Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Like
1.451
Πόντοι
216
αλλος λεει κατω απο την κρητη αποθεματα για 500 χρονια , τωρα στο καστελοριζο για 100 χρονια .... τελικα στο Ιονιο βρηκαμε τπτ ?:confused::think:
εκει εχουμε τοσο πολυ που οταν γινει σεισμος βγαινει στην επιφανεια

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.546
Πόντοι
11.445
αλλος λεει κατω απο την κρητη αποθεματα για 500 χρονια , τωρα στο καστελοριζο για 100 χρονια .... τελικα στο Ιονιο βρηκαμε τπτ ?:confused::think:

που να δεις οταν κλανω ....:confused:

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.735
Πόντοι
216
Επιτρέψτε μου να πω ότι το πόσα κοιτάσματα υπάρχουν στις επίμαχες περιοχές τώρα που μιλάμε είναι λίγο σαν να σαλιώνεις το δάχτυλο για να δεις προς τα που φυσάει ο αέρας…
Εκτιμήσεις επί αχνών ενδείξεων είναι όλες και κάτι μου λέει ότι πιο πολύ εκφράζουν το τι θα "θέλαμε/ευχόμαστε να" παρά το τι υπάρχει. Για να εξακριβωθούν αυτά θέλουν χρόνια ερευνών (που δεν έχουν γίνει) και ακόμα και τότε για να επιβεβαιωθούν θέλουν πολλές δοκιμαστικές γεωτρήσεις. Δηλαδή μια 10ετία το λιγότερο και στην ιδανική περίπτωση.
Επιπλέον δεν φθάνει τα αποθέματα να υπάρχουν. Σε τι βάθος βρίσκονται και κάτω από τι πετρώματα είναι τεράστιος συντελεστής του κόστους εξόρυξης. Συντηρητικά μιλώντας με σημερινή τιμή πετρελαίου στην περιοχή των 50 δολαρίων είναι εντελώς ασύμφορη η υποθαλάσσια εξόρυξη πάνω από ένα (σχετικά μικρό και σίγουρα μικρότερο από αυτό στις επίμαχες περιοχές) βάθος. Αν κάποια στιγμή το πετρέλαιο ξανασκαρφαλώσει στα 100+ τότε ναι - αλλάζουν τα πράγματα…
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το φυσικό αέριο με επιπλέον πρόβλημα τους τεραστίου κόστους υποθαλάσσιους αγωγούς που θα χρειαστούν για την μεταφορά του (ή ακόμα χειρότερα από άποψη κόστους για την επι τόπου υγροποίησή του). Και όλα αυτά την στιγμή που ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεκινήσει τα πρώτα (δειλά είναι η αλήθεια) βήματα για την μικρότερη ενεργειακή εξάρτησή μας από τους υδρογονάνθρακες.
Καλό είναι λοιπόν να μην τρέξουμε ακόμα να ράψουμε κελεμπίες….
Προσοχή, δεν λέω ότι τα όποια κοιτάσματα πρέπει να αγνοηθούν/υποτιμηθούν ή ότι μια σωστή πολιτική δεν πρέπει να βλέπει 20 χρόνια μετά, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ το παιχνίδι στην Ανατ. Μεσόγειο έχει πιο πολύ να κάνει με στρατηγική επικυριαρχία στην περιοχή και "κλείσιμο/κατοχύρωση θέσεων ισχύος" παρά με την αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων

niko3540

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Like
59
Πόντοι
1
Πλουτισαμε και δεν το ξερουμε. Κοιτασματα ακουμε και κοιτασματα δεν βλεπουμε.

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Like
1.451
Πόντοι
216

που να δεις οταν κλανω ....:confused:
χα χα οτι βγαινει ειναι αληθεια, μπορεις να το δεις ευκολα στο γιου τουμπ τωρα κατι περισσοτερο δεν ξερω

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Ενας σοβαρος ανθρωπος που τα λεει ολα

Εμεις ασχολουμαστε με το κυνηγι του κοροιδοιου

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Skatastamoutra σωστά με τη διαφορά ότι ο διαχωρισμός νησί-βράχος δεν λαμβάνει υπόψη αν κατοικείται κάτι αλλά αν είναι ικανό να συντηρήσει ζωή. Και η Στρογγύλη άνετα μπορεί.

Το αν μπορεί ή όχι είναι θέμα ερμηνείας/οπτικής. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει κατοικηθεί στο παρελθόν δεν είναι υπέρ μας...

Τέλος στο σχόλιο για την αμφισβήτηση, ας υπογράψουμε εμείς διμερείς συμφωνίες και άσε την Τουρκία να σκούζει. Δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει μονομερείς ενέργειες που δεν είναι απολύτως νόμιμες και συμβατές με το Διεθνές δίκαιο γιατί θα τις βρει μπροστά της. Το να ανακηρύξεις μονομερώς ή έστω διμερώς ΑΟΖ σε περιοχή "αμφισβητούμενη" είναι εύκολο (αν και εδώ που τα λέμε ΚΑΙ η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει πλήρη επήρεια στο Καστελόριζο - εξ' ού και η μερική οριοθέτηση που κάναμε μεταξύ μας). Το να την υπερασπιστείς μετά την ανακήρυξη είναι το δύσκολο... Και τα 10 μίλια εναέριου χώρου τα ανακηρύξαμε μονομερώς και επί 40 χρόνια οι Τούρκοι βολτάρουν κάθε μέρα σε αυτά...
90 χρόνια είναι τύπε τα 10 μίλια, ανακυρήχτηκαν επί "προδότη" Ελ. Βενιζέλου :confused:

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
η Τουρκια κινειται ακριβως πανω στο οριο της "νομιμοτητας" ακριβως ομως. Εχει ορισει, μονομερως, εξωτερικα ορια και εντος αυτων κινειται. Το Ελληνο-Αιγυπτιακο το σεβαστηκε απολυτα, ουτε μετρο μεσα δε μπηκε.
ΑΚΟΜΑ κι αν τα ορια της ειναι λαθος, οι ερευνες που κανει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ μπορουν να θεωρηθουν καταπατηση κυριαρχιας (υπαρχει δεδικασμενο που απλοικα λεει οτι καταπατηση κυριαρχιας ειναι οτι "αλλαζει" τον βυθο/υπεδαφος, οι σεισμικες ερευνες, παλι απλοικα, ειναι ενα μεγαφωνο και πολλα μικροφωνα στην επιφανεια της θαλασσας. Το μεγαφωνο παραγει ηχους, τα μικροφωνα καταγραφουν την επιστροφη του ηχου απο τον βυθο). Ναι μπορεις να πεις οτι η ερευνα ειναι κυριαρχικο δικαιωμα, αλλα το δικαστηριο λεει οτι τετοιου ειδους ερευνα δε παραγει βλαβη στα δικαιωματα σου (οπως κανει πχ το τρυπανι)

Το θεμα ειναι οτι το ποπολο τετοιες λεπτομερειες δε τις καταλαβαινει, και σου λεει βουλιαξε το, μπου ευρωπαιοι που δε του ριχνετε ατομικη βομβα κοκ.

Προφανως η Τουρκια δεν ενεργει καλη τη πιστη. Καμια σχεση. Αλλα οι ενεργειες της ειναι ακριβως στο οριο του νομιμοφανους.

Τωρα στο ποση ΑΟΖ δικαιουται η Στρογγυλη (αυτη ειναι το κομβικο, οχι τοσο η Μεγιστη) ... Οι Τουρκοι προσπαθουν να την παρουσιασουν σαν ενα αποκομμενο συμπλεγμα νησιων μακρια απο την Ελλαδα. Κατι σαν εκεινο το Γαλλικο νησακι μπροστα στις ακτες του Καναδα. Γιατι ξερουν οτι αυτο το επιχειρημα του συμφερει νομικα, γιατι ετσι θα ελαχιστοποιησει την επιρροη του συμπλεγματος στον ορισμο υφαλοκρηπιδας. Εμεις απο την αλλη λεμε οτι το συμπλεγμα της Μεγιστης ειναι συνεχεια των Δωδεκανησων, και αρρηκτο κομματι της Ελλαδας, οχι μια απομακρυσμενη κτιση σε μια μακρυνη ηπειρο.

Το δικο μας επιχειρημα ειναι πιο ισχυρο. Δυσκολα δικαστηριο θα δει χαρτη και θα πει α αυτο ειναι σα παλια ξεχασμενη αποικια σε αλλη ηπειρο

Παντως απλα ως πληροφορια, στη φωτο με μπλε ειιναι τα ορια υφαλοκρηπιδας που διεκδικουσε η Γαλλια γιαυτο το απομακρυσμενο (σε αλλη ηπειρο θυμιζω) νησι μπροστα στις τεραστιες ακτες του Καναδα, και με κοκκινο ειναι η υφαλοκρηπιδα που πηρε. Ακομα και κατι τετοιο να δωσουν στο καστελοριζο (που ξαναλεω, εδω μιλαμε για νησι τελειως αποκομμενο απο τη Γαλλια, σε αλλη Ηπειρο) η Τουρκικη Υφαλοκρηπιδα μικραινει παρα πολυ.

Συμφωνω απολυτα στο οτι δεν εχει σημασια τι λεει το πόπολο, εαν θελουμε να διεξαγουμε μια σοβαρη συζητηση επι του θεματος με στέρεες βάσεις.
Εχω κι εγω υπ' όψη μου το γαλλικο νησι στον Καναδα.
Εχω επισης την εντυπωση οτι δεν θα υπαρξει ποτέ συμφωνια ελλαδας-τουρκιας να παμε στη Χαγη γιατι κανενας απο τους δυο δεν θα θελει να δειξει στον λαο του οτι ελεγε υπερβολες εξ αρχης (γιατι πολυ απλα θα χασουμε και οι δυο κατι απο τις αρχικες μας θεσεις που τις παρουσιαζουμε αμφοτεροι ως θέσφατα).

Aλεξ ,δε θεωρεις ποιο πιθανο το ενδεχομενο να παμε στο Αμβουργο, καθως για Χαγη η Τουρκια θα θελει να θεσει και αλλα ζητηματα?

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Συμφωνω απολυτα στο οτι δεν εχει σημασια τι λεει το πόπολο, εαν θελουμε να διεξαγουμε μια σοβαρη συζητηση επι του θεματος με στέρεες βάσεις.
Εχω κι εγω υπ' όψη μου το γαλλικο νησι στον Καναδα.
Εχω επισης την εντυπωση οτι δεν θα υπαρξει ποτέ συμφωνια ελλαδας-τουρκιας να παμε στη Χαγη γιατι κανενας απο τους δυο δεν θα θελει να δειξει στον λαο του οτι ελεγε υπερβολες εξ αρχης (γιατι πολυ απλα θα χασουμε και οι δυο κατι απο τις αρχικες μας θεσεις που τις παρουσιαζουμε αμφοτεροι ως θέσφατα).
Eίναι δεδομένο ότι όλες οι κυβερνήσεις θα έτρεχαν μετά χαράς στη Χάγη, γιατί θα τους επέτρεπε να παρουσιάσουν λύσεις που δε μπορούν να δεχθούν χωρίς να κινδυνεύσουν πολιτικά. Ο κόσμος θα δεχόταν μια απόφαση του δικαστηρίου κι ας μην είναι σύμφωνη με το πιστεύω του. Όχι όμως την οικειοθελή υποχώρηση της κυβέρνησης σε έναν κατ' ευφημισμό διάλογο με ατλαντικούς και υπερατλαντικούς πάτρωνες.
Περιέργως οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ξεχάσει το ΔΔ Αμβούργου, που θεωρείται πιο τεχνοκρατικό και πιο δίκαιο από της Χάγης, που χωρά πολιτικές πιέσεις. Ίσως είναι και πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις η λογική του. Είχε αποφασιστεί κιόλας η προσφυγή για διαφορές σε αυτό, αλλά με τον καιρό προέταξαν της Χάγης.

Εγραψα παρακατω για αυτο αλλα με προλαβες. Νομιζω και η Τουρκια θα το δεχοταν. Διοτι το να δεχτει να παει στη Χαγη, ισως ειναι παραδοχη οτι παραιτειται των αλλων θεματων που θελει να θεσει στο τραπεζι με την Ελλαδα.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ωραια κουβεντιάζουμε αλλα να απανταμε κιολας σε ότι μας ρωτανε...
Για τον Alex παει..
Αλλιως πες μου ότι δεν εχω απαντηση ή ξεπεραστηκε η κριση και τελος...
Αν δεν έχει τί να πει καλύτερα να μην απαντάει :confused:

Popopovic

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
167
Πόντοι
1
Όσο δεν το βαράμε....να φύγει εκτός χώρας τόσο θα μπαίνει και άλλο Μεσαααα.........

Πάρτε το χαμπάρι μόνο με Πυρ....θα φύγει ο Τουρκάλας και θα πάει στα τσακιδια. Και 200 φρεγάτες να αγοράσει ο Κυριάκος και άλλα 500 Rafal..... τίποτα δεν θα γίνει. Θα χρεώσει απλά και τα τρισέγγονα μας με δυσβάσταχτα χαράτσια για την Εθνική Άμυνα την οποία ουδέποτε δε θα χρησιμοποιήσει...... ουδείς

Φαύλος κύκλος η υπόθεση. Την έχουμε γαμησει με το μαλακά που μας κυβερνά ... Νομίζω ότι όλοι παίζουν καλά το ρόλο τους.... Πρωθυπουργικό γραφείο, Τούρκικη Διπλωματία, Εταίροι..... Όλα δουλεύουν για τις αμυντικές βιομηχανίες

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Brother Mouzone

Δες κι αυτό:

Το 1995 το υπουργείο Εξωτερικών δημιούργησε μια επιτροπή με τον τίτλο "Επιτροπή Δικαίου Θάλασσας" υπό την προεδρία του Πρέσβη Κωνσταντίνου Γεωργίου στην οποίαν συμμετείχαν: Από το υπουργείο Εξωτερικών ήταν οι Α. Θεοδωρακόπουλος, Δ/ντης Β1, Γ. Σαββαΐδης, Δ/ντης Α2, Κ. Οικονομίδης, Προϊστάμενος Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Θ. Χαλκιόπουλος, Επίτιμος Ειδικός Σύμβουλος ΕΝΥ και Ε. Γούναρης, Εμπειρογνώμονας Δίκαιου Θάλασσας, Β1.

Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν οι Κ. Καρλής, Πλοίαρχος, Ε. Βασιλακάκης, Συνταγματάρχης, Β. Τζούλης, Επισμηναγός. Από το δε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν οι Δ. Μανός, Πλοίαρχος και ο Δ. Τσίχλης, Πλοίαρχος. Τέλος, ο ναύαρχος Π. Κονιάλης ήταν Ειδικός Συνεργάτης. Η Επιτροπή συνήλθε έξι φορές στο διάστημα από 22 Φεβρουαρίου 1995 έως 3 Μαρτίου 1995, αλλά προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στις έξι αυτές συσκέψεις δεν υπήρξε καμία αναφορά στην ΑΟΖ! Η Επιτροπή αφού εξέτασε λεπτομερώς όλες τις πτυχές των ζητημάτων, κατέληξε σε ορισμένες εισηγήσεις. Οι πιο σημαντικές ήταν:

Επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια
Η Επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα ότι η γενική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας στα 12 ν.μ. θα αποτελούσε από κάθε άποψη ιδεώδη λύση. Επεσήμανε ότι το δικαίωμα αυτό είναι όπλο ασύγκριτης αξίας στα χέρια της χώρας μας, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί πάσα δυνάμει.
Η Επιτροπή θεώρησε ότι η υιοθέτηση του μέτρου αυτού απαιτεί υψηλού επιπέδου απόφαση η οποία εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ηγεσίας της χώρας, η οποία θα συνεκτιμήσει τα επιχειρήματα-θετικά και αρνητικά. Στο ενδεχόμενο μερικής επεκτάσεως (σε ορισμένες ελληνικές θάλασσες ή σε απόσταση μικρότερη των 12 ν.μ.), η Επιτροπή θεώρησε ότι υπάρχουν περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.

Επιλογή οργάνου επιλύσεως διαφορών

Εδώ βρίσκεται η πιο σημαντική απόφαση της Επιτροπής. Η Επιτροπή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να συστήσει την επιλογή του νέου Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαίου Θαλάσσης, που εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας, για την επίλυση των διαφορών που αφορούν την ερμηνεία ή την εφαρμογή της νέας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Μάλιστα, η Επιτροπή αναφέρει και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση που ήταν οι ακόλουθοι:

1.Η Διαιτησία, την οποίαν προβλέπει επίσης η Σύμβαση, από την φύση της ενέχει, κάποιους κινδύνους: την απόφαση την παίρνει ουσιαστικά ο ουδέτερος επιδιαιτητής, στον οποίο δεν μπορούμε να έχουμε πάντα πλήρης εμπιστοσύνη.
2.Η νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα των νησιών είναι γενικά έκδηλα άδικη, γι’ αυτό και δεν έχουμε κανένα λόγο να επιλέξουμε το Δικαστήριο αυτό.
3.Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαίου Θαλάσσης είναι νέος θεσμός, θα αποτελείται από ειδήμονες (21 μέλη), τα τριτοκοσμικά κράτη θα έχουν βαρύνουσα γνώμη και ελπίζουμε να μετέχει σε αυτά και ελληνικό μέλος. Εξάλλου, κατά τη Σύμβαση, έχουμε τη δυνατότητα να αποσύρουμε την επιλογή αυτή οποτεδήποτε.

Προκαλεί εντύπωση ότι το ΓΕΕΘΑ, που έλαβε μέρος σε αυτές τις συσκέψεις, μειοψήφησε και τάχθηκε υπέρ της προτίμησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Έχω στη διάθεσή μου το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που φέρει την υπογραφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Χρήστου Λυμπέρη αλλά θεώρησα σκόπιμο να μη αναδημοσιευτεί.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Όσο δεν το βαράμε....να φύγει εκτός χώρας τόσο θα μπαίνει και άλλο Μεσαααα.........

Πάρτε το χαμπάρι μόνο με Πυρ....θα φύγει ο Τουρκάλας και θα πάει στα τσακιδια. Και 200 φρεγάτες να αγοράσει ο Κυριάκος και άλλα 500 Rafal..... τίποτα δεν θα γίνει. Θα χρεώσει απλά και τα τρισέγγονα μας με δυσβάσταχτα χαράτσια για την Εθνική Άμυνα την οποία ουδέποτε δε θα χρησιμοποιήσει...... ουδείς

Φαύλος κύκλος η υπόθεση. Την έχουμε γαμησει με το μαλακά που μας κυβερνά ... Νομίζω ότι όλοι παίζουν καλά το ρόλο τους.... Πρωθυπουργικό γραφείο, Τούρκικη Διπλωματία, Εταίροι..... Όλα δουλεύουν για τις αμυντικές βιομηχανίες

Παλι τα ιδια
Να βαρεσουμε λες παλι, αλλά οταν λεμε να αγορασουμε οπλισμό παλι γκρινιαζεις οτι σπαταλαμε λεφτα

Με τι θα βαρεσουμε ρε τύπε, με σφεντονες?
Τι θελεις επιτελους? Διπλωματια δεν θελεις, οπλισμο δεν θελεις, να τους ανεχομαστε δεν θελεις, τι θελεις στο φιναλε?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Για τον Alex παει..

Αυτο παλι, που νομιζετε οτι ειμαι εδω 24 ωρες την ημερα και παρακολουθω τα παντα και επελεξα να μην απαντησω, με ξεπερνα.
Πεταει ο ναυαρχος ενα "δεν μου απανταει ο Αλεξ" και πρεπει να ψαχνω εγω 50 σελιδες πισω να δω τι ρωτησε
Ρε για συνελθετε

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Μπαρμπαπήδουλα,ναι,τόσο απλό είναι να γίνει πόλεμος σε dt,απόφαση δεν υπάρχει λόγω δημοσκοπικής διαχείρισης των τουρκικών προκλήσεων....

Και για να σου αποδείξω το παραπάνω,πιστεύεις ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση ποτέ,να εισάγει καθολική υποχρεωτική στράτευση ΚΑΙ των ελληνίδων;;;;;α λα Ισραήλ όπου οι γυναίκες και άρματα οδηγούν; Όλοι στα 18

Ποτέ......

Και η Κύπρος μέσα στο κόλπο να κρατά χαρούμενους ψηφοφόρους,αντί να σπάσει αυγά για ομελέτα...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Για τον Alex παει..

Αυτο παλι, που νομιζετε οτι ειμαι εδω 24 ωρες την ημερα και παρακολουθω τα παντα και επελεξα να μην απαντησω, με ξεπερνα.
Πεταει ο ναυαρχος ενα "δεν μου απανταει ο Αλεξ" και πρεπει να ψαχνω εγω 50 σελιδες πισω να δω τι ρωτησε
Ρε για συνελθετε
Εγώ τύπε αποφεύγω να σε κοντράρω εκτός από μερικά πειράγματα :cool2:
Πιστεύω να το έχεις αντιληφθεί :afro:

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.735
Πόντοι
216
90 χρόνια είναι τύπε τα 10 μίλια, ανακυρήχτηκαν επί "προδότη" Ελ. Βενιζέλου :confused:

Δεν αμφιβάλω, αλλά δεν παύει να είναι μια μονομερή ενέργεια, απ όσο ξέρω παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν στον κόσμο (άσχετα αν κανείς άλλος δεν έχει καμιά σκορδοκαίλα να την αμφισβητήσει στην πράξη) και που οι Τούρκοι εξ' αφορμής αυτής (ως έμπρακτη αμφισβήτησή της) ξεκίνησαν πριν χρόνια τις παραβάσεις/παραβιάσεις στο Αιγαίο (και που τώρα πια έγιναν πιο βαθιές και πιο σοβαρές).
Τελικά αν το καλοσκεφτείς μόνο μπελάδες μας έχει προξενήσει..

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81
Το παράδοξο των 10 μιλίων εναέριου χώρου υπάρχει, γιατί πολύ απλά , για διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας ( συμφέροντα Αγγλίας) δεν επεκτείναμε και τα χωρικά μας ύδατα στα 10 μίλια αλλά τα αφήσαμε στα έξι μίλια . Οι Τούρκοι λοιπόν μετά 45 χρόνια ( γύρω στο 70-75) θυμήθηκαν ότι κακώς έχουμε τόσο εναέριο χώρο και άρχισαν τα νούμερα . Τα ρέστα , μας είναι γνωστά, κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά και δεν τρέχει μία .

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Το ζήτησαν οι Τούρκοι να αυξήσουμε σε 10 νμ στον αέρα επειδή είχαν τους Ιταλούς τότε δίπλα τους...

Δεν το έκαναν για εμάς,αλλά για την πάρτη τους,εκδούλευση τους παρείχαμε που συνέπιπτε περίεργως με το συμφέρον μας(..)και για να ειδοποιούνται εγκαίρως οι σκύλοι,αν τους την έπεφταν οι Ιταλοί

Οι ευνούχοι μας παίρνουν άνωθεν εντολές και με ευλάβεια δεν αύξησαν κανένας τους από τότε στα 12 νμ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom