Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Το σύστημα με τις παραθέσεις είναι λίγο κουραστικό, το παρακάτω :

2. Παντελώς αποτυχημένη ομάδα προπαγάνδας. Αυτό φάνηκε στο συμβούλιο της ΕΕ. Η τουρκία έχει καταφέρει και εχει αναστρέψει την εικόνα των γεγονότων, ενω εκπέμπει μια εικονα δύναμης και αυτοποεποίθησης

Είναι ολοκληρωτικά λάθος.

1. Καμία εικόνα δεν έχει αναστρέψει η Τουρκία, αντιθέτως σε επίπεδο διεθνούς κλίματος έχουν υποστεί πλήγμα, δεν είναι μικρό πράγμα σοβαρά Ευρωπαϊκά ΜΜΕ να σε αποκαλούν Rogue State.

2. Το ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στη συγκεκριμένη σύνοδο δεν αναιρεί το 1.

3. Εικόνα δύναμης και αυτοπεποίθησης αντιλαμβάνονται μόνον όσοι τρώνε τον παπά του Ερντογαν. Όσοι παίζουν τα λεφτά τους πάντως αποδεδειγμένα αλλιώς τα αντιλαμβάνονται, τα swaps θα στερέψουν λίγο πιο σύντομα λόγω Covid και το IMF πλησιάζει επικίνδυνα (εντός του 2021 πιθανότατα).

Οι (με 80% βεβαιότητα) γελοιότητες στη Μαύρη Θάλασσα δείχνουν ότι δεν πάνε πολύ καλά τα πράγματα απέναντι.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Όταν προχωράει η συζήτηση δεν θέλω να μπλέκω. Δύο παρατηρήσεις όμως αναγκαίες.
- Η προπαγάνδα στον Ελληνικό Λαό από τις ΕΕΔ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ. Η προπαγάνδα στοχεύει εχθρό.
- Ο Καμένος είναι απο τους χειρότερους ΥΠΑΜ που έχει περάσει. Η κληρονομιά του είναι 500 μύρια κουβά στα P3, μηδέν FOS, χαμηλές διαθεσιμότητες λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αμφιλεγόμενο εμπόριο όπλων με Άραβες (έτσι στα γρήγορα).

Πήρε το ΥΠΑΜ γιατί ποντάριζε τη συνέχιση της βουλευτικής του καριέρας στους ένστολους. Γι αυτό και τα αναδρομικά. Δεν του έκατσε. Δεν πιάνω δε το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Και η ετσιθελική καθήλωση των πανάκριβων ΝΗ-90. Τα οποία αποφάσισε αυτός ότι δεν τα χρειάζονται οι ΕΔ οπότε τα άφησε στην πίστα να σκονίζονται ή να παριστάνουν το ΕΚΑΒ και πληρώναμε φύλακτρα εκατομμυρίων στους Γάλλους αφού είχε αρνηθεί να παραλάβει τα εναπομείναντα έτοιμα.
Χώρια το φιάσκο με τα πυρομαχικά που προσπαθήσαμε να δώσουμε στους Σαουδάραβες υπογείως, για χρήση στην Υεμένη και γέλασε κάθε πικραμένος με το πόσο ανίκανοι είμαστε να κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι χώρες σε τακτική βάση, χωρίς να το παίρνει κανείς πρέφα και χωρίς να ανοίγει μύτη, ενώ εδώ τον αρμόδιο αξιωματικό τον αποστράτευσε ο Πάνος και αν δεν κάνω λάθος τον επανέφερε η ΝΔ, γιατί θεωρήθηκε τιμωρητική η αποστρατεία του.
Τον κυβερνήτη του Λήμνος τον βλεπω να ακολουθεί το μακρύ κατάλογο Σκαμπαρδώνη, Δινόπουλου , Γρίβα και λοιπών.

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Οι (με 80% βεβαιότητα) γελοιότητες στη Μαύρη Θάλασσα δείχνουν ότι δεν πάνε πολύ καλά τα πράγματα απέναντι.

Τι εννοείς; Ότι όσα λένε για τρελά κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι μπαρούφες;

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Με 80% βεβαιότητα δε θα βγει κάτι από εκεί.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Γειά σου wrath. Οκ, έχω διαφορετική άποψη για την ομάδα προπαγάνδας της κυβέρνησης. Κατα τη γνώμη μου έχει αποτύχει να επικοινωνήσει τα γεγονότα. Με Βούλγαρους που μίλησα και Ιταλούς μια χαρά ήξεραν τις θέσεις του τούρκου. Τις δικές μας, όχι. Στη σύνοδο που έγινε, μάλλον φάγαμε ήττα. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η ομάδα προπαγάνδας φέρνει αποτελέσματα;

Οικονομική καταστροφή βλέπουν για τον τούρκο εδω και χρόνια.

Για το ρόλο της γερμανίας έχεις κάποιο σχόλιο;

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Με 80% βεβαιότητα δε θα βγει κάτι από εκεί.

Με 150% βεβαιότητα. Ξεχάστε ότι βγήκε η ανακοίνωση. Είναι καθαρός ερντογανικός σανός για εγχώρια κατανάλωση. Τις εξαγωγές στην Ελλάδα (του ερντογανικού σανού) τις έχει αναλάβει ο ΣΚΑΪ.

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.947
Πόντοι
1.056
Την Καλησπερα στους Φιλους......μιας και αναφερετε την κριση του 87.... στη συγκεκριμενη περιπτωση και μονο..... ο ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ειχε και το στρατευμα και τον λαο και μαζι του....Το εχω ξανααναφερει...υπηρετουσα απεναντι απο τους Πιθηκους στα 2-3 ναυτικα μιλια απο τα δικα τους παραλια....βλεπαμε τις κατοικιες και για να πω και που ...στο νησι εχει γυριστει ταινια με την ατακα"Παμε Πολεμο"????και ομωνυμο τραγουδι.......Ο ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ δεν αστειευοταν τοτε...ουτε μπλοφαρε.....Αμα κανανε την μαλακια θα τους μπουμπουνιζε......θα τρωγανε αγριο γαμησι . οι Πιθηκοι....δεν μπορει να μπλοφαρεις και να γεμιζεις την ακτη με μικρες εκπληξεις ουτε να κουβαλας σε λοφους Διδυμα για φτερωτους πιθηκους συν και αλλα που δεν ειναι του παροντος και δεν χρειαζεται να αναφερω εχουνε περασει 35 χρονια αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ο ΑΝΤΡΕΑΣ ητανε οτι ηθελε ο Ελληνικος Λαος και το Στρατευμα......ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ.......
ΥΣ.....καλα να περνατε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Alex φιλε,εγω δεν ειμαι υπερ-πατριώτης ουτε φυσικα Συριζαίος..
Όμως η κατασταση αυτή αρχίζει να κουραζει...Ψηφίζεις-οχι εγω- μια Παραταξη με Εθνικα Ιδεωδη που δεν υπηρχαν ουτε κατα διανοια στους προηγούμενους και περιμένεις καποια αποτελεσματα.Αυτη η ομιχλωδης όμως ατμοσφαιρα, με τα πισωγυρισματα του Δενδια και την αδυναμία να προταξουμε το Εθνικό μας συμφερον στους Ευρωπαίους,μας κανει να συρόμαστε πισω από το αρμα του Βερολίνου κι επιτεινει την αγανακτηση τουλαχιστον του Στρατευματος.
Τωρα μας λενε διαπραγματευσεις εφ'όλης της υλης και οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί κι εχει απομεινει ο Μακρον -που δεν μας αγαπησε ξαφνικα βεβαια-να μας υποστηρίζει.Κι εσυ πας και τον γειώνεις-ακυρωνεις την αμυντικη συμφωνα με τους Γαλλους που προεβλεπε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΜΕ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΕ και ακολουθείς πιστα τις εντολές του Βερολίνου.
Σεργιανιζει το γαμω-καραβο 15 μερες τωρα και εμεις λεμε ότι "δεν μπορεί να κανει ερευνες λόγω ..θορύβου" και γελανε και τα ψαρια!Οκ, ας πουμε ότι δεν κανει ερευνες-που κανει όπως ειδες και πιο πανω μεσω δορυφόρου-αλλα κανει επιδειξη Σημαιας σε ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.Εμεις τι κανουμε??Παρακολουθούμε και συστηνουμε αυτοσγκρατηση!
Γνωρίζω πραγματα που δεν μου επιτρεπεται να αναφερω απο πηγες εκτος ΠΝ,και συγκεκριμενα απο πρωην συναδελφους που δουλευουν εξω σε Ισραηλ,ΗΑΕ και μου σηκωνεται η τριχα καγκελο με την αναβλητικότητα των Κυβερνωντων.Το κλιμα αυτην τη στιγμη ειναι 90-10 υπερ μας και οι οποιοι ενδοιασμοι,εχουν να κανουν με τις Αμερικανικες εκλογες και τη Μερκελ..Ενα "push" ειναι να στειλουμε τον πουστη στα βαθη της Ανατολίας-οχι στρατιωτικα αλλα γεωπολιτικά- και δεν το ζηταμε....
Ως πότε ρε φιλε?και αν οχι τωρα με ΝΔ Κυβερνηση,πότε?
Να σου θυμισω επισης ότι ειμαστε σε διαρκη επιφυλακη κοντα ενα μηνα τωρα,με ότι αυτο συνεπαγεται σε κοστος,υλικά και ανθρωπινο δυναμικό..
Και να σε πληροφορήσω επίσης ότι ο Κυβερνητης του Λημνος εκληθη για "καταθεση αναφορας"-ετσι το λεμε τωρα- με το που καταπλευσει στο Ναυσταθμο..
Ολα καλα ρε Ναυαρχε, αλλά πώς ακριβως θα στειλουμε μερικες δεκαδες εκατομμυρια κοσμο πισω στην Ανατολια?
Τι ζητας δηλαδη, το οκ για πολεμο? Συγκεκριμενα.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ποιοι είναι οι ναζί και μας λένε τι να κάνουμε και τι να ΜΗΝ κάνουμε;
αυτοί που σε πληρώνουν και συνεχίζεις να υπάρχεις ως κράτος,σύντομα εξάλλου για τα ελληνοτουρκικά θα κληθεί να αποφασισει ο ελληνικός λαός ο οποίος υπό την απειλή της στάσης πληρωμών θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις γερμανικές διαταγές.

Η γελοιότητα της κυβέρνησής του Κούλη στο θέμα του Λήμνος που και καλά συγχάρηκαν τον κυβερνήτη κατόπιν εορτής ενώ έκανε κρα από την αρχή ότι αυτός κινηθηκε αυτοβούλως και ενάντια στις εντολές που είχε οι οποίες θα ήταν αντίστοιχες με αυτές που λάβανε οι τρεις που πήγαν άκλαφτοι στα Ιμια

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Γειά σου wrath. Οκ, έχω διαφορετική άποψη για την ομάδα προπαγάνδας της κυβέρνησης. Κατα τη γνώμη μου έχει αποτύχει να επικοινωνήσει τα γεγονότα. Με Βούλγαρους που μίλησα και Ιταλούς μια χαρά ήξεραν τις θέσεις του τούρκου. Τις δικές μας, όχι. Στη σύνοδο που έγινε, μάλλον φάγαμε ήττα. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η ομάδα προπαγάνδας φέρνει αποτελέσματα;

Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν το παίζω γκουρού της Διεθνούς Πολιτικής, όπως έχω ξαναπεί βλέπω το θέμα πιο πολύ από τη σκοπιά του oil & gas που μαθαίνω και καταλαβαίνω κάτι παραπάνω.

Η γνώμη μου σε αυτά που ανέφερες :

1. Δεν ξέρω αν φάγαμε ήττα στη Σύνοδο. Προσωπικά θα μου έκανε τεράστια εντύπωση αν η Σύνοδος αποφάσιζε κυρώσεις,το θεωρούσα 0%.

Θεωρώ βέβαιο πάντως ότι όσοι παρευρισκονται σε αυτές τις συσκέψεις έχουν απόλυτα ακριβή γνώση των γεγονότων, απείρως καλύτερη από εμένα και εσένα.

2. Εγώ δε βλέπω οικονομική καταστροφή για τον Τούρκο, βλέπω όμως το IMF παρα πολύ πιθανό. Και το IMF αν κληθεί, θα βρει πολλά "περίεργα" στα οικονομικά του Ερντογαν. Τη συνέχεια την ξέρουμε από 1ο χέρι.

3. Για το ρόλο της Γερμανίας αδυνατώ να έχω άποψη, η εξωτερική τους πολιτική είναι εκθετικά πολυπλοκοτερη της Ελλάδας. Αυτά που ξέρω είναι τα εξής :

- στη συμφωνία της Αιγύπτου έφαγαν χοντρό by-pass.

- αν δεν κάνω λάθος, οι ΗΠΑ έπαιξαν πολύ ενεργό ρόλο σε αυτή τη συμφωνία, πολύ παραπάνω από facilitator.

- οι Γάλλοι έχουν πολύ πιο ισχυρά κίνητρα από τους Γερμανούς σε αυτό το ζήτημα.

Εν ολίγοις, γνώμη μου είναι ότι δε θα παίξει καθοριστικό ρόλο η Γερμανία.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Ποιοι είναι οι ναζί και μας λένε τι να κάνουμε και τι να ΜΗΝ κάνουμε;
αυτοί που σε πληρώνουν και συνεχίζεις να υπάρχεις ως κράτος,σύντομα εξάλλου για τα ελληνοτουρκικά θα κληθεί να αποφασισει ο ελληνικός λαός ο οποίος υπό την απειλή της στάσης πληρωμών θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις γερμανικές διαταγές.

Διαφωνούμε, αλλά διαβάζω αυτά που γράφεις γιατί μιλάνε οι ουσίες και έχεις ενα στυλ σουρρεαλ

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Wrath αυτό που με ανησυχεί είναι η ύποπτη δουλοπρέπεια απέναντι στους γερμανούς. Επιρροή έχει αυτός που εσυ αφήνεις να σε επηρρεάσει, και οι γερμανοί έχουν κατι περισσότερο απο "το αυτί" της κυβέρνησης. Οι Γάλλοι όμως έχουν μεγαλύτερη δίψα για να αποκτήσουν ρόλο, έχεις δίκιο. Αλλά πρέπει να τους αφήσουμε να είναι συμμαχοί μας, και όχι να φοβόμαστε τους ναζι.

Το ισραήλ δε θα είχε πρόβλημα να έχει φιλικές σχέσεις με μόγγο, αν δεν ήταν ο ερντο αρχηγός. Αυτό αν συμβεί, αλλάζει τα πάντα.

Να δουμε το "διάλογο" την ερχομενη εβδομάδα. Πιθανόν να πρόκειται για θέατρο

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Eν τω μεταξύ η εκεχειρία στη Λιβύη μάλλον δε φαίνεται να λειτουργεί. 'Ενα μέτωπο όπου η Ελλάδα είχε ρόλο που αρνήθηκε να παίξει.

Libyan State Supreme Council: "We reject any dialogue with the war criminal Haftar.""Any dialogue or agreement should only be between elected institutions."; "The revolt must be ended and the government must be given the opportunity to expand its control completely."

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Wrath αυτό που με ανησυχεί είναι η ύποπτη δουλοπρέπεια απέναντι στους γερμανούς. Επιρροή έχει αυτός που εσυ αφήνεις να σε επηρρεάσει, και οι γερμανοί έχουν κατι περισσότερο απο "το αυτί" της κυβέρνησης. Οι Γάλλοι όμως έχουν μεγαλύτερη δίψα για να αποκτήσουν ρόλο, έχεις δίκιο. Αλλά πρέπει να τους αφήσουμε να είναι συμμαχοί μας, και όχι να φοβόμαστε τους ναζι.

Δεν ειναι θέμα φόβου.
Αλλά για ποιον λόγο να ενεργούμε με τροπο που θα τους βαλουμε απεναντι?
Για την ωρα καλα το παμε.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Τι θα γινει με τον Κούλη ;
Ακομα θόρυβο κανει ;
Ο τούρκος έφτασε μεχρι την Άνδρο
Ρε Κούλη ανίκανε παραιτήσου , η ελλαδα θα γινει τουρκΛαδα σε λιγο με εσένα .. εισαι χειρότερος κ απο τον αλ6

Που ειναι οι κυρώσεις απο την ΕΕ ,
Τρέχα με τον εβραίο τον δενδρια κ πες δεν ξανά υπογράφουμε τπτ στην ΕΕ , εαν δεν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

Η ΝΔ πρεπει να παραιτηθεί κ να σχηματιστεί κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Εσεις οι υπερπατριωτες εχετε πολλά θεματα.
Για πες μας λιγο τι εννοεις κυβερνηση εθνικης σωτηριας.
Στρατιωτικη κυβερνηση προφανως? Τι? Με πρωθυπουργο ποιον?

Στην Ανδρο εχει διεθνη υδατα, να σε ενημερωσω. Αν εχετε υποψη σας εσεις οι υπερπατριωτες. Που μαλλον δεν εχετε.
Και ηταν μεγαλη ελληνικη επιτυχια οτι εντοπισαμε το υποβρυχιο και προσπαθουσε να ξεφυγει. Αλλά εσεις το εχετε συνηθιο να μιλατε σαν πενταχρονα. Και εχετε κουρασει παρα πολυ.
Στα διεθνή ύδατα μπορούν να πλέουν πολεμικά σκάφη εκτελώντας ασφαλή διεύλευση. Για τα υποβρύχια σημαίνει ότι θα διέρχονται σε ανάδυση :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Οχι ρε τύπε, νομιζω οτι η εννοια της "ασφαλους διελευσεως" αφορά τα χωρικά ύδατα, οχι τα διεθνη.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Και να σε πληροφορήσω επίσης ότι ο Κυβερνητης του Λημνος εκληθη για "καταθεση αναφορας"-ετσι το λεμε τωρα- με το που καταπλευσει στο Ναυσταθμο..
Θα παρουσιαστεί με το δυναμολόγιο υπό μάλης ; :confused:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

Λες να έχει αναλάβει ο πουλής την προπαγάνδα της κυβέρνησης; :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom