Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
το συμπερασμα, στο οποιο βασιζεται ολο το αρθρο, οτι ο ορος "στρατικοποιηση" αναφερεται στις ενεργειες της Ελλαδας απο που προκυπτει (περα απο την προφανη προθεση του συγγραφεα να προκειψει)

γιατι αν δε κανω λαθος, το Oruc Reis βγηκε απο το λιμανι και πορευτηκε συνοδεια 5 (μετα 7) ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ
μα θελει παρα πολλη προσπαθεια με δεδομενα οτι

οι τουρκοι εβγαλαν ερευνητικο συνοδεια στολισκου πολεμικων
οι τουρκοι εβγαλαν δευτερο στολισκο να κανει εικονικα πυρα γυρω απο το καστελοριζο
εμεις εχουμε μια φρεγατα να επιτηρει τον στολισκο των τουρκικων πολεμικων

για να παρεις μια δηλωση "να σταματησει ο φαυλος κυκλος της κλιμακωσης και της στρατικοποιησης" και να πεις ααααπ για μας το λεει.

η πρεπει να 'σαι παγκοσμιος πρωταθλητης κλαψομουνης
Zane ούτε το αρθρο διάβασες ούτε το Λυγερό παρακολουθείς. Γράφεις και κάτι αυθαίρετο και αυτο αποθεώνεσαι.

Popopovic

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
167
Πόντοι
1
Τουρκική προκλητικότα-Μπαχτσελί: Όποιος τολμήσει να αντιμετωπίσει το ναυτικό μας στο Αιγαίο θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Επειδή βλέπω ότι το παρεάκι είναι σκληρά καραβαναδικο.
..ας μου πούνε εδώ μέσα οι φίλοι.....τι γυρεύουν τα τουρκικά πλοία μέσα στο Αιγαίο.....

Μαθαίνω στην Εύβοια βρέθηκε το ένα σήμερα....αύριο βλέπω να δένει στο Θερμαϊκό κόλπο μπροστά στο λευκό Πύργο

Η Ελλάδα είναι Ακυβέρνητη...και πλοίο ακυβέρνητο...... είναι έρμαιο των κυμάτων και πειρατών......

Το ηθικό των ΕΔ μαθαίνω ότι είναι στο ναδίρ...... άμυνα και πάλι άμυνα......μας παίζει μονοτερμα ο άλλος και δεν έχουμε ούτε αλλαγές στον πάγκο......

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
Zane ούτε το αρθρο διάβασες ούτε το Λυγερό παρακολουθείς. Γράφεις και κάτι αυθαίρετο και αυτο αποθεώνεσαι.

μια χαρα το διαβασα το αρθρο

πες μου εσυ τι δε καταλαβα απο το αποσπασμα που ποσταρες για να αυτομαστιγωθω

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

μια χαρα το διαβασα το αρθρο

πες μου εσυ τι δε καταλαβα απο το αποσπασμα που ποσταρες για να αυτομαστιγωθω
Το απόσπασμα λοιπόν, όπως σωστά λες στο επόμενο ποστ, και όχι το άρθρο που είναι χωρισμένο σε 5 ενότητες που καταπιάνονται με διαφορετικές χώρες και με τον επίτροπο και κάνουν καταγραφή της στάσης τους στη σύνοδο, μιλά για τη Γερμανία.
Αφού το διάβασες μια χαρά όπως λές περιμένω να μου ποστάρεις το σημείο που αποδεικνύει αυτό που έγραψες.
το συμπερασμα, στο οποιο βασιζεται ολο το αρθρο, οτι ο ορος "στρατικοποιηση" αναφερεται στις ενεργειες της Ελλαδας απο που προκυπτει (περα απο την προφανη προθεση του συγγραφεα να προκειψει)

γιατι αν δε κανω λαθος, το Oruc Reis βγηκε απο το λιμανι και πορευτηκε συνοδεια 5 (μετα 7) ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ
Στα του αποσπάσματος και όχι του άρθρου λοιπόν, φαύλος κύκλος, και αντιπαρέρχομαι την φιλοσοφική του ερμηνεία καθώς δεν είμαι ο Κάππαφής για να γράφω τα ανάλογα σεντόνια, στην καθομιλουμένη μεταφορική του χρήση σημαίνει τη δημιουργία ενός προβλήματος για επίλυση ενός αρχικού, που όμως με την επίλυσή του οδηγεί στο αρχικό, οπότε ξανακάνουμε τον κύκλο, που τελικά οδηγεί σε αδιέξοδο. "να σταματησει ο φαυλος κυκλος της κλιμακωσης και της στρατικοποιησης" λοιπόν σημαίνει ότι ο Τούρκος κλιμακώνει αφού τη φορά αυτή βγήκε συνοδεία πολεμικών και εμείς στρατιωτικοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση. Αυτός κλιμακώνει περισσότερο κι εμείς στρατιωτικοποιούμε περισσότερο και τελικά καταλήγουμε σε φαύλο κύκλο, αφού όσο κλιμακώνει αυτός τόσο στρατιωτικοποιούμε εμείς. Είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο λοιπόν ότι ο Μαας με το στρατιωτικοποίηση αναφέρεται σε μας. Εκτός αν άλλαξε το νόημα των ελληνικών.
Στρατιωτικοποίηση και όχι στρατικοποίηση αυτό σημαίνει. Τη χρήση δυνάμεων για τον έλεγχο περιοχής ή εδάφους. Ασχέτως του αν αφορά κατοχή, εθνική κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα ή εν δυνάμει δικαιώματα.
Ενδεικτικά, ανΥΠΕΞ Βαρβιτσιώτης: «Εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα στην Άγκυρα πολύ σαφές, ότι από τη μία είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε ένα διπλωματικό διάλογο μαζί τους, ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να στρατικοποιήσουμε τις μεταξύ μας διαφορές γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε όλους, και εμάς και αυτούς, σε μία κατάσταση η οποία δεν ευνοεί ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε με τις συνέπειες που υπάρχουν από τον τουρισμό για τις οικονομίες μας. Και βέβαια ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας Δίκαια όταν αυτά προσβληθούν».
Πηγή: iefimerida.gr -
ΥΠΕΞ Δένδιας: «Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο, ούτε στον λεκτικό, ούτε στον κατήφορο των ενεργειών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η γειτονική χώρα οδηγεί τα πράγματα σε μια διαρκή κλιμάκωση που δεν θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Τουρκία, ούτε και για την ευρύτερη περιοχή.
«Δυστυχώς είμαστε σε ένα κλίμα στο οποίο η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στην χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας», σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας κυριαρχία και να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να οδηγήσει τις σχέσεις μας σε μια κλιμάκωση τέτοια που να φτάσουμε σε στρατιωτικοποίηση οποιασδήποτε διαφοράς»
Σημείωσε ακόμη πως «δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία» προσθέτοντας ότι αυτή «είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα: να περάσουμε από το στάδιο του δικαίου στο στάδιο των ενεργειών αυτής τη μορφής»

Μερκελ σημερα, μετά τη συνάντηση με Μακρόν: "Θα μπορούσαμε να στείλουμε πλοία, αλλά προωθούμε το διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Είναι δύσκολο."

Περισσότερα στο:
Το ποιός έχει στείλει πλοία μη βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, εκτός των Τουρκων που για το Βερολίνο είναι ανέγγιχτοι, είναι γνωστό. Ο διπλανός της στη συνέντευξη κι εμείς.

Δε χρειάζεται να αυτομαστιγωθείς, δεν υπάρχει και κανένας λόγος άλλωστε, αλλά και δε χρειάζεται να δίνεις την εντύπωση ότι θέλεις απλά να την πεις σε όποιον δεν ασπάζεται τη δική σου θεώρηση.

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.347
Πόντοι
2.356
Το Οπεν ειπε οτι στις 28 Αυγουστου ξεκινουν διαπραγματευσεις Ελλαδας Τουρκιας,ενδιαφερον!

GANG BANG TEAM

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2014
Κριτικές
2
Like
3.196
Πόντοι
726
Τουρκική προκλητικότα-Μπαχτσελί: Όποιος τολμήσει να αντιμετωπίσει το ναυτικό μας στο Αιγαίο θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Επειδή βλέπω ότι το παρεάκι είναι σκληρά καραβαναδικο.
..ας μου πούνε εδώ μέσα οι φίλοι.....τι γυρεύουν τα τουρκικά πλοία μέσα στο Αιγαίο.....

Μαθαίνω στην Εύβοια βρέθηκε το ένα σήμερα....αύριο βλέπω να δένει στο Θερμαϊκό κόλπο μπροστά στο λευκό Πύργο

Η Ελλάδα είναι Ακυβέρνητη...και πλοίο ακυβέρνητο...... είναι έρμαιο των κυμάτων και πειρατών......

Το ηθικό των ΕΔ μαθαίνω ότι είναι στο ναδίρ...... άμυνα και πάλι άμυνα......μας παίζει μονοτερμα ο άλλος και δεν έχουμε ούτε αλλαγές στον πάγκο......
6 μίλια μακριά από ελληνικά νησιά στο αιγαίο θεωρούνται διεθνή ύδατα και εκεί πλέει όποιος θέλει.Άσε τον Μπαχατέλη να λέει ότι θέλει,στον αέρα και στην θάλασσα τους έχουμε,τα δύσκολα είναι με το υπεράριθμο πεζικό τους.Αν ήταν όλα τόσο εύκολα που λένε οι τούρκοι θα είχαν κάνει κινήσεις ανάλογες με Συρία,Ιράκ,Λιβύη.

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Like
210
Πόντοι
21
τελικα ποιες ειναι οι κοκκινες γραμμες για την ελληνικη κυβερνηση;εχει καταλαβει κανεις;τι λενε οι στρατιωτικοι για αυτο που γινεται στο αιγαιο;

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
τελικα ποιες ειναι οι κοκκινες γραμμες για την ελληνικη κυβερνηση;εχει καταλαβει κανεις;τι λενε οι στρατιωτικοι για αυτο που γινεται στο αιγαιο;

Οι ΕΕΔ παρέχουν επιλογές στην κυβέρνηση, όπως και άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους. Αν δεν σου αρέσουν οι επιλογές που προκρίνονται, δεν φταίνε οι ΕΕΔ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αλλά η κυβέρνηση. Μπορείς να είσαι περισσότερο προσεκτικός όταν θα πάς να ψηφίσεις την επόμενη φορά. Μπορείς να πείς και μια παραπάνω κουβέντα στο φίλο ή συγγενή που θα βαρεθεί να πάει να ψηφίσει. Μπορείς να λάβεις και πιο ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Popopovic

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
167
Πόντοι
1
[/quote]
6 μίλια μακριά από ελληνικά νησιά στο αιγαίο θεωρούνται διεθνή ύδατα και εκεί πλέει όποιος θέλει.Άσε τον Μπαχατέλη να λέει ότι θέλει,στον αέρα και στην θάλασσα τους έχουμε,τα δύσκολα είναι με το υπεράριθμο πεζικό τους.Αν ήταν όλα τόσο εύκολα που λένε οι τούρκοι θα είχαν κάνει κινήσεις ανάλογες με Συρία,Ιράκ,Λιβύη. [/quote]

Δηλαδη τοτε καλα κανει ο Τουρκος και κανει ΠΑΡΕΛΑΣΗ με τη Τουρκικη Σημαια....και ΤΖΑΜΠΑ και ΒΕΡΕΣΕ εβγαλε ο δικος μας τα πολεμικα απεναντι.

αφου ειναι ετσι οπως τα λες.....αδικα ανυσηχησα και τρομαξα.....οτι ετοιμαζεται να παρει το μισο ΑΙΓΑΙΟ!!!! ουφφφφφ....τωρα καθυσηχασα οτι πλεει σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και σε ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ!!!!

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Οπως έγραψε και ο wrath αλλά και άλλα μέλη σε προηγούμενες σελίδες, καλό είναι να φιλτράρει κανείς (οσο μπορεί) τις διάφορες υπερβολές και κλικαδόρικους τίτλους κάποιων σαιτς. Απο την άλλη, είναι κατανοητό οτι έχουμε χάσει το παιχνίδι στην προπαγάνδα, και καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει

Είδα οτι κανείς δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις δηλώσεις απο τη χτεσινή συνάντηση Μακρον-ναζί. Προσωπικά εχω βαρεθεί τις "δηλώσεις" και δεν τις διαβάζω πλέον. Για να είμαι ειλικρινής έχω ψιλοσοκαριστεί απο την ανθελληνική και ξεκάθαρα εχθρική στάση της γερμανίας και απορώ τι κάνει η κυβέρνηση με το θέμα. Ακόμα μια περίπτωση που χάνουμε στην προπαγάνδα.

Προτιμώ να κρίνω απο τα γεγονότα. Και θα συζητήσουμε εδω όταν η βάση γερμανίας/ τουρκίας/ καταρ στη λιβύη ανακοινωθεί επίσημα.

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Like
210
Πόντοι
21

Οι ΕΕΔ παρέχουν επιλογές στην κυβέρνηση, όπως και άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους. Αν δεν σου αρέσουν οι επιλογές που προκρίνονται, δεν φταίνε οι ΕΕΔ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αλλά η κυβέρνηση. Μπορείς να είσαι περισσότερο προσεκτικός όταν θα πάς να ψηφίσεις την επόμενη φορά. Μπορείς να πείς και μια παραπάνω κουβέντα στο φίλο ή συγγενή που θα βαρεθεί να πάει να ψηφίσει. Μπορείς να λάβεις και πιο ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία.
παρανοησες δεν λεω οτι φταινε οι ΕΕΔ,θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου στρατιωτικου για την ολη κατασταση.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αντε παλι...
Οσο και να χτυπιεστε,στα Δημοκρατικά καθεστώτα,καλώς ή κακώς, οι ΕΔ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣνα υπακουν στους Πολιτικούς Προισταμενους των...
Ποσο πιο απλα να το πω...

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.048
Πόντοι
2.606
Θα συζητάμε αλλά θα είναι σα μη συζητάμε... :woldman::woldman::woldman:
:grin:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
παρανοησες δεν λεω οτι φταινε οι ΕΕΔ,θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου στρατιωτικου για την ολη κατασταση.

Αντε παλι...
Οσο και να χτυπιεστε,στα Δημοκρατικά καθεστώτα,καλώς ή κακώς, οι ΕΔ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣνα υπακουν στου Πολιτικούς Προισταμενους των...
[/quote]adniral σωστα τα λες οι στρατιωτικοι πρεπει να υπακουν στους πολιτικους προισταμενους τους.αλλα εγω σαν πολιτης που ακουω χιλια δυο απο τα ΜΜΕ και δεν ειμαι εδικος, θελω να ξερω εγινε παραβιαση κυριαρχικων δικαιωματων της ελλαδας και δεν υπηρξε απαντηση;[/quote]

Εγω δεν εχω θεση Συμβούλου Εθνικης Ασφαλειας για να κρυβομαι..Οπότε ,ΝΑΙ,εγινε και συνεχίζει να γινεται..Ειτε με επίδειξη Σημαίας,είτε με ερευνες...Τωρα , το τι κανουμε σαν Χωρα,δεν ειμαι εγω εκεινος που θα αποφασισει..Αλλοι εχουν αυτην την αρμοδιότητα κι εγω ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΥΠΑΚΟΥΣΩ στις εντολές τους..

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Like
210
Πόντοι
21
Αντε παλι...
Οσο και να χτυπιεστε,στα Δημοκρατικά καθεστώτα,καλώς ή κακώς, οι ΕΔ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣνα υπακουν στους Πολιτικούς Προισταμενους των...
admiral σωστα τα λες οι ΕΔ πρεπει να υπακουν στους πολιτικους προισταμενους τους.αλλα εγω σαν πολιτης που ακουω χιλια δυο απο τα ΜΜΕ και δεν ειμαι ειδικος σε αυτα τα θεματα θα ηθελα να ξερω.εγινε παραβιαση κυριαρχικων δικαιωματων της ελλαδας και δεν υπηρξε απαντηση;

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αντε παλι...
admiral σωστα τα λες οι ΕΔ πρεπει να υπακουν στους πολιτικους προισταμενους τους.αλλα εγω σαν πολιτης που ακουω χιλια δυο απο τα ΜΜΕ και δεν ειμαι ειδικος σε αυτα τα θεματα θα ηθελα να ξερω.εγινε παραβιαση κυριαρχικων δικαιωματων της ελλαδας και δεν υπηρξε απαντηση;

Εγω δεν εχω θεση Συμβούλου Εθνικης Ασφαλειας για να κρυβομαι..Οπότε ,ΝΑΙ,εγινε και συνεχίζει να γινεται..Ειτε με επίδειξη Σημαίας,είτε με ερευνες...Τωρα , το τι κανουμε σαν Χωρα,δεν ειμαι εγω εκεινος που θα αποφασισει..Αλλοι εχουν αυτην την αρμοδιότητα κι εγω ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΥΠΑΚΟΥΣΩ στις εντολές τους..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom