Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 56 άτομα (17 μέλη και 39 επισκέπτες)

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.796
Πόντοι
216
Μην αναμασάτε ότι ράδιο-αρβύλα ακούτε... Στην Κορινθία φέτος το μεροκάματο στις ελιές έπαιζε στα 70-80 (εννοείται μαζί με καφέ-κολατσιό - φαι) και πάλι δεν έβρισκες

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.718
Πόντοι
456
Τι ακριβώς εννοείς ψυχοσωματικά τύπε? Δηλαδή ο επαγγελματίας που δουλεύει 6 μέρες 14 ώρες την ημέρα και βγάζει λίγα παραπάνω από αυτά (αν είναι μικρός) και έχει στο κεφάλι του και όλα τα άγχη του κόσμου τι κάνει αυτοκτονεί? Τι μαλακία λογική είναι αυτή?? Ναι για 1500 θα κουραστείς τι να κάνουμε??

Αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν σχέση με το θέμα των τεμπών...υπάρχουν και ηθικά θέματα που δεν μετριούνται με μισθό. Πως θα επηρεαστείς δηλαδή???

Το κύριο θέμα των μισθών, δεν είναι αν πρέπει να παίρνει 1500 ή 2000 ο καλός και ο έμπειρος.
Είναι το ότι ο ανειδίκευτος ΔΕΝ ΖΕΙ με το βασικό μισθό του! Και δε με νοιάζει αν βγει ο γιατρός και πει "ξέρεις εγώ έφαγα τα χρόνια μου και σπούδασα κάτι τρομερό και παίρνω (μόνο) 1200 ευρώ".
Βασικά ο γιατρός πρέπει να βγει στο δρόμο και να απαιτήσει το παραπάνω, όχι ο ανειδίκευτος!
Γιατί μετά γείρονται και άλλα θέματα: Γιατί να είμαστε συγκροτημένοι σε κοινωνία;
Αν δεν κάνεις κουμάντο για τα αδύνατα μέλη, τότε να το κλείσουμε το μπουρδέλο, να ανέβουμε σε ένα βουνό και να ζούμε ο καθένας για την πάρτη του και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει!

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.647
Πόντοι
6.256
Μην αναμασάτε ότι ράδιο-αρβύλα ακούτε... Στην Κορινθία φέτος το μεροκάματο στις ελιές έπαιζε στα 70-80 (εννοείται μαζί με καφέ-κολατσιό - φαι) και πάλι δεν έβρισκες
Ρε μαλακες εχει μαζεψει ποτε κανεις απο εσας ελιες;

Ας πουμε οτι ηταν το μεροκαματο 70 ευρω οπως ισχυριζεσαι....για ποσες ωρες εργασιας;

Και ναι εγω ξερω γιατι τυγχανει να ειμαι απο Μανη και να εχουμε οικογενειακα καμμια 1000αρα ελαιοδενδρα συνολικα...

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.647
Πόντοι
6.256
Το κύριο θέμα των μισθών, δεν είναι αν πρέπει να παίρνει 1500 ή 2000 ο καλός και ο έμπειρος.
Είναι το ότι ο ανειδίκευτος ΔΕΝ ΖΕΙ με το βασικό μισθό του! Και δε με νοιάζει αν βγει ο γιατρός και πει "ξέρεις εγώ έφαγα τα χρόνια μου και σπούδασα κάτι τρομερό και παίρνω (μόνο) 1200 ευρώ".
Βασικά ο γιατρός πρέπει να βγει στο δρόμο και να απαιτήσει το παραπάνω, όχι ο ανειδίκευτος!
Γιατί μετά γείρονται και άλλα θέματα: Γιατί να είμαστε συγκροτημένοι σε κοινωνία;
Αν δεν κάνεις κουμάντο για τα αδύνατα μέλη, τότε να το κλείσουμε το μπουρδέλο, να ανέβουμε σε ένα βουνό και να ζούμε ο καθένας για την πάρτη του και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει!
Δεν ειναι καλυτερα να βγουμε ολοι μαζι στους δρομους τυπε;Ειδικα ο γιατρος που λες αντικειμενικα και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δεν μπορει να κανει οτιδηποτε για να διεκδικησει τα δικαιωματα του λογω του αντικειμενου εργασιας του που ειναι η ανθρωπινη ζωη....

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.796
Πόντοι
216
Ρε μαλακες εχει μαζεψει ποτε κανεις απο εσας ελιες;

Ας πουμε οτι ηταν το μεροκαματο 70 ευρω οπως ισχυριζεσαι....για ποσες ωρες εργασιας;

Και ναι εγω ξερω γιατι τυγχανει να ειμαι απο Μανη και να εχουμε οικογενειακα καμμια 1000αρα ελαιοδενδρα συνολικα...
Ναι ρε τύπε. Και έχουμε μαζέψει και ξέρουμε τι είναι. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και αυτά τα 70-80 είναι πολλά στην σημερινή Ελλάδα. Απλά δεν μπορώ να διαβάζω μαλακίες για 25-30-35 που αμολάνε μερικοί εδώ που την μόνη ελιά που έχουν δει είναι αυτή στα πεζοδρόμια της Αθήνας...

Εγγρ.
22 Ιαν 2025
Like
127
Πόντοι
0
όταν απλά μέλη του μπου πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη εδώ μέσα και όχι μόνο δεν αισθάνονται την ανάγκη να αναγνωρίσουν το λάθος τους αλλά κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα,

φανταστείτε το ήθος των κυβερνώντων και των κρατικών αξιωματούχων που αποδεδειγμένα καταπατούν κάθε αρχή νομιμότητας και παραβιάζουν το σύνταγμα.

κι επειδή μας πρήζουν για τη βία και την ακυβερνησία, να υπενθυμίσουμε στους νενέκους ότι το σύνταγμα δεν παραχωρήθηκε από καμιά αρχή νομιμότητας στον λαό αλλά επειδή αυτός πήρε τα όπλα.

τα όπλα λοιπόν υποχρεούται να πάρει και σήμερα ο λαός σύμφωνα με την ακροτελεύτια διάταξη του συντάγματος, και αν χρειαστεί αυτό θα κάνει.

δεν του παραχώρησε κανένας μτσκ το σύνταγμα, με τα όπλα το κέρδισε, και αν χρειαστεί θα το επανακτήσει με αυτά.

άντε νενέκοι γιατί πολύ θάρρος έχετε εδώ μέσα στο μπου

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.718
Πόντοι
456
Δεν ειναι καλυτερα να βγουμε ολοι μαζι στους δρομους τυπε;Ειδικα ο γιατρος που λες αντικειμενικα και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δεν μπορει να κανει οτιδηποτε για να διεκδικησει τα δικαιωματα του λογω του αντικειμενου εργασιας του που ειναι η ανθρωπινη ζωη....
Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες, εγώ πήρα αυτούς που βρίσκονται στη δύσκολη θέση και είναι πάρα πολλοί.
Και θα γίνουν περισσότεροι.
Όλοι διεκδικούν κάτι καλύτερο, αλλά πάντα με τη λογική ότι όλοι ζούμε αξιοπρεπώς πρώτα απ΄όλα.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.899
Πόντοι
216
Απόδειξη για τους υδρογονάνθρακες από χημικούς μηχανικούς και ηλεκτρολόγους μηχανολόγους.

Κάποιες άκρες είχε φαίνεται ο Βελόπουλος στη Ν.Δ. και κάποιος του το σφύριξε από την πρώτη μέρα.
Στο τέλος που στριμώχνει τον Καρνάβο αυτός του λέει πού είδε το υδρόθειο ο διδακτορικός με το πληρωμένο κωλόχαρτο που έγραψε στην τεχνική έκθεση του ΓΧΚ. Μετά θα έλεγε ότι κάποιος τον ανάγκασε αλλά υπαναχωρησε ως "αναρμόδιος"

OP
OP
troubakhs

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
31.870
Πόντοι
5.506
η λυση ψηνεται....:2funny::2funny::2funny::2funny:
GixMGsDXgAAl5ua.jpeg

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.718
Πόντοι
456
Την έχω κάνει και με άλλο μέλος τη συζήτηση...Να δουλέψει για πόσο; Για ένα μήνα;
Δεν είναι λύση το να βγάλεις 1500 σε ένα μήνα, αν έχεις σοβαρά προβλήματα οικονομικά.

Nicole

Call-Girl
Εγγρ.
17 Απρ 2023
Like
17.474
Θα τρέξω αδερφούλη. Αλλά όχι για να πέσει ο Μητσοτάκης. Αλλα για δικαιοσύνη. Το αν τα εκανε σκατα ο Μητσοτάκης , πρόβλημα του. Αυτος πήρε τις αποφάσεις του ας δεχτεί και το αποτέλεσμα των πράξεών του.
Εσύ κάτσε καναπέ

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.987
Πόντοι
3.656
όταν απλά μέλη του μπου πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη εδώ μέσα και όχι μόνο δεν αισθάνονται την ανάγκη να αναγνωρίσουν το λάθος τους αλλά κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα,

φανταστείτε το ήθος των κυβερνώντων και των κρατικών αξιωματούχων που αποδεδειγμένα καταπατούν κάθε αρχή νομιμότητας και παραβιάζουν το σύνταγμα.

κι επειδή μας πρήζουν για τη βία και την ακυβερνησία, να υπενθυμίσουμε στους νενέκους ότι το σύνταγμα δεν παραχωρήθηκε από καμιά αρχή νομιμότητας στον λαό αλλά επειδή αυτός πήρε τα όπλα.

τα όπλα λοιπόν υποχρεούται να πάρει και σήμερα ο λαός σύμφωνα με την ακροτελεύτια διάταξη του συντάγματος, και αν χρειαστεί αυτό θα κάνει.

δεν του παραχώρησε κανένας μτσκ το σύνταγμα, με τα όπλα το κέρδισε, και αν χρειαστεί θα το επανακτήσει με αυτά.

άντε νενέκοι γιατί πολύ θάρρος έχετε εδώ μέσα στο μπου
Εαν καποιος μπορει να ριξει τον κουλη ειναι οι ιδιοι μεσα στη νδ.Οι δικοι του.Κανενας αλλος.

Αυτοι μπορουν αν θελουν με το "ρε συ καλα τρωμε,πινουμε αλλα παει να χαλασει η φαση και ελα να το σωσουμε οσο ειναι καιρος..δεν θα τρως με ολοχρυσα κουταλια αλλα και με χρυσα καλα σου ειναι,κατσε λιγο στο πλαϊ μπας και συνεχισουμε να μασαμε τωρα που οι αλλοι εχουν διαλυσει"...

Ο κουλης βεβαια μπορει ανετα να πει "ρε μαλακες,τα εχω γαμησει ολα τους εκαψα,τους επνιξα,τους σκοτωσα και τους εχω παραμυθιασει τοσο πολυ που ακομα και ετσι εχω 30% και τον γιδοβοσκο στο χερι αν μου χρειαστει..."

Και μην ξεχνας και το αλλο...Ο κουλης ειναι το ατομο που εχει παγιωσει στο κεφαλι του την αποψη "εγω ειμαι και κανενας αλλος"...καισαρας φαση..
Αντε τωρα εσυ και ξεμπερδεψε με τετοιο τυπο....

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.987
Πόντοι
3.656
Την έχω κάνει και με άλλο μέλος τη συζήτηση...Να δουλέψει για πόσο; Για ένα μήνα;
Δεν είναι λύση το να βγάλεις 1500 σε ένα μήνα, αν έχεις σοβαρά προβλήματα οικονομικά.
Για 4 μηνες ανετα..οχι 1500..παραπανω..αυστηρα 8ωρο με 2 διαλειμματα..

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.647
Πόντοι
6.256
Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες, εγώ πήρα αυτούς που βρίσκονται στη δύσκολη θέση και είναι πάρα πολλοί.
Και θα γίνουν περισσότεροι.
Όλοι διεκδικούν κάτι καλύτερο, αλλά πάντα με τη λογική ότι όλοι ζούμε αξιοπρεπώς πρώτα απ΄όλα.
Το ζουμε "αξιοπρεπως" τυπε ειναι σχετικο....αμα το παρεις οικονομικα το μεγαλυτερο μερος του κοσμου δεν ζει αξιοπρεπως.Γιατι το να τη βγαζεις καθε μηνα ισα ισα με τον μισθο σου και να μην αποταμιευεις τιποτα δεν λεγεται αξιοπρεπεια.

Αμα το παρεις τωρα στους υπολοιπους τομεις της ζωης που ειναι κρατικη λειτουργια,κοινωνικες παροχες,δικαιοσυνη και ΜΜΕ τοτε οχι απλα δεν ζουμε αξιοπρεπως αλλα ζουμε ισως στο πιο δυστοπικο καθεστωτικο περιβαλλον που εχει ζησει η Ελλαδα απο τη μεταπολιτευση και μετα.

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
52
Πόντοι
0
Εαν καποιος μπορει να ριξει τον κουλη ειναι οι ιδιοι μεσα στη νδ.Οι δικοι του.Κανενας αλλος.
O κούλης εφάρμοσε τη συμβουλή του "Θρασύβουλου του Μιλήσιου", με τα στάχια που ξεχωρίζουν και χρειάζονται κόψιμο. Δεν υπάρχει κατι στην νουδού, νεκροί είναι ,δες τους, εαν όμως κατι απίθανο γινει, δεν θα είναι για καλό..Μόνο ο λαός

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.334
Πόντοι
3.715
O κούλης εφάρμοσε τη συμβουλή του "Θρασύβουλου του Μιλήσιου", με τα στάχια που ξεχωρίζουν και χρειάζονται κόψιμο. Δεν υπάρχει κατι στην νουδού, νεκροί είναι ,δες τους, εαν όμως κατι απίθανο γινει, δεν θα είναι για καλό..Μόνο ο λαός
μόνο ο λαός.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.634
Πόντοι
3.656
Ναι δεκτό δεν ζει

βέβαια ποτέ δεν ζούσε καλά ο ανειδίκευτος....τώρα βέβαια δεν επιβιώνει.....βέβαια υπάρχουν όπως είπα δουλειές αν θέλει να πάρει περισσότερα.

Από την άλλη αν ζούσες καλά με τον εντελώς βασικό μισθό δεν θα υπήρχε κίνητρο να κάνεις κάτι παραπάνω....όχι ότι είναι λογικό να μην ζεις...αλλά δεν μπορείς να περιμένεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα να μπορείς με τον βασικό να ζήσεις καλά. Να επιβιώσεις ναι...να έχεις όμως σπίτι δικό σου και αυτοκίνητο κτλπ...ούτε καν. Βέβαια απέχουμε...εδώ με τον βασικό δεν μπορείς ούτε το φαγητό σου να πληρώσεις...

Όμως επίσης δεν δέχομαι αυτόν που προτιμά να παίρνει 700 και να φυτοζωεί αντί να πάει σε σκληρότερη δουλειά και να πάρει 1.000 ή 1.200

ξέρω πολλούς που προτιμούν τα 700 για να κάθονται παρά τα 1200 για να σκίζονται. Και η απάντηση τους είναι ''σιγά μη με γαμήσει εμένα ο άλλος για 1200''

με αυτή την λογική δεν πας πουθενά...και στην ελβετία να ζούσες δεν σε ξεκινάνε από τα πολλά λεφτά ως ανειδίκευτος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom