Γεννήθηκα στην Αθήνα τη δεκαετία του ’60. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με τρεις αδερφές.
Ο παππούς μου, Παύλος Καλλιγάς, ήταν πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου. Η βενιζελική παράδοση ήταν πολύ ισχυρή στην ευρύτερη οικογένεια.
Ο παππούς έφυγε νέος, μόλις 37 χρονών.
Η γιαγιά μου πάντα προσπαθούσε να μου περάσει την αγάπη του για την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά.
Θυμάμαι έντονα στην παιδική μου ηλικία να ακούω στο ραδιόφωνο το «Εδώ Πολυτεχνείο» και να με σημαδεύει. Θυμάμαι τη μέρα που έπεσε η Χούντα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ’81 στην Αθήνα, τότε που όλοι νιώθαμε πως κάτι αλλάζει.
Ο πατέρας μου, βαθιά δημοκράτης, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης που ασχολήθηκε με το Περιβάλλον, ως Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού.
Από την οικογένειά μου είχα πάντα επαφές με όλους τους πολιτικούς χώρους.
Επέλεξα την κεντροαριστερά.
Τα διαβάσματα, οι σπουδές μου, ο χρόνος που πέρασα μετά το πανεπιστήμιο
στο Εργατικό Κόμμα της Αγγλίας και αργότερα στους Δημοκρατικούς στην Αμερική, δυνατές φιλίες, ήταν όλα καθοριστικά.
Κυρίως η αίσθηση από νωρίς ότι θέλω να βοηθήσω τον διπλανό μου.
Αν και θυμάμαι το σχολείο ως ένα τεράστιο άγχος, μεγαλώνοντας, το μάθημα που αγάπησα ήταν η Ιστορία και αυτό σπούδασα στο πτυχίο. Στο Πανεπιστήμιο διάλεξα τη Δημόσια Διοίκηση.
Γερουλανος = ο παππους του πρωτοπαλικαρο του Βενιζελου ,
Μητσοτακης = του Κυριακου ο παππους εσκαβε να βρει αρχαια να κλεψει
Γερουλάνος = ο πατερας του βαθεια δημοκρατης ,
Μητσοτακης = ο πατερας του Κουλη βαθεια το μεγαλυτερο μουνοπανο αυτου του τοπου
Γερουλανος = Ηταν και στους Δημοκρατικους της Αμερικης ..
Μητσοτακης ο Κουλης απο την Αμερικη μονο οτι πηγε στο Χαρβαρντ λεει και αυτο δεν μας εχει δειξει κανα χαρτι , μεχρι και ο Σαμαρας ειχε πει οτι ειχε ανοιξει πιτσαρια στην Αμερικη , ο Κουλης ηταν μονο φοιτητης , που δεν τον εχει δει κανενας..
Γερουλάνος = Θελει να βοηθησει τον διπλανο του ,
Μητσοτακης = ο Κουλης θελει να παρακολουθει τον διπλανο του