εσύ παίρνεις ως παράδειγμα μόνο την εστίαση και τον τουρισμό που ξέρουμε όλοι πόσο μπαστουνόβλαχοι είναι οι επιχειρηματίες και ότι δαγκώνουν από τα πάντα. Εδώ σου σερβίρουν τα αποφάγια του άλλου στα ένσημα θα κολλήσουν?
Η αγορά όμως δεν είναι μόνο αυτά..είναι η παροχή υπηρεσιών, η μεταποίηση, η βιομηχανία, το λιανεμπόριο κτλπ.
Εγώ δεν ξέρω καμία σοβαρή (μικρή) εταιρεία και ξέρω πολλές....που να έχει αδήλωτους εργαζομένους....ή να κολλάει 2 ένσημα το μήνα.
Έχω ακούσει για περιπτώσεις που από κοινού ο εργαζόμενος με την εταιρεία αποφάσισαν να παίρνει πχ 700 + 200 μπλακ. Ο εργαζόμενος όχι απλά τα ήθελε έτσι αλλά τον βολεύει κιόλας...
ξέρω εργαζομένους που δουλεύουν ένα τρίμηνο και μετά θέλουν εικονική απόλυση και μπαίνουν ταμείο...και μετά ψάχνουν για εντελώς μαύρα....
όσο για τον τουρισμό....αν ο άλλος βγάζει μαύρα τιπς 80 ευρώ την ημέρα...για ρώτα τον αν θέλει φουλ ένσημα και να φορολογηθούν τα τιπς του...να δούμε τι θα σου πει...
ρε πατε καλα εδω μεσα της πουτανας γινεται,εκμεταλευση οσο δεν παει.Προπονητης τενις με πανω απο 200 τελικους σε πανελληνια πρωταθληματα, και πανελλαδικα συν νο 1 στη κατηγορια 16 ετων στο εξωτερικο ,τη κορη Ελληνα ,προσφατα,συμμετοχες σε Ευρωπαικα πρωταθληματα κλπ. και ο συλογος στη πολη που μετακομισα απο το 1997 ,οχι δεν μου εβαλε ποτε ουτε ενα ενσημο ,αλλα αρνηθηκε ακομη και να με προσλαβει μεσω ΟΑΕΔ.Μαλιστα το Ελληνικο κρατος αποφασισε απο το 2002 οριστικα να κοψει την αδεια εξασκησεως επαγγελματος σε ολα τα πτυχια εκτος απο ΤΕΦΑ και σχολων της ομοσπονδιας τενις..Δηλαδη εχοντας πτυχιο level 3 και κορυφαιας στο κοσμο σχολης, ,που εβγαλε ενα Φεντερερ, και οχι μονο , μπορω και το εχω κανει στο παρελθον να εργαστω σε ολο το κοσμο ,αλλα οχι στην Ελλαδα.Αν θελω πρεπει να προσλαβω καποιον μαιμου προσληψη αλλα ζητανε 500 και πανω συν το κοστος της προσληψης με καποια ενσημα ,αλλα 200 τουλαχιστον.Ετσι ενω καναμε ηδη συλογο δεν τον λειτουργω, αφου εδω ειναι μικρη πόλη και δεν υπαρχουν αρκετα εσοδα να γινονται αυτα τα εξτρα εξοδα.Αυτα κανει το Ελληνικο κρατος του βρυκολακα κατστρεφει τα παντα, απο θεμα οικονομιας και αναπτυξης ειναι σκετη καταστροφη ,οπως ηταν παντα , βεβαια τωρα το εφτασαν σε καμορα πλεον