Νέα

Δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mantw
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 206
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.284
Πόντοι
10.336
Θανεειν πεπρωται απατσι

• Like
Αντιδράσεις: Mantw

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.284
Πόντοι
10.336
Δεν είναι υπαρξιακός φόβος, του θανάτου κλπ. Είναι ο φόβος της απώλειας της ακμάδας και της νεότητας. Το λέω και για κάποιους συναγωνιστές που απαντούν από κάτω.
Πολλοί άνθρωποι, αν και δε φοβουνται το θάνατο, φθείρονται, "τρελαίνονται" στη θέα του ώριμου σώματος. Και στην ιδέα ότι θα συνεχίσει να γίνεται αυτή η αλλαγή.
Τώρα με την εξοικείωση και τα ψηφιακά μέσα, δεν είναι λίγοι αυτοί που τραβάνε φωτος τον εαυτό τους για να τον συγκρίνουν και να θαυμάσουν τον παλιό.
Συνοπτικά, είναι γνώρισμα του βαθιά νάρκισσου χαρακτήρα.
Το έχω και εγώ. :rockon:
Μπορώ να σε καταλάβω.
Πολλές φορές φρίττω όταν βλέπω ακόμα και κάποιον να γερνάει. Είναι σαν καθρέφτης μου.
Το δουλεύεις μόνος σου και αντιμετωπίζεις με οποιο τρόπο μπορείς.
θα διαφωνησω. Η πλειοψηφια φοβαται περισσοτερο την ψυχικη της εξαφανιση στο χαος του συμπαντος, δεν ειναι τυχαιο οτι οι γεροι στρεφονται μαζικα προς την εκκλησια. Η σωματικη παρακμη απλα σου θυμιζει το αναποφευκτο, δεν πιστευω οτι μια ρυτιδα θα σε πανικοβαλει περισσοτερο απο την αντιληψη της ματαιοτητας της υπαρξης, ειδικα οταν καποιος (κυριως νεοτερος σε ηλικια) δεν εχει καποιον θεο να στραφει για "βοηθεια".

Δ

Διαγραμμένο μέλος 203076

Επισκέπτης

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
my name is bond...james bond
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

εδω η γυναικα λεει το πονο της και αλλοι κανουν καμακι...
Ποιον πονο της μωρε?
Επεσε λιγο το βυζι στα 40 και το κανει θεμα?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 203076

Επισκέπτης
αμα ειναι 40 να κανω και γω καμακι :tooth: :tooth: ..εγω νομιζα οτι θα ειναι καμια 50+

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
θα διαφωνησω. Η πλειοψηφια φοβαται περισσοτερο την ψυχικη της εξαφανιση στο χαος του συμπαντος, δεν ειναι τυχαιο οτι οι γεροι στρεφονται μαζικα προς την εκκλησια. Η σωματικη παρακμη απλα σου θυμιζει το αναποφευκτο, δεν πιστευω οτι μια ρυτιδα θα σε πανικοβαλει περισσοτερο απο την αντιληψη της ματαιοτητας της υπαρξης, ειδικα οταν καποιος (κυριως νεοτερος σε ηλικια) δεν εχει καποιον θεο να στραφει για "βοηθεια".
Απόλυτα κατανοητά όσα λες. Και εύστοχα. Αλλά δεν έγραψα τίποτα για πλειοψηφία/περισσότερους.
Αυτό που λες είναι κάτι άλλο, το οποίο υπάρχει και το αναγνωρίζω.

Εν προκειμένω, ωστόσο, θα επέμενα ότι η νηματοθέτις ανήκει στην κατηγορία που περιέγραψα. Εδώ το ζήτημα είναι αισθητικό. Κι όμως, φίλε, υπάρχει. Είναι ένα είδος ναρκισσισμού.

Εκτός από εμένα που δεν αποτελώ από μόνος μου δείγμα, είναι πολλά τα άτομα που βυθίζονται κατά περιόδους σε πένθος. Όχι θλίψη, όχι κατάθλιψη, όχι μελαγχολία. Πενθος. "Συμβολικό πένθος", όπως λέγεται. Για την απώλεια της ακμάδας τους. Και φυσικά όχι συνειδητά όλο αυτό.

:hi:

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.481
Πόντοι
14.936
Η ομορφιά είναι κάτι που φαίνεται σε όλους. Επίσης τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο σου, φαίνονται σε όλους. Όταν συνηθίζεις σε κάτι, σου κακοφαίνεται μετά η αλλαγή ως πρως το χειρότερο . Φαντάσου ένας άντρας προικισμένος από την φύση του, να φτάνει σε μια ηλικία 40 ας πούμε. Και μετά μέρα με την ημέρα το μόριο του να μικραίνει και και μικραίνει....ώσπου μα χαθεί εντελώς. Πώς θα αισθανόταν αυτός ο άντρας;
Ξέρω, ακραίο το παράδειγμα αλλά μόνο έτσι μπορω να το παρομοιασω
Μαντω μην μασας με τις ηλικιες.καθε ηλικια εχει την ομορφια της και μπορει να ακουστει χιλιοπαιγμενο αλλα το πιστευω
καθε χρονο που μεγαλωνω και πιο πολυ οτι η ομορφια πρεπει να ειναι εσωτερικη πανω απο ολα και μετα ολα τα αλλα.
εχουμε χορτασει ομορφες χωρις ατελειες να φανε και οι κοτες.
φιλικα παντα.

• Like
OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
με κουβερτουλα σναγκυ τηνε/τονε κοβω διπλα στο τζακι, μεσημερι σαββατου ενος χειμωνιατικου μηνα.
να κοιταει τα εφηβικα αλμπουμ και να κλαιει με μαυρο δακρυ, πινοντας τσαγακι βουνου και βουτωντας μπισκοτακια μιραντα (σκετα) κανοντας τα παπαρα, για να τα καταπινει πιο ανετα.
Δεν τρώω έτοιμα μπισκοτάκια, παχαίνουν.

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Για την ώρα δεν έχω τέτοιες ανησυχίες. Πρέπει να αναθρέψω τα παιδιά , να τους μάθω
Λες φιλε;
Μακαρι οχι...
Ας κανουμε οτι μπορουμε να την αποτρεψουμε...
Γιατι κι εκεινη ανθρωπος ειναι,ψυχουλα εχει και μπορει να νοιωθει καπως οταν κοιταζεται στον καθρεφτη...
Εν μερει την καταλαβαινω...
Ας δωσει βαση στην ουσια...
Κι ας μαθει να εκτιμα τη ζωη σε καθε φαση της...
Ψυχούλα είσαι

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Δεσποινης μου...πολυ λιγος πληθυσμος εχει Ομορφια με τελεια χαρακτηριστικα προσωπο και σωματος....πολλους συμπαθητικους.....πολλους γοητευτικους....Τα σημαδια Γηρανσης που αναφερεις πιστεψε με προσφερουνε γοητεια... αν σε ρωταγανε τι θα ηθελες να εισαι???ενα τελειο Βοτσαλο η ενα Διαμαντι με ψεγαδια.....τι θα διαλεγες???
Δεν είπα ότι είμαι αψεγάδιαστη. Μακράν απέχω. Γοητεία προσθέτει η ωριμότητα της σκέψης που αποκτάς, όχι μια καινούρια ρυτίδα στο πρόσωπο...

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Για την ώρα δεν έχω τέτοιες ανησυχίες. Πρέπει να αναθρέψω τα παιδιά μου,να τα βοηθήσω να σταθούν στα πόδια τους.

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Μπορει να παει γυμναστηριο,να κανει καποιο ηπιο προγραμμα η να κανει πεζοποριες με φιλους...
Να εξασκησει καποιο χομπι της
Να γνωρισει καποιον ανθρωπο που να τη γουσταρει και να την κανει να αισθανεται πανεμορφη!Αυτο δεν εχει ηλικια!
Αν ομως ζητα να καυλωνει τους ανδρες και να επιβεβαιωνεται τοτε τον πουλο φιλε
Θα καταληξει σε κανενα πλαστικο χειρουργο να την κανει μουμια κι επειτα σε ενα ψυχιατρο!
Να σου πω,, από τώρα σα μανεκέν με βλέπω.....για φέρετρο όμως
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Καλησπερα Μαντω, ειμαι ο Αλεξανδρος.
Καλημέρα Αλέξανδρε

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Κλασσικό παράδειγμα είναι οι άσπρες τρίχες στην κεφαλή. Πολλοί κάτω των 30 έχουν άσπρες τρίχες για διάφορους λόγους (άγχος, κληρονομικότητα), και παρόλα αυτά, τους προσδίδει άλλη χάρη στο παρουσιαστικό τους.
Νομίζω Πώς νοιώθω την κάθε άσπρη τρίχα να μπαίνει μέσα μου και να με τυλίγει από παντού σαν ιστός

OP
OP
Mantw

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
για δωσε ινφο
ηλικια
υψος βαρος
κλ κλπ
Μέση ηλικία
Σταμάτησα να ζυγιζομαι μετά από 120 κιλά
Ύψος-φτάνω δε φτάνω να ανάψω θερμοσίφωνα για να κάνω μπάνιο. Μαλλιά αραιά με καραφλιτσα στη χωρίστρα, δόντια ένα εδώ άλλο παρ'εκει...να φανταστείς χωράει ένα τσιγάρο στα κενά ανάμεσα. Να συνεχίσω;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μέση ηλικία
Σταμάτησα να ζυγιζομαι μετά από 120 κιλά
Ύψος-φτάνω δε φτάνω να ανάψω θερμοσίφωνα για να κάνω μπάνιο. Μαλλιά αραιά με καραφλιτσα στη χωρίστρα, δόντια ένα εδώ άλλο παρ'εκει...να φανταστείς χωράει ένα τσιγάρο στα κενά ανάμεσα. Να συνεχίσω;
ΠΑΣΟΚ εχεις ψηφισει?
αλλιως αμα τα καταπινεις και δινεις κωλο ενταξει εισαι

• Αγάπη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom