Νέα

«Δεν είμαστε Έλληνες»-Ρατσιστής όποιος δηλώνει Έλληνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Κακώς η συζήτηση μετετράπη σε διαγωνισμό ομορφιάς πολιτισμών. ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα του thread

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
μιας και αναφερεις τους Μπιτλς, γιατι θεωρεις οτι ειναι το πιο σημαντικο μουσικο συγκροτημα? Επειδη ειχαν τα κονε να τους προωθησει η παγκοσμια μουσικη βιομηχανια και να φτασουν στα αυτια σου τα ακουσματα τους? Αφου ακομη και στη μουσικη δεν υπαρχει κατα τη γνωμη σου διφορα, γιατι ακους Μπιτλς και δεν ακους παραδοσιακη ινδικη μουσικη απο τα κατσικοχωρια? Αρα μαλλον υπαρχει διαφορα πολιτισμων την οποια δεν μπορεις ακομη να συνηδειτοποιησεις!

ή γιατί είναι θέμα γούστου?  :idiot:

τους θεωρώ το πιο σημαντικό συγκρότημα γιατί ήταν πρωτοπόροι και διαμόρφωσαν όλη τη μετέπειτα μουσική της δύσης, δεν θεωρώ όμως τη μουσική τους ανώτερη από τα τραγούδια που έλεγαν στο χωριό μου με ένα τούμπανο. Η τέχνη δεν μετριέται, δε γίνεται να μετρήσεις το συναίσθημα. Από εκεί και πέρα κρίνω με βάση άλλα, όχι την καλλιτεχνική αξία.

Και υπάρχει διαφορά πολιτισμών, αλλά δεν το βλέπω όπως το εννοείς εσύ  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
ή γιατί είναι θέμα γούστου?  :idiot:

τους θεωρώ το πιο σημαντικό συγκρότημα γιατί ήταν πρωτοπόροι και διαμόρφωσαν όλη τη μετέπειτα μουσική της δύσης, δεν θεωρώ όμως τη μουσική τους ανώτερη από τα τραγούδια που έλεγαν στο χωριό μου με ένα τούμπανο. Η τέχνη δεν μετριέται, δε γίνεται να μετρήσεις το συναίσθημα. Από εκεί και πέρα κρίνω με βάση άλλα, όχι την καλλιτεχνική αξία.

Και υπάρχει διαφορά πολιτισμών, αλλά δεν το βλέπω όπως το εννοείς εσύ  :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Απο τη στιγμη που παραδεχεσαι οτι υπαρχει διαφορα, γιατι αυτη η διαφορα θα πρεπει υποχρεωτικα να αφορα το ειδος και οχι και την ποιοτητα του πολιτισμου?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ο πολιτισμος ομως που οι υπολοιποι αντιγραφουν και προσαρμοζουν τα στοιχεια του στη δικη τους πραγματικοτητα καθως οι ιδιοι δεν ειχαν τη δυνατοτητα να εξελιξουν σε αντιστοιχο σημειο τους δικους τους πολιτισμους ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ! ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ! ΠΙΟ ΠΛΗΡΗΣ! Τελος!

Οι άραβες εξέλιξαν τα μαθηματικά πολύ περισσότερο από ό,τι οι αρχαίοι έλληνες... με βάση αυτά που λες υπάρχει ανώτερος?

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Ιδού οι θέσεις της ως Ειδικής Γραμματέως και ουχί ως ιστορικού.

Επ'αυτού τα σχόλια;;;

Σε ευχαριστώ Βολταίρε για τη συνέντευξη, δεν την είχα υπόψη μου.

Από όσα διάβασα, κράτησα πολλά για να τα επαληθεύσω στο μέλλον.

Προς το παρόν όμως θα σταθώ στα παρακάτω αποσπάσματα :
«ήταν αυτό που προσπάθησα να κάνω 10 χρόνια στην Θράκη και θα συνεχίσω να το κάνω και στην υπόλοιπη Ελλάδα»
αλλά και το :
«Εγώ πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι η ενδυνάμωση των πολιτών της Ελλάδος που είναι πολλών ειδών, πρέπει να ενδυναμώσουμε αυτούς τους πολίτες, είτε παιδιά, είτε ενήλικες, είτε μιλάμε για Έλληνες με ελληνική εθνοτική ταυτότητα, είτε μιλάμε για Έλληνες με άλλη εθνοτική ταυτότητα, είτε με άλλη θρησκεία»

Εγώ καταλαβαίνω από τα παραπάνω πως δεν είναι και πολύ φανατική οπαδός του :
«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

Φαίνεται καθαρά πως δεν πιστεύει στην ενιαία εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων και δε πρόκειται να εργαστεί σε αυτό το σκοπό. Δε θα έπρεπε λοιπόν να βρίσκεται σε αυτή τη θέση που βρίσκεται σήμερα, γιατί οι ενέργειές της παραβιάζουν το σύνταγμα που οφείλει να υπηρετεί.

Έχω την αίσθηση ότι εκείνοι που την επιβάλανε, έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Εάν έβγαιναν και έλεγαν ότι είμαστε αντίθετοι στη παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος και πρέπει να αλλάξει, τότε θα ξεσήκωναν θύελλα αντιδράσεων.

Αντί αυτού, θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τη κατάσταση σε «αναγκαστική» αλλαγή του άρθρου 16, αφού πρώτα αλλάξουν την πολιτική του υπουργείου παιδείας. Θα πουν δηλαδή σε μερικά χρόνια ότι δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 16 γιατί στη πράξη δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια…

Αυτό θέλουν να κάνουν.

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Και για να μην παρεξηγηθώ σχετικά με το «εκείνοι που την επιβάλανε», εννοώ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό μας.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
boys and girls and the others(αν μου ξεφυγε καεις μη με μαλωσετε),χαιρομαι που απο τις πρωινες ωρες γινεται συνεχης συζητηση μεσα σε αυτο το θρεντ και δειχνουμε τις ανησυχιες και προβληματισμους μας επι του αντιστοιχου θεματος.Οσοι μας διαβαζουν διαπιστωνουν οτι υπαρχουν πολλοι Ελληνες που αγαπουν την Πατριδα τους και ανησυχουν.Θετικοτατο μηνυμα προς καθε κατευθυνση. :) :) :) :)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
με συγχωρεις δηλαδή, αλλα θεωρεις οτι δεν οφειλουμε τιποτα?
τοσα χρονια υπο τον τουρκικο ζυγο, δεν ανταλλάξαμε πολιτισμικα στοιχεια?
μειναμε ανεπηρεαστοι ο ένας απ τον αλλο?

Οταν πινω τον ελληνικό καφε μου καθε πρωι, αυτο δεν θεωρείται πολιτισμικο προιον? Δεν  οφειλουμε πολλα στους Τουρκους? Φυσικα και αυτοι μας οφειλουν τα αντιστοιχα

Θα μείνω λίγο σ αυτό και θα το σχολιάσω σε σχέση με τις θέσεις της κας Δραγώνα (όπως φαίνονται τουλάχιστον στο πρώτο ποστ αυτού του θρεντ)

Μιλάτε λοιπόν τόση ώρα και εσύ και η μπούμπα για την αξία της διαφορετικότητας των πολιτισμών και τη συμβολή τους στην εξέλιξη του καθενός.

Συμφωνώ. Ο κάθε πολιτισμός (όπως και ο κάθε άνθρωπος άλλωστε) έχει πολλά να κερδίσει με την επαφή του με κάποιυς άλλους.

Αν παραμείνει απομονωμένος λογικό είναι ότι όχι μόνο δεν θα βελτιωθεί και θα παραμείνει στάσιμος, αλλά ενδεχομένως και να οπισθοδρομήσει.

Θέλω όμως να σκεφτείτε σοβαρά και να μου πείτε.

Ο ελληνικός πολιτισμός απ τα ΠΧ χρόνια μέχρι και την άλλωση της Πόλης απ τους Τούρκους είχε κάποιον αξιόλογο πολιτισμό.

Οι υπόλοιποι λαοί είχαν κι αυτοί τον δικό τους "διαφορετικό" (θα έλεγα κατώρερο αλλα δεν σας αρέσει η λέξη).

Πείτε μου λοιπόν ποιο είναι άραγε το κέρδος του ελληνικού πολιτισμού με την επαφή του με τους τούρκους! (εκτός πια αν το τσιφτετέλι και ο καφές αποτελούν την ανακάλυψη του αιώνα!)

πείτε μου σε τι σημεία συνίσταται η βελτίωση προς το καλύτερο αυτού του πολιτισμού με έναν ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΩΡΕΡΟ Ή ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πολιτισμό των τούρκων βαρβάρων!
Την στιγμή μάλιστα που ιστορικά η υπόλοιπη Ευρώπη βρισκόταν στη φάση του μεσαίωνα και όταν ξαναγίναμε κράτος αυτοί είχαν ήδη ξεπεράσει την Αναγέννηση!

Θέλω λοιπόν να δείτε όλοι και να μην τα πετάτε ετσι όπως η Δραγώνα, για το πόσα "οφείλουμε" στους τούρκους και το πόσο καλό κάνανε στην εξέλιξη του δικού μας πολιτισμού.

εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι το να κάνει παρέα κανείς με δολοφόνους και πρεζάκιδες περιθοριοποιημένους ανθρώπους και κακούς χαρακτήρες (δε λέω ότι όλοι αυτοί είναι κακοί, απλά για το παράδειγμα) θα επηρεάσει ΤΟ ΙΔΙΟ με το να συναναστρέφεται με άριστους χαρακτήρες, μορφωμένους και σωστούς γενικά συναθρώπους!

Νομίζω ότι τα έχουμε ισσοπεδώσει όλα!

ε όχι! δεν είναι όλα αυτονόητα! Αν έχουμε "καλούς" φίλους θα γινόμαστε ολοένα καλύτεροι!

"με στραβό να κοιμηθείς το πρωί θα αλλοιθορίσεις λέει ο λαός μας" και δεν ξέρω αν εννοούσε τους τούρκους!

tamtiriri

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ουτε Ελληνες Ουτε Αλβανοι,Απιστοι Απατριδες Και Αναρχικοι (Α)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom