Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
  πααααααλι ο μαλακας φταει???????????????

Φυσικα και φταινε οι τραπεζες γιατι γαμηθηκαν να επενδυουν στα ακινητα!!

Ολα σχεδον τα δανεια εχουν ως εγγυηση ακινητα (μιλαω για επιχειρηματικα και ΜΕΓΑΛΩΝ επιχειρησεων)!

Η τραπεζα επρεπε να κανει σωστη διαχειριση κινδυνου αφου υποτίθεται οτι τα στελέχη της ειναι σωστοι διαχειριστες χρηματος για αυτο και ο μικροκαταθετης, που δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει Phd απο το Χαρβαρντ, εμπιστευεται τα λεφτα του στην Τράπεζα!!

Τωρα χανεται η εμπιστοσυνη και καταρρεουν (σαν κουράδες) ολα μαζι  ομολογα μετοχες ακινητα.
Ναι ο μαλάκας φταίει και πάλι. Και σε κάποιες περιπτώσεις μόνο αυτός.
Και πάλι κάνω αναφορά στον Αυγερόπουλο και στις περιπτώσεις που έδειξε χθές.
α) Κυρία με ετήσιο εισόδημα 68000 πήρε δάνειο 467000. Η μηνίαια δόση της βγαίνει αισίως γύρω στα 4500. Φταίει η τράπεζα που της τα έδωσε αλλά φταίει και αυτή που ήθελε ο κώλος της πισίνα, τζακούζι και κήπο απο την στιγμή που δεν μπορεί να τα πληρώσει.
β) Κύριος υπάλληλος του μετρό Νέας Υόρκης με μηνιαίο μισθό περί τα 3000 χιλιάρικα αγόρασε δυόρωφο με μηνιαία δόση περί τα 2000 χιλιάρικα. Φταίει η τράπεζα που του τα έδωσε αλλά φταίει και αυτός που ήθελε ο κώλος του δυο ορόφους για να χωρέσει η μεγάλη LCD τηλεόραση του απο την στιγμή που δεν μπορεί να τα πληρώσει.

Πόσους παρόμοιους κλαψομούνηδες θα βρούμε άραγε και στο φτωχό Ελλάντα??
Και δεν νομίζω να χρειάζεται και κανένα Phd για να στρώσεις τον κώλο σου 1 ώρα κάθε μήνα να δείς πόσα βγάζεις, πόσα ξοδεύεις και πόσα ακόμα παραπάνω μπορείς να ξοδέψεις χωρίς να σου πάρουν τα στρίνγκ οι τράπεζες.

Υ.Γ.1 Επειδή έχω πάρει φόρα, μην μπερδεύεσται. Ένας φτωχός πλήν τίμιος εμποράκος είμαι, δεν έχω επαγγελματική σχέση με τις γαμωτράπεζες....

Υ.Γ.2 Την επιχείρηση θα την έχω κλείσει ως το τέλος του χρόνου. Τέλος του μήνα έχω συνέντευξη στην κωλοαθήνα σας με μια τράπεζα για να γίνω και εγω απο τα Golden Boys  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Υ.Γ.2 Την επιχείρηση θα την έχω κλείσει ως το τέλος του χρόνου. Τέλος του μήνα έχω συνέντευξη στην κωλοαθήνα σας με μια τράπεζα για να γίνω και εγω απο τα Golden Boys  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:

Αυτο ειναι αναπτυξη  :2funny:. Την καλυτερη δουλεια θα κανεις (το οτι θα ανεβεις Αθηνα δεν ειναι απαραιτητα καλο) εμεις θα κλεισουμε και θα κάνουμε ADSL@home.

Εννοω οτι δεν φταει ο ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ που δινει subprime δανεια η Τραπεζα(εγω τα λέω θαλασσοδάνεια αυτα αλλα μαλλον ειμαι χωριατης :2funny: :2funny:)

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι είχε χτυπήσει το καμπανάκι.

Τι είναι τα ενυπόθηκα δάνεια (Subprime loans) και πως επηρεάζουν τις χρηματιστηριακές αγορές. 

16/8/2007 

Τα subprime δάνεια είναι στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου που χορηγούνται σε δανειολήπτες με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα. Οι τράπεζες, για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο, χρεώνουν υψηλότερα επιτόκια, κάνοντας έτσι τους δανειολήπτες πιο ευάλωτους σε αυξήσεις επιτοκίων. Η αδυναμία αρκετών δανειοληπτών να αποπληρώσουν τα δάνεια με τις διογκωμένες λόγω της ανόδου των επιτοκίων δόσεις (δηλαδή η αύξηση των επισφαλειών) οδήγησε σε ‘κανόνι’ πολλές τράπεζες που ειδικεύονται σε χορηγήσεις τέτοιων δανείων. Αυτό προκάλεσε φόβους σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο) που τις χρηματοδοτούσαν.

Οι δανειολήπτες για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους στηρίζονταν σε αναχρηματοδοτήσεις λόγω τις αύξησης των τιμών των ακινήτων τους. Όμως οι τιμές ακινήτων των ΗΠΑ ‘πάγωσαν’ και σε κάποιες περιοχές μειώθηκαν, και έτσι παρατηρήθηκε αύξηση στις επισφάλειες.

Η διεθνής πτώση των χρηματιστηρίων οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας. Το πάγωμα των τιμών των ακινήτων στις ΗΠΑ και τα προβλήματα που δημιούργησε στις εταιρείες χορήγησης στεγαστικών δανείων επηρέασε άμεσα την Wall Street.. Πολλοί επενδυτές αγόρασαν επενδυτικά προϊόντα τα οποία βασίζονταν στην υπόθεση ότι η εξόφληση αυτών των δανείων θα γινόταν κανονικά.

Τα προβλήματα στα στεγαστικά τρομοκράτησαν τους επενδυτές και σταμάτησαν να αγοράζουν αυτά τα επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί με τα δάνεια αυτά.

Για να γίνει πιο αντιληπτό παραθέτουμε το εξής παράδειγμα. Η τράπεζα Α έχει εκδώσει επενδυτικά προϊόντα (ομολογίες, αμοιβαία κτλ) που στηρίζονται στα στεγαστικά με ρίσκο, δεν μπορεί όμως να τα πουλήσει στους επενδυτές λόγω της κρίσης στην στεγαστική αγορά, οπότε δεν υπάρχει και αρκετή ρευστότητα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις στην τράπεζα Β και αυτή με την σειρά της στην τράπεζα Γ και ούτω καθεξής. Έτσι λοιπόν το πρόβλημα μεταφέρεται από το ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο άλλο και από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η κρίση στα χρηματιστήρια, που πήρε τη μορφή χιονοστιβάδας, οφείλεται στο ξεπούλημα μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι επενδυτές βλέπουν την κατάρρευση στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου να εξαπλώνεται σαν πυρετός σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τις τράπεζες να ΄ ξεμένουν ’ από ρευστό. Οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές τους και αναζητούν ασφαλέστερες επενδυτικές τοποθετήσεις δημιουργώντας μεγάλη ζήτηση για μετρητά.

www.consulting.com.gr/news_details.aspx?N=703&S=elcsdp45tz4kox55jokbf0np]http://www.consulting.com.gr/news_details.aspx?N=703&S=elcsdp45tz4kox55jokbf0np[/url]

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Μου είπε ένας γνωστός μου προηγουμένως τι έγινε σε μια τράπεζα, μάλλον το άκουσε στην τηλεόραση.
Πήγε κάποιος σε μια τράπεζα και τους ζητάει να κάνει ανάληψη τα 300000 ευρω του σε μετρητά. Και ο υπάλληλος τον ρωτάει τι θα τα κάνει. Και αυτός απαντάει ``δικά μου είναι τα θέλω`` και ο υπάλληλος του λέει ότι δεν γίνεται τώρα, ``τι δηλαδή δεν τα έχετε?`` ρωτάει ο πελάτης ``όχι δεν είναι αυτό`` απαντάει ο υπάλληλος,`` απλός είναι πρωί και δεν έχουμε τόσα μετρητά ακόμα, ελάτε το μεσημέρι`` φεύγει ο πελάτης και πάει το μεσημέρι και πράγματι η τράπεζα του τα έχει έτοιμα σε μετρητά. ``τώρα που θα τα πάτε`` ρωτάει ο υπάλληλος, και ο πελάτης ``πουθενά, να τα ξανακάνετε κατάθεση, ήθελα απλός να δω αν τα έχετε``. :headbang: :headbang: :headbang:

Επισκέπτης
Μου είπε ένας γνωστός μου προηγουμένως τι έγινε σε μια τράπεζα, μάλλον το άκουσε στην τηλεόραση.
Πήγε κάποιος σε μια τράπεζα και τους ζητάει να κάνει ανάληψη τα 300000 ευρω του σε μετρητά. Και ο υπάλληλος τον ρωτάει τι θα τα κάνει. Και αυτός απαντάει ``δικά μου είναι τα θέλω`` και ο υπάλληλος του λέει ότι δεν γίνεται τώρα, ``τι δηλαδή δεν τα έχετε?`` ρωτάει ο πελάτης ``όχι δεν είναι αυτό`` απαντάει ο υπάλληλος,`` απλός είναι πρωί και δεν έχουμε τόσα μετρητά ακόμα, ελάτε το μεσημέρι`` φεύγει ο πελάτης και πάει το μεσημέρι και πράγματι η τράπεζα του τα έχει έτοιμα σε μετρητά. ``τώρα που θα τα πάτε`` ρωτάει ο υπάλληλος, και ο πελάτης ``πουθενά, να τα ξανακάνετε κατάθεση, ήθελα απλός να δω αν τα έχετε``. :headbang: :headbang: :headbang:
η μαλακια εχει βαρεσει tilt πολυ κοσμο αυτες τις ημερες..

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Από πάντα (εξ απ'ανεκαθεν) επρεπε να παραγγειλεις μετρητα πάνω απο ενα ποσό - εαν πχ ηθελες edit 3-4 εκατομμυρια ή σου ελεγαν αυριο ή περιμενες σαν λαλακας την χρονοκαθυστερηση !!

εδιτ υπηρχε ενα οριο που στο ελεγε η Τραπεζα δεν θυμαμαι ποιο!!

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

καλα ε ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Πήγα και τα σήκοσα όλα.
Ανοιξα και μια θηρήδα για τις χρυσές ( με κλιματισμο για να ειναι ζεστές) ταβαλα όλα μεσα, τα σκέπασα και περιμένω τον τυχερο εργολάβο για τον  :knockinb:

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Πήγα και τα σήκοσα όλα.
Ανοιξα και μια θηρήδα για τις χρυσές ( με κλιματισμο για να ειναι ζεστές) ταβαλα όλα μεσα, τα σκέπασα και περιμένω τον τυχερο εργολάβο για τον  :knockinb:

Βρε φιλε τρικαρδε δεν φοβασαι αν αυριο πεσει η λιρα ????

175 ευρω την πουλανε ενω πριν 2 χροια ειχε 90 !!!!

η θυριδα ποσο κοστιζει ?

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε προ ολίγου να ανοίξει απευθείας γραμμές χρηματοδότησης για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες με κόστος 3,75% όσο και το ύψος του παρεμβατικού επιτοκίου μετά τη χθεσινή μείωση.

Αυτό, θα δημιουργήσει πίεση για αποκλιμάκωση του euribor στη διατραπεζική, και εκτιμάται οτι θα ομαλοποιήσει την αγορά.

Ουσιαστικά η ΕΚΤ δημιουργεί με τον τρόπο αυτό μια νέα παράλληλη «διατραπεζική» αγορά τροφοδοτώντας με ρευστότητα το σύστημα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Η παρέβμαση αυτή πιθανότατα θα δημιουργήσει συνθήκες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις αγορές χρήματος που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία τους.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε διαθέσει το ποσό-ρεκόρ των 100 δισ. δολαρίων σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους με επιτόκιο στο 5% έναντι 9,5% προηγουμένως.

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε προ ολίγου να ανοίξει απευθείας γραμμές χρηματοδότησης για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες με κόστος 3,75% όσο και το ύψος του παρεμβατικού επιτοκίου μετά τη χθεσινή μείωση.

Αυτό, θα δημιουργήσει πίεση για αποκλιμάκωση του euribor στη διατραπεζική, και εκτιμάται οτι θα ομαλοποιήσει την αγορά.

Ουσιαστικά η ΕΚΤ δημιουργεί με τον τρόπο αυτό μια νέα παράλληλη «διατραπεζική» αγορά τροφοδοτώντας με ρευστότητα το σύστημα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Η παρέβμαση αυτή πιθανότατα θα δημιουργήσει συνθήκες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις αγορές χρήματος που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία τους.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε διαθέσει το ποσό-ρεκόρ των 100 δισ. δολαρίων σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους με επιτόκιο στο 5% έναντι 9,5% προηγουμένως.
Αυτό θα ήταν χρήσιμο εάν οι τράπεζες θέλουν να αναλάβουν την χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων... Όμως αυτήν την εποχή όλα είναι παγωμένααααααααααααα. Και δεν είναι διατραπεζική.... Δύο είναι όλοι και όλοι η EKT και η δανειζόμενη... Δεν λέω βοηθάει.  Αλλά το ζητούμενο είναι πότε θα ξαναλειτουργήσει ομαλά η διατραπεζική... που τώρα ζεί με τεχνητές αναπνοές.   

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Πήγα και τα σήκοσα όλα.
Ανοιξα και μια θυρίδα για τις χρυσές ( με κλιματισμο για να ειναι ζεστές) ταβαλα όλα μεσα, τα σκέπασα και περιμένω τον τυχερο εργολάβο για τον  :knockinb:

ΤΡΙΚΑΡΔΕ είσαι ΘΕΟΣ λέμε !!! ...πέθανα με τις κλιματιζόμενες ζεστές λιρίτσες σου !!!

Εγώ έχω πάρει Χρηματοκιβώτιο σπίτι...χεχεχε, ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ & ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ μαζί
...μουά-χαχαχα.

Υ.Γ. άμα βρείς καλό εργολάβο σφύρα, θα τον 'πάρουμε' παρτούζα με το ζεστό μετρητό
    μας και με τις λιρίτσες σου ...χεχεχε

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ΤΡΙΚΑΡΔΕ είσαι ΘΕΟΣ λέμε !!! ...πέθανα με τις κλιματιζόμενες ζεστές λιρίτσες σου !!!

Εγώ έχω πάρει Χρηματοκιβώτιο σπίτι...χεχεχε, ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ & ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ μαζί
...μουά-χαχαχα.

Υ.Γ. άμα βρείς καλό εργολάβο σφύρα, θα τον 'πάρουμε' παρτούζα με το ζεστό μετρητό
     μας και με τις λιρίτσες σου ...χεχεχε

Και γω μαζι βρε παιδες .....

Θα του τον κανουμε του εργολαβου ..... ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Θα κανουμε όλους τους εργολάβους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΡ

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν δεν είδες την χθεσινή εκπομπή του Αυγερόπουλου έχασες το πιο σημαντικό απο όλα.
Που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι οτι απλοί πολίτες πιάστηκαν κορόϊδα απο τις τράπεζες.

Όμως οι πολίτες αυτοί ήθελαν να πιαστούν κορόϊδα ή ήταν τόσο τέλειες οι μέθοδοι των τραπεζών?? Αν κοιτάξουμε λίγο στο πρόσφατο παρελθόν μας, χρηματιστήριο το 1999, ίσως και να διαπιστώσουμε οτι οι τράπεζες και γενικότερα όσοι διακινούν χρήμα ναι μεν δεν είναι αθώοι αλλά δεν φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί.
Πάνω από όλους φταίει ο καταναλωτής που παρασύρεται και δεν βάζει σε μια προτεραιότητα τις ανάγκες του και δεν εκτιμά μέχρι που μπορεί να απλώσει το παντέρμο το χεράκι του για να κρεμάσει το παντέρμο το καλαθάκι του.
Γιατί απο όποια πλευρά  και να το δούμε η 15μετρη MERCEDES των 500.000 ευρώ είναι ωραίο αμαξάκι. Εαν τώρα εγω δεν έχω τα λεφτά, ούτε να την αγοράσω αλλά ούτε και να την συντηρήσω, και τα δανειστώ απο μια τράπεζα.... γιατί να φταίει η τράπεζα και οχι η μαλακία που με δέρνει??

Σε αυτό που γράφεις λοιπόν. Άσε τον κάθε μαλάκα να λέει οτι θέλει.
Μπορεί να έχει κάθε συμφέρον να σε παραπλανήσει για να σου φάει τα λεφτά. Κάλλιστα όμως μπορεί αυτά που λέει να τα πιστεύει, αυτή να είναι η πραγματικότητα για το ταπεινό μυαλό του. Απο την στιγμή που είναι δικά σου τα λεφτά εσυ παίρνεις την απόφαση και μόνο εσυ είσαι πλέον υπεύθυνος.

+335...
Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι μιλάμε για δανειολήπτες και όχι καταθέτες...

Πραγματικά, έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα της ηλικίας μου (25-35 ετών) να θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να έχουν Το αμάξι, Το σπίτι, Τα ρούχα, Τις εξόδους, Τα ταξείδια με μισθούς € 1000...
Και έχουν φτάσει στο υπέρτατο σημείο γελοιότητας όχι απλά να δανείζονται για να πάνε διακοπές αλλά να θεωρούν ότι υπάρχει φτώχεια και ακρίβεια επειδή δεν μπορούν να πάρουν τη νέα λουί βιττόν ή να πηγαίνουν κάθε σάββατο μπουζούκια..

Οι τράπεζες παγκοσμίως σε αυτήν την απληστία πάτησαν...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ
Το παρακάτω αν και το ξέρω και το πιστεύω, δεν το λέω ας ψάξουν να το βρουν οι οικονομολόγοι. Πάντως στα Λονδίνα δεν το διδάσκουν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πάτησαν ή την πάτησαν;

Η κρίση πάντως έχει και τα θετικά της. Μαθαίνει κανείς, άμα ψάξει, χρήσιμα πράγματα.

Οι τράπεζες ως νομικά πρόσωπα πράγματι την πάτησαν..

Πίσω όμως από τα πολύπλοκα εταιρικά σχήματα, υπάρχουν πάντοτε κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μέσω αυτών των σχηματάτων φέρουν τα ωφέλη χωρίς να φέρουν τους κινδύνους...

Οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής των τραπεζών δεν την πάτησαν καθόλου φίλε μου...

Πήραν επικά μπόνους όταν η απάτη λειτουργούσε και η πλάκα είναι ότι προσελήφθησαν με τέτοιους όρους που ακόμη και να τους απολύσουν, θα πάρουν ακόμη τρελότερες αποζημιώσεις...

Αυτοί που την πάτησαν είναι οι μέσοι και χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των τραπεζών που θα χάσουν τις δουλειές τους, οι μέτοχοι και όσοι επένδυσαν σε αμοιβαία κεφάλαια που είχαν τέτοια προϊόντα...

dvdmaniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
+335...
Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι μιλάμε για δανειολήπτες και όχι καταθέτες...

Πραγματικά, έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα της ηλικίας μου (25-35 ετών) να θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να έχουν Το αμάξι, Το σπίτι, Τα ρούχα, Τις εξόδους, Τα ταξείδια με μισθούς € 1000...
Και έχουν φτάσει στο υπέρτατο σημείο γελοιότητας όχι απλά να δανείζονται για να πάνε διακοπές αλλά να θεωρούν ότι υπάρχει φτώχεια και ακρίβεια επειδή δεν μπορούν να πάρουν τη νέα λουί βιττόν ή να πηγαίνουν κάθε σάββατο μπουζούκια..

Οι τράπεζες παγκοσμίως σε αυτήν την απληστία πάτησαν...
Ακριβώς αυτό αποτέλεσε παιδιά καιτο πρόβλημα... Από την μία η απληστία των κατανλωτών και από την άλλη η "απληστία" των GOLDEN BOYS που χρεοκόπησαν την αγορά

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Συμφωνία για το 26,98% της Proton Bank (13/10/2008) 

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συμφώνησε με τη Διοίκηση της Proton Bank και μετόχους της που αντιπροσωπεύουν το 26,98% του μετοχικού της κεφαλαίου, την αγορά του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών.

Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές Proton Bank. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock).

Oι καταθέσεις της Proton Bank ανέρχονται σε €1.300 εκ., οι χορηγήσεις της σε €1.250 εκ και διαθέτει δίκτυο 31 καταστημάτων από τα οποία 19 στην Αττική.

Η συμφωνία αυτή ενισχύει την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τουλάχιστον €200 εκ., βελτιώνει δε τα κέρδη ανά μετοχή των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς λαμβανομένων υπόψη των προσδοκόμενων συνεργιών.

Σε επόμενη φάση, η πρόθεση των Διοικήσεων των δύο τραπεζών είναι η απορρόφηση της Proton Bank από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, θα ολοκληρωθεί μετά και τη λήψη των κανονιστικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2008

www.piraeusbank.gr/ecpage.asp?id=286941&lang=1&nt=78]http://www.piraeusbank.gr/ecpage.asp?id=286941&lang=1&nt=78[/url]

ΥΓ: Τις προηγούμενες ημέρες, ορισμένοι δημοσιογράφοι του κώλου έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι μία μικρή ελληνική τράπεζα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom