοντα στις αναλύσεις του... [/quote]

Καλο καλο μαστορα

Να το λες συνεχεια να διασκεδαζουμε

Μεχρι και ο μουτσος διαφωνει με τις παρλαπιπες που γραφεις

:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Κάπου διάβασα ότι η Μόσχα ανακοίνωσε στην Άγκυρα, στη χθεσινή συνάντηση των δύο αποστολών, πως πρέπει να συρρικνωθεί η τουρκική κατοχή επί του συριακού εδάφους. Και ότι οι Τούρκοι δέχθηκαν να αδειάσουν παρατηρητήρια. Θα ξεκινήσουν από αυτά που είναι κυκλωμένα από το συριακό στρατό, υπό ρωσική προστασία.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ευχαριστω για τια απαντησεις φιλε..Διαφωνώ καθετα μεν,αλλα αυτη ειναι η εννοια της Δημοκρατίας.Κι επείδη ασπαζομαι το "Verba volant, scripta manent" ,θα δουμε στο μελλον ποιος ειναι πιο κοντα στις αναλύσεις του... [/quote]
"Τα'λεγα 'γω " :confused:

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Νομίζω ειναι πια προφανές οτι ο κουλης εχει υπογράψει ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ θανάτου για την ελλαδα ή τουρκΛαδα οπως θα λεγεται τα επόμενα χρονια

ΥΓ εχει συνθηκολογήσει με τους Τούρκους για διαφορα θέματα , καςτελοριζο , Ισλάμ στην ελλαδα , νεο Κόσοβο η θρακη κλπ κλπ

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.306
Πόντοι
216
Νομίζω ειναι πια προφανές οτι ο κουλης εχει υπογράψει ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ θανάτου για την ελλαδα ή τουρκΛαδα οπως θα λεγεται τα επόμενα χρονια

ΥΓ εχει συνθηκολογήσει με τους Τούρκους για διαφορα θέματα , καςτελοριζο , Ισλάμ στην ελλαδα , νεο Κόσοβο η θρακη κλπ κλπ
Ολα τα κομματα εξουσιας στην Ελλαδα (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εχουν αναγνωρισει οτι η μονη μας διαφορα με τους Μογγολους ειναι η υφαλοκριπιδα. Οποιαδηποτε αλλη συζητηση για αλλα θεματα αποτελει προδοσια.
Απο που το ξερεις οτι εχουμε πεταξει λευκη πετσετα? Ειναι επισημο?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Ολα τα κομματα εξουσιας στην Ελλαδα (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εχουν αναγνωρισει οτι η μονη μας διαφορα με τους Μογγολους ειναι η υφαλοκριπιδα. Οποιαδηποτε αλλη συζητηση για αλλα θεματα αποτελει προδοσια.
Απο που το ξερεις οτι εχουμε πεταξει λευκη πετσετα? Ειναι επισημο?
Καθεσαι και συζητας σοβαρα με εναν ακραιο που βλεπει παντου προδοτες? Σοβαρα τωρα? Και ρωτας "αν ειναι και επισημο"?

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Ολοι προδοτες τους λενε ,εκτος απο εσένα Άλεξ 71
Η ντορα σε βιντεο στην Tv , ειχε πει οτι το καςτελοριζο ειναι μακριά :-)
ΞΥΠΝΑ , σανοφάγε που σου εχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ , που στο σύνολο τους ελέγχονται απο τους μητσοτακηδες

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Καθεσαι και συζητας σοβαρα με εναν ακραιο που βλεπει παντου προδοτες? Σοβαρα τωρα? Και ρωτας "αν ειναι και επισημο"?

Ρε μαστορα γιατι δεν πας να συζητησεις σοβαρα στην πειραιως 62

Εκει ολοι θα συμφωνουν μαζι σου σε "σοβαρη" συζητηση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom