Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Στην Τουρκια που κανουν και τωρα 7 με 8 παιδια, τι ετος εχουν?

Ημερολογιακά έχουν το ίδιο με εμάς. Αλλά ο τρόπος που ζουν είναι πολλές δεκαετίες πίσω, τουλάχιστον οι ισλαμιστές και ανατολίτες. Οι μοντέρνοι Τούρκοι είναι άλλη περίπτωση, μοιάζουν με εμάς.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.739
Πόντοι
2.306
Οι συμβιβασμοί που θα κανει η κυβερνηση, για τους οποίους μιλησε ο Πιουριφόι σήμερα, δεδομένου ότι εμείς δε διεκδικούμε τίποτα, μαλλον θα αφορούν παραχώρηση.

Γνωρίζει κανείς αν ο σημερινός Πιουριφοι έχει σχέση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζόν Πιουριφοι, στις αρχές της δεκαετιας του 50?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Στην Τουρκια που κανουν και τωρα 7 με 8 παιδια, τι ετος εχουν?

Ημερολογιακά έχουν το ίδιο με εμάς. Αλλά ο τρόπος που ζουν είναι πολλές δεκαετίες πίσω, τουλάχιστον οι ισλαμιστές και ανατολίτες. Οι μοντέρνοι Τούρκοι είναι άλλη περίπτωση, μοιάζουν με εμάς.

Αρα εμεις ειμαστε οι προοδευτικοι και θα μεινουμε 5 εκατομμυρια σε 50 χρονια κι αυτοι οι οπισθοδρομικοι και θα γινουν 150 εκατομμυρια σε 50 χρονια. Μαλιστα.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Τελικά ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον
Εγώ απλά ελληνικά και ακομμάτιστα λέω ότι φταίμε εμείς για όλα αυτά
Μετά από χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης χάσαμε τη μπάλα σε όλους τους τομείς.
Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου...
Εάν είχαμε την ισχύ στρατιωτικά όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν.
Εμείς όμως απαξιώσαμε χρόνια τώρα τις ΕΔ και τώρα τρέχουμε να γυρεψουμε βοήθειά από τους άλλους :jerking:

• Like
Αντιδράσεις: txar

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Αρα εμεις ειμαστε οι προοδευτικοι και θα μεινουμε 5 εκατομμυρια σε 50 χρονια κι αυτοι οι οπισθοδρομικοι και θα γινουν 150 εκατομμυρια σε 50 χρονια. Μαλιστα.

Διαφωνείς ότι σε όλες τις δυτικές ή δυτικού τύπου έχουν μειωθεί οι γεννήσεις; Δεν λέω αν είναι σωστό ή όχι, απλά περιγράφω την πραγματικότητα. Αν θες τη γνώμη μου και τα 8 παιδιά είναι υπερβολή και κανένα παιδί είναι υπερβολή. Κάπου στη μέση είναι το ιδανικό, προσωπικά 2 με 3 παιδιά το βρίσκω οκ.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596

Διαφωνείς ότι σε όλες τις δυτικές ή δυτικού τύπου έχουν μειωθεί οι γεννήσεις; Δεν λέω αν είναι σωστό ή όχι, απλά περιγράφω την πραγματικότητα. Αν θες τη γνώμη μου και τα 8 παιδιά είναι υπερβολή και κανένα παιδί είναι υπερβολή. Κάπου στη μέση είναι το ιδανικό, προσωπικά 2 με 3 παιδιά το βρίσκω οκ.
Πριν κάμποσο καιρό έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο από τα παράπονα μια Γερμανίδας βουλευτή που έλεγε ότι οι ένα μεγάλο ποσοστό Τούρκων στη Γερμανία ζει κάνοντας πολλά παιδιά και χωρίς να δουλεύουν παίρνουν τα διάφορα επιδόματα.
Τέτοιοι είναι :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Eγω δεν εξεταζω αυτο το ζητημα.
Εγω ξεκινησα απο το σκεπτικο οτι τι να τα κανουμε τα οπλα, οταν σε 50 χρονια θα μεινουμε ελαχιστοι και οι αλλοι διπλα θα ειναι εικοσαπλασιοι. Ποια οπλα θα τους σταματησουν και κυριως, ΓΙΑΤΙ να τους σταματησουν? Η ιστορια δεν δεχεται κενά. Αν εξαφανισθείς, καποιοι αλλοι θα παρουν τη θεση σου. Απολυτα δικαιο.
Πεθαινοντας βεβαια ως εθνος θα χαιρομαστε οτι ειμαστε προοδευτικοι και δυτικού τύπου, ενω οι βαρβαροι ανατολίτες μογγόλοι θα περασουν απλώς απο πανω μας.
Αυτο λεω λοιπον. Μου φαινεται καταθλιπτικά αστείο να διαβαζω μεγαλοστομίες "να τελειωνουμε με τους Τουρκους" ή μεγαλες αναλυσεις για το τι πλεονεκτηματα δινουν καποια οπλα ή καποια αεροπλανα, οταν σε εναν αιωνα απλως θα εχουμε εξαφανισθεί μόνοι μας.

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Πριν κάμποσο καιρό έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο από τα παράπονα μια Γερμανίδας βουλευτή που έλεγε ότι οι ένα μεγάλο ποσοστό Τούρκων στη Γερμανία ζει κάνοντας πολλά παιδιά και χωρίς να δουλεύουν παίρνουν τα διάφορα επιδόματα.

Ας πρόσεχαν οι Γερμανοί. Τους έδωσαν υπηκοότητα και με βάση το γερμανικό νόμο μπορούν να παίρνουν πλούσια επιδόματα χωρίς να εργάζονται για πολύ καιρό. Είναι νομίζω γύρω στα 5 εκατομμύρια, μισή Ελλάδα.

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Eγω δεν εξεταζω αυτο το ζητημα.
Εγω ξεκινησα απο το σκεπτικο οτι τι να τα κανουμε τα οπλα, οταν σε 50 χρονια θα μεινουμε ελαχιστοι και οι αλλοι διπλα θα ειναι εικοσαπλασιοι. Ποια οπλα θα τους σταματησουν και κυριως, ΓΙΑΤΙ να τους σταματησουν? Η ιστορια δεν δεχεται κενά. Αν εξαφανισθείς, καποιοι αλλοι θα παρουν τη θεση σου. Απολυτα δικαιο.
Πεθαινοντας βεβαια ως εθνος θα χαιρομαστε οτι ειμαστε προοδευτικοι και δυτικού τύπου, ενω οι βαρβαροι ανατολίτες μογγόλοι θα περασουν απλώς απο πανω μας.
Αυτο λεω λοιπον. Μου φαινεται καταθλιπτικά αστείο να διαβαζω μεγαλοστομίες "να τελειωνουμε με τους Τουρκους" ή μεγαλες αναλυσεις για το τι πλεονεκτηματα δινουν καποια οπλα ή καποια αεροπλανα, οταν σε εναν αιωνα απλως θα εχουμε εξαφανισθεί μόνοι μας.

Αν το σκεφτείς είναι τραγικό. Όλη μέρα πηδάμε και ο πληθυσμός δεν αυξάνεται :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Ειναι οπισθοδρομικοι ομως τύπε

Βεβαια οταν θα γινουν 300 εκατομμυρια και θα κατακλυσουν την Ευρωπη, μπορούν τότε κι αυτοι να δυτικοποιηθουν, να ανεβασουν επιπεδο και να γινουν μετα απο εναν αιωνα 290 εκατομμυρια

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596

Ας πρόσεχαν οι Γερμανοί. Τους έδωσαν υπηκοότητα και με βάση το γερμανικό νόμο μπορούν να παίρνουν πλούσια επιδόματα χωρίς να εργάζονται για πολύ καιρό. Είναι νομίζω γύρω στα 5 εκατομμύρια, μισή Ελλάδα.

Αυτό ισχύει και για μας
Ας προσέχαμε
Εάν είχαμε νύχια να ξυθούμε δεν θα τρέχαμε να κάνουμε διπλωματίες και παπαριές.
Θα τους λέγαμε εάν μπείτε δεν θα βγείτε και κανείς δεν θα μας έλεγε και τίποτε

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Like
1.661
Πόντοι
216
Αυτό ισχύει και για μας
Ας προσέχαμε

Εννοείται. Έχουμε κάνει άπειρα λάθη και δεν μαθαίνουμε ποτέ. Δες πχ την εξέλιξη της πολεμικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Οκ, δεν θα γινόμασταν ποτέ Γερμανία ή Γαλλία αλλά θα είχαμε μια κάποια παραγωγή οπλικών συστημάτων. Οι μίζες και τα κόμματα κατέστρεψαν την όποια προσπάθεια πολύ νωρίς και τώρα παρακαλάμε ακόμη και για σφαίρες.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.739
Πόντοι
2.306
Αυτό ισχύει και για μας
Ας προσέχαμε

Το κατά πόσον, ακόμα και αν είχαμε στρατιωτική υπέροχη , θα χτυπάγαμε χωρίς να δώσουμε εξηγηση σε κανένα, σηκώνει πολύ συζήτηση.
Καλώς ή κακως, ανήκουμε σε σφαίρες γεωπολιτικής επιρροής σαφώς ισχυρότερων κρατών (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία κλπ) δεν νομίζω λοιπόν ότι απλά θα βγάζαμε ένα casus belli, όπως ο αλλαζων γείτονας και θα το υλοποιούσαμε κιόλας χωρίς να δώσουμε λογαριασμό.
Η διαφορά είναι ότι θα γνώριζαν όλοι ότι η αποτρεπτική μας δύναμη ειναι πολύ ισχυρότερη ώστε να είμαστε και εμείς ένας «αστάθμητος παράγων» αντί για «σίγουρακι» όπως εμφανιζόμαστε σήμερα.
Εντέλει, πάλι στη διπλωματία θα παιζόταν το παιχνίδι , απλά οι στρατιωτικές ισορροπίες θα τηρούνταν πολύ καλύτερα απ’ ότι σήμερα επιτρέποντας μια πιο «σκληρή» πολιτική στο διαπραγματευτικό πεδίο.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Αυτό ισχύει και για μας
Ας προσέχαμε

Το κατά πόσον, ακόμα και αν είχαμε στρατιωτική υπέροχη , θα χτυπάγαμε χωρίς να δώσουμε εξηγηση σε κανένα, σηκώνει πολύ συζήτηση.
Καλώς ή κακως, ανήκουμε σε σφαίρες γεωπολιτικής επιρροής σαφώς ισχυρότερων κρατών (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία κλπ) δεν νομίζω λοιπόν ότι απλά θα βγάζαμε ένα casus belli, όπως ο αλλαζων γείτονας και θα το υλοποιούσαμε κιόλας χωρίς να δώσουμε λογαριασμό.
Η διαφορά είναι ότι θα γνώριζαν όλοι ότι η αποτρεπτική μας δύναμη ειναι πολύ ισχυρότερη ώστε να είμαστε και εμείς ένας «αστάθμητος παράγων» αντί για «σίγουρακι» όπως εμφανιζόμαστε σήμερα.
Εντέλει, πάλι στη διπλωματία θα παιζόταν το παιχνίδι , απλά οι στρατιωτικές ισορροπίες θα τηρούνταν πολύ καλύτερα απ’ ότι σήμερα επιτρέποντας μια πιο «σκληρή» πολιτική στο διαπραγματευτικό πεδίο.

Ουσιαστικά το ίδιο λέμε
Η δύναμη είναι ατού σαυτον που την έχει και μπορεί να μιλάει από θέση ισχύος
Από κει και πέρα βλέπεις και κάνεις

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Εντάξει, κι εμείς ιδιωτικό χρέος είχαμε που φρόντισε η Γερμανία να το κάνει δημόσιο για να μη πτωχευσουμε
Αλλά εμείς είμαστε και μέλη της ΕΕ
Ο Τούρκος όμως;
Πιστεύω ότι τον ζορίζουν για να κάτσει ήσυχα γιατί πολύ μπαιράκι έχει σηκώσει

Είχαμε δημόσιο χρέος σε Ελληνικό Δίκαιο, αγορασμένο από ξένες τράπεζες. Η καλή μας ΕΕ φρόντισε να έχουμε δημόσιο χρέος σε Βρετανικό Δίκαιο αγορασμένο από την Τρόϊκα μειώνοντας αντίστοιχα την έκθεση των ξένων Τραπεζών στα Ελληνικά ομόλογα.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Εντάξει, κι εμείς ιδιωτικό χρέος είχαμε που φρόντισε η Γερμανία να το κάνει δημόσιο για να μη πτωχευσουμε
Ο Τούρκος όμως;

Είχαμε δημόσιο χρέος σε Ελληνικό Δίκαιο, αγορασμένο από ξένες τράπεζες. Η καλή μας ΕΕ φρόντισε να έχουμε δημόσιο χρέος σε Βρετανικό Δίκαιο αγορασμένο από την Τρόϊκα μειώνοντας αντίστοιχα την έκθεση των ξένων Τραπεζών στα Ελληνικά ομόλογα.

Ε ναι αυτό λέω, οι Γερμανό Τούρκοι οι φίλοι μας... :confused:
Γι αυτό λέω, ισχυρός στρατός ίσον άσσος στο μανίκι
Οι Τούρκοι ριξαν ρωσικό αεροπλάνο και τίποτε δεν έγινε...
Έτσι κι εμείς θα μπορούσαμε να μιλάμε αλλιώς... Αλλά που...

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Ο Τούρκος όμως;

Σύμφωνοι, αλλά αυτό συμβαίνει όταν τρομπάρεις ασύστολα για τουλάχιστον δυο δεκαετίες και μετά ζητάς επιτακτικά την βοήθεια τους.
Μουνόπανα τους θεωρώ αλλά και αυτοί εξασφαλισμένοι πρέπει να είναι :grin:

Skeptic

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2020
Like
62
Πόντοι
1
Ο Τούρκος όμως;

Και εμεις ρίξαμε τουρκικό F-16 και σκοτώσαμε και ενα πιλότο τους μαλιστα...Να ναι καλα ο αειμνηστος Θάνος Γρίβας
Ιδου και το εκλιπών μεμέτι.

Μου κάνει εντυπωση που το ξεχνάτε κάποιοι.

Φυσικα δε κουνήθηκε φύλλο.

Συνημμένα

• nail-erdogan.jpg
    nail-erdogan.jpg
    79,4 KB · Εμφανίσεις: 12

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Ο Τούρκος όμως;

Σύμφωνοι, αλλά αυτό συμβαίνει όταν τρομπάρεις ασύστολα για τουλάχιστον δυο δεκαετίες και μετά ζητάς επιτακτικά την βοήθεια τους.
Μουνόπανα τους θεωρώ αλλά και αυτοί εξασφαλισμένοι πρέπει να είναι :grin:

Αυτή η εξασφάλιση μας έχει φέρει εδώ. Αναφέρομαι στην παγκόσμια τάση να σώνονται οι Τράπεζες και όχι μόνο στην Ελλάδα.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Ο Τούρκος όμως;

Και εμεις ρίξαμε τουρκικό F-16 και σκοτώσαμε και ενα πιλότο τους μαλιστα...Να ναι καλα ο αειμνηστος Θάνος Γρίβας
Ιδου και το εκλιπών μεμέτι.

Μου κάνει εντυπωση που το ξεχνάτε κάποιοι.

Φυσικα δε κουνήθηκε φύλλο.

:tooth::tooth::tooth:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom