Νομικός δεν είμαι αλλά αν αποδειχθούν πλαστά μου κάνει για καραμπινάτη προσπάθεια εξαπάτησης/παρακώλυσης της δικαιοσύνης και κάλλιστα μπορεί ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη. Χώρια που οι δικηγόροι των συγγενών θα τρέξουν να τους πιούν το αίμα με το καλαμάκι... Τώρα αν θα είναι εναντίον της εταιρίας ή του Καρπενάρου χέστηκα... Αλλά κι αυτός το όνομα/φήμη του διακινδυνεύει και δεν τον έχω για μαλάκα να βάζει το κεφάλι του στον ντορβά τόσο εύκολα και χωρίς να έχει σκεφτεί τα αν και τι και πως...
Τώρα για τα ηχητικά και τα υπόλοιπα. Ρε συ... Μην μένεις στις πολιτικές παπαριές... Σίγουρα σε αυτήν την ιστορία βρωμάνε πολλά και ταυτόχρονα παίζονται πολλά μικροκομματικά παιχνίδια. Όλοι κάνουν ότι μπορούν είτε για να καλύψουν τον εκτεθειμένο κώλο τους, είτε για να ξεσκεπάσουν τον κώλο των αντιπάλων. Επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω των μμε και επιλεκτικές "διαρροές" πραγμάτων που υποτίθεται ότι είναι στο στάδιο της προανάκρισης (και άρα δήθεν απόρηττα) φαντάζομαι δεν είναι κάτι που το ακούς για 1η φορά στην Ελλάδα...
Εγώ μένω στην ουσία και σε ότι κουμπώνει στην λογική και μπορεί να αποδειχθεί. Και αυτά θα τα δείξει η έρευνα και τα δικαστήρια. Ευτυχώς η τεράστια δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση (κυρίως με την βοήθεια των ανθρώπων που ξεχύθηκαν στις πλατείες) θα βοηθήσει ώστε τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο κανένας να μην κάνει κάτι που θα φανεί έστω και σαν υποψία παρεμπόδισης.
Αυτεπαγγελτα δε θα κινηθεί κανείς. Ειδικά για προσπάθεια που προσφέρει φιλοκυβερνητική εκδούλευση.
Κι ο Καπερναρος κι ο κάθε Καπερναρος δεν τραβάει ζόρι για τη φήμη του, που δεν μπορεί να την πλήξει κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι δεν είναι πραγματογνώμονας. Τους πελάτες του κοιτάει να σώσει.
Αυτοί το έδωσαν, αν αποδειχθεί πλαστό σιγά τα ωά. Αυτόν δεν τον αγγίζει. Ούτε ειναι υποχρεωμένος να ελέγξει τη γνησιότητα.
Η κοινή λογική λέει ότι έκρηξη χωρίς εύφλεκτο υλικό δεν υπάρχει. Γι αυτό άλλωστε και στις συγκρούσεις συνηθισμένου φόρτου τραίνων ανά τον κόσμο υπάρχουν εκτροχιασμοί, θύματα αλλά όχι εκρήξεις και πυροσφαιρες.
Τώρα, άλλος λέει δεν υπήρχαν κάμερες, άλλος λέει ότι όπου υπήρχαν, όχι παντού, δε λειτουργούσαν, άλλος λέει ότι οι παλαιού τυπου δε δίνουν ευκρινή εικόνα.
Τι θα αποδειχθεί στο τέλος μένει να το δούμε.
Πάντως, ο μόνος που πήγε για παράβαση καθήκοντος ήταν ο Αγοραστός. Όλοι οι υπόλοιποι που έκαναν τις λοβιτουρες καθαρή τη βγάζουν μέχρι στιγμής. Κάπως έτσι θα πάει και η ιστορία με τα βίντεο. Και επεξεργασμένα να είναι καθαρή θα τη βγάλουν.
Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι, έχουμε ένα τεράστιο λογικό κενό.
Πως δημιουργήθηκε η έκρηξη, αφού δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό;