HammerHead
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Σεπ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 0
Εγώ που θέλω να αλλάξω το υπάρχων σκατί πλακάκι στο μπάνιο (δάπεδο και τοιχοι); θα χρειαστεί αλφάδιασμα; Αν όχι τότε μάλλον θα το κάνω μόνος μου .
Εγώ που θέλω να αλλάξω το υπάρχων σκατί πλακάκι στο μπάνιο (δάπεδο και τοιχοι); θα χρειαστεί αλφάδιασμα; Αν όχι τότε μάλλον θα το κάνω μόνος μου .
Λοιπόν θα μπορέσω και εγώ να συνεισφέρω στο συναγωνιστή:
Επαγγελματικά η στρώση μεταξύ μπετού - πλακιδίου γίνεται απο περλομπετό. είναι μπετό υψηλής ρευστότητας που στρώνει σαν υγρό. Θα αγοράσεις ένα τσουβάλι και θα μείνει κιόλας για να ισιώσεις και τίποτα άλλο. Αυτό το σημαδεύεις με το ραμμα για να πέσει σωστά. Το ράμμα το κάνεις με το αλφάδι.
Μετά πάνω απο το πηγμένο καλά )24 ώρες τουλάχιστον) περλομπετό τοποθετείς τα πλακάκια μόνο με τους σταυρούς. Αν θές και σοβατεπί το βάζεις πρώτο. Μετά την κόλλα και τα πλακάκια βάζεις τον αρμόστοκο και στρώνεις με μια ειδική σπάτουλα. πρόσεχε να καθαρίζεις καλά μετα απο τον αρμό για να μή μείνει σημάδι.
Αμα δεν τα καταφέρεις πόσταρε μια φωτογραφία πρίν και μετά να γελάσουμε (πλάκα κάνω)
Αλλη μια ερωτηση....
Πρωτα πλακάκι μετα σοβατεπί η το ανάποδο?
λοιπόν μεγάλε επειδή είναι αποθήκη (οπότε και λίγο κακοτεχνία δεν θα πειράξει) αντε να το κάνεις μόνος σου για να γλυτώσεις κερατιάτικα και να μάθεις κιόλας.
Μερικές συμβουλές
(1) αλφάδιασμα πατώματος. Συνήθως τα τσιμεντένια πατώματα δεν έχουν πρόβλημα αλλά πορεί να σου γέρνει. Για να το πετύχεις θα πάρεις ένα κομματί στρανζαριστό 2-3 μέτρα (σίδερο κούφιο) θα το ακουμπήσεις στο πάτωμα και θα βάλεις πάν το αλφάδι. Κατ αρχή να δείς αν σε κάποια σημεία από κάτω έχει κενά (σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να μπεί περισσότερη ποσότητα κόλλας) και αν γέρνει πολύ. Συνήθως δεν θα βρείς πολλά προβλήματα
(2) Εργαλεία που χρειάζεσαι
Αλφάδι
Στρατζαριστό
Κόφτη πλακιδίων
Μέτρο
Αναδευτήρα για να φτιάξεις κόλλα (αν αντέχουν τα μπράτσα σου μπορείς να την φτιάχνεις και σιγά σιγά)
Θα χρειαστείς για 8 τμ περίπου 10-11 τμ πλακάκια έτσι ώστε να έχεις για σοβατεπιά και να περισέψουν και λίγα αν τυχόν σπασει κάποιο
είτε όταντα φτιάχνεις είτε μετά κατά την χρήση. Επίσης θα χρειαστής περίπου 25-30 κιλά κόλλα (θα σου περισσέψει) αναλόγως με τις ατέλειες που έχει το πάτωμα.
Επίσης θα χρειαστείς σταυρούς (για να αφήσεις τον ενδιάμεσο αρμό) 1 σακουλάκι - περίπου 400 κομάτια) αυτά είναι φτηνά πράγματα
Μερικά κόλπα που μου τα έμαθε ένας αλβανός πραγματικός μάστορας
(1) Για να μπορέσεις να έχεις όμορφη εμφάνιση απλώνεις αρχικά τα πλακάκια χωρίς να τα κολλήσεις στην μία πλευρτά του τοίχου και βλεπεις πόσα θα χρεαιστεί αλλά και πόσο περισσεύει από την πλευρά που θα τελειώσεις. Αν περισσεύει λιγότερο από το 1/4 του πλακακιού τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από την μέση έτσι ώστε και στις δύο πλευρές να έχεις περίπου 1/3 από το πλακάκι. Το ίδιο κάνεις και σε μία από τις κάθετες πλευρές. Ετσι πέρνεις την απόφαση από το που θα ξεκινήσεις δηλαδή βρίσκεις που θα βάλεις το πρώτο πλακάκι.
(2) Τα σοβατεπιά κόβονται από πλακάκια με πλα΄τος 8 εκατοστά. Θα χρειαστείς και λίγο χοντρο γυαλόχαρτο (πατόχαρτο) για να λειάνεις τις κομένες πλευρές
Το κόλπο είναι να μπεί σωστά η πρώτη σειρά. Μετά δεν φεύγει η ευθεία την οποία μάλιστα μπορείς να την επαναφέρεις όσο η κόλλα είναι υγρή με το στρατζαριστό...
Τα πλακάκια κόβονται πολύ εύκολα...
Αντε καλή δουλειά
Συναγωνιστες θελω να κανω κατι μερεμετια...
Μαστόρια καλησπέρα !
Πλησιάζει το καλοκαίρι κι είπα να κάνω μια ανανέωση - βάψιμο στο σπίτι.
Έκανα μια έρευνα αγοράς και πάνω που ετοιμαζόμουνα να αγοράσω τα κλασικά πινέλα, ρολά, σκάφες και τα σχετικά, το μάτι μου έπεσε σε κάτι πιστολέτα βαψίματος της Bosch.
Αυτά υποτίθεται ότι βάφουν γρήγορα κι εύκολα τα πάντα. Επειδή όμως είμαι αρχάριος θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστολέτο τη γνώμη του για τα εξής :
- τι γίνεται σε βάψιμο εσωτερικών χώρων με το ψέκασμα του πιστολέτου ?(λερώνει δλδ ?)
- γίνεται εύκολα το "κόψιμο" ? Μπορείς δλδ να επιτύχεις με το πιστολέτο την ακρίβεια του πινέλου ?
- βάφει εύκολα ? Χωρίς δλδ να δημιουργεί ατέλειες - στάμπες - ή λωρίδες διαφορετικής πυκνότητας του χρώματος ?
Ευχαριστώ !
Μαστόρια καλησπέρα !
Πλησιάζει το καλοκαίρι κι είπα να κάνω μια ανανέωση - βάψιμο στο σπίτι.
Έκανα μια έρευνα αγοράς και πάνω που ετοιμαζόμουνα να αγοράσω τα κλασικά πινέλα, ρολά, σκάφες και τα σχετικά, το μάτι μου έπεσε σε κάτι πιστολέτα βαψίματος της Bosch.
Αυτά υποτίθεται ότι βάφουν γρήγορα κι εύκολα τα πάντα. Επειδή όμως είμαι αρχάριος θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει πιστολέτο τη γνώμη του για τα εξής :
- τι γίνεται σε βάψιμο εσωτερικών χώρων με το ψέκασμα του πιστολέτου ?(λερώνει δλδ ?)
- γίνεται εύκολα το "κόψιμο" ? Μπορείς δλδ να επιτύχεις με το πιστολέτο την ακρίβεια του πινέλου ?
- βάφει εύκολα ? Χωρίς δλδ να δημιουργεί ατέλειες - στάμπες - ή λωρίδες διαφορετικής πυκνότητας του χρώματος ?
Ευχαριστώ !