You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 47K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Wrath_
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2020
- Like
- 588
- Πόντοι
- 86
Αν και έχουμε πλακωθεί άσχημα στο παρελθόν, εδω σε παραδέχομαι.Αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή - είσαι έξυπνος και έχεις κριτικό νου. Οταν επιτίθεσαι άσχημα στον άλλον απλά επειδή εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ακόμα και αν έχεις δίκιο τελικά πέφτεις στο επίπεδο ζανκλό και τζει-χονι πασοκ φορέβα. Αδικείς δηλαδή τον εαυτό σουΠράγματι το ύφος μου ήταν απότομο και ζητώ συγγνώμη από όλους τους "συνομιλητές" στο θέμα και φυσικά και από τον ίδιο το Στοκαδουρα.
Συμφωνούμε τύπε, εκτός ενός σημείου.
Δεν του την έπεσα επειδή εξέφρασε την άποψή του. Του την έπεσα για το λόγο που εξηγώ στο προηγούμενο μου ποστ και νομίζω ότι δεν έχω λάθος στην αιτιολόγηση.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, άλλωστε πριν ξεκινήσει η κόντρα είχα γράψει γενικά ότι και ο πλέον ενημερωμένος πολίτης δεν μπορεί να γνωρίζει πάνω από το 10% των όσων συμβαίνουν.
Επειδή λοιπόν τα θέματα αυτά είναι πολύ σύνθετα και η πληροφόρηση όλων μας ελλειπεστατη καλό είναι να αποφεύγουμε την απόλυτη βεβαιότητα νομίζω.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΤΟΥΡΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
«Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο; Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό», 20 Μαρτίου 2019
«εμείς θεωρούμε ότι σε όλα τα θέματα που την αφορούν, η Τουρκία έχει δικαιώματα», 21 Μαρτίου 2019
«Δεν θέλουμε να αποκτήσουμε μονοπωλιακή ιδιοκτησία εκεί που θεωρούμε ότι έχουμε συμφέροντα», 22 Μαρτίου 2019
«Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο; Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό», 20 Μαρτίου 2019
«εμείς θεωρούμε ότι σε όλα τα θέματα που την αφορούν, η Τουρκία έχει δικαιώματα», 21 Μαρτίου 2019
«Δεν θέλουμε να αποκτήσουμε μονοπωλιακή ιδιοκτησία εκεί που θεωρούμε ότι έχουμε συμφέροντα», 22 Μαρτίου 2019
stefos papas
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2019
- Like
- 21
- Πόντοι
- 1
Αν γίνει επεισόδιο με την Τουρκία,οι Γάλλοι θα βοηθήσουν;
Λοιπόν καλησπέρα στους συναγωνιστές.
Δείτε πώς λειτουργεί το σεισμογραφικό και αποκτήστε ΑΝΟΣΊΑ στο σανό που σας σερβίρουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ. Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο :
Δείτε πώς λειτουργεί το σεισμογραφικό και αποκτήστε ΑΝΟΣΊΑ στο σανό που σας σερβίρουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ. Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο :
Ακομα τα υποβρυχια μας ψαχνουνε οι Μογγολοι?
Χτες ψάχνανε για ρυμουλκό πάντως.
Αν γίνει επεισόδιο με την Τουρκία,οι Γάλλοι θα βοηθήσουν;
Χωρίς να κάνω τον ειδικό γιατί δεν είμαι νομίζω ότι όλα αυτά είναι υποστήριξη στα πλαίσια των εντυπώσεων και της αποτροπής. Αν όμως τα πράγματα φτάσουν σε σύγκρουση, θα είμαστε μόνοι μας. Κανείς δεν θα πολεμήσει για μας.
Παίδες διάβασε μήπως κανείς σας το άρθρο του Παπαχελά στην Καθημερινή; Αναφέρει "σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής προστασίας με τη Γαλλία, που θα συνόδευε τις υπογραφές για την αγορά των δύο φρεγατών."
Εχει κανείς αξιόπιστη εικόνα για το που βρισκόμαστε με τους Γάλλους για την αγορά (και το σύμφωνο που τη συνοδεύει);
Εχει κανείς αξιόπιστη εικόνα για το που βρισκόμαστε με τους Γάλλους για την αγορά (και το σύμφωνο που τη συνοδεύει);
Η Γαλλία συνεχώς δείχνει την υποστήριξή της, έστω και σε συμβολικό επίπεδο.
Μεγάλος Λευκός
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Μαρ 2020
- Like
- 1.049
- Πόντοι
- 216
Θα έλεγα ότι η χώρα είναι μόνη της. Καλοδεχούμενες και οι λεκτικές στηρίξεις αλλά δεν βοηθούν και πολύ. Οταν λυθούν οι "παρεξηγήσεις" με τους δίπλα θα εμφανιστούν και οι φίλοι.Υπογραψαμε οτι η Κρητη δεν εχει πληρη επηρεια αλλα ως τον 28ο. Το ιδιο υπογραψαμε και στην Αδριατικη με την Ιταλια. Τα πραγματα δειχνουν οτι δε θα υπογραψουν τριεθνες με Τουρκια δε βλεπω κατι που να συνηγορει προς αυτο. Προφανως εδω η Αιγυπτος θα εχει το ρολο κλειδι. Το Ορουτς ουσιαστικα εξωπεταχτηκε απο διεκδικουμενη ελληνικη περιοχη ανατολικα του 28ου με θεωρουμενη πληρη επηρεια Καστελοριζου. Το λες και δυνατο χαστουκι στον Ερντο.Η Κύπρος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με όλα τα γειτονικά κράτη, πλην των Τούρκων που δεν την αναγνωρίζουν και των γνωστών κατρουλήδων.H Kυπρος 1. ειναι συμμετοχος και αυτη στον EastMed 2. Εχει δεθει με γαλλικα συμφεροντα, ωστε η Γαλλια να καταστει αμεσα παραγωγος. Στην Κυπρο το μεγαλο "αγκαθι" ειναι το μερτικο της τ/κ κοινοτητας , περα απο το ζητημα του ορισμου ΑΟΖ με τα γειτονια κρατη που ειναι ηδη απο μονο του αρκετα προβληματικο.
East Med υφίσταται μόνον αν η Ελλάδα έχει σύνορα με Κύπρο. Δεδομένου ότι υπογράψαμε πως ούτε η Κρήτη έχει πλήρη επήρεια και ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως το σημείο που κόβει βόλτες το Ορουτς είναι το απώτατο όριο, ακόμα και με την πλήρη αποδοχή των ελληνικών θέσεων, ( πως διάολο συμβαίνει αυτό μόνον αυτός γνωρίζει ), είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω τι δικαιολογία θα βρουν να πουν στο Νετανιάχου, αν υπογράψουν τριεθνές με Τουρκία. Η AJC έχει πρόσφερε τεράστια βοήθεια στη HALC για τις εξαιρετικές επιτυχίες της στα εθνικά θέματα.
Το αλλο ομως ειναι οτι το χαστουκι αυτο δε το εδοσε η Ελλαδα μονη της αλλα μαζι με ΗΠΑ , Ισραηλ με τη Γαλλια , Αιγυπτο να βαζουν και αυτοι ενα χερακι ( και ΗΑΕ ισως ). Η Τουρκια αντιθετα ειναι μονη, με την πολυ διακριτικη και ουσιαστικα ανυπαρκτη στηριξη της Ρωσιας.
Δεν ειναι μονη της γιατι το διακυβευμα δεν ειναι δικο της. Με ισραηλινο αεριο θα γεμιζει ο east med αρχικα. Γαλλικες εταιρεις θα εκμεταλλευονται το αεριο που θα βγαινει απο τα κυπριακα οικοπεδα. Αμερικανικες , οπως δειχνουν, αυτο που θα βγαινει απο τα ελληνικα. Για αυτο και εχει διαμορφωθει αυτη η κατασταση στην Ανατολικη Μεσογειο. Δηλαδη την Ελλαδα να διεκδικει την ΑΟΖ με βαση τη φουλ επηρεια του Καστελοριζου απο την Τουρκια, αλλα να ειναι προθυμη να παραχωρησει στην Αιγυπτο μερος αυτης. Γιατι ολοι αυτοι δεν συγκροτησαν μετωπο πολιτικοστρατιωτικο για να υπερασπιστουν την Ελλαδα, αλλα για να απομονωσουν την Τουρκια. Η Ελλαδα απλα τυχαινει αυτη τη στιγμη να ειναι ο βασικος broker τους. Εαν δεν ηταν ολοι αυτοι δυσκολα η Ελλαδα θα μπορουσε με αξιωσεις να διεκδικησει ΑΟΖ με 100 % επηρεια των νησων , ας μη γελιομαστε. Και δε νομιζω διεθνως να μπορουσε ρεαλιστικα να σταθει ενα τετοιο αιτημα.
ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
Διάβασα ολα οσα γραψατε...Αλλα ειναι σωστα,αλλα ειναι ασχετα και αλλα ειναι εντελώς ηλίθια.
Και αφου τα γραψατε ακούστε τωρα και μια υπευθυνη θεση από καποιον που ηταν σε μια ΤΠΚ, επικεφαλής ΔΜ των Μοναδων που παρακολουθούσαν την Τουρκικη αρμαδα και το Oruc Reis:
-Η ολη σταση μας κινηθηκε -και κινειται-στα όρια της ΞΕΦΤΙΛΑΣ των Ιμιων..Οταν σουλατσαρουν οι Τουρκοι στα νερα σου-δηλωσεις Γεραπετριτη, «...το γεγονός ότι δεσμεύθηκε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να χρησιμοποιηθεί για τις έρευνες αυτές δεν παύει να αποτελεί μια σοβαρότατη επιθετική πράξη...», τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΗΜΑΙΑΣ και να αφησεις τις ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ περί μη ερευνών λόγω θορύβου,γελανε και οι τσιπούρες της περιοχής.
-Το θετικό στην όλη κατασταση,η παρουσία των Γαλλων στην περιοχή και η ανελπιστα θερμή σταση του Ισραηλ,γι'αυτό πηγε και ο Δενδιας σημερα...
-Το περιστατικό με το ¨Λημνος" εγινε κατόπιν ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "Kemal Reis" και στη συνεχεια τους απέσυρε..Ο Γιαννάκης -ο καπταιν- τους τη φορεσε κανονικότατα...
-Ειμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός για τη συνεχεια και πιστευω ότι δεν θα αποφυγουμε το "μπραφ" εστω και ολιγοωρο/ολιγοημερο.Το θεμα ειναι πόσο θα αντεξουμε αυτήν την κατασταση γιατι ως γνωστον εχουμε και θεματα με ανταλλακτικα κλπ
Συνιστώ στο φιλο Alex να βγαλει λίγο τις κομματικές παρωπίδες και να δει τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.
Στον δε Pussy, να αυτομπαναριστεί πριν τον στειλω εγω -παλι..
Και τελος να θυμηθούμε και τι εγινε το 2018 με το Barbaross και τη Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ επι ΥΕΘΑ Καμμένου...Kαι για την ιστορία ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ από την Ελληνικη Φρεγατα...
Και αφου τα γραψατε ακούστε τωρα και μια υπευθυνη θεση από καποιον που ηταν σε μια ΤΠΚ, επικεφαλής ΔΜ των Μοναδων που παρακολουθούσαν την Τουρκικη αρμαδα και το Oruc Reis:
-Η ολη σταση μας κινηθηκε -και κινειται-στα όρια της ΞΕΦΤΙΛΑΣ των Ιμιων..Οταν σουλατσαρουν οι Τουρκοι στα νερα σου-δηλωσεις Γεραπετριτη, «...το γεγονός ότι δεσμεύθηκε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να χρησιμοποιηθεί για τις έρευνες αυτές δεν παύει να αποτελεί μια σοβαρότατη επιθετική πράξη...», τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΗΜΑΙΑΣ και να αφησεις τις ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ περί μη ερευνών λόγω θορύβου,γελανε και οι τσιπούρες της περιοχής.
-Το θετικό στην όλη κατασταση,η παρουσία των Γαλλων στην περιοχή και η ανελπιστα θερμή σταση του Ισραηλ,γι'αυτό πηγε και ο Δενδιας σημερα...
-Το περιστατικό με το ¨Λημνος" εγινε κατόπιν ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "Kemal Reis" και στη συνεχεια τους απέσυρε..Ο Γιαννάκης -ο καπταιν- τους τη φορεσε κανονικότατα...
-Ειμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός για τη συνεχεια και πιστευω ότι δεν θα αποφυγουμε το "μπραφ" εστω και ολιγοωρο/ολιγοημερο.Το θεμα ειναι πόσο θα αντεξουμε αυτήν την κατασταση γιατι ως γνωστον εχουμε και θεματα με ανταλλακτικα κλπ
Συνιστώ στο φιλο Alex να βγαλει λίγο τις κομματικές παρωπίδες και να δει τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.
Στον δε Pussy, να αυτομπαναριστεί πριν τον στειλω εγω -παλι..
Και τελος να θυμηθούμε και τι εγινε το 2018 με το Barbaross και τη Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ επι ΥΕΘΑ Καμμένου...Kαι για την ιστορία ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ από την Ελληνικη Φρεγατα...
Στο ίδιο έργο θεατές.
mallias20
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 10 Αυγ 2013
- Κριτικές
- 195
- Like
- 25.436
- Πόντοι
- 33.818
Έκανε τρυφερό έρωτα στην 20χρονη KemalReis.ΝΑΥΑΡΧΕ..Τι ακριβως εγινε με τη φρεγατα ΛΗΜΝΟΣ?
Από κώλο....