Αν δεν το αλλαξεις εσυ και ο Τρουμπακης, περιμενεις απο κατι κωλο-γερους σαν και εμενα να το αλλαξουν;;;;
είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή
δεν είναι απλό πράγμα και ενώ είναι κάτι συλλογικό ξεκινάει από ατομικό. Να σου εξηγήσω τι εννοώ :
Όσο καλές προθέσεις και να έχω εγώ και ο τρουμπάκης δεν μπορούμε να αλλάξουμε (ουσιαστικά) τίποτα μόνοι μας.
Το σύνολο του κόσμου μπορεί να οργίζεται, να φωνάζει, να δείχνει αγανακτισμένο...αλλά σε συλλογικές ριζικές αλλαγές δεν προχωρά ποτέ διότι περιέχουν ρίσκο και για θέματα που δεν αφορούν προσωπικά τον καθένα λίγοι παίρνουν αυτό το ρίσκο.
Οπότε προκειμένου να ζήσουν σε μια ακυβέρνητη χώρα και αφού δεν υπάρχει καμία φυσιολογική επιλογή πάνε και το ρίχνουν στους ίδιους και τους ίδιους για να εξασφαλίσουν την μιζέρια που έχουν μάθει να διαχειρίζονται.
Ακόμα και εγώ και ο τρουμπάκης που έχουμε καλές προθέσεις αν μας έβαζες να πάρουμε μια τέτοια απόφαση δεν ξέρεις πως θα λειτουργούσαμε.
Σε όλη την ιστορία καθεστώτα έχουν πέσει και έχουν αντικατασταθεί από άλλα...στο τέλος η διαφθορά πάντα κερδίζει διότι οι άνθρωποι δεν είμαστε ικανοί να δούμε πολύ πέρα από τη μύτη μας. Και γιαυτό είναι τόσο λίγοι που τόλμησαν να θυσιαστούν για το κοινό καλό.
Με πιο λίγα λόγια...η πραγματικότητα είναι ότι ο λαός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση συλλογικά μέσα σε 1 βδομάδα. Αλλά δεν θέλει ούτε να προσπαθήσει.