Ναι ο μαλάκας φταίει και πάλι. Και σε κάποιες περιπτώσεις μόνο αυτός.πααααααλι ο μαλακας φταει???????????????
Φυσικα και φταινε οι τραπεζες γιατι γαμηθηκαν να επενδυουν στα ακινητα!!
Ολα σχεδον τα δανεια εχουν ως εγγυηση ακινητα (μιλαω για επιχειρηματικα και ΜΕΓΑΛΩΝ επιχειρησεων)!
Η τραπεζα επρεπε να κανει σωστη διαχειριση κινδυνου αφου υποτίθεται οτι τα στελέχη της ειναι σωστοι διαχειριστες χρηματος για αυτο και ο μικροκαταθετης, που δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει Phd απο το Χαρβαρντ, εμπιστευεται τα λεφτα του στην Τράπεζα!!
Τωρα χανεται η εμπιστοσυνη και καταρρεουν (σαν κουράδες) ολα μαζι ομολογα μετοχες ακινητα.
Και πάλι κάνω αναφορά στον Αυγερόπουλο και στις περιπτώσεις που έδειξε χθές.
α) Κυρία με ετήσιο εισόδημα 68000 πήρε δάνειο 467000. Η μηνίαια δόση της βγαίνει αισίως γύρω στα 4500. Φταίει η τράπεζα που της τα έδωσε αλλά φταίει και αυτή που ήθελε ο κώλος της πισίνα, τζακούζι και κήπο απο την στιγμή που δεν μπορεί να τα πληρώσει.
β) Κύριος υπάλληλος του μετρό Νέας Υόρκης με μηνιαίο μισθό περί τα 3000 χιλιάρικα αγόρασε δυόρωφο με μηνιαία δόση περί τα 2000 χιλιάρικα. Φταίει η τράπεζα που του τα έδωσε αλλά φταίει και αυτός που ήθελε ο κώλος του δυο ορόφους για να χωρέσει η μεγάλη LCD τηλεόραση του απο την στιγμή που δεν μπορεί να τα πληρώσει.
Πόσους παρόμοιους κλαψομούνηδες θα βρούμε άραγε και στο φτωχό Ελλάντα??
Και δεν νομίζω να χρειάζεται και κανένα Phd για να στρώσεις τον κώλο σου 1 ώρα κάθε μήνα να δείς πόσα βγάζεις, πόσα ξοδεύεις και πόσα ακόμα παραπάνω μπορείς να ξοδέψεις χωρίς να σου πάρουν τα στρίνγκ οι τράπεζες.
Υ.Γ.1 Επειδή έχω πάρει φόρα, μην μπερδεύεσται. Ένας φτωχός πλήν τίμιος εμποράκος είμαι, δεν έχω επαγγελματική σχέση με τις γαμωτράπεζες....
Υ.Γ.2 Την επιχείρηση θα την έχω κλείσει ως το τέλος του χρόνου. Τέλος του μήνα έχω συνέντευξη στην κωλοαθήνα σας με μια τράπεζα για να γίνω και εγω απο τα Golden Boys