Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Admiral αν θέλεις μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο? Πόσο κοντά στην αλήθεια βρίσκεται αυτό το άρθρο για την ιστορία με το Λήμνος?

Εμένα που οι ναυτικές γνώσεις μου περιοριζονται σε κανό όταν ήμουν 15 χρόνων, μου μοιάζει λίγο άκυρο το παρακάτω :

... Ο Έλληνας καπετάνιος είχε υποπτευτεί την τουρκική πρόθεση και ήταν σε ετοιμότητα. Έκοψε ταχύτητα και λίγο πριν την σύγκρουση έκανε φουλ όπισθεν ολοταχώς, αποφεύγοντας τον εμβολισμό. Όμως, ο Τούρκος δεν σταμάτησε εκεί. Βλέποντας τον Έλληνα με φουλ όπισθεν, επιχείρησε μανούβρα ερχόμενος από δεξιά με σκοπό πάντα τον εμβολισμό.

Ο Έλληνας αντιπλοίαρχος, κυβερνήτης της "Λήμνος" αντέδρασε καταλυτικά. Και από όπισθεν ολοταχώς έδωσε φουλ πρόσω ολοταχώς. Πράγμα που ένα καράβι της δεκαετίας του 1980 είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχει. Όμως η καλή συντήρηση επέτρεψε στην "Λήμνος" να ανταποκριθεί και να εμβολίσει αυτή κάθετα την "Κεμάλ Ρέις", με αποτέλεσμα να της διαλύσει σχεδόν την δεξιά πλευρά
...

Πως γίνεται να σου έρχεται από δεξιά ο άλλος κι εσύ να τον χτυπήσεις στη δεξιά πλευρά του σκάφους του??

Αν δε θες να μπεις σε λεπτομέρειες, στην κλίμακα 0-100% πόσο θα έδινες στο άρθρο αυτό?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Admiral αν θέλεις μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο? Πόσο κοντά στην αλήθεια βρίσκεται αυτό το άρθρο για την ιστορία με το Λήμνος?

Εμένα που οι ναυτικές γνώσεις μου περιοριζονται σε κανό όταν ήμουν 15 χρόνων, μου μοιάζει λίγο άκυρο το παρακάτω :

... Ο Έλληνας καπετάνιος είχε υποπτευτεί την τουρκική πρόθεση και ήταν σε ετοιμότητα. Έκοψε ταχύτητα και λίγο πριν την σύγκρουση έκανε φουλ όπισθεν ολοταχώς, αποφεύγοντας τον εμβολισμό. Όμως, ο Τούρκος δεν σταμάτησε εκεί. Βλέποντας τον Έλληνα με φουλ όπισθεν, επιχείρησε μανούβρα ερχόμενος από δεξιά με σκοπό πάντα τον εμβολισμό.

Ο Έλληνας αντιπλοίαρχος, κυβερνήτης της "Λήμνος" αντέδρασε καταλυτικά. Και από όπισθεν ολοταχώς έδωσε φουλ πρόσω ολοταχώς. Πράγμα που ένα καράβι της δεκαετίας του 1980 είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχει. Όμως η καλή συντήρηση επέτρεψε στην "Λήμνος" να ανταποκριθεί και να εμβολίσει αυτή κάθετα την "Κεμάλ Ρέις", με αποτέλεσμα να της διαλύσει σχεδόν την δεξιά πλευρά
...

Πως γίνεται να σου έρχεται από δεξιά ο άλλος κι εσύ να τον χτυπήσεις στη δεξιά πλευρά του σκάφους του??

Αν δε θες να μπεις σε λεπτομέρειες, στην κλίμακα 0-100% πόσο θα έδινες στο άρθρο αυτό?
Ουτε 5%..Αντ'αυτού σου παραθετω ενα αρθρο του Ναυαρχου ΕΑ Γ. Βουλγαρακη για να βγαλεις τα συμπερασματά σου...
"Ρήγματα στη Ναυτοσύνη …..!?
Μετά από κάθε Ναυτικό Ατύχημα, ενστικτωδώς περνούν μπροστά από τα μάτια μου, σε fast forward, όλες μου οι στιγμές και τα βιώματα μου στη Θάλασσα!! Μοιραία ψάχνω να βρω τι έφταιξε και γι’ αυτό νοερά βάζω τον εαυτό μου στη Γέφυρα, για να ακούσω, να δω, να ζήσω και να καταλάβω!!
Από την πρώτη στιγμή που έγινε το ατύχημα (μάλλον «ατύχημα») με την Ελληνική και Τούρκικη Φρεγάτα, στα ανοικτά του Καστελόριζου, είπα ότι ….. πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και με νέα ελπίδα πλέον!! Βλέποντας όλο αυτό το κομφούζιο «ερμηνειών» που δημιουργήθηκε, τις θριαμβολογίες, τις υπερπατριωτικές κορώνες, τα αστεία αλληλοσυγχαρίκια και πολλά άλλα ….. άστοχα (άστοχα λέμε), επεσήμανα ότι : «Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»!!
Αλλά που να καταλάβουν!??
Καλά κρατούν τα πανηγύρια, στους άναυτους κύκλους του ορειβατικού Ναυτικού!!
Τώρα που όλοι είδαμε τη ζημιά, το ρήγμα στο Τούρκικο σκάφος, την έκταση και τη θέση του, αλλά και το σχήμα, τη διαμόρφωση του …… ας μας πουν οι άναυτοι «εμπειρογνώμονες», τι καταλαβαίνουν!?
Εξακολουθούν να το θεωρούν αυτό επακούμβηση !?
Ξέρουν τι σημαίνει επακούμβηση, έχουν δει ή έχουν βιώσει επακούμβηση, μεταξύ πλοίων!?
Τους μοιάζει αυτό για επακούμβηση !?
Και γιατί λοιπόν, αυτό ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, με ρώτησαν κάποιοι επιθετικά!!
Έεεε εδώ, αντί για απάντηση γελάς και το τελειώνεις λέγοντας: «Καλά άσε καλύτερα»!!
Άρα λοιπόν τι συνέβη !?
Είναι δυνατόν, δύο τέτοια Πολεμικά Πλοία (Πολεμικά λέμε), τόσο σύγχρονα και με τέτοια ισχύ στις μηχανές τους, με δύο –κατά τεκμήριο- έμπειρους και καλούς Κυβερνήτες, να είχαν ένα τέτοιο ατύχημα!?
Όσοι υπηρέτησαν σε Γέφυρα Πλοίου κρούσεως επιφανείας, ξέρουν πολύ καλά ότι ….. έστω και ο ένας από τους δύο Κυβερνήτες, να ήθελε και να χείριζε κατάλληλα, ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα μπορούσε (θα μπορούσε λέμε) να αποφευχθεί η «επακούμβηση»!!
Να επισημάνω ότι, ανεξάρτητα του ποιος είχε προτεραιότητα, ο Διεθνής Κανονισμός Αποφυγήν Συγκρούσεως στη Θάλασσα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ρητά ότι : «Όλοι χειρίζουν προς αποφυγή συγκρούσεως», ΟΛΟΙ λέει!!
Άρα εδώ, είτε έπεσε ηθελημένα ο (ατζαμής) Τούρκος πάνω στον Έλληνα ….. είτε ο Έλληνας, δεν χείρισε προς αποφυγήν του Τούρκου !?
Για τον Τούρκο το καταλαβαίνω!! Τόσα χρόνια τους είχαμε συνηθίσει να μαζεύουμε τα λάθη τους, τις άγαρμπες κινήσεις τους και τους είχαμε κάνει, να νιώθουν μάγκες και ασφαλείς!! Όμως σ' αυτόν τον Τούρκο, του έλαχε να παραλάβει ..... το τηλεγράφημα!!
Και γιατί λοιπόν, δεν χείρισε προς αποφυγήν ο Έλληνας Κυβερνήτης!?
«Διότι, πήρε την απόφαση ΤΟΥ να μην υποχωρήσει μπροστά στον Τούρκο, προτίμησε να συγκρουστεί μαζί του και να γράψει Ιστορία», είναι το γενικό συμπέρασμα της άναυτης (και αστράτευτης μάλλον) παρέας του διαδυκτίου!!

• Like
Αντιδράσεις: Wrath_

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Από αριστερά ερχόταν ο άλλος, όχι από δεξιά.

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Σε ευχαριστώ Ναυαρχε για την απάντηση.

Το λογικό αυτό είναι Random1 αλλά επειδή είμαι άσχετος είπα να ρωτήσω κάποιον πιο ειδικό.

Που τα σκέφτονται οι τύποι??

Και τα γράφουν και επώνυμα :2funny:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Σε ευχαριστώ Ναυαρχε για την απάντηση.

Το λογικό αυτό είναι Random1 αλλά επειδή είμαι άσχετος είπα να ρωτήσω κάποιον πιο ειδικό.

Που τα σκέφτονται οι τύποι??

Και τα γράφουν και επώνυμα :2funny:
α)Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να γράφει την γνώμη του. Και ας κριθεί μετά.
β)Πέραν από εμάς που σχολιάζουμε εδώ μέσα για οτιδήποτε :rolleyes::grin::grin: , στην αγορά κυκλοφορούν πολλές απόψεις ειδικών ή όχι και τόσο ειδικών.
Όλοι αυτοί δεν μπαίνουν στην πρώτη κατηγορία, περί δημοκρατίας, για έναν απλό λόγο.
Εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια από το συμφέρον του τόπου. Για παράδειγμα:
Πάρε αυτό το καράβι, όχι εκείνο. Αυτό είναι πιο ακριβό, ετούτο πιο καινούριο.
Δεν έχουν άραγε το δικαίωμα να πουν την γνώμη τους??
Ναι, αλλά να βάζουν πρώτα το συμφέρον του ΠΝ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.
Κοινώς για να πάρει ο άλλος μερίδιο από τα εξοπλιστικά έχει να γράαααααααααααααααααααααααααάψει...
γ)Παρόμοιο με το β αλλά αντί τσέπης αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ιδεολογία.
Να φανεί σωστή η δεξιά,αριστερή, κεντρώα και στο μουνί μας αν απομείνει τίποτα όρθιο.
Που να ανατρέχουμε και στο παρελθόν, που το ΄χουμε και πλούσιο, να δούμε από πότε υπάρχει η ιδέα της συνεκμετάλλευσης.....(λίγο μετά το 1453 :grin::grin::grin::grin::grin:)
δ)Ειλικρινά τώρα, να κάθομαι να γράφω για αδερφούς, φίλους, σύμμαχους???? Μπαααααααααααααααααααααα :badair::badair::badair::badair:

Αν με πείσει κάποιος ότι ισχύει το α και τζάμπα γράφω...........υπόσχομαι να είμαι καλό παιδάκι εφεξής :rolleyes::grin::grin::grin:

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Ναι γενικά συμφωνώ μαζί σου, ασφαλώς ο καθένας ό,τι θέλει γράφει και αντιστοίχως κρίνεται.

Όταν κάποιος γράφει άποψη ή εκτίμηση βεβαίως όλα είναι σεβαστά.

Όταν όμως καταγράφει γεγονότα (υποτίθεται), αυτό που παλιά λεγόταν ρεπορτάζ, δεν τίθεται θέμα Δημοκρατίας. Είσαι σοβαρός ή καραγκιόζης, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ καταγραφής άποψης και γεγονότος. Αυτό εννοούσα.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Μα αυτό είναι το ωραίο, την καταγραφή του γεγονότος την αποτυπώνεις όπως σε συμφέρει :2funny::2funny::2funny:
Εκεί διαλέγεις αν ο καταγραφέας ανήκει στο β ή το γ.
Και έξω να πέσεις, ίδια σκατά είναι.

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Α ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Σωστό!

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.137
Πόντοι
22.785
:wink: :wink:

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η Αμερική του την έχει στημένη τού κυρίου Ερντογάν..,
:sunglasses:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Ποια Αμερική, μεγάλε μου; Του Τρόμπα; :S

Είσαι καλά στα μυαλά σου;

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

Μα καλα...Ακόμη στο Αιγαίο παρέλαση ..... ανενόχλητοι κάνουν..... είμαστε Σοβαροί ;
:confused::confused::confused:

Τύπε μου, το ξερω οτι θα σε σοκαρω, αλλά πρεπει να σου το αποκαλυψω:

Η Μαυρη Θαλασσα δεν ειναι στο Αιγαιο
Να ξαναγίνουμε η Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών τύπε! :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006

Μα καλα...Ακόμη στο Αιγαίο παρέλαση ..... ανενόχλητοι κάνουν..... είμαστε Σοβαροί ;

Να ξαναγίνουμε η Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών τύπε! :confused:

Δύο ηπειρων και πεντε θαλασσών ηταν ρε τύπε, το παρακανες

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
O τύπος είναι δεξί χέρι του Ερντογαν, διαπραγματευτής στις μυστικές συνομιλίες μεταξύ μας με την μεσολάβηση των Γερμανών και πράκτορας της CIA σύμφωνα με το WikiLeaks.

Κατά την παραμονή του στην Αμερική δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια ενώ συνεργάστηκε με το Κέντρο για την Κατανόηση του Ισλάμ με τον Χριστιανισμό, το οποίο χρηματοδοτούσε η Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε από το WikiLeaks, ο Καλίν υπήρξε πληροφοριοδότης της πλατφόρμας Stratfor, η οποία συνεργάζεται με κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο «πουλώντας» κρίσιμες πληροφορίες. Η Stratfor θεωρείται το εμπορικό σκέλος της CIA. Στα έγγραφα του WikiLeaks, o Καλίν φαίνεται να επικοινωνεί με τον επικεφαλής του Stratfor διαβιβάζοντας πληροφορίες που αφορούν την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Συνεργάτης του Stratfor το 2009 είχε συλλέξει πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Καλίν ήταν πράκτορας της CIA, κάτι που φαίνεται να είχε αξιολογήσει ως πολύ σημαντικό ο οργανισμός και ζητούσε από τους συνεργάτες του να κρατήσουν μυστική τη συνεργασία «γιατί ο Καλίν είναι πολύ σπουδαία πηγή». Ο ίδιος ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας, καθώς επέλεξε να παρουσιάσει τα στοιχεία που διέρρευσαν ως μη σοβαρά. Στις αποκαλύψεις του WikiLeaks περιλαμβάνονταν και πληροφορίες για εκβιασμό του Καλίν σε επιχειρηματία ώστε να πληρωθούν τα δίδακτρα της μεγάλης του κόρης στο πανεπιστήμιο, κάτι που τελικά έγινε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι η Ελλαδα των "πέντε θαλασσών" (Αιγαίο, Ιόνιο, Λιβυκό, Προποντίδα, Ευξεινος Ποντος) δεν περιλαμβανε την περιοχη που κάνει βόλτες το τουρκικο ερευνητικο και την θεωρουμε "ελληνικη υφαλοκρηπιδα".

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

Δύο ηπειρων και πεντε θαλασσών ηταν ρε τύπε, το παρακανες
Έεεελα καημένε! Ευκαιρία να γίνουμε και των 6 θαλασσών!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι η Ελλαδα των "πέντε θαλασσών" (Αιγαίο, Ιόνιο, Λιβυκό, Προποντίδα, Ευξεινος Ποντος) δεν περιλαμβανε την περιοχη που κάνει βόλτες το τουρκικο ερευνητικο και την θεωρουμε "ελληνικη υφαλοκρηπιδα".
Με τη Συνθήκη των Σεβρών τα Δωδεκάνησα παραδόθηκαν στην Ιταλία, η οποία συμφώνησε να τα δώσει εκτός από την Ρόδο και το Καστελλόριζο στην Ελλάδα, με τον όρο αν η Βρετανία έδινε την Κύπρο στην Ελλάδα μετά από δημοψήφισμα να δώσει και αυτά τα νησιά στην Ελλάδα. Η Ιταλία ακύρωσε τη συμφωνία λίγο καιρό αργότερα. Ο χάρτης της Ελλάδος των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών όπως την καθόριζε η Συνθήκη των Σεβρών. Η Ρόδος και η Κύπρος με λευκό χρώμα ως μελλοντική ενσωμάτωση εθνικού εδάφους, τα Δωδεκάνησα πλην Ρόδου με το χρώμα της Ελλάδος. Η μεταξύ Ελλάδος, Ρόδου και Κύπρου θάλασσα προφανώς ελληνική και όχι "ελληνική".

2.jpg

Popopovic

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
167
Πόντοι
1

Το θέμα δεν είναι αν η Μαύρη θάλασσα είναι Αιγαίο.

Σε λίγο το Αιγαίο θα το αποκαλεί Μεσογείο ο Μεμέτης -και Αρχιπέλαγος θα είναι ο Αργοσαρωνικος μόνο

Αλλά θέμα είναι το οτι ο τύπος δημιουργεί αξιώσεις και τετελεσμένα. Αν δεν του κόψεις την φορά από την αρχή θα αρχίσει να ζητάει και θα μπει σε λιγο και σε άλλα λιβάδια και νερά που έχει μπει ήδη...

Τεσπά αφού έχουμε πολιτικούς που τα δέχονται.... περαστικά μας.

Και Κάτι ακόμη....το βλέπετε ότι χτυπάει σε όλα τα επίπεδα αέρα θαλασσα .... γεωτρήσεις, οικονομία διπλωματία. Προχθές μου ελεγε φίλος στη Νότια Βουλγαρία ότι ανοίγει και άλλα δύο εργοστάσια για εξαρτήματα ΙΧ ο Τούρκος. Θέλει αφενός να ελέγχει την μειονότητα εκεί πάνω το σύνολο του εργαζομένων είναι μουσουλμάνοι (15% της συνολικής επικρατείας) και αφετέρου λανσάρει σχέδιά για το νέο όχημα Τούρκικης παραγωγής που θα κυκλοφορήσει.

Εσύ θέλω να μου πεις τι κάνεις....;;;

Μαλώνεις για το αν θα φοράς μάσκες η όχι στα Δημοτικά σχολεία και στις διακοπές σου και αν ο ελληνικός στόλος έστειλε βστο φαναρτζιδικο ένα σάπιο καραβο ωτης τουρκικόυ στόλου τη στιγμή νπου με τα χρήματα που δαπανά με οφείλε να τα βυθίσει ΟΛΑ;

ασφαλώς και δεν είναι Αιγαίο η μαύρη θάλασσα και σε λίγο δεν θα είναι και πολλά ακομη Αιγαίο..

Είναι σίγουρο ότι θα δούμε και άλλες αλλαγές στο γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας και ασφαλώς που θα την μικραίνουν και όχι το αντίθετο

(Υ.Γ στα γράφω αυτά εγώ που κατοικώ σε μια περιοχή που η πλειοψηφία των ατόμων...ενώ πριν λίγα χρόνια μιλούσαν την ελληνική......πλέον τώρα μιλούν την Τουρκική γλώσσα...:( )

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom