Νέα

D-I-Y... μαστορέματα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Σας αρέσουν τα μαστορέματα?

• Ναι, που και που...

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν τρελλαίνομαι, αλλά γλυτώνω χρήματα

• Με πάθος, έχω κι ένα σωρό εργαλεία...

• Οχι!

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Βαριέμαι και που ζω...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
bookx.jpg

Δεν είμαι πλακάς, αλλά επειδή η δουλειά μου είναι μέσα στις κατασκευές γενικά θα σου έλεγα να πάρεις αυτό το ωραίο βιβλίο με κάνα 10ευρο αν θυμάμαι καλά, και θα μάθεις τα πάντα.
Απλά δεν ξέρω αν για 8 τμ συμφέρει να κάτσεις να ασχοληθεις, να πάρεις εργαλειάκια (τουλάχιστον έναν κόφτη, μια χτένα, και μια πύχη, και ελπίζω να έχεις δράπανο για να ανακατέψεις την κόλα) ...

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Σωστος ο gobr.. :thumbsup: Αν ειναι 8τμ καντο και μονος σου να γλιτωσεις τα φραγκα και να παρεις και μια ιδεα πως γινεται.

Εκτος τις πολυ σωστες οδηγιες που σου δωσανε τα παιδια πιο πανω, κανε κ αυτο: στερεωσε ενα ραμμα (με προγκα η τουβλο κλπ) απο ακρη σε ακρη (σταυρωτα) στο δαπεδο για να δεις αν ειναι αλφαδια το δαπεδο και αν χρειαζεται να ριξεις τσιμεντο. αν κατω απ το ραμμα εχεις κενο μεγαλυτερο απο 2cm, θα χρειαστεις ενα τσουβαλι κολα για να αλφαδιασει το πλακακι  :grin:, αρα πας στο τσιμεντο με αμμο θαλασσης που λεει πολυ σωστα ο gobr.

(παρε κ το βιβλιο που λεει ο Gushallo καλου κακου  ;) :grin: )

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Θα παω για να αγορασω στο πρακτικερ αλλα καλο ειναι να εχω μια ιδεα τι ακριβώς να παρω...

Οσο για τον πλακα....Για 8τμ θα μου πει δευτερα παρουσία και ερχομαι.

Δηλαδή μονο κολλα μπαίνει από κάτω?

Χρειαζεται πρωτα τσιμεντοκονια...υψη παρε απο την μαρμαροποδια.

Ομως μην την κανεις μονο σου την δουλεια, αμα ειναι μονο 8 μ2..
Θα σε βαλει μεσα η αγορα εργαλειων..

Αυτα..

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Για να κανεις σωστο αλφαδιασμα τοποθετεις 2 ταβλες παραλληλα (με υψος το υψος που θες), και μετα με μια τριτη που την σερνεις επανω στις αλλες σηκωνεις αναλογα οπου πρεπει. Θελει ομως και οι ταβλες να ειναι αλφαδιασμενες απο το ξυλουργειο.
Βρες ενα να σου κανει τη δουλεια καλυτερα. Και ενας βοηθος πλακα μπορει να το κανει (φυσικα καλυτερα απο εσενα) και θα σου παρει και λιγοτερα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
8τμ και οι 3 αποθήκες?  :think:

Μόνο δάπεδα φαντάζομαι θα κάνεις. θα χρειαστείς και σοβατεπί λογικά.

Εάν δεν το έχεις ξανακάνει, άστο καλύτερα.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Αποθήκες είπε πως θα στρώσει ο άνθρωπος, όχι κάνα σαλόνι  :rolleyes: 
Είναι ένα καλό μέρος για να μάθεις τις "κατασκευαστικές" δουλειές...
Χτισιμο, σοβάτισμα, πλακάκια κλπ...
Άμα δεν είναι κι αλφαδιά... δε χάθηκε κι ο κόσμος  :grin:

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Αποθήκες είπε πως θα στρώσει ο άνθρωπος, όχι κάνα σαλόνι  :rolleyes: 
Είναι ένα καλό μέρος για να μάθεις τις "κατασκευαστικές" δουλειές...
Χτισιμο, σοβάτισμα, πλακάκια κλπ...
Άμα δεν είναι κι αλφαδιά... δε χάθηκε κι ο κόσμος  :grin:

Ετσι.... Και να γερνει λιγο δε χαθηκε ο κόσμος,,,

Ευχαριστώ πάντως. Ομολογουμένος Θεικο θρεντάκι!!!!!

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
          Όπως νομίζω οτι είπε και κάποιος άλλος, το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κόψεις τα πλακάκια, και όσα και να σου ζητάει ο μάστορας και όσο και να αργεί, είναι φτηνότερο από το να πάρεις τα εργαλεία. Η κόλλα είναι το λιγότερο, για να μην πώ για το αλφάδιασμα και πόσοι μάστορες το κάνουν και πόσοι το κάνουν ΣΩΣΤΑ.Αν δέ θέλει και σοβατεπί δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπεται αυτό που θα κάνεις, αν το κάνεις πρώτη φορά.  Πάντως αν πάρεις το βιβλίο που σου προτείνουν θα το δείς και μόνος σου, η μόνη περίπτωση να αξίζει τον κόπο είναι να μπορείς να δανειστείς εργαλεία, και να μην σε ενδιαφέρουν αλφαδιάσματα και σοβατεπιά, δεν είναι βάψιμο τα πλακάκια.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Μπορεις να βαλεις αντι για πλακακια ενα πατωματακι ξυλινο για πιο ευκολια.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
εαν δεν υπαρχη προβλημα υγρασιας μια ευκολη και οικονομικη λυση ειναι τα λαμινέιτ

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Το πλακακι ειναι παντα καλυτερο απο ενα  ξυλινο πατωμα γιατι σε περιπτωση που βραχει το ξυλινο πατωμα θελει μετα πεταμα!!

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
κανε μια συγκριση τιμών αναμεσα σε πλακατζηδες ,τι ζηταει ο καθενας και δωστο εργολαβια σε έναν.Ας παρει αυτος και την ευθυνη της ολοκληρωσης του μικρου εργου.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Το πλακακι ειναι παντα καλυτερο απο ενα  ξυλινο πατωμα γιατι σε περιπτωση που βραχει το ξυλινο πατωμα θελει μετα πεταμα!!
να βανισ ξιλο θαλασισ δε παθενι τιποτασ

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Αν δεν εχεις ψωνισει ηδη, ριξε και μια ματια σε καποιο μεγαλο καταστημα με πλακακια και υλικα οικοδομων, γιατι το πρακτικερ μπορει να εχει πολλα διαφορετικα, αλλα δεν εχει τις καλυτερες τιμες..

Καλες τιμες εχει σε καποια ειδη για κραχτης, και συνηθως ειναι κ για τον πεοντα.. ;)

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Λοιπόν θα μπορέσω και εγώ να συνεισφέρω στο συναγωνιστή:
Επαγγελματικά η στρώση μεταξύ μπετού - πλακιδίου γίνεται απο περλομπετό. είναι μπετό υψηλής ρευστότητας που στρώνει σαν υγρό. Θα αγοράσεις ένα τσουβάλι και θα μείνει κιόλας για να ισιώσεις και τίποτα άλλο. Αυτό το σημαδεύεις με το ραμμα για να πέσει σωστά. Το ράμμα το κάνεις με το αλφάδι.

Μετά πάνω απο το πηγμένο καλά )24 ώρες τουλάχιστον) περλομπετό τοποθετείς τα πλακάκια μόνο με τους σταυρούς. Αν θές και σοβατεπί το βάζεις πρώτο. Μετά την κόλλα και τα πλακάκια βάζεις τον αρμόστοκο και στρώνεις με μια ειδική σπάτουλα. πρόσεχε να καθαρίζεις καλά μετα απο τον αρμό για να μή μείνει σημάδι.

Αμα δεν τα καταφέρεις πόσταρε μια φωτογραφία πρίν και μετά να γελάσουμε (πλάκα κάνω) :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

nikos32p

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2006
Κριτικές
8
Like
60
Πόντοι
1
10-12 €/m² το πλακακι στο πάτωμα και 15-20 €/m² στο μπανιο. Τόσο παίζουν οι τιμές στην αγορά.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Σωστες συμβουλες.. :thumbsup: το θεμα ειναι οτι οσα και να ξερεις θεωρητικά, στην πραξη συνηθως στραβωνουν τα πραγματα.. :grin:

Τελικα για να μην εχεις το ρισκο να σκονταφτεις στα "κουτελα" απ το στρωσιμο :grin:, βαλε ενα μαστορα να το φτιαξει να γλιτωσεις και τα εχτρα για τα εργαλεια, και αν θες να μαθεις κατσε απο πανω και παρακολουθα..

(κ αν δε γινει καλο, να χεις και καποιον να τα χωνεις.. :grin: :grin: )

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
το ανέκδοτο είναι σχετικό με τις ερωτήσεις:

Στο τραίνο, η μαμά έπλεκε, ο μπαμπάς διάβαζε εφημερίδα και ο μικρός Κωστάκης, κοίταζε στο παράθυρο. Ξαφνικά ρωτάει ο μικρός τον πατέρα του:
- Μπαμπά…
- Μμμμ…
- Τί είναι αυτό εκεί;
Ο μπαμπάς, χωρίς να σηκώσει τα μάτια του:
- Δεν ξέρω…
Mετά από λίγο…
- Μπαμπά…
- Μμμμμ…
- Τί είναι αυτό;
- Δεν ξέρω…
Οι ερωτήσεις από τον πιτσιρικά έπεφταν βροχή.
- Μπαμπά τί είναι τούτο;
- Δεν ξέρω…
- Μπαμπά τί είναι το άλλο;
- Δεν ξέρω…
Κάποια στιγμή η μάνα λέει στο παιδί:
- Κωστάκη, μην ενοχλείς άλλο τον πατέρα σου! Αφού βλέπεις ότι διαβάζει εφημερίδα!
Και ο πατέρας:
- Άσε το το παιδί ρε Μαρία! Αν δε ρωτήσει πώς θα μάθει;

Ασε τον άνθρωπο να προσπαθήσει. Όλοι οι μαστόροι θα του τα σπάσουν και μή νομίζεις ότι θα κάνουν και γαμώ τις δουλειές.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.999
Πόντοι
22.785
που εισαι να μαζεψω τα κοριτσια να ερθουμε για στρωσιμο..................

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom