Νέα

D-I-Y... μαστορέματα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Σας αρέσουν τα μαστορέματα?

• Ναι, που και που...

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν τρελλαίνομαι, αλλά γλυτώνω χρήματα

• Με πάθος, έχω κι ένα σωρό εργαλεία...

• Οχι!

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Βαριέμαι και που ζω...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

HammerHead

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
0
Εγώ που θέλω να αλλάξω το υπάρχων σκατί πλακάκι στο μπάνιο (δάπεδο και τοιχοι); θα χρειαστεί αλφάδιασμα; Αν όχι τότε μάλλον θα το κάνω μόνος μου  :).

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εγώ που θέλω να αλλάξω το υπάρχων σκατί πλακάκι στο μπάνιο (δάπεδο και τοιχοι); θα χρειαστεί αλφάδιασμα; Αν όχι τότε μάλλον θα το κάνω μόνος μου  :).

Που να τρέχεις μωρέ τώρα να αλλάζεις πλακάκια....

Δεν τα βάφεις καλύτερα?

:2funny:

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.602
Πόντοι
5.595
Oπως λεει και ο σοφος ελληνικος λαος... -με μια παροιμια- ...
''Αν ηταν η ψωλη βιολη..θα την παιζανε πολλοι!!!''
:2funny: :2funny: :2funny:

Φιλικα!

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Αλλη  μια ερωτηση....

Πρωτα πλακάκι μετα σοβατεπί η το ανάποδο?

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Λοιπόν θα μπορέσω και εγώ να συνεισφέρω στο συναγωνιστή:
Επαγγελματικά η στρώση μεταξύ μπετού - πλακιδίου γίνεται απο περλομπετό. είναι μπετό υψηλής ρευστότητας που στρώνει σαν υγρό. Θα αγοράσεις ένα τσουβάλι και θα μείνει κιόλας για να ισιώσεις και τίποτα άλλο. Αυτό το σημαδεύεις με το ραμμα για να πέσει σωστά. Το ράμμα το κάνεις με το αλφάδι.

Μετά πάνω απο το πηγμένο καλά )24 ώρες τουλάχιστον) περλομπετό τοποθετείς τα πλακάκια μόνο με τους σταυρούς. Αν θές και σοβατεπί το βάζεις πρώτο. Μετά την κόλλα και τα πλακάκια βάζεις τον αρμόστοκο και στρώνεις με μια ειδική σπάτουλα. πρόσεχε να καθαρίζεις καλά μετα απο τον αρμό για να μή μείνει σημάδι.

Αμα δεν τα καταφέρεις πόσταρε μια φωτογραφία πρίν και μετά να γελάσουμε (πλάκα κάνω) :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Σωστός... Καλα φωτο θαπαιξει σιγουρα

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
λοιπόν μεγάλε επειδή είναι αποθήκη (οπότε και λίγο κακοτεχνία δεν θα πειράξει) αντε να το κάνεις μόνος σου για να γλυτώσεις κερατιάτικα και να μάθεις κιόλας.

Μερικές συμβουλές

(1) αλφάδιασμα πατώματος. Συνήθως τα τσιμεντένια πατώματα δεν έχουν πρόβλημα αλλά πορεί να σου γέρνει. Για να το πετύχεις θα πάρεις ένα κομματί στρανζαριστό 2-3 μέτρα (σίδερο κούφιο) θα το ακουμπήσεις στο πάτωμα και θα βάλεις πάν το αλφάδι. Κατ αρχή να δείς αν σε κάποια σημεία από κάτω έχει κενά (σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να μπεί περισσότερη ποσότητα κόλλας) και αν γέρνει πολύ. Συνήθως δεν θα βρείς πολλά προβλήματα

(2) Εργαλεία που χρειάζεσαι

Αλφάδι
Στρατζαριστό
Κόφτη πλακιδίων
Μέτρο
Αναδευτήρα για να φτιάξεις κόλλα (αν αντέχουν τα μπράτσα σου μπορείς να την φτιάχνεις και σιγά σιγά)

Θα χρειαστείς για 8 τμ περίπου 10-11 τμ πλακάκια έτσι ώστε να έχεις για σοβατεπιά και να περισέψουν και λίγα αν τυχόν σπασει κάποιο
είτε όταντα φτιάχνεις είτε μετά κατά την χρήση. Επίσης θα χρειαστής περίπου 25-30 κιλά κόλλα (θα σου περισσέψει) αναλόγως με τις ατέλειες που έχει το πάτωμα.

Επίσης θα χρειαστείς σταυρούς (για να αφήσεις τον ενδιάμεσο αρμό) 1 σακουλάκι - περίπου 400 κομάτια) αυτά είναι φτηνά πράγματα

Μερικά κόλπα που μου τα έμαθε ένας αλβανός πραγματικός μάστορας

(1) Για να μπορέσεις να έχεις όμορφη εμφάνιση απλώνεις αρχικά τα πλακάκια χωρίς να τα κολλήσεις στην μία πλευρτά του τοίχου και βλεπεις πόσα θα χρεαιστεί αλλά και πόσο περισσεύει από την πλευρά που θα τελειώσεις. Αν περισσεύει λιγότερο από το 1/4 του πλακακιού τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από την μέση έτσι ώστε και στις δύο πλευρές να έχεις περίπου 1/3 από το πλακάκι. Το ίδιο κάνεις και σε μία από τις κάθετες πλευρές. Ετσι πέρνεις την απόφαση από το που θα ξεκινήσεις δηλαδή βρίσκεις που θα βάλεις το πρώτο πλακάκι.

(2) Τα σοβατεπιά κόβονται από πλακάκια με πλα΄τος 8 εκατοστά. Θα χρειαστείς και λίγο χοντρο γυαλόχαρτο (πατόχαρτο) για να λειάνεις τις κομένες πλευρές

Το κόλπο είναι να μπεί σωστά η πρώτη σειρά. Μετά δεν φεύγει η ευθεία την οποία μάλιστα μπορείς να την επαναφέρεις όσο η κόλλα είναι υγρή με το στρατζαριστό...

Τα πλακάκια κόβονται πολύ εύκολα...

Αντε καλή δουλειά

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
λοιπόν μεγάλε επειδή είναι αποθήκη (οπότε και λίγο κακοτεχνία δεν θα πειράξει) αντε να το κάνεις μόνος σου για να γλυτώσεις κερατιάτικα και να μάθεις κιόλας.

Μερικές συμβουλές

(1) αλφάδιασμα πατώματος. Συνήθως τα τσιμεντένια πατώματα δεν έχουν πρόβλημα αλλά πορεί να σου γέρνει. Για να το πετύχεις θα πάρεις ένα κομματί στρανζαριστό 2-3 μέτρα (σίδερο κούφιο) θα το ακουμπήσεις στο πάτωμα και θα βάλεις πάν το αλφάδι. Κατ αρχή να δείς αν σε κάποια σημεία από κάτω έχει κενά (σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να μπεί περισσότερη ποσότητα κόλλας) και αν γέρνει πολύ. Συνήθως δεν θα βρείς πολλά προβλήματα

(2) Εργαλεία που χρειάζεσαι

Αλφάδι
Στρατζαριστό
Κόφτη πλακιδίων
Μέτρο
Αναδευτήρα για να φτιάξεις κόλλα (αν αντέχουν τα μπράτσα σου μπορείς να την φτιάχνεις και σιγά σιγά)

Θα χρειαστείς για 8 τμ περίπου 10-11 τμ πλακάκια έτσι ώστε να έχεις για σοβατεπιά και να περισέψουν και λίγα αν τυχόν σπασει κάποιο
είτε όταντα φτιάχνεις είτε μετά κατά την χρήση. Επίσης θα χρειαστής περίπου 25-30 κιλά κόλλα (θα σου περισσέψει) αναλόγως με τις ατέλειες που έχει το πάτωμα.

Επίσης θα χρειαστείς σταυρούς (για να αφήσεις τον ενδιάμεσο αρμό) 1 σακουλάκι - περίπου 400 κομάτια) αυτά είναι φτηνά πράγματα

Μερικά κόλπα που μου τα έμαθε ένας αλβανός πραγματικός μάστορας

(1) Για να μπορέσεις να έχεις όμορφη εμφάνιση απλώνεις αρχικά τα πλακάκια χωρίς να τα κολλήσεις στην μία πλευρτά του τοίχου και βλεπεις πόσα θα χρεαιστεί αλλά και πόσο περισσεύει από την πλευρά που θα τελειώσεις. Αν περισσεύει λιγότερο από το 1/4 του πλακακιού τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από την μέση έτσι ώστε και στις δύο πλευρές να έχεις περίπου 1/3 από το πλακάκι. Το ίδιο κάνεις και σε μία από τις κάθετες πλευρές. Ετσι πέρνεις την απόφαση από το που θα ξεκινήσεις δηλαδή βρίσκεις που θα βάλεις το πρώτο πλακάκι.

(2) Τα σοβατεπιά κόβονται από πλακάκια με πλα΄τος 8 εκατοστά. Θα χρειαστείς και λίγο χοντρο γυαλόχαρτο (πατόχαρτο) για να λειάνεις τις κομένες πλευρές

Το κόλπο είναι να μπεί σωστά η πρώτη σειρά. Μετά δεν φεύγει η ευθεία την οποία μάλιστα μπορείς να την επαναφέρεις όσο η κόλλα είναι υγρή με το στρατζαριστό...

Τα πλακάκια κόβονται πολύ εύκολα...

Αντε καλή δουλειά

Φιλε σε διαβαζα και αμεσως ειχα εικονα χιλια ευχαριστω

Απιστευτος οδηγος

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Συναγωνιστες θελω να κανω κατι μερεμετια...

Καλά θυμόμουνα ότι έχουμε ξανακάνει κουβέντα για μαστορέματα στο Forum... :grin:

τα threads συγχωνεύτηκαν!

Καλές κατασκευές (κ ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιλογή ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ + την ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ όποτε απαιτείται π.χ. γυαλιά, γάντια κλπ)...

toro

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μαστόρια καλησπέρα !

Πλησιάζει το καλοκαίρι κι είπα να κάνω μια ανανέωση - βάψιμο στο σπίτι.
Έκανα μια έρευνα αγοράς και πάνω που ετοιμαζόμουνα να αγοράσω τα κλασικά πινέλα, ρολά, σκάφες και τα σχετικά, το μάτι μου έπεσε σε κάτι πιστολέτα βαψίματος της Bosch.
Αυτά υποτίθεται ότι βάφουν γρήγορα κι εύκολα τα πάντα. Επειδή όμως είμαι αρχάριος θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστολέτο τη γνώμη του για τα εξής :

- τι γίνεται σε βάψιμο εσωτερικών χώρων με το ψέκασμα του πιστολέτου ?(λερώνει δλδ ?)
- γίνεται εύκολα το "κόψιμο" ? Μπορείς δλδ να επιτύχεις με το πιστολέτο την ακρίβεια του πινέλου ?
- βάφει εύκολα ? Χωρίς δλδ να δημιουργεί ατέλειες - στάμπες - ή λωρίδες διαφορετικής πυκνότητας του χρώματος ?

Ευχαριστώ !

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Μαστόρια καλησπέρα !

Έκανα μια έρευνα αγοράς και πάνω που ετοιμαζόμουνα να αγοράσω τα κλασικά πινέλα, ρολά, σκάφες και τα σχετικά, το μάτι μου έπεσε σε κάτι πιστολέτα βαψίματος της Bosch.
Αυτά υποτίθεται ότι βάφουν γρήγορα κι εύκολα τα πάντα. Επειδή όμως είμαι αρχάριος θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστολέτο τη γνώμη του για τα εξής :

- τι γίνεται σε βάψιμο εσωτερικών χώρων με το ψέκασμα του πιστολέτου ?(λερώνει δλδ ?)
- γίνεται εύκολα το "κόψιμο" ? Μπορείς δλδ να επιτύχεις με το πιστολέτο την ακρίβεια του πινέλου ?
- βάφει εύκολα ? Χωρίς δλδ να δημιουργεί ατέλειες - στάμπες - ή λωρίδες διαφορετικής πυκνότητας του χρώματος ?

Ευχαριστώ !

κοιταξε....λογικα το αποτελεσμα του πινελου δυσκολα θα το πετυχαινει,αλλα γιατι δεν πας στην εξοχη σε ενα παλιο και απομονωμενο σπιτι να κανεις μια δοκιμη?παρε βολτα και τον σκυλο σου αν εχεις,καμμια μπυριτσα και βγες στην εξοχη.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Εννοείται ότι δεν μπορείς να κάνεις κοψίματα με το πιστόλι βαφής, εκτός και βάλεις παντού χαρτοταινίες...
και εννοείται ότι λερώνει περισσότερο από τα ρολλο-πίνελα!
Ειδικά αν κάνεις λαδομπογιές με το πιστόλι, η άχνα πάει και κολλάει παντού!!!
Άν είναι οικοδομή, εντάξει, αλλά αν είναι σπίτι που έχει μέσα πράγματα θα σου έλεγα να το αποφύγεις...

Είναι καλό για άγριους τοίχους (μυκονιάτικο που λέμε), για να βάψεις τα καλοριφέρ κλπ

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
Μαστόρια καλησπέρα !

Ευχαριστώ !

Τι Bosch τι ξεBosch!!
Αυτά τα εργαλεία (πράσινα) είναι για ερασιτέχνες!!!
Η ειδική μηχανή -ηλεκρτροστατική- που βάφει σπίτι και με τις κουρτίνες ακόμη, κοστίζει 5000+ Euros...
Πάρε ένα κινέζικο φτηνό τριβιάκι τρίψε τους τοίχους πέρασε τους ειδικό αστάρι και βάψε με ρολλό και πινέλο να τελειώνεις. Πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και θα σου δόσουν περισσότερες τεχνικές συμβουλές.

Succesor

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
6
Like
17
Πόντοι
1
Εγώ το περασμένο καλοκαίρι έβαψα (για πρώτη φορά στη ζωή μου) όλο το σπίτι μου. Όταν λέμε όλο εννοούμε όλο! Ταβάνια, τοίχους, πόρτες, καλοριφέρ, κάγκελα μπαλκονιών. Μου έφυγε ο κώλος λέμε τώρα! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πινελάκι και το ρολό δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα πιστολέτο! Όσο για τις λωρίδες χρώματος, με ότι εργαλείο και μπογιές και να βάφεις αυτές θα υπάρξουν αν δεν περάσεις και ένα 2ο χέρι...

Το πιστολέτο όπως είπε και ένας φίλος καλύτερα να το χρησιμοποιείς για σαγρέ τοίχους σε κάνα μπαλκόνι κτλ...

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
καλύτερα με το κλασσικό σύστημα.

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ρολλό-πινέλο όπως και οι επαγγελματίες. Τα άλλα είναι για τους γκατζετάκηδες...

Πρέπει να ξέρεις δυο-τρία βασικά πράγματα για να μην σου κάνει μάτιση το χρώμα, αλλά αν ξέρεις κανέναν που να γνωρίζει, μπορεί να σε συμβουλέψει και να μην την πατήσεις. Ή να το ψάξεις και στο ...Ιντερνέτ. Γενικά, αν το χρώμα είναι καλής ποιότητας, με δυο χέρια είσαι εντάξει, και θα το χαίρεσαι κιόλας που το 'φτιαξες με τον τίμιο (γκλουπ) ιδρώτα σου. Μόνο αν είναι πολύ σκούρο το χρώμα (που δεν συνίσταται για ολόκληρο δωμάτιο) θα χρειαστείς παραπάνω χέρια (μέχρι και 5...).

The Dick

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2006
Κριτικές
3
Like
200
Πόντοι
21
Συνάδερφε,

Άσε τα πιστολέτα και πιάσε τις μπατανόβουρτσες...  :grin:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
παιρνεις και ενα μπογιατζη και κανεις τη δουλεια σου.

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
ρε παιδιά να μπω σφήνα να ρωτήσω κάτι?τι είναι το σερτικάρισμα?

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Παρε ενα πακιστανο  να κανεις τη δουλεια σου .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom