Νέα

Χριστούγεννα και η μοναξιά του πουτανιάρη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 365
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα κανω διακοπές μονος?

• Θα την βγαλω μόνος και γουσταρω

Ψήφοι: 32 21,3%
  • Μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο ,γάμα τα ,χάλια

Ψήφοι: 17 11,3%
  • Στα μπουρδέλα οπως πάντα

Ψήφοι: 10 6,7%
  • Με παρέες

• Με την γκόμενα

• Θα παω ταξιδι

Ψήφοι: 1 0,7%
  • Με την οικογενεια μου

Ψήφοι: 42 28,0%
  • Με την μαμα μου, μονο αυτη με αγαπαει

Ψήφοι: 11 7,3%
  • Με τον γκόμενο μου

Ψήφοι: 2 1,3%
  • Δεν ξερω/δεν απαντω

Ψήφοι: 1 0,7%
  • Θα δουλευω, στα αρχιδια μου ολα, θα παρω διπλο μισθό

Ψήφοι: 4 2,7%
  • Θα δουλευω στις γιορτές γιατι δεν γινετε αλλιως

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    150

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.752
Πόντοι
1.436
Τύποι, εγώ κάθε Χριστούγεννα μελαγχολούσα. Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί, τελικά είδα ότι οφείλετο στα οικογενειακά κλπ τραπέζια. Επρόκειτο για επεισόδια, στα οποία έπαιζαν οι ίδιοι ηθοποιοί κάθε χρόνο και από ένα σημείο και μετά δεν ήταν καν πειστικοί.

Εν τέλει, παρατήρησα ότι οι διαπιστώσεις τύπου "σήμερα είναι Χριστούγεννα, Δευτέρα κλπ" είναι κοινωνικές συμβάσεις. Στηρίζοται σε μια αντίληψη κυκλικού χρόνου, η οποία απλά δεν ισχύει. Κοντολογίς, ΄΄αποφάσισα να βγαίνω, να συμμετάσχω σε ένα οικογενειακό τραπέζι, να κάνω ένα δώρο, να κερνάω γλυκά όταν εγώ θέλω. Χωρίς να το κάνω "επειδή το απαιτεί η μέρα". Είναι αναλόγως τι βοηθάει τον καθένα. Άλλοι άνθρωποι γουστάρουν ή είναι και μια ευκαιρία να ξεφύγουν. Και πολύ καλά κάνουν.

Για ό,τι με αφορά, τα τελευταία 6 χρόνια τα περνάω όπως θέλω. Συνήθως με ένα καλό βιβλίο, έναν καφέ και απαραιτήτως την ησυχία μου. Εύχομαι εγκάρδια να περνάτε όπως εσείς τη βρίσκετε και να κάνετε ό,τι προάγει την καλή σας διάθεση.

:hi:

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Απλα Χριστούγεννα με ρεβεγιόν κτλ χωρίς γκόμενά, σε θεωρούν παράξενο, τρελό, σεξουαλικα ανίκανο, πιθανόν και γκει, ίσως και δολοφόνο.. Έτσι είναι στην Ελλάδα τι να κάνουμε.. Φαντάζομαι όσο μεγαλώνεις τόσο το χειρότερο σε βλέπει η κοινωνία..

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.898
Πόντοι
4.546
Όλοι αυτοί δεν έχουν ζήσει την κανονική μοναξιά,γι'αυτό το λένε.Αυτήν που να μην έχεις άτομο ούτε για καφέ,το τηλέφωνο σου να μη χτυπάει,να βγαίνεις μόνος και να βλέπεις παντού παρέες.Όποιος αυτά δεν τα έχει περάσει έστω και μια περίοδο της ζωής του,ας μη μιλάει για μοναξιά

Αν έχεις συζυγο,παιδιά,φίλους,likes και όλα αυτά και λες δεν έχω κάπου ν'ακουμπήσω,ακούμπα κανα τοίχο ρε μεγάλε μην πέσεις :thumbsdown:
Εσύ τα έχεις ζήσει όλα αυτά? Αν και από τα λεγόμενά σου μάλλον ναι....

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.898
Πόντοι
4.546
Ναι,τα έχω ζήσει οπότε ξέρω
Για να τα έχεις ζήσει αυτά, μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος? Ρε φίλε, δεν μπορεί όλοι μα όλοι να είναι μουνόδουλοι και μουνόπανα. Και εγώ έχω περάσει φάσεις μοναξιάς, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι καλά.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.949
Πόντοι
3.846
Mε τους γονείς γιατί γερνάνε και κάποια στιγμή θα μου λείψουν. Το βράδυ αν δεν βρεθούμε με 1-2 φίλους (όχι παραπάνω) και μόνος μου γιατί όχι, καμιά ταινία, μουσική, ποτό. Έτσι και αλλιώς και να βγεις παντού χαμός γίνεται ,δύσκολο να περάσεις καλά.

Αυτό που μου έχει λείψει είναι τα πάρτι σε σπίτια με πολύ κόσμο. Τώρα όλοι και όλες έκαναν οικογένεια, οπότε πάνε αυτά.

Υγεία να υπάρχει και καλή διάθεση και όλα τα άλλα βρίσκονται.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
12
Like
12.911
Πόντοι
5.827
Τύποι, εγώ κάθε Χριστούγεννα μελαγχολούσα. Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί, τελικά είδα ότι οφείλετο στα οικογενειακά κλπ τραπέζια. Επρόκειτο για επεισόδια, στα οποία έπαιζαν οι ίδιοι ηθοποιοί κάθε χρόνο και από ένα σημείο και μετά δεν ήταν καν πειστικοί.

Εν τέλει, παρατήρησα ότι οι διαπιστώσεις τύπου "σήμερα είναι Χριστούγεννα, Δευτέρα κλπ" είναι κοινωνικές συμβάσεις. Στηρίζοται σε μια αντίληψη κυκλικού χρόνου, η οποία απλά δεν ισχύει. Κοντολογίς, ΄΄αποφάσισα να βγαίνω, να συμμετάσχω σε ένα οικογενειακό τραπέζι, να κάνω ένα δώρο, να κερνάω γλυκά όταν εγώ θέλω. Χωρίς να το κάνω "επειδή το απαιτεί η μέρα". Είναι αναλόγως τι βοηθάει τον καθένα. Άλλοι άνθρωποι γουστάρουν ή είναι και μια ευκαιρία να ξεφύγουν. Και πολύ καλά κάνουν.

Για ό,τι με αφορά, τα τελευταία 6 χρόνια τα περνάω όπως θέλω. Συνήθως με ένα καλό βιβλίο, έναν καφέ και απαραιτήτως την ησυχία μου. Εύχομαι εγκάρδια να περνάτε όπως εσείς τη βρίσκετε και να κάνετε ό,τι προάγει την καλή σας διάθεση.

:hi:
Πολύ σωστά τα λες παίκτη. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στις κοινωνικές συμβάσεις που ντε και καλά μας θέλουν να περνάμε τις γιορτές παρέα με συγγενικά πρόσωπα που μπορεί να μην έχουμε κανένα κοινό και είμαστε μέσα στην υποκρισία. Ας κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί πραγματικά. Το δύσκολο βέβαια είναι όταν συνάδελφοι κλπ σε ρωτάνε τι έκανες μέσα στα Χριστούγεννα και έρχεσαι σε αμήχανη θέση, γιατί πρέπει να πεις ψέματα ότι ήσουν με τους δικούς σου, αλλιώς θα σε θεωρήσουν μονόχνωτο, περίεργο και καταθλιπτικό.

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.445
Πόντοι
206
Όλοι αυτοί δεν έχουν ζήσει την κανονική μοναξιά,γι'αυτό το λένε.Αυτήν που να μην έχεις άτομο ούτε για καφέ,το τηλέφωνο σου να μη χτυπάει,να βγαίνεις μόνος και να βλέπεις παντού παρέες.Όποιος αυτά δεν τα έχει περάσει έστω και μια περίοδο της ζωής του,ας μη μιλάει για μοναξιά

Αν έχεις συζυγο,παιδιά,φίλους,likes και όλα αυτά και λες δεν έχω κάπου ν'ακουμπήσω,ακούμπα κανα τοίχο ρε μεγάλε μην πέσεις :thumbsdown:
Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά μην είσαι απόλυτος αν δεν έχεις βρεθεί κι εσύ στη δική τους θέση, να τα δεις από τη δική τους οπτική .
Ίσως επειδή κάποια πράγματα σου έλειψαν, να τα έχεις μεγεθύνει στο μυαλό σου , θεωρώντας ότι λύνουν προβλήματα και εξαφανίζουν τη μοναξιά ως δια μαγείας.
Δε σου τη λέω , προς Θεού , ούτε σου κάνω κύρηγμα . Συζήτηση κάνουμε
Καλά Χριστούγεννα να έχεις.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
22.377
Πόντοι
7.046
Το δύσκολο βέβαια είναι όταν συνάδελφοι κλπ σε ρωτάνε τι έκανες μέσα στα Χριστούγεννα και έρχεσαι σε αμήχανη θέση, γιατί πρέπει να πεις ψέματα ότι ήσουν με τους δικούς σου, αλλιώς θα σε θεωρήσουν μονόχνωτο, περίεργο και καταθλιπτικό.
Εκτός και αν σε περιτριγυρίζουν συνάδελφοι επίσης περίεργοι, οπότε δεν σε παρεξηγούν ότι και να πεις... χαχαχα.

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.752
Πόντοι
1.436
αλλιώς θα σε θεωρήσουν μονόχνωτο, περίεργο και καταθλιπτικό.
Κανονικά θα έπρεπε να γράφουμε στα αρχίδια μας τέτοιες θλιβερές υπάρξεις. Σιγά μη ρωτήσουμε και τη γνώμη τους.:coffee:

Τα σέβη μου :hi:

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
12
Like
12.911
Πόντοι
5.827
Κανονικά θα έπρεπε να γράφουμε στα αρχίδια μας τέτοιες θλιβερές υπάρξεις. Σιγά μη ρωτήσουμε και τη γνώμη τους.:coffee:

Τα σέβη μου :hi:
Θα έπρεπε, αλλά οι Ελληνάρες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κουτσομπόληδες και ειδικά στις δουλειές, οπότε δεν μπορείς να τους γράψεις στα αρχίδια σου.

kk1980

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαρ 2011
Like
15.425
Πόντοι
3.506
Ποτε δεν ενθουσιαζομουν με τα χριστουγεννα σαν γιορτη αυτη καθεαυτη απο παιδι ακομα,ποσο μαλλον τωρα που σαρανταρισα.Ειδικα τη φετινη χρονια που με πηγε χαλια απ ολες τις πλευρες (οπως και τον περισσοτερο κοσμο δυστυχως).Σημασια εχει να περναμε οσο μπορουμε καλυτερα με ανθρωπους που εχουμε κοντα μας με τον τροπο που μας κανει εμας ευτυχισμενους.

Count Montechristo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2021
Κριτικές
4
Like
1.665
Πόντοι
481
Από μικρός ήμουν εσωστρεφής ως άνθρωπος. Μια παλιά μου γκόμενα, ψυχολόγος, μου έλεγε συχνά πως είμαι μισάνθρωπος. Έχω κάνει γιορτές μόνος μου χωρίς να νιώσω μοναξιά, by my self but not alone που λένε κι οι Metallica. Καθώς τα χρόνια περνούν όμως κι αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι άνθρωποι που αγαπώ ενδέχεται να μην είναι κοντά μου για πολύ καιρό ακόμη και επειδή οι φρενήρεις ρυθμοί της σύγχρονης ζωής δε μας επιτρέπουν την συχνή επαφή με δικούς μας ανθρώπους, προτιμώ τις γιορτές να τις περνώ σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. Καλές γιορτές σε όλους, όπως κι αν τις περάσετε

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.711
Πόντοι
19.485
πολύ παλιά με ένοιαζαν ΠΟΛΥ τέτοιες μέρες! μου κόστιζαν, ήταν πληγή για μένα, να συγκρίνεις εαυτόν με τον έναν και τον άλλον και να "προσπαθείς να "πιάσεις τη βάση" και να σώσεις την παρτίδα όντας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ καλύτερος από τους μισούς που θα σου έρχονταν στο νου.
μια μέρα μετά από βροχή απογοητεύσεων, πληγές, πράγματα που έγιναν βιώματα και ταττού στο κορμί από μόνο του το θέμα έπαψε να με απασχολεί.
αυτά που μας απασχολούν είναι φτιαγμένα από το Θεό να ναι 1 μέτρο μπροστά μας, να τρέχουμε και να μην τα φτάνουμε!
εγώ έπαψα να τρέχω! άντε γαμήσου μοίρα/κάρμα/κισμέτ

ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.014
Πόντοι
3.656
Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά μην είσαι απόλυτος αν δεν έχεις βρεθεί κι εσύ στη δική τους θέση, να τα δεις από τη δική τους οπτική .
Ίσως επειδή κάποια πράγματα σου έλειψαν, να τα έχεις μεγεθύνει στο μυαλό σου , θεωρώντας ότι λύνουν προβλήματα και εξαφανίζουν τη μοναξιά ως δια μαγείας.
Δε σου τη λέω , προς Θεού , ούτε σου κάνω κύρηγμα . Συζήτηση κάνουμε
Καλά Χριστούγεννα να έχεις.

Απλά έχω την απορία,αν δεν εξαφανίζουν τη μοναξιά γυναίκα,παιδιά,φίλοι κλπ,τί την εξαφανίζει;

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
12
Like
12.911
Πόντοι
5.827

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
12
Like
12.911
Πόντοι
5.827
Απλά έχω την απορία,αν δεν εξαφανίζουν τη μοναξιά γυναίκα,παιδιά,φίλοι κλπ,τί την εξαφανίζει;
Προσωπικά όταν κάνω πράγματα που πραγματικά με γεμίζουν, δε νιώθω μοναξιά κι ας είμαι μόνος.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
27.116
Πόντοι
6.236
Δίκιο έχεις και εσύ. Το χειρότερο από όλα, ίσως είναι αυτό που περιγράφεις. Όμως, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει και η άλλη κατάσταση, που περιγράφει ο @7spirit. Προφανώς και οι δύο καταστάσεις δείχνουν ότι ίσως ο άνθρωπος κάνει κάτι λάθος στη ζωή του. Ή ότι δεν συμβιβάζεται καθόλου (πρώτη περίπτωση) ή ότι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συμβιβάζεται - κάνει μόνο αυτά που θέλουν οι άλλοι να κάνει (δεύτερη περίπτωση). Προφανώς και οι δύο αυτές καταστάσεις είναι "λανθασμένες", εφόσον ο άνθρωπος δεν νιώθει ευτυχής. Και επειδή μια ζωή την έχουμε (κλισέ, το ξέρω, αλλά είναι η αλήθεια) και η πιθανότητα να είναι και απρόσμενα σύντομη δεν είναι αμελητέα, καλό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγαίνουμε από την όποια "μίζερη" κατάσταση βιώνουμε.
Εύχομαι, από καρδιάς, καλά Χριστούγεννα σε όλους. Ιδίως σε όσους περάσουν μόνοι τους αυτές τις "δύσκολες" μέρες, όχι από επιλογή τους, στέλνω μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά με την ελπίδα οι επόμενες γιορτές να τους βρουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom