Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Για το γεγονός της σύγκρουσης το δικό μου θέμα είχε να κάνει με το διάγγελμα. Γράφεται παντού ότι το αποφάσισε μετά το γεγονός, το οποίο ήταν μέσα στα πολύ πιθανά να συμβούν. Μάλλον το πιο πιθανό. Υπάρχουν αναφορές σε ρεπορτάζ προηγουμένων ημερών, πως τα επιτελεία πρότειναν στον Πρωθυπουργό να εμποδίσουν την πορεία του Oρούτς, χωρίς χρήση όπλων, με συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο απέρριψε γιατί θεώρησε υπερβολική αντίδραση. Την παρεμπόδιση. Είναι δεδομενο ότι θα την χρησιμοποιούσαν και οι Τούρκοι όπως έκαναν και άλλες φορές. Οι Τούρκοι το επιχείρησαν, οι δικοί μας ανταπέδωσαν. Ζημιές εκατέρωθεν, τέλος. Το οποίο διαγγελμα απευθυνόταν στους πολίτες. Δεν είπε κάτι που δεν έχει ξαναπεί σε συνεντεύξεις, δεν έγινε κανείς σοφότερος με αυτό, δεν νομίζω να κατάλαβε κανείς τι πραγματικά σκεφτόταν όταν αποφάσισε ότι θέλει να μας μιλήσει. Αν δε διαβάζαμε το ρεπορτάζ θα το αγνοούσαμε. Παρεκτός που δε βλέπω το λόγο να απευθύνει Πρωθυπουργός διάγγελμα για τέτοιο γεγονός. Ειδικά αν δε σκοπεύει να κλιμακώσει. Που είναι δεδομένο ότι δεν είναι αυτή η οπτική του.πχ στο επίμαχο ποστ που έγραψες για τη σύγκρουση φαίνεται σα να βιάστηκες να γράψεις προκειμένου να βγάλεις ένα αρνητικό συμπέρασμα. Και επειδή σε οσα γράφεις γενικώς στα θέματα που συμμετέχεις δεν έχεις δείξει να είσαι επιπόλαιος, πρέπει να υπάρχει άλλη ερμηνεία.Γενικώς να σου πω πως παρακολουθώ και προσπαθώ να αξιολογώ την τρέχουσα συζήτηση : καθώς δεν έχω σπουδές ή γνωσεις διεθνων σχέσεων ούτε παρακολουθώ την σχετική ειδησεογραφία ούτε έχω μελετήσει διεθνές δίκαιο κλπ. αυτό που κάνω είναι να διαβάζω ότι γράφει ο καθένας σας και να αξιολογώ (με τα όρια του δικού μου μυαλού και αντίληψης φυσικά) αν αυτά που γράφετε προκύπτουν κατά βάση από αντικειμενική αξιολόγηση των δεδομένων ή μπαίνουν και υποκειμενικά κριτήρια (δογματισμοί -πολιτικά- ιδεολογικά κλπ.) Για σένα και μόνο για αυτό το νήμα όπως είπα και παραπάνω κάτι δεν μου κολλάει, και δεν εννοώ όχι αν έχεις δίκιο ή άδικο αλλά αν η οπτική σου είναι αποκλειστικά ή τουλάχιστον κατά κύριο λόγο αντικειμενική. Φυσικά δεν αποκλείεται να κάνω λάθος, είναι τελείως υποκειμενική η αίσθηση που έχω αποκομίσει από τα ποσταρίσματα σου και ίσως να αφορά και άλλα παρόμοια νήματα των τελευταίων ημερών.
Για τα υπόλοιπα είναι πολύ δύσκολο να είσαι 100% αντικειμενικός. Ακόμα και αυτοί που σχεδιάζουν τους χάρτες, με συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες και πάλι προσπαθούν να μετακινήσουν το χάρακα υπέρ της χώρας τους. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάμε για το 100% των δικαιωμάτων μας, άλλοι θεωρούν πως πρέπει να πάμε για λιγότερα αφού έτσι κι αλλιώς το 100% δεν το κερδίζει κανείς. Η διαφορά μας είναι το πότε υποχωρείς από τις διεκδικήσεις σου. Εγω λέω στο τέλος και αν, τα άλλα παιδιά λένε στην αρχή για να προχωρήσει ο διάλογος. Για μερικά σημεία θεωρώ πως δεν υποχωρείς ποτέ, άλλος θα έλεγε κάνω πίσω γιατί είναι το εύλογο τίμημα. Εγώ λέω πως πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί, άλλος λέει τρελός είσαι, τι δουλειά έχουμε εκεί πέρα; Όλα τα γεγονότα λοιπόν τα φιλτράρεις ανάλογα με τη θέση που στέκεσαι. Μπορεί η θέση μου αυτή να σου φαίνεται υποκειμενική αλλά έχει να κάνει και με το ποιά είναι η δική σου θεώρηση για τα θέματα αυτά.